Бигъл
Публикувано: 01 January 2008 - 01:05 AM
Публикувано: 07 January 2008 - 11:08 AM
искам да ви попитам, колко голяма ще стане прекрасната ни малка госпожица, в магазина ни казаха, че са по-малки от кокер, но така като гледам вашите снимки, ми изглеждат доста големки. Няма нищо лошо де, просто да знам какво да очаквам.
и нещо друго - кога може да я изкъпем, на 10-ти става на 3 месеца, сложиха й ваксините, но забравих да питам тогава
Публикувано: 07 January 2008 - 11:15 PM
Разгледай снимките в темата! :blink:
Ето Монти, как си играе в снега!

п.п - ами време е да я изкъпеш Рая! ;)
Публикувано: 08 January 2008 - 12:12 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 10 January 2008 - 08:08 PM
В България първото клубно кучило се очаква до 10-ти февруари 2008г от връзката между
Kid Kurovske sedlo х Baghira Sun Neptun.

Когато се родят кученцата, това ще бъде обявено в сайта на клуба /адреса е в подписа ми/ с координати на развъдника!
п.п - за да няма спам в темата - всички въпроси свързани с предстоящото кучило ще се обсъждат само и единствено
с развъдчика г-н К. Стоянов, след раждането на кученцата!
Публикувано: 16 January 2008 - 05:17 PM
Няма ли при вас някоя интересна случка?
Аз тея дни научих Дара да се покланя и съответно като го направи я награждавам с лакомство ,е добре ,ама сега само като я погледна и почва да се дупи (покланя) и да чака лакомство ,какво да правя??Не искам да ми се кланя постоянно :rolleyes:
Иначе Дарката почти не излиза навън ,защото е студено и щом излезе разтреперва крачетата и иска да се прибира.А и аз нямам много време вече ,отново училище контролни като за световно...
При вас как е?
:wub: от Дара
Публикувано: 17 January 2008 - 03:29 PM
Аз съм Биляна и от извстно време обмислям идеята за бигъл в къщи.
До токлкова я обмислям че вече се вманиячавам.
Аз живея в апартамент.След всичко което изчетох в нет пространството дори и инфо което ми дадоха от киноложкият клуб, единственото което най- много ме притеснява е това че бигълите обичат да вият и са доста шумни, особенно ако са сами. Естествено няма как някой да е постоянно в къщи с него, а ако вие цял ден след това ще се карам със съседите цяла вечер :Абе, ти чуваш ли ме?!:, така че не си струва удоволствието...
Търса информация от хора котито вече живеят с такова куче, така да се каже от първа ръка. Не ме притеснява това че ще дъвче чехли или ще дивее в апаратмента той и без това е за ремонт, обаче съседите са ни доста голям проблем... :( :'(
Моля Ви хора кажете наистина ли е толкова шумен? Много ми харесва и от една седмица вече го сънувам , не ми се иска да си променям решението.
Благодаря предварително
Публикувано: 17 January 2008 - 04:54 PM
Как сте останалите?
Чар расте и хубавее.
Публикувано: 17 January 2008 - 05:33 PM
От БККБ разбрах че първото кучило на клубните ако мога така да се изразя кучета е в началото на февруари, ама съм сигурна е няма да се доредя до кученце от това кучило.
Някой да има доверие и кординати на човек или развъдчик който в момента предлага малки куенца. Предпочитам мъжко :blink: :blink:
Публикувано: 17 January 2008 - 06:02 PM
Публикувано: 17 January 2008 - 06:27 PM
Дарата ,примерно, може да е много гръмогласна ,ама само докато е сама в отделна стая ,а аз съм в друга - тогава ускимтява блока ,после се ядосва ,почва да квичи все едно я колим.Но ако мен ме няма в апартамента си стои спокойно самичка и най-често спи ,най-много да се изпишка ,ако е ужасно много на зор или да ми бутне кошчето - друго няма.
На стария апартамент заварвах ад у нас ,но сега винаги имам едно на ум и всичко е прибрано и затворено.
Абе хора ,ако искам да си запазя име за развъдник къде мога да видя дали е свободно и къде и как да си го запазя?Мисля ,че бях чела някъде какво се изисква ,за да имаш развъдник и някой беше споменал ,че дори в момента да нямаш куче или ако все още не искаш да развиваш развъдна дейност ,но завбъдеще имаш такива намерения ,можеш да си запазиш името ,срещу заплащане ,разбира се.Тоест регистрираш го ,но засега развъдника не развива никаква дейност.
Ааа не знам дали го обесних човешки ,ама само за тази тема съм сигурна ,че няма да ме навикат заради въпросите ми. ;D
Дара:
Публикувано: 17 January 2008 - 08:42 PM
Публикувано: 17 January 2008 - 09:46 PM
Всъщност излиза, че кучето реагира така, както го научиш!
Тук във форума има много хубава тема по този въпрос!
Не знам защо, хората които искат да си вземат кученце от бъдещото клубно кучило смятат, че нямат шанс!
Писах ви и преди, че за тези кученца ще имате възможност да разговаряте директно със стопанина на Багира,
а това че вие сами се отказвате още преди да се родят... много ме учудва! :-
За зооборсите и зоомагазините - когато стане дума за тях, винаги се сещам за малката Bigi, знаете как се молехме тя да се съвземе и оживее!
А дали е само тя......
Всеки би могъл да провери регистрираните имена на развъдници към F.C.I ето тук,
а как да запази име на развъдник - подава молба в клуба на породата за която иска да регистрира развъдник /ако членува в клуб на породата/, ако няма клуб на съответната порода - подава молба в съответното киноложко дружество, в което членува и е записано кучето му!
Молбата се разглежда от УС на съответната организация и ако се приеме, се придвижва до БРФК, от където тя се изпраща във F.C.I и така се задвижва процедурата.
Ето една снимка на калазанчовци!

Вход

Горе
Цитиране +