Бигъл
Публикувано: 03 November 2008 - 10:30 AM
Здравей blueberry_pie ! За лабрадорите незнам, но ми се струва, че това че бигъла е по-малък на размер не го прави по "лесен" за гледане! Просто трябва да сте подготвени за доста неща преди да си вземете бигъл ,за да не се получи и при вас като при това семейство за което писах по-горе!!! Защото за мъниците не е удачно изобщо и...те страдат !!! Та мисълта ми беше да поразгледаш темата и да прецените добре! Иначе от кой град сте ?
Публикувано: 03 November 2008 - 10:43 AM
Трудността идваше от това, че кучето е много голямо, доста беше палав и дърпаше като луд. Няколко пъти е събарял майка ми. Дори веднъж си счупи ключицата.
Иначе, като цяло имаме опит с кучетата, тъй като последните 15 години винаги сме имали куче, с много малки паузи.
Разбира се, това не значи, че знам всичко за бигъла, а и сега тя ще го гледа сама, та за това питам тук.
Ще разгледам назад какво сте писали, но просто нямам време да изчета всичко.
Благодаря!
П.П. Колебая се между бигъл и джак ръсел (за друго неголямо куче, което да ми харесва не се сещам), но сякаш това ми се вижда по-подходящо. Не знам...
Публикувано: 03 November 2008 - 10:53 AM
...поздравления на всички ваксинирани днес :blink: :blink: :blink:
Публикувано: 03 November 2008 - 12:20 PM
Първо да кажа това дето най ме вълнува - докторката каза че не е нужно да чакаме 10 дена, 4-5 е добре, даже 2 са достаъчни, колкото да усвои ваксината. Знам че се чака 10, но и имам доверие, а и нямам търпение да потичаме в парка ;D таааа кога ще си правим бигъл пикник ;D
Иначе при вета мина доста добре, първо докато стигнем с малкото 'кюфте' (както го нарекоха ;D )
откъснаха ми се ръцете ( 7 кила :o ) ваще колко тежат? Чудя се много ли е 7 .. (то е ясно че ще трябва да внимаваме с хапването а и почваме да тичаме сутрин ;D )
Сложиха ни и препарат против външни паразити, хапнахме лакомства и се видя че в ръцете на правилния човек (и може би под оспокоителното въздействие на стресиращата нова среда) и за стойка заставаме :samodovolen:
Ооо и още нещо - докторката каза, че след 2 седмици може да идем и за ваксина за бяс ;)

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 03 November 2008 - 12:33 PM
За съжаление сега имаме малка ушна инфекция и се лекуваме с капки и мехлемче 7 дена и малкото диване как успява после да си върти главата, но цялата му главица стана мазна :wub: Айде да се уговаряме за към края на седмицата в Южния парк заедно с всички останали бебоци, искате ли? За стойката- тренирайте, след малко мога да кача една снимка на Блу в стойка, вчера я направих специално за Ленка/както тя сама се нарича- неговата първа мама ;D/ :blink:
Публикувано: 03 November 2008 - 12:49 PM
6 кила - ужас засегнахте женското ни самочувствие... засрамени сме...
кога беше тази среща? Събота? Аз в събота съм на работа от 3, преди това сме насреща ;)

Публикувано: 03 November 2008 - 01:16 PM
А за килцата,аз откога питам някой да каже нещо по въпроса за да ориентираме,но нищо.
Лола е на 4 месеца и е 7кг. Според една схема,която гледах при вета,а и според него е идеална.А има защо да се притеснявам,голяма лакомница е ;D
Публикувано: 03 November 2008 - 04:24 PM
Браво на младежите, активни ;).
Малко е хвърчала перушина, нооооо какво да се прави - само Корп се е пообъркал в тона - доста непривичен за бигъл форума, където всъщност си даваме съвети - мило и доброжелателно;
Колкото до грозните дебати с изложбите и родословията.... малко или много тук половината бигли са с родословие, а другата половина без.... Личностните нападки пък ги намирам за изключително излишни; Станислава е един много умерен и симпатичен човек, а Монти и Ра са бонбонки сладки - дистанционно ги нагушквам :blink:
Мърфинка е без родословие, но не е от магазин (благодарение на Бушката :wub: и другите от форума и многото полезно и изчерпателно инфо по темата ) но благодарение на прекрасните гени на татко Фреди :yahoo: (ехо, как сте Панета?) и красотата на майка си е станал изключително прекрасен бигъл B). Най-редовно ни спират хора, да му се радват и възхищават!
И като му дойде времето, направихме единственото правилно за непородисти кучета - кастрирахме го!
И да се похвалим - поприключихме уроците - вече доста слуша - след 6 месеца на курс общо послушание и 1 година индивидуален треньор.... най-накрая доста послушен стана ;))))))))) - разбира се в бигълски мащаби.
Публикувано: 03 November 2008 - 04:55 PM
Цитат
Подобни изказвания на мен лично наистина ми дават сила да продължавам да дудня и досаждам. :wub:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 November 2008 - 11:07 PM
Ние с малкия преди малко се стресирахме взаимно- опищя квартала все едно го колят, а то...чистихме уши- сега ми е сърдит :(
Днес лекарят ни,ни даде фронтлайн да сложиме 24 часа преди разходката. Препоръча да се изчака поне до петъка все пак.
Ейра, за килограмите- аз пък като го взимах се притеснявах, че е много малък и много малко тежи. Като отворих в нас транспортната клетка( в която беше пропътувал дългия път през няколко държави) и майка ми като се завайка, че ох колко бил малък- като мишка и аз се притеснявах много :'. После пък се притесняах, че е злояд( той все още е).( И си мислих, че понякога от притеснения изпускаме много щастливи моменти с нашите бебоци.Трябва да им се радваме такива каквито са и да не позволяваме нещо да помрачава радостта ни- особено глупави притеснения!
Казаха ми обаче , че в Южния парк било пръскано против гризачи, така ли е, някой ходил ли е скоро там?
И една снимка на Блу :->)
Публикувано: 04 November 2008 - 02:43 PM
Ейра, браво , че сте почнали да тренирате "стойка"! Ние обаче първия ни уикенд, в който можеме да излизаме май ще ходиме на хижа на планина!Така че ще отане срещата за другата седмица и май трябва да е в градинката при хилтън, понеже Южния парк нещо са обработвали против мишки и плъхове.Къде се загубихте Игор и Оскар? :blink:
Публикувано: 05 November 2008 - 01:42 AM
Цитат
И може ли да ми покажете снимка на пораснал бигъл . Примерно 2 годишен :)[/tt]
прочети какво са писали хората във форума - да знам 167 страници не се четат лесно, но все пак говорим за живо животно, а тук ше намериш отговорите на повечето си въпроси и чак след това питай, ако има нещо неясно :) а пък и стопаните им са слагали доста снимки, порзрови се малко, положи усилие.
Публикувано: 05 November 2008 - 02:01 AM
Не разбираш, различно е,
Няма непородисти хора, всички са хора, разликата между различните породи кучета може да бъде огромна, при случайна крастоска може ефекта да е болни, сакати а също и психически нестабилни кученца. Това е генетика, не е просто ей така.
Когато едно куче няма родословие, практически (и теоритически ;D ) няма доказателство че принадлежи към някоя порода, това значи че випреки външната прилика към дадена порода, то може да носи гените на какво ли не, които дасе проявят при кръстоската, и да доведат до нежелан ефект.
Ако кучетата се оставят да се размножават случайно след неопределено време няма да се раздваме на красиви и здрави кучета от различни породи а ще има само 'помиари'
Има хора които разбират това и се стараят да запазват породите, като гледат не само наличието на родословие, ами и генетичната съвместимост на отделните кучета.
Ако смяташ че това е гоистично и в помиарите няма нищо лошо (то няма, и те душа носят) освен:
удобряваш ли кучета живеещи на улицата, хранещи се от кофите, болни, злобни и тн... факт е че много хора изостаят домашните си любимци ако се разболеят, ако не могат да ги възпитат или ако росто не им харесвт вече! Всички сме чували за кашон с кученца на боклука че даже и в реката - от какво мислиш е резултат това? Ако искаш да гледаш куче - ок, прекрасно, ако е помиарче още по добре. Ако искаш да развъждаш кучета, по добре да е по правилния начин.
Поовлякох се, а и не разбирам толкова... прочети това
или се подови из форума... това е може би най-дискутираната тема.....

Публикувано: 05 November 2008 - 09:26 AM
КАЧЕСТВО: Наличието на родословие НЕ е показател за качество.
Повечето кучета, дори чистокръвните с документи, не следва да се развъждат.
Защо трябва да се кастрира кучето, при положение, че не се предвижда 'развъждане'? Къде е това правило? От къде мислите, че се появяват породите? Не е ли именно от продължителна селекция на 'непородисти', като се изключват незадоволителните кученца? А какво според вас става с едно 'породисто' куче, от добър развъдник, с дефект? Дали не отива и то в магазините? :kisel: