djokova да ти кажа честно - не мога да отговоря на твоите въпроси, защото този казус дето го задаваш е доста объркан, но мога да попитам!
Моето лично мнение е, че не би трябвало да се одобрява такава молба, защото така има опасност да се допуснат грешки при селекцията и развъждането на дадена порода, но може и да греша!
Не ми е ясно едно обаче - защо ще подаваш молба за членство в някой клуб - само заради това да имаш запазено име на развъдник ли? То в такъв случай, ако отговора е "да" - няма смисъл, защото според мен човек членува в определен клуб защото му допадат идеите на клуба например или иска да допринесе по някакъв начин за развитието на дадена порода или да участва в киноложкия живот на страната и т.н.
Например в БККБ има членове, които нямат не само бигъли, а въобще куче, но те членуват заради самата идея да подпомогнат клуба! Аз например съм член и на друг киноложки клуб - не защото имам изложбено куче от тази порода, а защото много харесвам йоркширтериерите и ми е много приятно да помагам с каквото и както мога, именно на този клуб!
А относно развъдника към клуба, нещо си в грешка - това не е развъдник
на БККБ, а е развъдник
към този клуб.
Един киноложки клуб не може да бъде развъдник за кучета! Към БККБ има и друг развъдник от който се чакат бебетата,
но тъй като развъдчика живее в чужбина, за сега не иска да се дава гласност за местонахождението му!
Това, което си написала за конкуренцията също ми звучи нелогично - е с какво би конкурирала другите развъдници, като няма да произвеждаш кученца, които да имат един ден изложбена кариера и да докажат своите предимства пред останалите развъдници!?!
Нали все пак, конкуренцията повишава качеството!
Аз мисля, че има време докато станеш самостоятелна и започнеш да взимаш решения сама - до тогава може да ти дойде друга идея, а запазването на име на развъдник става бързо, така че не се тревожи. Както казват хората " всичко с времето си..."
От всичко, което написах до тук, да не останеш с впечатлението, че не си добре дошла в клуба - не е така, напротив - всеки който е загрижен за бигълската порода е добре дошъл!
Bilyanaz нe мoжах да намеря снимката на Монти в нашата клетка, но тя е същата като тази на Бруно:
Erdbeereland Hucto/Бруно/ - ветерана на нашия клуб!
Говорим за 2-3 часа, а не за такъв дълъг период 7ч.- то си е половин ден, така да се каже.
Не е редно бигълът да стои на едно място толкова дълго време - той ще започне да страда!
Аз когато взех Рабиа, си взех един месец отпуска и се учихме на разни работи включително
и на това да стои сама в къщи и съответно в клетката - то става постепенно,
тук във форума има тема и за това...