Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#2893 Потребителят е офлайн   Андрей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 January 2009 - 11:55 AM

И как точно помагаме на кученцата като даряваме пари на незнайно кой и незнайно къде отиват? Ти чела ли си въобще това, което показваш и пропагандираш? Не казвам, че защитавам магазините, но и вие с вашите развъдници оревахте света! не може ли да проумеете, че не всичко е толкова просто! защо сте толкова наивни? все едно пишете детски приказки за добрите развъдници и лошите магазини. Ами аз нямам доверие и на двете. Друго е ако познавам човека, който отглежда кученцата, ама ей така от нищото, заради добрата реклама... извинявай! И Спрете да се заяждате, на колко години сте? 12? И като си толкова сигурна, че кучетата са отгледани по точно определен начин, как стана така, че и ти не знаеш кога е родено твоето?  :-

#2894 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 01:45 PM

O .. стига вече! Изобщо не ми се говори..... Тоя форум вече изобщо не ми е приятен..... за кво ли изобщо влизам.....
Май сте прави..... нищо не знам...трябваше даида в магазина.... всичко щяха дами кажат...... пък и касова бележка може би щяха да ми дадът, при евентоална рекламация..... Предавам се, вие печелите, аз съм сбъркала..... следващия път ще знам и ще се ориентирам правилно...
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2895 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 02:37 PM

Е, сега вече представи наистина силни аргументи! Тропна с краче и всички разбраха, че имаш право. Много си убедителна  :P

#2896 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 03:14 PM

Добре... може би малко съм се поувлякла.... извинявам се за което.... Имам лошия навик така да се поувличам в някво такива обяснения..... Нека наистина да спрем вече... Все пак наистина, темата е за биглите.. накрая ще се изпокараме сериозно.... Мир?

Призовавм в следващия пост някой да разкаже за своето бигълче, как расте, колко голямо и прекрасно е станало.... :)
User's Signature

#2897 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 03:47 PM

Пак битка развъдник vs зоомагазин....Филмът на BBC излага  много интересни факти.Обаче се отнася  САМО  за развъдниците. Смесили сте всичко в каша , понеже се съмнявам  BBC  да защитават  зоомагазините.
Ок, съгласна съм, че там където има пари, още повече пари или много пари, не всичко е чисто. В нито една област не е. Филмът на BBC представя  лошите неща , които се случват в развъдниците. Но никой никога не е твърдял , че развъдчиците са най- хуманните, най-моралните и най-добрите хора по света.Сред тях има различни. Както и във всяка област. Защитавайки тезата си, BBC много правилно подчертават, че непородистите кучета са по -здрави. Да, това е интересна и вярна теза. Но:
1.Никъде във филма не чувам да препоръчват да се купува от зоомагазин.
2. Кучетата, които си купихте от зоомагазина за непородисти ли ги купувахте?
Съгласна съм , че един наистина добър развъдчик трябва да прави тестове на родителите, преди да ги използва за разплод. Но това доста оскъпява кученцата. Говориме вече за други мащаби. Както е и всеизвестно, че най -добрите си кученца никой развъдник не си ги дава просто така. Но се съмнявам в зоомагазина да се правят подобни тестове. Там често даже не знаеш кои са родителите.
Човекът все още не е толкова силен , за да е в състояние макар и чрез селекция да предотврати всички болести. До някаква степен обаче , взимайки куче от развъдник ти имаш една идея какви са родителите на кученцето, какви са хората( а често и редица други неща). Докато в магазина нямаш никаква. Чисто и просто лотария.
Така , че разликата между неясно какъв развъдник или зоомагазин май не е много голяма. Както са казали по-горе и на двете не бих им имала вяра. Ако обаче нямаш познат човек, който да ти отгледа бебетата, мисля, че да се насочиш към място с по-малко неизвестни си е по-добре.
Както правилно каза liberty, тук би трябвало да сме обединени от общата си любов към бигъла! Бигълът е този, който ни е събрал тук. Неговите качества, които ние толкова много харесваме, че сме влезнали в този форум, за да срещнеме и други като нас........

#2898 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 05:47 PM

ИСКАМ САМО ДА КАЖА НА ВСИЧКИ..... Много обичам Чезарчето и не ми пука и наи големия пумияр да е все ми е тая от къде идва мръсотия по света винаги 6те има.... така че... АЗ е оби4ам не заради това 4е е бигъл а заради милите и о4и в които виждам радост всеки път когато изрека името и или е прегърна това ми е достата4но...съжалявам но ако има някой от вас който оби4а ку4ето си за6тото като излезе на улицата и 6те разправя колко пари е или 4е е от незнам си кой си развъдник или ала бала не6то такова... извинявайте но по добре си купете не6то друго... ;)

#2899 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 05:57 PM

Айде стига вече с тоя спор наистина! Всички си обичаме кученцата, това е ясно! Аз лично се опитвах да изразя някво мнение за зоомагазините и зооборсите, НЕ ЗА 'МОЕТО КУЧЕ Е ПО ХУБАВО' !!!!! Исках само да кажа, че принципно по-хубаво е да си вземеш кученце от развъдник, защото някой попита!! Не сем искала да кажа на никой "кучето ти не става защото е от магазин" Изобщо не мисля така и ме е яд, че ме изкарахйте едва ли не расист!
Айде отговорете на човека (вече незнам кой беше) дето попита от къде да си взема бигълче, щото явно моя отговор не е приемлив!!!!
Просто исках да дам някъв съвет на някой, който е проявил интерес е***и!
!!!
User's Signature

#2900 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 06:49 PM

liberty  не се ядосвай от някакъв си спор в крайна сметка истината е в спора и според мен никой на никого не се сърди  и съм сигурна и за това 4е който попита там...от каде да си вземе този"спор" 6те му е много по полезен за6тото е про4ел няколко гледни то4ки и така най добре 6те изгради своето мнение по вапроса...... хаиде наистина liberty  е права нека сменим темата сигурна съм 4е всеки от вас има не6то вълнува6то което иска да сподели за  любимеца си ДАЙТЕ ПОВЕ4Е УСМИВКИ!!!!  :blink: :blink: :blink:

#2901 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 07:25 PM

Здравейте, аз мисля да се включа, че от няколко дни не сме писали. Но не по последнатат тема  :- Ще насоча нещата към малко по-обикновени случки.
Рони от четвъртък вече излиза и се опитваме да влезем в ритъм.  :rolleyes: Усеща се какво е предназначението на разходката, но много се плаши от хора и по-силни шумове. Даже съм го кръстила "Смело сърце"  ;D Толкова ми е шубелива душичката  :kuchence:
Дано се отпусне по-нататак. А как иска да си играе с другите кучета!!А те все едни пораснали, и на възраст и на размер /тук май повече едри породи отглеждат/ и стопаните им само им казват "Остави го, остави го, той е още бебенце"  :wub: А нашия иска да си играе и страда  :'(  ;) :blink: Тук разговорната дума за бебе е "пиленце". Та малко смешно се получава нашия "птичар" да го наричт 'пиленце"  :P
А нещо взехе да се цупим, когато има само гранулки и следвайки вашия съвет /вече не помня кой точно го даде  :izcherven:/ му сложих малко кисело мляко. Омете всичко :->)
Лола, аз също побвах да му дам кашкавалче наградка.Много му хареса! :palec:
Благодаря за съветите на всички!
Имам и един малко смешен въпрос, простете за незнанието - кога момченцата почват да си вдигат крачето като пишкат  ;D?
Като се мием след разходка и като му хвана едното задно краче и си го вдига все едно пишка ;D

#2902 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 08:34 PM

Здравей, Димани и малък Рони-бонбони :wub:Според мен няма смисъл да се притесняваш, за това, че се плаши, все пак това са първите му разходки. Ще видиш колко бързо ще свикне и отпусне и почне да тормози каките и батковците. Блу по същия начин при всяка среща с ново куче замръзва, понакога подвива опашка, даже ако го излаят ляга нагоре с вирнати крачета. И какво мислиш че се случва след точно 3 минути. Блу вече е в атака, хапе и дърпа и горкото куче се чуди как да се отърве от този досадник:)). За вдигането на крачето и аз се чудя, но мисля, че има време. При Блу няма никакви признаци това скоро да се случи. Прикляква си като момиченце, а вече станахме на 5 месеца.
Ето една забавна снимка на един много мръсен бигъл-терорист. Снимката е вече "стара". Преди около месец е снимана  ;D
Качена снимка

#2903 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 09:50 PM

Ооох ама сте сладкииии ;D  :wub:
Рони също не се плаши от кучета, нашичкият реагира почти по сщия начин и умира да си играе, само да види друго куче и вече се метнал към него ;D . Рони се страхува от по-силни или резки шумове - тряскане на врата на кола, звук на спирачки. Предполагам, че ще отмине  :blink:
Оооо,да и постепенно открива, че има глас  ;D. Като се заиграе и като почне да се ядосва нещо на играчките си и почва да лае. И после спира сякаш се е изненадал :o, че е той произвел такъв звук.

#2904 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 10:00 PM

Ооо, и Ейра е голяма досада за останалите кучета, обаче не изглежда точно както блу на снимката  ;D Не смотава по големите кучета така, ами в повечето случаи тя подвива опашка, обаче все пак не ги оставя на мира, а като си хареса някое куче, което изобщо не и обръща внимание и само тича около него, души го, подскача, ядосва се  ;D много е смешна.
Аз си мисля обаче че може даи наближава първото разгонване, защото напоследък разни мъжки доста се въртят около нея и даже се опитваха да и скачат  :( Май е раничко обаче.. Става на 6 месеца края на Януари...

П.П.
А Блу изглежда мн интересен цвят на тази снимка.. От снимката ли е или си е такъв? Мн е хубав :) Любим ми е :)
User's Signature

#2905 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 03:34 AM

ахахахаха, liberty,  много смешни снимки ;D
А за цвета ако ме питаш дали Блу се е родил мръсен, то мисля, че не ;D. На тази снимка има поне 3 слоя яка кал по себе си, както и горкия лабрадор си е поизменил цвета ;D. Между дрогото след тази игра с лабрадора му беше първото къпане, при което той врещя, пищя, скачаше по мен да го гушна и спася от този ужас :P Иначе сега окраската му поизсветля доста, на гръбчето си е черен, но крачетата са вече кафяви....
В отговор на твоята снимка, пускам една аналогична ;D
Качена снимка

#2906 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 08:18 AM

Ахахахаха мн готин  ;D  А на другата снимка изглежда оранжев  :P
Между другото аз такива 'дебилни' снимки имам много,.... трябва да си направим конкурс "най-дебилна физиономия'  ;D или 'най-широко отворена уста'  ;D

П.П.
Честита баня!  ;D
User's Signature

#2907 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 09:06 AM

по повод страха на на6те мъни4ета 4езара най много се опитва да досажда на котките много им се радва но не и те на нея ;D събота и неделя ре6их 4е 6те има големи разходки но на каи6ка оказа се 4е тя маи е страстен пу6а4  ;D не подмина нито един фас и само и ги вадих от устата налетя дори на един запален  :o и  след разговора ми с liberty  онзи ден в скайп по повод разходката без каи6ка ре6их да пробвам дали 6те дойде при мен ако е викам и в един двор е пуснах за моя най голяма изненада много е бе6е 6убе да не избягам и не се отлепи от мен  :kuchence: слойихме и и последната имонизация за бяс събота и ре6ихме и 4ип да сложим незнам до колко е било необходимо...... но  сложихме

#2908 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 09:09 AM

а и о6те не6то да се4 похваля съвсем слу4айно в един магазин си харесахме легло малко е синьо но е готино и доста голямо и най интересното бе6е цената 27лв  :o незнам в ва6ите градове как е но при нас  са от 60лв нагоре ГОЛЯМА НАХОДКА!!!! :-

#2909 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 10:16 AM

Да, скъпички са, особено по големите размери.....
chezara85 - за пускането - пробвай я първо вкъщи няколко дена... избираш някакво лакомство (аз тогава пробвах с парченца кремвирш май..) и я викаш "Чезара, ела тук!" като дойде веднага и даваш наградката и я хвалиш "Добро момиче, добро "ела тук"!". прави това упражнение, първо я викай като е при тебе , просто казваш командата и даваш наградката, за да види че като яуе тази команда, получава нещо хубаво :), после пробвай когато се занимава с нещо друго и не ти обръща внимание, когато е в другата стая.... прави го от време на време, като видиш че е 'усетила' връзката между командата и наградката и си сигурна пробвай навън, пак така с наградката. Аз първия път я заведох на една полянка и както беше на повода я викнах "Ейра, ела тук!" и и дадох наградката, за да си припомни, после пуснах повода, но не го махнах, за да може ако нещо тръгне да бяга по лесно да я хвана, но тя си идваше, заиграхме се и с една пръчка, мятах и я (наблизо обаче, защото метнех ли я по на далече, се обуркваше и я забравяше) и я виках, а тя като доидеше пускаше пръчката за да получи наградката :) Така може да я научиш да носи и пръчка ;) (аз обаче го занемарих ....)

Извинявам се за дългия псот, надявам се да е от полза :)
User's Signature

#2910 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 10:24 AM

много мерси за съвета определено 6те ни е от полза  :blink:

#2911 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 11:48 AM

liberty, много хубави инструкции! И ние сега се учим на "ела тук". Особено като ме види с наградата в ръка, но определено се разсейва още доста. Аз честно да си кажа не смея да го пускам без каишка. Тревичката, на която се разхождаме е по един булевард: тревичката, алея и после булеварда и още малко ме е страх да не хукне, че е малко импулсивен, ама то си е от породата ;D. Вкъщи като почнем да тренираме "ела" и го прави, но ще последваме и твоите съвети.  :wub:

#2912 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 12:38 PM

Да ви споделя и аз относно разходките без каишка.В града в никакъв случай не я пускам,защото има прекалено много дразнители и разсейващи неща и си е опасно,според мен трябва много,много отработване на "Ела" и "Тук" :blink: А пък за тихи места Лола я пускам свободно,но какво наблюдавам,в началото на всяко ново място се движи най много на 10 метра отдалечена и винаги се озърта дали сме наоколо и когато кажа "Лоли тук" идва дори и без награда,но ако е опознала мястото става по смела и се прави на разсеяна и не идва веднага,въпреки че вижда че държа наградка.Много са любопитни бигълите и понякога не се лъжат с лакомство и незнам може би като порасне още ще идва веднага но сега любопитството надделява  :blink:  И скоро ми казаха,че ако види заек в гората да съм внимавала да не надделее ловния й инстинкт  :rolleyes: Само това ми трябва,да търча по горите до заешката дупка  ;D

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни