Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#1553 Потребителят е офлайн   assaassa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 June 2007 - 09:43 PM

ouu вие си имате бигълчета живи и здрави а моя рафи още го няма!!!!!!! ouu ouu ouu

#1554 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 10:20 PM

Цитат

И биха ли ми казали собсвтени на такива кучета дали се разбират биглите с малки деца?

Бигълът е чудесен компаньон! Той много обича да играе с деца и чудесно се разбира с тях!
Въпросът е, дали добре сте обмислили това решение - да си вземете бигълче?!
Не го правете, ако това е просто желание на вашето дете - ще сбъркате! worthy
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#1555 Потребителят е офлайн   Potitikaka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 07:51 AM

не е само желание на душеря ми, мисля че тя е зарази от мойа ентусиазъм. по принцип тя би се радвала на всякакво кученце, независимо каква порода или без порода....спрях се а бигъла защото четох, че иам добър харакетр, не е много голямо (няма да я събори като и се радва), красиво е, и т.н.

пъроначално дори мислех да не взимам порода някаква и взех едно мило кутре, но не ме предупредиха, че не е обезпараьзитено и на сутринта вкъщи беше ужас по пода (имала съм две кучета, но такова чудо не съм виждала до сега), майка ми се побърка и върнах кутрето :( все пак дъщеря ми е по пода непрекъснато и не мога да рискувам да се натъкне на кълбо отчервеи...)

благодаря за отговорите

#1556 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 10:04 AM

Това, че не е било обезпаразитено не значи че не може да се обезпаразити - а когато човек вземе куче независимо откъде е редно да го обезпаразити профилактично, това би трябвало да се знае предварително за да няма изненади.

Породата няма връзка с паразитите. Казвам го, защото утре може да си вземете някое мило бигълче и да го върнете на другия ден ако се окаже примерно че има ушна кал. Извинявайте, но просто не се сдържах, защото това с паразитите и връщането е пълна глупост, а за мен вече характеризира и познанията на човек, решил да си вземе куче.

И го казвам от собствен опит, първото ми куче беше породисто и купено на прилична цена, което не му попречи например да има глисти- това е нещо което има сигурно всяко второ куче-бебе, е, за щастие се оправя с 1-2 хапчета и малко повече информация.
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#1557 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 10:14 AM

Понеже Potitikaka каза "благодаря за отговорите", реших, че въпросът е приключен!
Явно не е гледала до сега кученце, щом прави такива заключения!
Според мен, факта, че е решила да си вземе кученце от породата бигъл е изключително неразумен,
ако това ще и е първо куче, но.... всеки решава сам за себе си.
И понеже темата, която трябва да засегнем доста се измества от породната тема, за това спирам до тук!
Дайте да си говорим за бигълите b)
User's Signature

Beagle

#1558 Потребителят е офлайн   Potitikaka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 01:25 PM

гледала съм кучета :) булонка която живя 18 години и санбернар, с когото за съжеление трябваше да се разделя, когато стана ан 1 година, защото заминах за чужбина и нямаше как да го взема с мен. Така, че малко прибързани са тези коментари, но както и да е....
естествено, че паразитите нямат нищо общо с породата - само че е редно да ми бъде казано дали е обезпаритено или не!

обърнах се с молба за помощ за информация откъде да взема бигъл, в момента не мога д апутъвам до сърбия, унгария или чехия за да взема от там

#1559 Потребителят е офлайн   Potitikaka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 01:33 PM

а примера с ушната кал е поразителен :) разбира се, че ще върна милото бигулче ако има ушна кал, дали има ушна кал или душтеря ми се препъва в кълба червеи е все едно и също :)

#1560 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 01:44 PM

Цитат

обърнах се с молба за помощ за информация откъде да взема бигъл,............

Към края на юли се очаква кучило в България.
Ако до тогава не сте се отказали от тази порода и не сте си намерили бигълче
- обърнете се към БККБ и от там ще получите координатите!
User's Signature

Beagle

#1561 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 02:34 PM

Цитат

Цитат

Бигълът няма цена. Когато човек иска такова куче ще направи всичко възможно за да го има. Ако трябва изтеглете кредит .......Ако наистина силно искате нещо ще намерите начин да го постигнете w) .

Не само бигъла .Всяка порода е така ,всяка си има своя красота и неща с които не привлича,и за това че когато искаш нещо силно намираш начин да го постигнеш си права.
Но изказването с кредита е меко казано несериозно. cl)

Кредитът беше само пример за това, че варианти има.Дали е сериозно или не, е тема на друг разговор и то дълъг. Относно това, че всяко животно е безценно си абсолютно права, но просто сме в темата "бигъл", така че смятам изказването си за уместно.
User's Signature

allure&Jack Ray

#1562 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 02:52 PM

Позволявам си да се намеся отново и да споделя за пореден път, че бигълът не е за всеки стопанин. Кучето е изключително енергично, яко,въпреки че не е едро, има нужда от много движение, грижи( както всяко куче).Съдейки по моя куч:-))) бих казала, че до голяма степен бигълът е проклет и твърдоглав .
Моята майка например изобщо не може да го разхожда , защото той я влачи като парцал. Вярно е и това, че кучето може да се възпита , обучи и т.н. , но това зависи от стопанина, от неговото желание, свободно време и т.н. Докато някои кучета се кротват на първата или втората година биглите си остават луди глави докато са живи (Доста съм чела и слушала по въпроса). В момента ми хрумват хиляди неща, които бих могла да напиша, но едва ли всичко може да се спомене в един постинг.
По мое мнение Рей е същият като мен- чепат и инатлив, но е много обичлив. w) r)
Кайо, специално искам да те информирам, че съм решила да си взема още 10 бигъла когато мога да си го позволя (Ако трябва ще изтегля кредит b) b) b) b) ) и съм хвърлила око на породата Бернски зененхаунд, но Рей винаги ще си остане незаменим. w) r)
User's Signature

allure&Jack Ray

#1563 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 03:40 PM

Е, allure пак сме в пълен синхрон!!!
Дай боже в новото ти имение, там в странство да имаш възможност да си вземеш много бигъли! 1super
А, пък аз ще дойда да ти ги разхождам!
А, за Бернски зененхаунд, аз само им разглеждам сайтовете и нали знаеш - мечтите са безплатни,
само, че за себе си мога да кажа, че тази работа ще я оставя за другия си живот, че в този няма да мога да смогна! l)
За характера на бигъла си много права - аз тъкмо мислех да напиша подобно обяснение, подкрепено със снимките на Ozzi за да е по нагледно, обаче още не съм намерила на коя страница от форума бяха, за да може да е ясно за всеки колко добре трябва да обмисли това решение!

п.п. намерих снимките !
Ето и тук

Potitikaka, ако си готова да понесеш това - Добре дошла при нас! b)
User's Signature

Beagle

#1564 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2007 - 03:44 PM

Цитат

Съдейки по моя куч:-))) бих казала, че до голяма степен бигълът е проклет и твърдоглав .

По мое мнение Рей е същият като мен- чепат и инатлив, но е много обичлив. w) r)

Да, нашият Мърфи явно е одрал "характера" на Рей, l) .

Не препоръчвам на никой да си взима бигъл, който не е готов на предизвикателства (известни и безизвестни).

Когато взехме Мърфи (от развъдника), той имаше глисти (въпреки обезпаразитяване), гъбички и краста. Но тези дреболии се оправиха бързо. Ние едвам го намерихме, та и през ум не ни е минало да го "връщаме". bl)

Potitikaka, да те предупредим за бигълите.
Възможно е да не са обезпаразитени изцяло като ги вземеш.
Възможно е да не успееш да го научиш да ходи на вестник или в банята първите месеци.
Възможно и много вероятно е да дъвче обувки и някой ценни мебели.
Възможно е в парка като го викаш, да те изгледа само "мръсно" и да хукне в другата посока.
И т.н. и т.н.
После да не кажеш, че никой не ти е казал какво те очаква, като си вземеш бигъл.

;)

#1565 Потребителят е офлайн   Potitikaka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 06:15 PM

нищо от това не ме изненадва :) изгледа вички малки кучета се дуржат така но биглите май в това отношение не порасват...най-важното за мен е да взема куче което да е с доур харектар и да може да си игаре с деца

#1566 Потребителят е офлайн   Kimi. Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 07:39 PM

Маи се опитвате да ме сплашите с тези снимки l) r) b)

#1567 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2007 - 07:19 AM

О, Кайо, разглеждах пак снимките на Ози и се смях пак много. l) Точно тази е картинката, която очакваме всеки път като се приберем. Обаче големи поразии досега не е имало. (Мърфи си избира само малки и скъпи! неща). n)

И после как гледат като angelpik . Все едно искат да кажат, аз не исках, ама не можах да се сдържа.

Иначе бигълът си играе много с деца. Всяка вечер с дъщеря ми се гонят из апартамента, пресрещат се, засади, голяма веселба е. И понеже дъщеря ми пищи като кучето я настига или я пресрещне и Мърфи се е научил да лае пищейки (много е смешно). Малко ми се надува главата, но докато съседите не са се оплакали и аз търпя (нали се забавляват!).

Така, ние сега тръгваме за морето и от вчера опаковаме. Мърфи много се притеснява като вижда багажа, миналия път го оставихме за 2 дена при родителите ми и той много тъгувал. Та сега се чуди дали ще го вземем или не.
Спря да пие и да яде (даже вчера едно кашкавалче изплю), само се влачи по петите ни, ближе ни и ни ляга в краката. Горката бонбонка! Ние му казваме, не се притеснявай, ще те вземем, ама той не разбира милия! Обаче е страхотно, как разбира, че ще се тръгва. Тези кучета имат супер интуиция, веднага усещат промени и т.н.

Това което не знае, че имаме изненада за него. Ще пътуваме към морето с неговия приятел Рики - самоеда. Сега отиваме на поляната, където двамата имат среща да се натичат 1час и после хайде на колата и към морето. По пътя ще слизаме на разни поляни да се поразтъпчат и да поиграят (изобщо сме си взели целия ден време да пристигнем).

l) w) Току що дъщеря ми се събуди и първото нещо, което каза беше " Мърфи е много умен! Видя ли как вчера знаеше, че му е притеснено, защото мисли, че ще пътува". Хи-хи сънената ми тя! bravoS oo

Добре, приятно лято! Ако намеря интернет на морето, ще пишем пак!

#1568 Потребителят е офлайн   assaassa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 03:40 PM

кажете нещо и на мен и аз имам бигъл

#1569 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 03:53 PM

assaassa, много ми е мъчно, че Рафи се загуби!
Да знаеш, че стискам палци да се намери и да си дойде отново у вас!
User's Signature

Beagle

#1570 Потребителят е офлайн   assaassa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 05:35 PM

мерси kayo.мерси,че ми съчустваш. аз все още имам надежда,че Рафи ще се върне.и като се върне-аз съм сигурна,че това ще стане може да направим събрание на бигъловци!!какво ще кажете???????

#1571 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 05:54 PM

Разбира се, че ще си направим среща! И аз много се надявам да се намери Рафи!
Като се разхождаме все се оглеждам за бигъли, но в нашия квартал няма много, а тези които са от тука ги знам.
Мончо сега е малко болен, от снощи кашля и днес като го водих на Вет ми казаха, че има трахеит.
Та сега е на антибиотик за три дни!
User's Signature

Beagle

#1572 Потребителят е офлайн   assaassa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 11:53 AM

милия Мончо.като рафи беше болен му давахме някакви хапчета,но той ги плюеше та ние му ги слагахме в храната. Мончо така ли прави?? nok d)

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

4 потребители четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни