Бигъл
Публикувано: 11 November 2008 - 10:47 AM
Цитат
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 November 2008 - 12:55 PM
Много е хубаво че се организирате и имат мъниците с кого да си играят, надявам се и ние във Варна да се съберем скоро :))
Оскар имаше страхотен уикенд:) Ходихме на къщата и там падна луда игра, чак накрая взе да занася дупето от умора ;D С една булонка пощуряха :)))
Иначе вече излизаме всеки ден на разходки, пускам го по малко без каишка и той , върви редом до мен чак ме очудва колко е послушен навън, защото като го знам в къщи какви ги прави и :rolleyes:
Научихме командите седни, стои, в кръг, а като му кажа "луд" и започва да подскача и далае ;D :yahoo:
Относно обезпаразитяването - Фронтлайн ( мисля че е добър продукт:) )
Публикувано: 11 November 2008 - 04:27 PM
Много ми е притеснено сега.... Стискайте палци да не е нещо сериозно :(

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 11 November 2008 - 08:22 PM
Цитат
Поздрави и предварителни благодарности :blink:
Ами четвъртък след разходка я прибрах и преди да си легна видях,че на опашката има нещо като засъхнала кръв и отдолу беше леко зачервена,но реших,че от къпането.И вече на другата сутрин видях капка кръв на пода и така разбраме.Иначе няма някъква промяна в поведението,освен че се спира на всеки ъгъл където са маракирали мъжките
Публикувано: 11 November 2008 - 08:35 PM
Цитат
Ми Eйра се спира на всеки ъгъл, дърво, купчина листа и каквото е било, където някой е пишкал, акал спал.... минал, .. и каквото и да е било :D И разследва по бигълски докато не ми писне и не я издърпам в желанието си все пак да стигнем до парка.....
:( Тя затова сигурно е лепнала тая кожна гадост.......

Публикувано: 11 November 2008 - 10:06 PM
Цитат
Дано да не е нещо сериозно!
Въпреки, че олисяване на козината на няколко места, хич не ми звучи несериозно, като заболяване.
Но .. ще чакаме резултатите от изследването!
Публикувано: 12 November 2008 - 12:55 PM

Публикувано: 12 November 2008 - 08:15 PM
Има доста интересни разцветки!
Вижте това бигълче, много е интересно и е със сини очи

доколкото знам това е много рядко срещан цвят, комбинация между някъкви гени.....

Тук има информация и за разгонването на бигълките
..понеже имаше интерес по-нагоре

Публикувано: 13 November 2008 - 10:29 AM
Значи, това което забелязах първо беше петънце с диаметър не повече от полови сантиметър, където козинката ми изглеждаше по разредена, после забелязах и по големи такива ( с диаметър до сантиметър), където вече си личеше че наиастина козината е разредена. нямаше ранички. В основата се забелязваше съвсем слабо сеедно има мръсотия - примерно пръст, но с размерите на прашинки, открих едно мято където козинката не е опадала още, но в основата има от това черното, но повечко, и сякаш от него козината пада, не места където се е пооголило, се вижда че кожата е леко зачервена и малко грапава с такива чернички по повърхността (черничките са много малки, като точици, и не са много като цяло). Ейта се чеше много.
Надявам се да съм била полезна. Ако имаш някъкви съмнения, заведи го на доктор, нищо не губиш, а ако се окаже че има нещо и не го заведеш - тогава е лошо.
На Еира и дадоха някъкво лекарство за мазане веднъж на четири дена и другата седмица ще и бият ваксина против гъбички. Имало и някакъв шампоан специално за целта, но и за него ще изчакаме да минат двете седмици от предишната ваксина.
Сега да споделя днешното ми притеснение (леле ставам като параноясана майка! дано да си въобразявам). Днес Едното оченце на Ейра ми се стори зачервено и имаше нещо като секрет, което беше изтекло сутинта - като гурелче, ама такова течно и бяло... дали е нормално :( Сега съм на работа и се чудя да звънна ли на доктора и да търча в обедната почивка да я водя :(