Бигъл
Публикувано: 11 July 2008 - 12:07 AM
Бигъла е на година и нещо, с увредени очи, вижда на метър-два и то не добре, по-скоро някакви форми, като на тъмно му става по-трудно. Ако не погледнете странно движещите му се очи никога няма да предположите, че му има нещо на пръв поглед. Кучо е много мило същество, което се справя прекрасно както с новите помещения, така и с игрите и лудото тичане в двора.
Ето го и Санчо. :blink:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 July 2008 - 07:36 PM
Цитат
тоест някакви лекарства пие ли?
До колкото разбрах увредени са очните нерви - не разбрах причината, но не може да се направи нищо за него.
Но той е чудесно приспособен, стопаните му са чудесни хора, обичат си го - паднал си е на мястото. :blink:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 July 2008 - 08:51 PM
А защо трябва да изпитваме съжаление, той страхотно се чувстваше, от това което видях. Много апартаментски кучета сигурно биха му завидяли зловещо. B)
Публикувано: 02 August 2008 - 09:01 PM
Мърфи, след като беше 2 седмици на море и се запозна с доста кучета, сега е на кучешки лагер близо до София със свои приятели ;D. Не се сещал за мен :-, защото много игра с другите:yahoo:
Публикувано: 03 August 2008 - 06:04 PM
Прочети темата назад, Кайо беше давала адреси на добри развъдници и малко по назад имаше също инфо за кученца родени тук, ама беше май отдавна.
Публикувано: 10 August 2008 - 09:53 PM
И един последен въпрос ;D-Бетка е висока при холката горе долу 37,което значи ли,че няма да порасне повече?
Публикувано: 13 August 2008 - 08:17 PM
Благодаря предварително на всеки, който ми помогне да се ограмотя!:)
Публикувано: 16 August 2008 - 01:25 AM
Бебетата бигъли се раждат черо бели, когато се предполага, че ще станат трицветни - това е нормално. Когато са двуцветни те се раждат бяло и бежово или жълто. Ето една снимка на новородени /на 4 часа/, за да видиш как изглеждат:

В никакъв случай не можеш да объркаш предполагаемите разцветки. Трицветните бигъли, започват да оформят цвета си някъде към 2-ия месец, който се дооформя до по-късен период /може би до 4-ия месец/. Тъй като развъдниците за бигъли в Чехия дават своите кученца след 55-ия ден, то ти ще имаш достатъчно време, за да видиш как си променят цвета и как под черните петна излиза тук таме кафявия цвят.
Ти на кой развъдник си се спрял в Чехия?
Публикувано: 18 August 2008 - 01:28 PM
Та молбата ми е ако можете вие, приятели, да ми помогнете със сложния за мен въпрос от къде да си намеря качествено бигълче( не държа на родословието), но държа да е здраво и красиво кученце!Иска ми се до месец- максимум два вече да си имам кученце...
Благодаря на всеки за съдействието!
Публикувано: 18 August 2008 - 01:28 PM
Имам въпрос...Понеже теглото на тези сладури е слабото им място и всички по 100 пъти ми повтарят да не я прехранвам как мога по теглото и да преценям че е в нормални граници?Има ли нещо като таблица ли незнам където да пише на определени месеци какво трябва да е приблизителното им тегло.Разбира се ако някой с вече пораснало момиченце може да сподели ще съм много ама много благодарна.
Публикувано: 24 August 2008 - 10:55 PM
Имам бигъл вече от 5 месеца и мисля, че е време да го пращам на училище.
Досега с предишните кучета сам се оправял и без чужда помощ, но с този виждам,че няма да е толкова лесно. Много е игрив и просто неспира по цял ден д играе и прави бели ;D. От София съм и се надявам да ми препоръчате някой дресъор или училище, като неискам да го оставям някаде за 1 месец и да ми варнат някакво пречумено, но послушнп животно.
Благодаря ви предваритело ;)
Публикувано: 24 August 2008 - 11:14 PM
Здравейте,
Имам бигъл вече от 5 месеца и мисля, че е време да го пращам на училище.
Досега с предишните кучета сам се оправял и без чужда помощ, но с този виждам,че няма да е толкова лесно. Много е игрив и просто неспира по цял ден да играе и да прави бели . От София съм и се надявам да ми препоръчате някой дресъор или училище, като обаче неискам да го оставям някаде за 1 месец и да ми варнат някакво пречупено, но послушно животно. Предпочитам заниманията да протичат заедно с мен и да са примерно по два пъти на седмица.
Предлагат ли въобще нещо подобно!?!
Благодаря ви предваритело
Ето малко снимли на Роби като беше още бебе