Бигъл
Публикувано: 26 June 2007 - 10:31 AM
Искам още веднъж да поздравя нашия виден бигъл "Мончо". На конкурса за най-добро куче от всички породи, той беше в последната четворка. Честито!!! super best
Публикувано: 27 June 2007 - 09:18 PM
Цитат
От сега нататък винаги да идваш по изложбите! 1super
п.п - виж тук, dog.bg ти е направил страхотна снимка!
Здравейте на всички,
браво на шампионите и най-вече на МЪРФИ. Специални поздрави от татко Фреди за успехите и много е готин. То и Фреди без да ходи на изложба - беше признат за "баш бигъл" от Камен Литов преди време. Мног се радваме за Мърфи и жалко, че не можахме да дойдем с Фреди. Ама той нали е разбойническо куче, та ни е срам да се появим пред кучешката общественост. Но май следващия път ще се престрашим и ще дойдем, за да развалим дисциплината на шампионите.
Специални поздрави на сичкото бигъл!
Фреди, Панета и Семейство.
Публикувано: 28 June 2007 - 08:53 AM
В понеделник заминаваме с Мърфи и семейство на морето, ще бъдем в Лозенец, хотел Алпина целия юли. Ако някой бигъл наминава натам или по път, ще се радваме, ако се отбиете.
Приятно лято на всички бигъли, собственици и семейства. cheers drink
Публикувано: 28 June 2007 - 10:40 AM
Цитат
В понеделник заминаваме с Мърфи и семейство на морето, ще бъдем в Лозенец, хотел Алпина целия юли. Ако някой бигъл наминава натам или по път, ще се радваме, ако се отбиете.
Приятно лято на всички бигъли, собственици и семейства. cheers drink
Мърфи,
ние също ходим на с. Лозенец. Пишете ми на мейла малко повече за този хотел - да не би да става с куче в този хотел? много ни интересува, защото ние ще ходим към края на август и се чудим какво да правим с Фреди.
e-mail: paneta@abv.bg
поздрави и да си прекарате страхотно, както и Мърфинката, най-вече.
Фреди, Панета и Семейство.
Публикувано: 30 June 2007 - 01:42 AM
Имам нужда от помощ! Преди дни намерих малко коте на улицата, на което реших да дам шанс за нормален живот, изпълнен с любов и грижи. Запознах го с нашия ветеринар и в момента той се грижи за него като го захранва и подготвя за живота като нормално, всичко ядящо същество. Може би звъчи странно, защото не уточних - слет прегледа вет-ът каза че е на не повече от 15-сет дни, след което следва 5 пъти на ден хранене. Аз имам 4 котки и Багс, поради което, особенно котките ме притесняват доста за отглеждането на малкото същество, разбираемо защо. То е черно, с малко бели ботушки и бяло герданче. Момченце е. И му търся дом! До петнайсетина дни ще буде готово да яде обща храна и да даде обичта си на всеки! Ще бъде с баксини и паспорт, напълно обезпаразитено!
Зная, че тоза не е форум за такъв тип изяви, но вярвам че тук хората могат да помогнат в такива моменти!
Ако някой смята, че има други места, където съобщението може да има успех - предоставям правата!:-)
Благодаря ви много!
Жалая лека вечер и успехи!
Приятни почивни дни на всички бийгълчовци и техните стопани!
До скоро d)

Винаги мисли преди да действаш!
Публикувано: 30 June 2007 - 01:45 AM
Елена

Винаги мисли преди да действаш!
Публикувано: 30 June 2007 - 12:29 PM
Може ли някой д апомегне? С дъщеря ми, която е на 4.5 години сикаме да си вземем кученце и след като разгледахем и прочетохме доста за различните породи се спряхме на бигъл. Дали някой може да ни даде контакт с хора които имат малки кученца - предпочитам да взема мъжко. обадих се на една агенция и ми казаха че могат да доведа от чужбина но ще струва 450 лева но на мен ми е малко много.
И биха ли ми казали собсвтени на такива кучета дали се разбират биглите с малки деца?
благодаря ви много
Публикувано: 30 June 2007 - 08:27 PM
Публикувано: 30 June 2007 - 08:29 PM
Цитат
Не само бигъла .Всяка порода е така ,всяка си има своя красота и неща с които не привлича,и за това че когато искаш нещо силно намираш начин да го постигнеш си права.
Но изказването с кредита е меко казано несериозно. cl)
Публикувано: 30 June 2007 - 10:20 PM
Цитат
Бигълът е чудесен компаньон! Той много обича да играе с деца и чудесно се разбира с тях!
Въпросът е, дали добре сте обмислили това решение - да си вземете бигълче?!
Не го правете, ако това е просто желание на вашето дете - ще сбъркате! worthy
Публикувано: 01 July 2007 - 07:51 AM
пъроначално дори мислех да не взимам порода някаква и взех едно мило кутре, но не ме предупредиха, че не е обезпараьзитено и на сутринта вкъщи беше ужас по пода (имала съм две кучета, но такова чудо не съм виждала до сега), майка ми се побърка и върнах кутрето :( все пак дъщеря ми е по пода непрекъснато и не мога да рискувам да се натъкне на кълбо отчервеи...)
благодаря за отговорите
Публикувано: 01 July 2007 - 10:04 AM
Породата няма връзка с паразитите. Казвам го, защото утре може да си вземете някое мило бигълче и да го върнете на другия ден ако се окаже примерно че има ушна кал. Извинявайте, но просто не се сдържах, защото това с паразитите и връщането е пълна глупост, а за мен вече характеризира и познанията на човек, решил да си вземе куче.
И го казвам от собствен опит, първото ми куче беше породисто и купено на прилична цена, което не му попречи например да има глисти- това е нещо което има сигурно всяко второ куче-бебе, е, за щастие се оправя с 1-2 хапчета и малко повече информация.

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]

Публикувано: 01 July 2007 - 10:14 AM
Явно не е гледала до сега кученце, щом прави такива заключения!
Според мен, факта, че е решила да си вземе кученце от породата бигъл е изключително неразумен,
ако това ще и е първо куче, но.... всеки решава сам за себе си.
И понеже темата, която трябва да засегнем доста се измества от породната тема, за това спирам до тук!
Дайте да си говорим за бигълите b)
Публикувано: 01 July 2007 - 01:25 PM
естествено, че паразитите нямат нищо общо с породата - само че е редно да ми бъде казано дали е обезпаритено или не!
обърнах се с молба за помощ за информация откъде да взема бигъл, в момента не мога д апутъвам до сърбия, унгария или чехия за да взема от там
Публикувано: 01 July 2007 - 01:44 PM
Цитат
Към края на юли се очаква кучило в България.
Ако до тогава не сте се отказали от тази порода и не сте си намерили бигълче
- обърнете се към БККБ и от там ще получите координатите!
Публикувано: 01 July 2007 - 02:34 PM
Цитат
Цитат
Не само бигъла .Всяка порода е така ,всяка си има своя красота и неща с които не привлича,и за това че когато искаш нещо силно намираш начин да го постигнеш си права.
Но изказването с кредита е меко казано несериозно. cl)
Кредитът беше само пример за това, че варианти има.Дали е сериозно или не, е тема на друг разговор и то дълъг. Относно това, че всяко животно е безценно си абсолютно права, но просто сме в темата "бигъл", така че смятам изказването си за уместно.

allure&Jack Ray