Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#2461 Потребителят е офлайн   Linu6a Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 November 2008 - 10:30 AM

....... тъй като лабрадорът е по-голям и труден за гледане.......

Здравей blueberry_pie ! За лабрадорите незнам, но ми се струва, че това че бигъла е по-малък на размер не го прави по "лесен" за гледане! Просто трябва да сте подготвени за доста неща преди да си вземете бигъл ,за да не се получи и при вас като при това семейство за което писах по-горе!!! Защото за мъниците не е удачно изобщо и...те страдат !!! Та мисълта ми беше да поразгледаш темата и да прецените добре! Иначе от кой град сте ?

#2462 Потребителят е офлайн   blueberry_pie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 10:43 AM

От София

Трудността идваше от това, че кучето е много голямо, доста беше палав и дърпаше като луд. Няколко пъти е събарял майка ми. Дори веднъж си счупи ключицата.

Иначе, като цяло имаме опит с кучетата, тъй като последните 15 години винаги сме имали куче, с много малки паузи.
Разбира се, това не значи, че знам всичко за бигъла, а и сега тя ще го гледа сама, та за това питам тук.

Ще разгледам назад какво сте писали, но просто нямам време да изчета всичко.

Благодаря!

П.П. Колебая се между бигъл и джак ръсел (за друго неголямо куче, което да ми харесва не се сещам), но сякаш това ми се вижда по-подходящо. Не знам...

#2463 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 10:53 AM

blueberry_pie и двете породи на които си се спряла са много енергични кучета.Говаря и за бигъла и за Джак Ръсела.Но предполагам щом имаш опит с кучетата това го знаеш и можеш да им предоставиш място и време за изразходване на неизчерпаемата им енергия :blink:

...поздравления на всички ваксинирани днес  :blink: :blink: :blink:

#2464 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 12:20 PM

И ние се върнахме от ваксината преди малко  :sviruka:
Първо да кажа това дето най ме вълнува - докторката каза че не е нужно да чакаме 10 дена, 4-5 е добре, даже 2 са достаъчни, колкото да усвои ваксината. Знам че се чака 10, но и имам доверие, а и нямам търпение да потичаме в парка  ;D таааа кога ще си правим бигъл пикник  ;D

Иначе при вета мина доста добре, първо докато стигнем с малкото 'кюфте' (както го нарекоха  ;D )
откъснаха ми се ръцете ( 7 кила  :o ) ваще колко тежат? Чудя се много ли е 7 .. (то е ясно че ще трябва да внимаваме с хапването а и почваме да тичаме сутрин  ;D )
Сложиха ни и препарат против външни паразити, хапнахме лакомства и се видя че в ръцете на правилния човек (и може би под оспокоителното въздействие на стресиращата нова среда) и за стойка заставаме  :samodovolen:

Ооо и още нещо - докторката каза, че след 2 седмици може да идем и за ваксина за бяс ;)
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2465 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 12:33 PM

Поздравления на Ейра!!! Направо ме зарадваха новините ти- наистина ли може 4-5 дена само?! това значи ли, че ние вече можеме да излизаме?? :yahoo: Понеже бяхме на ваксина в петъка? За килцата да ти кажа няма точни кг(понеже те израстват неравномерно) - ама ние сме момчета и тежиме 6 ;D
За съжаление сега имаме малка ушна инфекция и се лекуваме с капки и мехлемче 7 дена и малкото диване как успява после да си върти главата, но цялата му главица стана мазна :wub: Айде да се уговаряме за към края на седмицата в Южния парк заедно с всички останали бебоци, искате ли? За стойката- тренирайте, след малко мога да кача една снимка на Блу в стойка, вчера я направих специално за Ленка/както тя сама се нарича- неговата първа мама ;D/ :blink:

#2466 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 12:49 PM

Ами, Блу за ваксината незнам дали все пак да не питате вашия лекар какво мили, защото не разбирам много, може пък лекърят да предценява спрямо самото кученце, или пък различните лекари си имат различна практика, ако може така да се каже....
6 кила - ужас засегнахте женското ни самочувствие... засрамени сме...
кога беше тази среща? Събота? Аз в събота съм на работа от 3, преди това сме насреща ;)
User's Signature

#2467 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 01:16 PM

Ние излязохме точно една седмица след ваксината.
А за килцата,аз откога питам някой да каже нещо по въпроса за да ориентираме,но нищо.
Лола е на 4 месеца и е 7кг. Според една схема,която гледах при вета,а и според него е идеална.А има защо да се притеснявам,голяма лакомница е  ;D

#2468 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2008 - 04:24 PM

Здравейте и от нас с Мърфи!

Браво на младежите, активни  ;).
Малко е хвърчала перушина, нооооо какво да се прави - само Корп се е пообъркал в тона - доста непривичен за бигъл форума, където всъщност си даваме съвети - мило и доброжелателно;

Колкото до грозните дебати с изложбите и родословията.... малко или много тук половината бигли са с родословие, а другата половина без.... Личностните нападки пък ги намирам за изключително излишни; Станислава е един много умерен и симпатичен човек, а Монти и Ра са бонбонки сладки - дистанционно ги нагушквам  :blink:

Мърфинка е без родословие, но не е от магазин (благодарение на Бушката  :wub: и другите от форума и многото полезно и изчерпателно инфо по темата ) но благодарение на прекрасните гени на татко Фреди  :yahoo: (ехо, как сте Панета?) и красотата на майка си е станал изключително прекрасен бигъл  B). Най-редовно ни спират хора, да му се радват и възхищават!

И като му дойде времето, направихме единственото правилно за непородисти кучета - кастрирахме го!

И да се похвалим - поприключихме уроците - вече доста слуша - след 6 месеца на курс общо послушание и 1 година индивидуален треньор.... най-накрая доста послушен стана ;))))))))) - разбира се в бигълски мащаби.

#2469 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 November 2008 - 04:55 PM

Цитат

Мърфинка е без родословие, но не е от магазин (благодарение на Бушката   :wub: и другите от форума и многото полезно и изчерпателно инфо по темата )

Подобни изказвания на мен лично наистина ми дават сила да продължавам да дудня и досаждам.  :wub:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2470 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 11:07 PM

Здравей, Мърфи! :blink: ще дойдете ли уикенда в парка да посрещнете новите бебета ;)
Ние с малкия преди малко се стресирахме взаимно- опищя квартала все едно го колят, а то...чистихме уши- сега ми е сърдит :(
Днес лекарят ни,ни  даде фронтлайн да сложиме 24 часа преди разходката. Препоръча да се изчака поне до петъка все пак.
Ейра, за килограмите- аз пък като го взимах се притеснявах, че е много малък и много малко тежи. Като отворих в нас транспортната клетка( в която беше пропътувал дългия път през няколко държави) и майка ми като се завайка, че ох колко бил малък- като мишка и аз се притеснявах много :'. После пък се притесняах, че е злояд( той все още е).( И си мислих, че понякога от притеснения изпускаме много щастливи моменти с нашите бебоци.Трябва да им се радваме такива каквито са и да не позволяваме нещо да помрачава радостта ни- особено глупави притеснения!
Казаха ми обаче , че в Южния парк било пръскано против гризачи, така ли е, някой ходил ли е скоро там?
И една снимка на Блу :->)

#2471 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 11:31 PM

ееи браво на Блу! Ние триябва да се засрамим  :izcherven:
ако е пръскано в южния, колко време не е добре за кучетата
може да идем в градинката зад хилтън
User's Signature

#2472 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 11:29 AM

Почнахме да мъчим 'стойка'  :rolleyes:
User's Signature

#2473 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 01:23 PM

Лолката днес става на  4 месеца  :kuchence: Да ни е жива и здрава и добричка.Е,за последното има какво още да се желае  ;D  но това е положението  :blink: ;) :blink:

#2474 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 02:43 PM

Честити 4 месеца на Лола! :drugarche: Да я заведеш на хубава разходка и да и купиш една играчка! ;)
Ейра, браво , че сте почнали да тренирате "стойка"! Ние обаче първия ни уикенд, в който можеме да излизаме май ще ходиме на хижа на планина!Така че ще отане срещата за другата седмица и май трябва да е в градинката при хилтън, понеже Южния парк нещо са обработвали против мишки и плъхове.Къде се загубихте Игор и Оскар? :blink:

#2475 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 10:58 PM

Приятно изкарване на малкия Блу :) На планината ще се побъркате от игри!!  :blink:
и да не унищожите хижата ;) (ако ще сте на хижа)

Само дано не вали че гледах няква такава прогноза  :(
User's Signature

#2476 Потребителят е офлайн   Toppolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 12:31 AM

[tt]Има ли нещо като мини бигъл ? тъй като , някои ми изглеждат по-малки от други. Разликата от възрастта ли идва? 
И може ли да ми покажете снимка на пораснал бигъл . Примерно 2 годишен
:)
[/tt]

#2477 Потребителят е офлайн   mziks Икона

Публикувано: 05 November 2008 - 01:31 AM

Цитат

И като му дойде времето, направихме единственото правилно за непородисти кучета - кастрирахме го!

На това пък какво му е правилното?  :o :huh: :rolleyes:
"Непородистите" хора да ги кастрираме и тях?

#2478 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2008 - 01:42 AM

Цитат

[tt]Има ли нещо като мини бигъл ? тъй като , някои ми изглеждат по-малки от други. Разликата от възрастта ли идва? 
И може ли да ми покажете снимка на пораснал бигъл . Примерно 2 годишен
:)
[/tt]

прочети какво са писали хората във форума - да знам 167 страници не се четат лесно, но все пак говорим за живо животно, а тук ше намериш отговорите на повечето си въпроси и чак след това питай, ако има нещо неясно :) а пък и стопаните им са слагали доста снимки, порзрови се малко, положи усилие.
User's Signature

Качена снимка

#2479 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 02:01 AM

За mziks :
Не разбираш, различно е,
Няма непородисти хора, всички са хора, разликата между различните породи кучета може да бъде огромна, при случайна крастоска може ефекта да е болни, сакати а също и психически нестабилни кученца. Това е генетика, не е просто ей така.
Когато едно куче няма родословие, практически (и теоритически  ;D ) няма доказателство че принадлежи към някоя порода, това значи че випреки външната прилика към дадена порода, то може да носи гените на какво ли не, които дасе проявят при кръстоската, и да доведат до нежелан ефект.
Ако кучетата се оставят да се размножават случайно след неопределено време няма да се раздваме на красиви и здрави кучета от различни породи а ще има само 'помиари'
Има хора които разбират това и се стараят да запазват породите, като гледат не само наличието на родословие, ами и генетичната съвместимост на отделните кучета.

Ако смяташ че това е гоистично и в помиарите няма нищо лошо (то няма, и те душа носят) освен:
удобряваш ли кучета живеещи на улицата, хранещи се от кофите, болни, злобни и тн... факт е че много хора изостаят домашните си любимци ако се разболеят, ако не могат да ги възпитат или ако росто не им харесвт вече! Всички сме чували за кашон с кученца на боклука че даже и в реката - от какво мислиш е резултат това? Ако искаш да гледаш куче - ок, прекрасно, ако е помиарче още по добре. Ако искаш да развъждаш кучета, по добре да е по правилния начин.

Поовлякох се, а и не разбирам толкова... прочети това

или се подови из форума... това е може би най-дискутираната тема.....
User's Signature

#2480 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 09:26 AM

Там пише:
КАЧЕСТВО: Наличието на родословие НЕ е показател за качество.
Повечето кучета, дори чистокръвните с документи, не следва да се развъждат.

Защо трябва да се кастрира кучето, при положение, че не се предвижда 'развъждане'? Къде е това правило? От къде мислите, че се появяват породите? Не е ли именно от продължителна селекция на 'непородисти', като се изключват незадоволителните кученца? А какво според вас става с едно 'породисто' куче, от добър развъдник, с дефект? Дали не отива и то в магазините?  :kisel:

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни