Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#2821 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 January 2009 - 02:32 PM

междо другото и аз преди 2 дена се 4удех дали да не пи6а то4но за този прблем с акитата на6та не си яде нейните........а на котката и заека :( :huh: :o и трудно е удържам не всеки път успявам да е видя и онзи ден някои влязъл в нас с обувки и внесъл някакво аки... и аз докато ида да взема павцал да го из4истя и тя го облизала......... и се 4удех да не хвани някви паразити а несмея и хап4е да и дам за6тото и давах преди 1 седмица и да не и стане не6то  :- а ина4е като стана на въпрос за бебетата в групата.... моя най сериозен проблем е 4е Чезара не ми дава да мръдна и 1 метър без нея сега съм в сесия и това не е такъв проблем ноооо февруари идва и аз няма да съм по цял ден у нас а тя скимти дере..... ОТКА4А :rolleyes: не търпи да ме няма дори и да има друг 4овек у нас ТРЯБВА ДА СЪМ АЗ!!! А то не просто 4е мен няма да ме има а никой няма да има в нас....ТРЪПКИ МЕ ПОБИВАТ ОТ ТОЗИ МОМЕНТ........

#2822 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 02:55 PM

Blu, благодаря за инфото, наистинанамирам доста прилики в поведението и на нашия Рони, особено по отношение на играата с наградките и оплитането на повода. Преди когато излизахме не смеех да го пускам без каишка. И сега даже като започнем с разходките пак ме е страх, много е любопитен и като хукне нанякъде, ако не е каишката - бррр, тръпки ме побиват :(. Мисля, че трябва първо да потренираме по-сериозно командата "ела тук".

Сега на обяд пробвах да му дам мъничко повече храна и Рони спря когато се засити. След около 30 мин. си я дояде :blink:. Не му я махнах, може би ще трябва да му прибирам чинията дори и недоизядена. :-

Относно стоенето сам, ние също имаме може би малък проблем. Казвам малък, защото напоследък се случва по-рядко. Основно накъсва вестниците, които сме оставили на терасата и на 2 пъти сменяме кабела за интернет /просто има една част, която не можем да обезопасим/. Има подтема "кучето само у дома" и от там правим тренировките с излизането.
Виж ако аз съм в една стая и врата е затворена, ооо, тогава за нас е голямата трагедия - скимтенето и дращенето.

Блу, Рони е унгарец, да не са братовчеди? ;) :blink:

#2823 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2009 - 03:07 PM

Не знам дали съм права, но при 2-3 месечно кученце изглежда е нормално да си налитат на акитата. Нашичкият също си налита, някой път като кажем "не" и се спира, но в повечето случаи налита да провери вкуса на въпросното нещо или пък вариант втори - яяя, защо да не го поразходим из стаята, всички търчат след мен и размахват ръце, изглежда толкова забавно...Смятам, че командата не трябва да се отработи добре за такива случаи, пък другата ми надежда е, че с времето това ще премине от самосебе си.

Вие кога почнахте да ги пускате от поводите? Като го гледам какъв е бърз и лошо ми става, не знам как ще се прежаля с първото пускане без каишка...

Blu, пращаме поне толкова целувки в отговор на "братчето" ни, както и на цялата детска градина.  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2824 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2009 - 03:14 PM

Хей, вижте ги тези двамата колко са сладки и как хубаво "пеят" в дует. ;D
http://www.youtube.c...h?v=fKlh2JXMSj4
User's Signature

Качена снимка

#2825 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 03:15 PM

И ние като кажем "Не", той спира да души и да опитва акото,  схваща за какво става дума, но мисля, че има "избирателна пропускливост на слуха"  ;) Чува когато иска ;D

Оооо и да добавя, Рони наистина остава сам, просто няма как, няма кой да седи при него. Максимум сме го оставяли за около 5 часа. Преди правеше повече пакости. Според мен не винаги успявахме да съобразим кое е на безопасно място. Той е адски изобретателен.  :rolleyes:
Характерно е, че ако излезем, когато е заспал, няма големи поржения. Сега се старая преди да излизаме поне 2 часа преди това да го подготвя с такива кратички излизания.

За пускането без каишка, нашият много иска да си играе и с другите кучета, а не съм сигурна те как биха реагирали. Обикновено са по-големи и снизходително го търпят  ;D, но знам ли.. :-

#2826 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 03:17 PM

Хеее, Арлекина, страхотно мишонче!, само да го гушкаш :wub:
Целувки на всички с кадифените ушички!  :blink: ;)

#2827 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 04:31 PM

Цитат

В това отношение много ме тормози следният въпрос: храним се с Роял Канин и даваме калций+витамини. Това правилно ли е при положение, че се храним с висок клас храна? Като ходихме до вет-а за втората ваксина казаха, че нямало проблем щом даваме, стига да не предозираме спрямо килограмите...  :blink:

На всички храни пише ще доставят достатъчно калций,но нашия вет каза че дори да яде най висок клас,а ние ядем Хилс,пак трябва да се дава калций,само че понеже е средна порода не трябва като другите през десет дена а на по голям интервал,например около 20 дена.А за витамините,аз специално не давам допълнително.

#2828 Потребителят е офлайн   valeria_sofie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 09:39 PM

Качена снимка

Най-накрая успях :yahoo:Да вземеме и ние отношение по темите. Нашата Софи скоро става на 5 месеца и все още я храниме по 5 пъти на ден! За пишкането и акането ве още не се е научила но не губиме надежда! Искахме да я запишеме на училище за кучета, но разбрахме, че били доста зле и се отказахме и ще се заемем сами.Обадихме се на някакво училище за кучета, от където ни казаха, че като цяло едно женско куче е много по -хитро и винаги даже и ако е обучено гледа да се изхитри и да не изпълни това което му се казва. Мъжките били по-стабилни, по не забравяли. Но пък женските били много по -спокойни и по -бързо улягали. :-
Знаете ли дали е така?! :'(
Ние се боиме да пускаме Софи без каишка :rolleyes:
Имам едно въпросче. Около Коледа на Витоша( на полянката при Белята вода) видяхме група младежи и до тях хвърчеше (буквално! ;D) едно бебе-бигълче. Беше може би на около 4 месеца, тъмничко с наситен пигмент. Случайно да е някое от вашите бигълчета? ;) Беше невероятно сладко, но не видях дали е мъжко или женско :blink:
Идеята да си организираме бигълски срещи страшно много ми допада! Ние със Софи сме от София и също както по горе някой беше споменал, сме много "надъхани" за всякакви мероприятитя!

#2829 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2009 - 11:16 PM

Тази тема е наистина любопитна. Чувала съм, че мъжките бигълчета били по-големи щураци, а женските били по-спокойни и улягали по-бързо. Ние сме малки още и няма как да говоря от опит, нека се обади някой поотраснал и по-компетентен. ;)
Бройте ни и нас за бигълски срещи, но ние ще можем да се присъединим чак след месец и нещо.

Лола, благодарско за отговора.  :blink: Май пак ще питаме за калция във ветеринарния кабинет...
User's Signature

Качена снимка

#2830 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 08:10 AM

Женските били по улегнали и спокойни? Друг път  ;D Може и да станат,но като гледам урагана не вярвам да е скоро.Не мога да правя сравнение с мъжките,защото не съм имала мъжко куче,но мога да кажа за нашето момиче.Запомня бързо командата,но има моменти в които ако си прави нещо по интересно за нея,се прави на разсеяна и не я изпълнява :blink: Особено когато трябва да донесе нещо,носи го но не го пуска,а тича около мене и иска да я гоня  :blink: Същото е и на "Лоли тук" идва но пак не спира ами скача и прави разни стойки.Затова и никога в града не я пускам от повода.Само когато сме извън града на някоя поляна.Има още мнооого да се учим и да купуваме кашкавалче ;D Това ни е наградката на нас,защото бисквитките ги получава и друг път,а и бавно се хрускат :blink:

#2831 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 08:48 AM

Лола, от кога сте започнали да му давате кашкавал? На нас вета ни каза, че не трябва да яде млечни продукти до определена възраст, защото имало опастност да хване глисти.

И имам въпрос, по-скоро молба към valin:колко струва Хилс в БГ? Ние сега живеем в Букурещ и тук му купуваме Пурина или Роял Канин за подрастващи. Но можем да си пътуваме  до Русе на пазар и, ако е по-хубава ще му купуваме от нея. Виждам, че повечето май се хранят с нея.

#2832 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 08:54 AM

Не е добре да се дава прясно мляко,но всичко което има закваска може,но умерено все пак,защото си знаем какви са ни млечните продукти.А кашкавалче й давам от много отдавна,но само като наградка защото бигълите го обожават и за него са готови на всичко :blink:
И ние ядем Хилс и в Сливен ако е насипно от голям чувал е осем лева,а ако вземеш пакетирани малки количества примерно 1кг е около 12лв.Не ме питаш за това Dimani,но аз да си кажа :blink:

#2833 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 09:28 AM

Здравейте!
Относно въпроса за калция и един от най-добрите ветове във форума споделят, че е излишен ако храните с добра храна:
http://dog.bg/forum/...pic,5773.0.html
Аз по принцип знам, че  мъжкото куче се привързва към стопанина, а женското към дома. Женското куче е по-нежно и като цяло са по-спокойни. Мъжките обикновено са по-непослушни, силата при тях означава по - силен стремеж към независимост.
Димани аз във Варна взимам Хилс за 80лв - 7,5кг , насипна не вземам, понеже е твърде вероятно да намериш и друга по-евтина храна в същото това чувалче.Доста от зоомагазините така процедират за по-голяма печалба.
Ние в началото бяхме на Роял канин, но не се отразяваше мн добре на кучето и след консултация с ветове минах на Хилс, моята кучица я обожава, а пък и на мен ми мирише доста вкусно.
Поздрави,
Валя

#2834 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 09:31 AM

Ооо,супер благодаря, Лола! :wub: Попитах Валин, защото тя пишеше за Хилс  :blink: Определено ще я потърсим: ако не тук, то в Русе. Ние сега му смесваме гранули Роял Канин и Пурина. Като статистика изяжда около 3 кг за около 20 дни.
И да се похваля: сутринта направихме първата разходка за тоалетна след последната ваксина: изпишка се и се изака навън! В 7 без 20 дойде в спалнята и изскимтя /той не спи при нас/. Облякохме го и хайде навън. Значи не е забравил!  :yahoo: И сега в 9.15 пак излизахме за пиш. Дано така продължи :kuchence:

#2835 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 09:33 AM

За Хилса - 15 кг- 116 лв - това излиза най оферта ;) и нямаш грижи за няколко месеца ;)
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2836 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 09:55 AM

4ета и установявам 4е никаде не про4етох храната с която храним Чезар4ето....... а уж доктора ни е препоръ4а някой от вас ползвал ли е белкандо да не би да е гре6ка 4е е храня с това?

Ине6то в страни от темата ама 6те го споделя с вас за6тото от в4ера се хваля...... но много не ми обръ6тат внимание  ;D Чезара оп4ва да си променя цве6а тамън на 3 места незнам дали 6те станат напълно кафяви или 6те продължи да си доминира 4ерното....  :-

#2837 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 10:04 AM

Чезара, и Рони си променя цвета на задните крачета - на бедрата от черен започва за изсветлява към кафяв. :)  :kuchence:

#2838 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 10:18 AM

зна4е да о4аквам напълното и покафеняване  ;D

#2839 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 10:28 AM

и ние това се чудим,интересно ни е какъв ще стане. Засега промяната е само на задните крачета, бавна, но определно забележима.По главичката, гръбчето и коремчето няма никакви промени.

#2840 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 10:31 AM

а и да попитам това за мле4ните продукти и по то4но за прясното и киселото млеко ли важи или само за прясното... :- и аз малко се връ6там назад но се сетих 2 прякора на 4езар4ето "любов моя или любов френска" и "бяс"

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни