Бигъл
Публикувано: 27 March 2008 - 08:22 PM
Публикувано: 30 March 2008 - 06:14 PM
Чар

Baghira Sun Neptun

Romantic Rabia Weinlinie

Публикувано: 30 March 2008 - 07:53 PM

Публикувано: 04 April 2008 - 09:43 AM
Форума е доста интересен и поучителен..стиганала съм едва до 20 страница, но с бясна скорост и неудържим интерес напредвам :) Надявам се много скоро и аз да мога да се вклича със снимки и невероятни случки, а съм сигурна, че ще има такива бол :)
Публикувано: 04 April 2008 - 01:01 PM
Чудесно е, че си решила да си вземеш бигъл, обаче трябва да отбележа, че има известна разлика в темперамента на двете породи. Трябва хубаво да размислиш дали ще имаш възможност и време за лудориите на малкия атлет!
Относно борсите за кучета и техните безкрайни измами е писано доста в този форум и не е зле да прегледаш мненията и на другите потребители. А ако питаш мен, отговорът ми е "не", не бива да си взимаш кученце от там. Бигълче с родословие можеш да си вземеш единствено от регистриран развъдник към FCI и БРФК /за България/. В нашата страна, за сега има два такива, но в момента нямат бебета. Другият вариант е от развъдник в чужбина. Ето тук има обявени сайтове на бигъл клубове по света. Можеш да им пишеш и да разбереш в кои развъдници има кучила. Ако си намериш кученце, всеки развъдчик ще го даде със следните документи:
1. татуировка и/или микрочип;
2. ветеринарен евро паспорт, в който са отбелязани минимум две обезпаразитявания и № на тат. и/или микрочипа и;
3. съответните ваксини, които са необходими според възрастта на кученцето;
4. здравен сертификат от националната ветеринарно-медицинска служба на съответната държава/ако идва от чужбина/;
5. развъдчика взима твоите данни /имена и адрес/, които са необходими за издаване на експортното родословие/ако идва от чужбина/или българско родословие.
6. Договор за покупко-продажба на куче от сайта на БРФК/за България/ - в зависимост от държавата или развъдника, договора може да изглежда по различно, но смисъла на текста в него е същия.
Публикувано: 04 April 2008 - 01:08 PM
Това е линк за борсата вносители в Хасково, за която споменах. Надявам се да знаете нещо за тях. Казаха ми, че кучетата, които внасят са от Словакия, с чип, имат родословие, паспорт, ваксина, и дори гаранция. Мога ли да им се доверя, някой нещо знае ли?
Публикувано: 04 April 2008 - 01:22 PM
Колкото до породите, които сравних..наистина по книга няма място за сравнение, но явно моя е бил изключение или е прихванал от моите огромни количества енергия. За това си мсиля, че бихме могли да се допълваме чудесно с един бигъл, ще се морим един друг :)
П.С. а как обичам кашкавал и сухари и аз.. :)
Публикувано: 04 April 2008 - 03:07 PM
Наскоро в БККБ получухме информация, че в сръбския развъдник od Progara има кучило, което до 2 седмици ще е готово за новите си стопани.
Ако искаш пиши на развъдчика:
Dragan Erdeljan derdeljan@yahoo.com
От този развъдник вече имаме един бигъл в България, това е Don od Progara:

Публикувано: 04 April 2008 - 11:04 PM
Публикувано: 07 April 2008 - 01:45 PM
и през цялото време викаха "Глигани! Глигани-и-и!"
Страшно клипче Кайо, браво!
Публикувано: 07 April 2008 - 07:59 PM
Цитат
Не, не е Quatro. Това е Биги ;)
Публикувано: 07 April 2008 - 08:20 PM

Сега е самичка в къщи, защото Мончо е на лагер и да ви кажа в къщи е голяма тишина!
Все едно няма бигъл у нас, няма бели, тя е доста по-кротка от Мончо.
Но скоро ще се съберат двамата и .... номерцата в къщи ще са пак на дневен ред! :yahoo:
Публикувано: 07 April 2008 - 08:38 PM
Днес си направихме малка тненировка - аджилити! ;)

Публикувано: 07 April 2008 - 10:24 PM

А твоето бигълче buch, разкажи нещо за него!
Публикувано: 08 April 2008 - 10:15 AM
Публикувано: 08 April 2008 - 09:59 PM
Цитат
abe nauchete se da pishete gramotno, che e sramota... Sorry za latinicata!

allure&Jack Ray
Публикувано: 09 April 2008 - 03:48 PM
Нашето семейство след като се увеличи с прекрасното бебче бигълче, наскоро порастна и с едно бебче човече :blink: На 14 март родих дъщеричката си Алина, още свикваме и нямам време за нищо /най-вече за сън/.
Чудя се дали в тази кучешка тема мога да пусна снимка на Али :blink:

Колкото до Рая ... расте, дивее и както ви се хвалех, че не прави бели, елате я вижте сега ;D Иначе разбира от дума, но много хитрее, опитва се да краде храна от масата, изобщо проявява характер вече.
Поздрави от нас!
Публикувано: 09 April 2008 - 04:00 PM
Честита ви радост в къщи!