Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#2441 Потребителят е офлайн   corp Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 November 2008 - 01:06 AM

Цитат

Отново съм впечатлена, явно имаш познания не само за породата, а и за уреждането на титли в кинологията. Сигурна съм, че с този капацитет от знания ще постигнеш огромен успех. Само недей да пропускаш факта, че с това си изказване засягаш не само мен, а и още около 20 киноложки съдии, които са съдили нашите кучета.
Със сигурност не е хубаво да обиждаш толкова много хора.
А относно Euro Dog Show 2008 щом ти е интересно ще ти разкажа - участва само Ра и получи оценка мн. добър, не получи титла, защо ли - като изключа твоята забележка за уредените титли ще ти кажа - така я е оценил съдията:
Качена снимка

;D Това беше типично по женски и много смешно! Кога съм обидил 20-те съдии?!:)  :yahoo: Кои са точно тези "обидени съдии" ;D Искаш да кажеш, че за някой е тайна, че в България доста титли са уредени"???!!! Стига - това е смешно, твоите колеги твърдят обратното :huh:
Кучето ти защо извън България получава оценка мн добър, а в България все е победител?
Аз прекратявам този безсмислен спор. Мен това не ме засяга лично, даже не ме интересува! По изложби в България няма да ходя.

#2442 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 01:31 AM

Цитат

;D Това беше типично по женски и много смешно! Кога съм обидил 20-те съдии?!:)  :yahoo: Кои са точно тези "обидени съдии" ;D Искаш да кажеш, че за някой е тайна, че в България доста титли са уредени"???!!! Стига - това е смешно, твоите колеги твърдят обратното :huh:

Остава ти само да се смееш на воля ......!

Цитат

Кучето ти защо извън България получава оценка мн добър, а в България все е победител?

Ако това беше истина, наистина щях да съм много горда, да ама не ....., но все пак е хубаво, че донякъде следиш изложбената кариера на бигълите в България!

Цитат

Аз прекратявам този безсмислен спор. Мен това не ме засяга лично, даже не ме интересува! По изложби в България няма да ходя.

И правилно ще направиш!

Прочетох назад в постовете ти, че се интересуваш от къде е взет Блу /Wilbur Weinlinie/.
Това е сайта на Weinlinie Kennel, убедена съм че г-жа Frnčova ще остане много доволна като научи колко много харесваш нейните бигъли.
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#2443 Потребителят е офлайн   corp Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 02:20 AM

http://www.beagle-ja...agle_chovr2.htm
Това твоето куче ли е??

#2444 Потребителят е офлайн   Linu6a Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2008 - 08:43 AM

CROP чесно да ти кажа, имам чувството че си нямаш много работа и си ланкаш. Можеш да харесваш каквото си поискаш и за това изобщо не ти е нужно удобрение от които и да е, но айде ако обичаш недей намесва бебешоците!!! Ако искаш го стичтай и за молба към теб  ;) И това което изписа до тук може само да ме амбицира да направя всичко за Оскар за да можем някои ден да се срещнем на изложбите и да видиш малкия пораснал ;) и НЕХАРЕСВАН от теб Оскар !!!
И да ти кажа нещо и мен ме дразни доста типично Бай Ганьовския ти манталитет - българското е лошо - всичко навън е прекрасно. Айде моля те гледай си там в твоята паница и дерзай !!!  А  що се отнася до тона с който пиша - това е най въздържаното нещо което мога да напиша щом става дума за Оскар !!!!!!!
Директните ти мисли могеш да ги пишеш и другаде - Ако все пак имаш някакъв усет за нешата от живота!!!!! Ама както знаем - не се продава наливен за жалост !!! Така , до тук ще спра и няма да се занимавам повече с теб !!! Пожелавам ти  да не бъдеш деспот с кученцето ти защото и то има душа!!!!

#2445 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 09:00 AM

Забелязала съм че във форумте има един 'синдром' така да се каже, понеже повечето хора не се познават, не се виждат и не са свикнали с начина на изразяване на другите, приемат всичко лично, и понякога от един пост, в който няма лоши намерения се започва някъкъв спор и след 3 поста вече непрязънта на пишещите е явна (била съм свидетел на доста усилен спор, хранене и други, като в последствие, след 3 страници от сорта на "абе къф си ти бе?" имаше "а това ти ли си бе!?" "а това ти ли си?" "еее как си бее" (хората били стари приятели  :huh: )
Пак се увлякох но искам да кажа да не се караме повече, сигурна съм че всеки просто иска най доброто за кученцето си, никой не е влезнал във форума с намерение да обижда някой друг и тн... Нека започнем отначало без непрязън :) и нека бъдем по толерантни, не всички знаят и разбират еднакво от бигли или каквото и да е било, но това незначи че непременно някойе лош, по добре помогн на някой да рабере, научи и поправигрешката си с приятелски тон, вместо да му се смееш колко е 'тъп' (образно казано).

Dont warry, be happy  :blink:  ;)

МОД: Добър пост за край на отклоненията.
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2446 Потребителят е офлайн   grand_champion Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 02:17 PM

Ей, къде ми изчезна въпроса??
Можете ли да ми кажете трудно ли се обучава бигъла като куче? Успял ли е някой да си обучи кучето така да се каже на 100% да е сигурен?

#2447 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 02:47 PM

Цитат

Можете ли да ми кажете трудно ли се обучава бигъла като куче? Успял ли е някой да си обучи кучето така да се каже на 100% да е сигурен?

Бигълът се обучава лесно стига да спазиш правилата - команда, изпълнение, наградка. А относно 100-те %, не мога да ти кажа, най-добре ще е някой от треньорите на кучета да ти отговори. Аз лично на Монти му нямам много доверие в това отношение, в смисъл че не съм сигурна като излезем навън дали ще реши да изпълни командата, която му давам или ще се поразсее малко, но грешката беше при мен. Просто обърках обучението му още докато беше малък. Виж с Ра положението е различно, на нея и имам доверие, защото успяхме да я обучим още в самото начало. От многото бигъли, които познавам, само два са отлично обучени според мен и стопаните им имат пълно доверие, това са Бруно и Макс. За съжаление техните стопани отдавна не са писали във форума. Преди време, когато имах повече време да се "ровя" в нет-а попаднах на руски статии за обучението на бигъла. Може и да си я чел/а, но все пак, ето превода на една от тях.
User's Signature

Beagle

#2448 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 03:08 PM

kayo , а би ли споделила какви са грешките, които си направила при Монти и не си допуснала при Ра, мисля че би било от полза  ;)
User's Signature

#2449 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 03:52 PM

Здравейте пак от нас! :blink:
Ужас, не е за вярване колко се е изписало пак само за 1 ден!
Много се извинявам на модераторите за краткото отклонение, което ще направя!
CROP: ще те помоля само да не говориш за хора, които не познаваш и по този начин да се разваля хубавото настроение на група хора, които по някакъв начин се чувстват като една общност.Сигурна съм, че лично ти не си говорил даже с хората, които така смело нападаше. Аз съм говорила! И точно Станислава Николова и Диана Aнева са говорили с мен с часове, обяснявали- научих от тях страаааааааааааааааааааааааааааашно много неща- преди това имах доста оскъдни познания за бигъла, били са загрижени за мен( без да са длъжни), търсили са ми транспорт за кучо( пак без да са длъжни), интересували са се какво става с мен, отделяли са от времето си, за да ми дават съвети без НИКОГА ДА СЕ НАТРАПВАТ С МНЕНИЕТО СИ!! В тази връзка да напомня на Сани( modena), че има едно списание в мен от Ленка.
Сега искам да помоля за съвет съфорумците! От вчера Блу има секрет в едното ухо и се чеше.  Нашият лекар- доктор Борисов, днес не работи. Дали е нещо сериозно или търпи отлагане до утре, за да се посъветвам за ушенце с нашия лекар.

#2450 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 03:53 PM

Цитат

kayo , а би ли споделила какви са грешките, които си направила при Монти и не си допуснала при Ра, мисля че би било от полза  ;)

Да разбира се, основната ми грешка беше, че винаги извеждах Монти на повод като малък. Много се страхувах да не изяде нещо отровно, да не го бутне кола, да не го нарани някой "любител" на кучета и т.н. Винаги в главата ми звучаха думите на един човек - никога не пускай бигъл да се разхожда свободно в града, ако не си сигурна, че знае и изпълнява командата "ела тук". Така той се научи да я изпълнява, но само в къщи, на улицата не и стана един своенравен бигльо, който като излезе навън, ако е без повод първо прави това което си е наумил и след това се сеща, че там някъде съм аз. Сега резултата е такъв - в града винаги е на повод, а когато сме на полето или в гората той си тича свободно и може да го няма дори и час. В последствие научих, че още докато е бебе трябва да се учи на тази команда навън, без да е на повод с подходяща наградка /нещо вкусно за ядене/. Така направих с Ра и резултата е на лице. Помогна ми много и това, че се събирахме всяка събота на полянката до х-л Хилтън и там имаше кучешко училище.

Цитат

Сега искам да помоля за съвет съфорумците! От вчера Блу има секрет в едното ухо и се чеше.  Нашият лекар- доктор Борисов, днес не работи. Дали е нещо сериозно или търпи отлагане до утре, за да се посъветвам за ушенце с нашия лекар.

Най-добре се консултирай с Вет, аз лично бих отишла веднага, но аз съм си такава - голяма паника.
User's Signature

Beagle

#2451 Потребителят е офлайн   bis kiss Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 04:03 PM

Цитат

Здравейте пак от нас! :blink:
Ужас, не е за вярване колко се е изписало пак само за 1 ден!
Много се извинявам на модераторите за краткото отклонение, което ще направя!
CROP: ще те помоля само да не говориш за хора, които не познаваш и по този начин да се разваля хубавото настроение на група хора, които по някакъв начин се чувстват като една общност.Сигурна съм, че лично ти не си говорил даже с хората, които така смело нападаше. Аз съм говорила! И точно Станислава Николова и Диана Aнева са говорили с мен с часове, обяснявали- научих от тях страаааааааааааааааааааааааааааашно много неща- преди това имах доста оскъдни познания за бигъла, били са загрижени за мен( без да са длъжни), търсили са ми транспорт за кучо( пак без да са длъжни), интересували са се какво става с мен, отделяли са от времето си, за да ми дават съвети без НИКОГА ДА СЕ НАТРАПВАТ С МНЕНИЕТО СИ!! В тази връзка да напомня на Сани( modena), че има едно списание в мен от Ленка.

Мисля че няма нужда да се притесняваш.До утре може да изчакаш ;)

#2452 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 04:27 PM

Една снимка на братчето на Блу- Wasco Weinlinie: :->)
Преди малко ми беше изпратена от Lenka Frnčova, която попита дали тренираме стойка :OK:

#2453 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 04:32 PM

оо прекрасен... Ама как да я тренираме тази стойка!!!!  :huh: кажете какъв е номера,... изобщо не иска да застане мирно, като искам да я сложа да застане тя се сгърчва и извива навсякъде,,... то нали мирно не седим... само като си проси храна сяда мирно .. това от заучаването на команда 'седни и е останало' та като види че се готви нещо идва и сяда  ;D не трае дълго де, като види че няма ефект започва да квичи, да подскача и да иска внимание
User's Signature

#2454 Потребителят е офлайн   mziks Икона

Публикувано: 01 November 2008 - 05:33 PM

Здравейте,

Планирам да си взема бийгълче скоро. Да ми препоръчате места/хора?  :sos:
Нямам никакви намерения за киноложки изяви, бийгълчето ми е стара мечта която чак сега мога да осъществя и ще ми е за компания. Също така ако (дано!) се стигне дотам определено ще се нуждая от малко практически съвети от собственици които имат желание да споделят.

-- Владо

#2455 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2008 - 11:10 PM

Ей направо веселба при вас. На модератора да не му е свършила гумичката. Тоя Crop си търси съвършенното куче ама на него да му харесва. Така е само с домашните любимци. Останалото е стандарт на породата и оценка на съдии.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#2456 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 November 2008 - 11:14 PM

Цитат

Здравейте,

Планирам да си взема бийгълче скоро. Да ми препоръчате места/хора?  :sos:

Цитат

Както обещах- един полезен линк:
http://www.beagle.ne...Beaglioteka.htm

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2457 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 08:01 AM

Хахахаха само да кажа - ще умра от смях  ;D ;D
От вчера сме свидетели на следното (което изключително ме забавлява, чак от смях не мога да взема участие и да помогна на горката ми майка  ;D )
Става въпрос за сленото - майка ми, излезнала от банята или приготвчща се за работа, са опитва да се онлече докато Ейра чистосърдечно и пречи  ;D дърпа и дрехите, халата, хапва я по краката, а майка ми, очевидно затруднена, сумти и абсолютно не може да се справи със ситуацията.
Аз отстрани едва дишам от смях  ;D

Отиване за ваксина 3  :Танц:
User's Signature

#2458 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 08:21 AM

Много се е изписало тук в последните дни.Ние с Лоли нямаме мнение по въпросите с изложби,защото никога няма да ходим на такива,но пък ще стискаме палци на тези които ходят  :blink:
Това обаче не ни пречи да се радваме на живота :blink: Водихме Лоли да поиграе на планина и много ми се искаше да я заснема с развяти от вятъра уши как тича като луда.Да,ама не  ;D На всички снимки всичко е на фокус освен главната героиня.Резултата на всички е снимки е такъв  ;D

Качена снимка

Затова пък като си почива,го прави както трябва  ;D

Качена снимка

#2459 Потребителят е офлайн   Linu6a Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2008 - 10:18 AM

Здравейте на всички! Тъкмо се връщаме от трета ваксина  :yahoo: Всичко мина много добре! Оскар дори не усети! Ветеринарят беще изключително внимателен, а сестрата го занимаваше с някакви неща и той нали е бебешок се поизлъга и..... След 10 дена сме навън  :yahoo:  Днес всичко беше страшно интересно... направо главата му не спря да се върти, искаше да види всичко, ама ВСИЧКО  ;D 
Луд !!!!:)))))))))))  liberty - пиши как мина при сестричката Ейра !

А и още нещо - Ветеринаря каза че имало едно семейство което си взело Бигъл, но понеже бил много палав( в същност може и да е женска) истат да го дадат/продадат на някого!!! Разбрахме се да се чуем по късно ако не са намерили стопани! Кучето доколкото разбрах е от чужбина и е на около 4 месеца !
Това е от нас за сега!
Много усмивки на всички  :kuchence: :blink:

#2460 Потребителят е офлайн   blueberry_pie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 10:19 AM

Здравейте!

Търся женски бигъл за подарък на майка ми, която има рожден ден другия месец.

Доскоро имахме лабрадор, който ни откраднаха и за който много страдаме все още.
Майка ми ще се радва да има ново другарче и аз реших, че бигъла е чудесен избор, тъй като лабрадорът е по-голям и труден за гледане.

Ще ви бъда много благодарна, ако ме ориентирате от къде и как е най-добре да се сдобия с желаната гадинка, за какви цени горе-долу става дума, както и да ми дадете полезни съвети.

Искрено се надявам на вашата помощ!

Поздрави на всички! :blink:

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема