Бигъл
Публикувано: 14 January 2009 - 02:32 PM
Публикувано: 14 January 2009 - 02:55 PM
Сега на обяд пробвах да му дам мъничко повече храна и Рони спря когато се засити. След около 30 мин. си я дояде :blink:. Не му я махнах, може би ще трябва да му прибирам чинията дори и недоизядена. :-
Относно стоенето сам, ние също имаме може би малък проблем. Казвам малък, защото напоследък се случва по-рядко. Основно накъсва вестниците, които сме оставили на терасата и на 2 пъти сменяме кабела за интернет /просто има една част, която не можем да обезопасим/. Има подтема "кучето само у дома" и от там правим тренировките с излизането.
Виж ако аз съм в една стая и врата е затворена, ооо, тогава за нас е голямата трагедия - скимтенето и дращенето.
Блу, Рони е унгарец, да не са братовчеди? ;) :blink:
Публикувано: 14 January 2009 - 03:07 PM
Вие кога почнахте да ги пускате от поводите? Като го гледам какъв е бърз и лошо ми става, не знам как ще се прежаля с първото пускане без каишка...
Blu, пращаме поне толкова целувки в отговор на "братчето" ни, както и на цялата детска градина. :wub:
Публикувано: 14 January 2009 - 03:14 PM
http://www.youtube.c...h?v=fKlh2JXMSj4
Публикувано: 14 January 2009 - 03:15 PM
Оооо и да добавя, Рони наистина остава сам, просто няма как, няма кой да седи при него. Максимум сме го оставяли за около 5 часа. Преди правеше повече пакости. Според мен не винаги успявахме да съобразим кое е на безопасно място. Той е адски изобретателен. :rolleyes:
Характерно е, че ако излезем, когато е заспал, няма големи поржения. Сега се старая преди да излизаме поне 2 часа преди това да го подготвя с такива кратички излизания.
За пускането без каишка, нашият много иска да си играе и с другите кучета, а не съм сигурна те как биха реагирали. Обикновено са по-големи и снизходително го търпят ;D, но знам ли.. :-
Публикувано: 14 January 2009 - 04:31 PM
Цитат
На всички храни пише ще доставят достатъчно калций,но нашия вет каза че дори да яде най висок клас,а ние ядем Хилс,пак трябва да се дава калций,само че понеже е средна порода не трябва като другите през десет дена а на по голям интервал,например около 20 дена.А за витамините,аз специално не давам допълнително.
Публикувано: 14 January 2009 - 09:39 PM

Най-накрая успях :yahoo:Да вземеме и ние отношение по темите. Нашата Софи скоро става на 5 месеца и все още я храниме по 5 пъти на ден! За пишкането и акането ве още не се е научила но не губиме надежда! Искахме да я запишеме на училище за кучета, но разбрахме, че били доста зле и се отказахме и ще се заемем сами.Обадихме се на някакво училище за кучета, от където ни казаха, че като цяло едно женско куче е много по -хитро и винаги даже и ако е обучено гледа да се изхитри и да не изпълни това което му се казва. Мъжките били по-стабилни, по не забравяли. Но пък женските били много по -спокойни и по -бързо улягали. :-
Знаете ли дали е така?! :'(
Ние се боиме да пускаме Софи без каишка :rolleyes:
Имам едно въпросче. Около Коледа на Витоша( на полянката при Белята вода) видяхме група младежи и до тях хвърчеше (буквално! ;D) едно бебе-бигълче. Беше може би на около 4 месеца, тъмничко с наситен пигмент. Случайно да е някое от вашите бигълчета? ;) Беше невероятно сладко, но не видях дали е мъжко или женско :blink:
Идеята да си организираме бигълски срещи страшно много ми допада! Ние със Софи сме от София и също както по горе някой беше споменал, сме много "надъхани" за всякакви мероприятитя!
Публикувано: 14 January 2009 - 11:16 PM
Бройте ни и нас за бигълски срещи, но ние ще можем да се присъединим чак след месец и нещо.
Лола, благодарско за отговора. :blink: Май пак ще питаме за калция във ветеринарния кабинет...
Публикувано: 15 January 2009 - 08:10 AM
Публикувано: 15 January 2009 - 08:48 AM
И имам въпрос, по-скоро молба към valin:колко струва Хилс в БГ? Ние сега живеем в Букурещ и тук му купуваме Пурина или Роял Канин за подрастващи. Но можем да си пътуваме до Русе на пазар и, ако е по-хубава ще му купуваме от нея. Виждам, че повечето май се хранят с нея.
Публикувано: 15 January 2009 - 08:54 AM
И ние ядем Хилс и в Сливен ако е насипно от голям чувал е осем лева,а ако вземеш пакетирани малки количества примерно 1кг е около 12лв.Не ме питаш за това Dimani,но аз да си кажа :blink:
Публикувано: 15 January 2009 - 09:28 AM
Относно въпроса за калция и един от най-добрите ветове във форума споделят, че е излишен ако храните с добра храна:
http://dog.bg/forum/...pic,5773.0.html
Аз по принцип знам, че мъжкото куче се привързва към стопанина, а женското към дома. Женското куче е по-нежно и като цяло са по-спокойни. Мъжките обикновено са по-непослушни, силата при тях означава по - силен стремеж към независимост.
Димани аз във Варна взимам Хилс за 80лв - 7,5кг , насипна не вземам, понеже е твърде вероятно да намериш и друга по-евтина храна в същото това чувалче.Доста от зоомагазините така процедират за по-голяма печалба.
Ние в началото бяхме на Роял канин, но не се отразяваше мн добре на кучето и след консултация с ветове минах на Хилс, моята кучица я обожава, а пък и на мен ми мирише доста вкусно.
Поздрави,
Валя
Публикувано: 15 January 2009 - 09:31 AM
И да се похваля: сутринта направихме първата разходка за тоалетна след последната ваксина: изпишка се и се изака навън! В 7 без 20 дойде в спалнята и изскимтя /той не спи при нас/. Облякохме го и хайде навън. Значи не е забравил! :yahoo: И сега в 9.15 пак излизахме за пиш. Дано така продължи :kuchence:
Публикувано: 15 January 2009 - 09:55 AM
Ине6то в страни от темата ама 6те го споделя с вас за6тото от в4ера се хваля...... но много не ми обръ6тат внимание ;D Чезара оп4ва да си променя цве6а тамън на 3 места незнам дали 6те станат напълно кафяви или 6те продължи да си доминира 4ерното.... :-