Бигъл
Публикувано: 27 November 2008 - 11:01 AM
Поздрави!
Публикувано: 27 November 2008 - 11:31 AM
Цитат
Демодекозата се лекува, особено хваната в началото и при малки кучета.
А това, че някои си купуват кучета от места, от които се знае, че ще имат проблеми (от всякакъв вид) няма да коментирам.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 November 2008 - 12:28 PM
Малко е тъжно, че въпреки толкова много неприятни инциденти, хората продължават да взимат кученца от магазини и борси!
Публикувано: 27 November 2008 - 12:43 PM
Цитат
Цитат
ОЩЕ
За зоомагазините сега знам, но когато взехме Лиа не знаех още, сина ми я видя как жално гледаше през един аквариум и не можеахме да и устоиме. Когато се разбра, че кученцето е болно- бях твърдо решена, че е го лекувам! Не исках първия урок, който сина ми получава е , че когато има проблем, той ще се реши с замяна с ново кученце. Но след посещението ни при вета, той допусна, че може би бебенцето ще трябва да се поддържа цял живот с инжекции, което ме изплаши и бях готова да се откажа.Имаше отклонения и в биохимичните показатели в кръвта. Бях готова да се откажа, но не го направих заради сина ми. Зоомагазинът предложиха да поемат изцяло лечението му, което и направиха и сега прогнозите не са толкова песимистични.
Пожелавам бързо оздравяване на мъничката Ейра!
Публикувано: 28 November 2008 - 11:12 AM
По темата:
Ейра не е от магазин, както и да е, незнам дали е била болна когато съм я взела, вярно че когато се осъмних за пръв път някъкво 'плешиво' петънце още не я извеждах, но знам ли... а и не съм чула другите кученца да са болни....
Цитат
Това значи ли, че след като Ейра е боледувала (боледува сега) в последствие не е хубаво да се допуска до разплод?
Иначе доколкото съм разбрала, крастата и губичките се лекуват и може и да е бавно, но ще си я излекувам и това е ;)
Поздрави на новите бигълчета.... така де , нови във форума :)

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 28 November 2008 - 02:10 PM
Аз от толкова време не съм влизала във форума, че съм направо удивена! :yahoo:
Толкова много малки бийгълчета, толкова щастливи стопани... :P
Нямам думи! А ветераните тук-там се виждат... Къде са Чар, Дарката, Мърфи и всички останали...?
А нещо, което толкова много ме развълнува... Вече не сме единствени в Сливен... :yahoo: Ще има с кого да си играем, че не ни устояват на темпото... :-)
Добре дошла, Лола :-)))
Пиши и можем да разменим телефони и да се видим този weekend, ako сте минали ваксините :-)))
Специални поздрави на човекът, които събира всички дечица и виртуално, и лично - да са ви живи и здрави всички :-))) Ще ти изпратя майл с още дукументи на Багси ...
Целувам ви всички, желая ви здраве, любов и много търпение :-)))
До скоро
Багси и Елена :blink:

Винаги мисли преди да действаш!
Публикувано: 04 December 2008 - 08:19 AM
Ето го нашето сериозно момиче,наричано още Урагана Лола ;D
http://triton.imageshack.us/Himg219/scaled.php?server=219&filename=14468255bp2.jpg&xsize=578&ysize=480
http://triton.imageshack.us/Himg219/scaled.php?server=219&filename=16260172fv0.jpg&xsize=578&ysize=480
Публикувано: 04 December 2008 - 08:25 AM
В началото дивееше през целия ден,сега най вече вечер.Тогава направо откача и се почва бягане,скачане...в къщи го наричаме Вечерния бяс на Лола ;D
Започна да прави и много кучешки неща,като например даваме й бисквитка,а тя първо отива да си я скрие някъде и след час-два си я намира случайно и тогава си я изяжда ;D
Любимата й игра е да захапе нещо и някой да я гони.Ако може с часове :blink: А ако се измори въпросния гонещ идва до него и го бута с муцуна да продължава :blink:
И не обича кучешки играчки.На нея й дайте кашони и пластмасови шишета и тогава започва купона :blink:
Затова и днес подаръка й ще бъде един голям и хубав кашон,да си го гризе,разнася и блъска колкото си иска ;) :blink: ;)
Публикувано: 07 December 2008 - 08:11 PM

(Снимката е от преди 5-6 месеца някъде)
Скоро навърши 3 годинки, доста добродушно и спокойно куче е. На два пъти родителите се опитваха да я сватосват с мъжкари, но нищо не стана, може би догодина пак ще пробва.
Публикувано: 07 December 2008 - 08:47 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 08 December 2008 - 12:38 PM
Цитат
Не мога да Ви разбера. Интересно ми е как можете да пишете във всяка една тема в този форум и постоянно да се изказвате толкова грубо (и често безсмислено). Интересно ми е още как пропагандирате някакви ваши разбирания и дори се държите нетактично директно и (съжалявам за повторението) грубо с хората, които не възприемат идеите Ви.
Защо обаче понякога не коментирате?
Цитат
Цитат
Цитат
Явно вашите разбирания за 'развъдници' не са безкрайно коректни, или аз нещо не разбирам?
Не искам да изглежда, сякаш се заяждам, или пък сякаш се радвам на нещастията на гореспоменатият собственик и неговото куче.. Просто ми писна да чета ваши реплики, които директно оплюват човек, действията му, постъпката му, както и желанието му.
Вие сте голям и разумен човек. Дръжте се като такъв! Права сте, като казвате, че в магазините принципно хигиената не е на ниво и се получават проблеми. Но не ви ли е срам да се държите така с непознати хора ?! Защо не коментирахте случаят, който цитирам? Случайно не сте го прочели, или какво..? Или може би не Ви е удобно да го правите, защото така ще рухне непоклатимата Ви идея и борба за разбиване на търговската мрежа с животни?
Не искам да спорим или да се караме, но Вие просто се държите наистина инфантилно, а не е редно за човек с вашата възраст, опит и позиция.
Публикувано: 08 December 2008 - 01:36 PM
Цитат
Защо се държа грубо, особено с хората, които си умират да плодят кучета съм писала 1000 пъти.
А защо не коментирах конкретния случай, които споменаваш:
като се каза за това куче, видях от постовете, че не е от магазин. Това, че е е от развъдник и е написано тук, че е болна е достатъчно за интерсуващите се.
Съвсем отделно демодекса е нещо доста различно от парвото, например - като вид болест и като причини за появата му. Парвото при кучета от магазини е почти задължителна част от програмата за повече от половината. Докато боледуващите кучета от реномирани развъдници са нещо не толкова чето срещано.
И пак да кажа, че това за мен е единствения правилен начин.
Много добре знам,ч е има развъдници с по 10-20-50 кучета, гледани в отвратителни условия. Да, всичко е възможно. Но се надявам, че ако има такива случаи, то това са изключения, а не правило.
Докато правилото при магазините и борсите е - кучета, които не приличат на породата си, в голям прицент болни.
п.п. Както вече уточнихме - инфантил съм, ок, примири се ;D
p.p.p. Чудя се и стигам до извода, че не си просто борец за коректно и мило поведение във форума.
Или ме познаваш лично и явно никак не ме харесваш. Или имаш куче, за което не си споменал, което не е от развъдник и си от онези, които приемат като лична обида постовете, в които се обясява защо не трябва да се развъждат подобни кучета.
Тъй като нямам в спомените си намек да се познаваме, по-скоро залагам на второто.
Ако е така - ако оставим егото си и си кажем, ок сбърках, но вече знам. То тогава можеш да научиш много неща, защото няма да спориш за неща, коментирани милион пъти, а ще можеш спокойно да четеш и научаваш многото полезни неща в този форум, без да трябва да ходиш след мен, търсейки за какво да се хванеш.

Публикувано: 08 December 2008 - 02:29 PM
И като сме тръгнали като последните клюкари от село да се обясняваме с примери да кажа и аз един. Имаме съсед/ Живееме в Младост 4 и мога да Ви свържа директно с човека/, който си купи лабрадор от елитен развъдник. Даде за него 1500 EUR, сега кучето е на 3 години, с тежка форма на дисплазия, има проблеми да ходи.
Направих си труда да изчета доста от постовете, защото и моят син сега задава въпроси и не искам да дискриминира или да изказва мения, които още не разбира. Позволявам си и аз да спомена съмнителните неща, които правят впечатление на невежите. Въпросното кученце, взето от развъдника е болно от краста с гъбички. Горепосоченият развъдник е много тайнствен и сдобиването с кученце от там става по някакви неведоми пътища. Майката на кученцата, доколкото разбрах,след активно търсене на кученце, не е жива. Споменати са поне 2 рожденни дати на малките/собствениците не знаят кога са родени кученцата им/. Мистерия.
Или не?!. Само не казвайте, че инфото на един лицензиран развъдник относно кученцата трябва да е толкова потайно и ние невежите да се чудиме!
Призовавам повече потребители, да имат смелостта да изказват позицията си. Всички ние да запазваме културния тон. Поздрави.
Публикувано: 08 December 2008 - 02:52 PM
Цитат
Цитат
Не мога да Ви разбера. Интересно ми е как можете да пишете във всяка една тема в този форум и постоянно да се изказвате толкова грубо (и често безсмислено). Интересно ми е още как пропагандирате някакви ваши разбирания и дори се държите нетактично директно и (съжалявам за повторението) грубо с хората, които не възприемат идеите Ви.
Ами човека принципно е прав, затова не му отговорих. Кучето ни го внесаха от Чехия без родословие. След като се бях поинтересувал по темата и все още не го бяхме купили, опитвах се да убедя родителите ми да не взимат по този начин куче, но те не ме послушаха. За голям късмет досега никакви здравословни или психологически проблеми не е имало. Сега съм решил за себе си да си взема британско късокосместо коте (живея сам в апартамент) и задължително ще търся такова с родословие, колкото и да трябва да се бръкна.
Що се отнася до разплода - причините да искаме веднъж да роди са чисто от здравословна гледна точка, не ни се иска да я кастрираме. Пък и много наши семейни приятели много харесват нашата кучка и от доста време ни врънкат за малки. Не виждам какво толкова пошло има, при положение, че кутретата и по всяка вероятност ще са напълно здрави и със сигурност гледани с грижа и любов.
Съжалявам, че влизам във вашия черен списък, но просто такъв е живота. Някои хора искат да си имат домашен любимец, но няма как да ги убедиш да дадат 2000лв за куче с родословие.