Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#1561 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 July 2007 - 02:34 PM

Цитат

Цитат

Бигълът няма цена. Когато човек иска такова куче ще направи всичко възможно за да го има. Ако трябва изтеглете кредит .......Ако наистина силно искате нещо ще намерите начин да го постигнете w) .

Не само бигъла .Всяка порода е така ,всяка си има своя красота и неща с които не привлича,и за това че когато искаш нещо силно намираш начин да го постигнеш си права.
Но изказването с кредита е меко казано несериозно. cl)

Кредитът беше само пример за това, че варианти има.Дали е сериозно или не, е тема на друг разговор и то дълъг. Относно това, че всяко животно е безценно си абсолютно права, но просто сме в темата "бигъл", така че смятам изказването си за уместно.
User's Signature

allure&Jack Ray

#1562 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 02:52 PM

Позволявам си да се намеся отново и да споделя за пореден път, че бигълът не е за всеки стопанин. Кучето е изключително енергично, яко,въпреки че не е едро, има нужда от много движение, грижи( както всяко куче).Съдейки по моя куч:-))) бих казала, че до голяма степен бигълът е проклет и твърдоглав .
Моята майка например изобщо не може да го разхожда , защото той я влачи като парцал. Вярно е и това, че кучето може да се възпита , обучи и т.н. , но това зависи от стопанина, от неговото желание, свободно време и т.н. Докато някои кучета се кротват на първата или втората година биглите си остават луди глави докато са живи (Доста съм чела и слушала по въпроса). В момента ми хрумват хиляди неща, които бих могла да напиша, но едва ли всичко може да се спомене в един постинг.
По мое мнение Рей е същият като мен- чепат и инатлив, но е много обичлив. w) r)
Кайо, специално искам да те информирам, че съм решила да си взема още 10 бигъла когато мога да си го позволя (Ако трябва ще изтегля кредит b) b) b) b) ) и съм хвърлила око на породата Бернски зененхаунд, но Рей винаги ще си остане незаменим. w) r)
User's Signature

allure&Jack Ray

#1563 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 03:40 PM

Е, allure пак сме в пълен синхрон!!!
Дай боже в новото ти имение, там в странство да имаш възможност да си вземеш много бигъли! 1super
А, пък аз ще дойда да ти ги разхождам!
А, за Бернски зененхаунд, аз само им разглеждам сайтовете и нали знаеш - мечтите са безплатни,
само, че за себе си мога да кажа, че тази работа ще я оставя за другия си живот, че в този няма да мога да смогна! l)
За характера на бигъла си много права - аз тъкмо мислех да напиша подобно обяснение, подкрепено със снимките на Ozzi за да е по нагледно, обаче още не съм намерила на коя страница от форума бяха, за да може да е ясно за всеки колко добре трябва да обмисли това решение!

п.п. намерих снимките !
Ето и тук

Potitikaka, ако си готова да понесеш това - Добре дошла при нас! b)
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#1564 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2007 - 03:44 PM

Цитат

Съдейки по моя куч:-))) бих казала, че до голяма степен бигълът е проклет и твърдоглав .

По мое мнение Рей е същият като мен- чепат и инатлив, но е много обичлив. w) r)

Да, нашият Мърфи явно е одрал "характера" на Рей, l) .

Не препоръчвам на никой да си взима бигъл, който не е готов на предизвикателства (известни и безизвестни).

Когато взехме Мърфи (от развъдника), той имаше глисти (въпреки обезпаразитяване), гъбички и краста. Но тези дреболии се оправиха бързо. Ние едвам го намерихме, та и през ум не ни е минало да го "връщаме". bl)

Potitikaka, да те предупредим за бигълите.
Възможно е да не са обезпаразитени изцяло като ги вземеш.
Възможно е да не успееш да го научиш да ходи на вестник или в банята първите месеци.
Възможно и много вероятно е да дъвче обувки и някой ценни мебели.
Възможно е в парка като го викаш, да те изгледа само "мръсно" и да хукне в другата посока.
И т.н. и т.н.
После да не кажеш, че никой не ти е казал какво те очаква, като си вземеш бигъл.

;)

#1565 Потребителят е офлайн   Potitikaka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 06:15 PM

нищо от това не ме изненадва :) изгледа вички малки кучета се дуржат така но биглите май в това отношение не порасват...най-важното за мен е да взема куче което да е с доур харектар и да може да си игаре с деца

#1566 Потребителят е офлайн   Kimi. Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 07:39 PM

Маи се опитвате да ме сплашите с тези снимки l) r) b)

#1567 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2007 - 07:19 AM

О, Кайо, разглеждах пак снимките на Ози и се смях пак много. l) Точно тази е картинката, която очакваме всеки път като се приберем. Обаче големи поразии досега не е имало. (Мърфи си избира само малки и скъпи! неща). n)

И после как гледат като angelpik . Все едно искат да кажат, аз не исках, ама не можах да се сдържа.

Иначе бигълът си играе много с деца. Всяка вечер с дъщеря ми се гонят из апартамента, пресрещат се, засади, голяма веселба е. И понеже дъщеря ми пищи като кучето я настига или я пресрещне и Мърфи се е научил да лае пищейки (много е смешно). Малко ми се надува главата, но докато съседите не са се оплакали и аз търпя (нали се забавляват!).

Така, ние сега тръгваме за морето и от вчера опаковаме. Мърфи много се притеснява като вижда багажа, миналия път го оставихме за 2 дена при родителите ми и той много тъгувал. Та сега се чуди дали ще го вземем или не.
Спря да пие и да яде (даже вчера едно кашкавалче изплю), само се влачи по петите ни, ближе ни и ни ляга в краката. Горката бонбонка! Ние му казваме, не се притеснявай, ще те вземем, ама той не разбира милия! Обаче е страхотно, как разбира, че ще се тръгва. Тези кучета имат супер интуиция, веднага усещат промени и т.н.

Това което не знае, че имаме изненада за него. Ще пътуваме към морето с неговия приятел Рики - самоеда. Сега отиваме на поляната, където двамата имат среща да се натичат 1час и после хайде на колата и към морето. По пътя ще слизаме на разни поляни да се поразтъпчат и да поиграят (изобщо сме си взели целия ден време да пристигнем).

l) w) Току що дъщеря ми се събуди и първото нещо, което каза беше " Мърфи е много умен! Видя ли как вчера знаеше, че му е притеснено, защото мисли, че ще пътува". Хи-хи сънената ми тя! bravoS oo

Добре, приятно лято! Ако намеря интернет на морето, ще пишем пак!

#1568 Потребителят е офлайн   assaassa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 03:40 PM

кажете нещо и на мен и аз имам бигъл

#1569 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 03:53 PM

assaassa, много ми е мъчно, че Рафи се загуби!
Да знаеш, че стискам палци да се намери и да си дойде отново у вас!
User's Signature

Beagle

#1570 Потребителят е офлайн   assaassa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 05:35 PM

мерси kayo.мерси,че ми съчустваш. аз все още имам надежда,че Рафи ще се върне.и като се върне-аз съм сигурна,че това ще стане може да направим събрание на бигъловци!!какво ще кажете???????

#1571 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 05:54 PM

Разбира се, че ще си направим среща! И аз много се надявам да се намери Рафи!
Като се разхождаме все се оглеждам за бигъли, но в нашия квартал няма много, а тези които са от тука ги знам.
Мончо сега е малко болен, от снощи кашля и днес като го водих на Вет ми казаха, че има трахеит.
Та сега е на антибиотик за три дни!
User's Signature

Beagle

#1572 Потребителят е офлайн   assaassa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 11:53 AM

милия Мончо.като рафи беше болен му давахме някакви хапчета,но той ги плюеше та ние му ги слагахме в храната. Мончо така ли прави?? nok d)

#1573 Потребителят е офлайн   Taki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 July 2007 - 09:01 AM

мдааааааааааааааааааааааам.... какво да каже човек след този снимков матерял. Не искам да си припомням какво беше.
Казвам беше защото Ози не е правил такива бели от доста време. Не, че неможе и не иска но сме вземали всички възможни мерки това да не се случва.
Но колкото и мерки да се вземат това е БИГЪЛ и той не прощава.
Последната пакост бе миналата седмица. Малкото говедце пригриза кабела на ютията защото Нели му се скара че мрънка защото иска да излиза прекалено рано сутринта. Страхотно отмъстително животинче.

Поздрави на всички от морето.

П.С. Забравих да ви кажа. Озко е похвален вече от доста хора като отличен плувец - нали сме морски все пак. Плува без да спира по 1 час та дори и се гмурка.

#1574 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2007 - 12:11 AM

Здравейте хора!Нашето семейство дълго се мята от порода на порода ,но в крайна сметка семейният съвет реши!
На първо място в списъка БИГЪЛ.И какво.....всички - кеф решихме,кеф избрахме ,ама дойде време и за работа ,изчетохме що литература имаше на Български из сайтовете,сричахме по английските страници и сега дойде време да питам....от'де да си купя тако'а куче. bl)
Поинтересувах се от цени ,туй - онуй.И стигнах до заключението ,че кучета има.Ама в България кучило в момента май няма.Единият вариант е внос (ще коменирам след малко) ,а другият една обява за бигали на 1-2 месеца от София с паспорти ,ама има ли родословие,няма ли - вече не знам.Аз лично предпочитам да има,защото все пак това е един вид възможност за кучето и стопанина да се срещне с нови кучета/хора и да покаже знания и красота на ринга и сред приятели.Свързах се с въпросния собственик на бебета и очаквам отговор.
Вторият вариант - внос от чужбина е много спорен за моето семейство.Тъй като членовете на моята глутница са много добри в мрънкането.Мрънкат за цената ,за държавата.....за всичко.Доколкото знам цените варират между 500лв - 2 000лв.Най-ниски са в Сърбия и Словения май с цени от 500лв и 600лв.Но нямам никакъв опит във внасянето на кучето и тн.Но този вариант го оставяме засега.Първо ще потърся куче в родината.Искрено се надявам да ми помогнете в това начинание.Относно родословието - вече споменах ,че е желателно ,но ми направи впечатление един коментар от едни приятели озовали се в центъра на спора около Софийските бигали ,та те казаха следното "Вземи кучето от обявата ,пък после ,ако няма родословие го заведи на оценка,такава експертна и там ще решат дали да му разрешат да участва в каквито и да е мероприятия за родословни кучета." И сега искам да ви питам ,това въобще вариант ли е?!За експертната оценка!?

И още - знаете ли нещо относно цените и кучилата (скорошните) на бигли в България?!

Искрено благодаря за отделеното време и внимание! [/b]

#1575 Потребителят е офлайн   char Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2007 - 06:33 PM

Здравейте,от доста време не съм писала,понеже ми предстоят кандидат-студентски изпити,но това не означава,че не влизам всеки ден във форума да видя какво става.Чар вече е голямо момче,като пишка вече си вдига крачето и препикава територии,много ми е смешно бебето,но вече не е никво бебе.Иначе бели продължава да прави-списания,книги,обувки,кабели всичко на парченца.Вече ме е страх като се прибера какво ли ще ме чака a) .Но това куче дава толкова много любов,която никой друг не може да ти даде.Ето и малко снимки да видите какви сме мъже станали w) .
Поздрави!!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  dsd.JPG (14.55K)
    Брой сваляния: 81

#1576 Потребителят е офлайн   char Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2007 - 06:34 PM

;)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  cdf.JPG (14.94K)
    Брой сваляния: 77

#1577 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2007 - 09:14 PM

Много е хубав Чар.

Ние сега решаваме дали родословно куче или без родословие. drink

Поздрави от бъдещ собственик на бигълче!Карина.

Поздрави!

П.П.-Кучетата ви са супер!Аз нямам търпение!

#1578 Потребителят е офлайн   Maxx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2007 - 11:11 PM

Кво наплашихте хората... бигълът не е чак такова бедствие с малко упоритост и като не му се давате на милата физиономия. Макс досега никаква мизерия не ни е правил освен няколко книги от рафта и това е. Така че вие какви ги изкрахте бигълите... с малко караници и постоянство стават хора :)
User's Signature

The Only Thing To Fear Is Running Out Of Beer[br][br]Макс..

#1579 Потребителят е офлайн   Maxx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2007 - 11:14 PM

12345

Прикачени файлове

User's Signature

#1580 Потребителят е офлайн   Maxx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2007 - 11:15 PM

123456

Прикачени файлове

User's Signature

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни