Бигъл
Публикувано: 18 January 2009 - 11:55 AM
Публикувано: 18 January 2009 - 01:45 PM
Май сте прави..... нищо не знам...трябваше даида в магазина.... всичко щяха дами кажат...... пък и касова бележка може би щяха да ми дадът, при евентоална рекламация..... Предавам се, вие печелите, аз съм сбъркала..... следващия път ще знам и ще се ориентирам правилно...

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 18 January 2009 - 03:14 PM
Призовавм в следващия пост някой да разкаже за своето бигълче, как расте, колко голямо и прекрасно е станало.... :)

Публикувано: 18 January 2009 - 03:47 PM
Ок, съгласна съм, че там където има пари, още повече пари или много пари, не всичко е чисто. В нито една област не е. Филмът на BBC представя лошите неща , които се случват в развъдниците. Но никой никога не е твърдял , че развъдчиците са най- хуманните, най-моралните и най-добрите хора по света.Сред тях има различни. Както и във всяка област. Защитавайки тезата си, BBC много правилно подчертават, че непородистите кучета са по -здрави. Да, това е интересна и вярна теза. Но:
1.Никъде във филма не чувам да препоръчват да се купува от зоомагазин.
2. Кучетата, които си купихте от зоомагазина за непородисти ли ги купувахте?
Съгласна съм , че един наистина добър развъдчик трябва да прави тестове на родителите, преди да ги използва за разплод. Но това доста оскъпява кученцата. Говориме вече за други мащаби. Както е и всеизвестно, че най -добрите си кученца никой развъдник не си ги дава просто така. Но се съмнявам в зоомагазина да се правят подобни тестове. Там често даже не знаеш кои са родителите.
Човекът все още не е толкова силен , за да е в състояние макар и чрез селекция да предотврати всички болести. До някаква степен обаче , взимайки куче от развъдник ти имаш една идея какви са родителите на кученцето, какви са хората( а често и редица други неща). Докато в магазина нямаш никаква. Чисто и просто лотария.
Така , че разликата между неясно какъв развъдник или зоомагазин май не е много голяма. Както са казали по-горе и на двете не бих им имала вяра. Ако обаче нямаш познат човек, който да ти отгледа бебетата, мисля, че да се насочиш към място с по-малко неизвестни си е по-добре.
Както правилно каза liberty, тук би трябвало да сме обединени от общата си любов към бигъла! Бигълът е този, който ни е събрал тук. Неговите качества, които ние толкова много харесваме, че сме влезнали в този форум, за да срещнеме и други като нас........
Публикувано: 18 January 2009 - 05:47 PM
Публикувано: 18 January 2009 - 05:57 PM
Айде отговорете на човека (вече незнам кой беше) дето попита от къде да си взема бигълче, щото явно моя отговор не е приемлив!!!!
Просто исках да дам някъв съвет на някой, който е проявил интерес е***и!
!!!

Публикувано: 18 January 2009 - 06:49 PM
Публикувано: 18 January 2009 - 07:25 PM
Рони от четвъртък вече излиза и се опитваме да влезем в ритъм. :rolleyes: Усеща се какво е предназначението на разходката, но много се плаши от хора и по-силни шумове. Даже съм го кръстила "Смело сърце" ;D Толкова ми е шубелива душичката :kuchence:
Дано се отпусне по-нататак. А как иска да си играе с другите кучета!!А те все едни пораснали, и на възраст и на размер /тук май повече едри породи отглеждат/ и стопаните им само им казват "Остави го, остави го, той е още бебенце" :wub: А нашия иска да си играе и страда :'( ;) :blink: Тук разговорната дума за бебе е "пиленце". Та малко смешно се получава нашия "птичар" да го наричт 'пиленце" :P
А нещо взехе да се цупим, когато има само гранулки и следвайки вашия съвет /вече не помня кой точно го даде :izcherven:/ му сложих малко кисело мляко. Омете всичко :->)
Лола, аз също побвах да му дам кашкавалче наградка.Много му хареса! :palec:
Благодаря за съветите на всички!
Имам и един малко смешен въпрос, простете за незнанието - кога момченцата почват да си вдигат крачето като пишкат ;D?
Като се мием след разходка и като му хвана едното задно краче и си го вдига все едно пишка ;D
Публикувано: 18 January 2009 - 08:34 PM
Ето една забавна снимка на един много мръсен бигъл-терорист. Снимката е вече "стара". Преди около месец е снимана ;D

Публикувано: 18 January 2009 - 09:50 PM
Рони също не се плаши от кучета, нашичкият реагира почти по сщия начин и умира да си играе, само да види друго куче и вече се метнал към него ;D . Рони се страхува от по-силни или резки шумове - тряскане на врата на кола, звук на спирачки. Предполагам, че ще отмине :blink:
Оооо,да и постепенно открива, че има глас ;D. Като се заиграе и като почне да се ядосва нещо на играчките си и почва да лае. И после спира сякаш се е изненадал :o, че е той произвел такъв звук.
Публикувано: 18 January 2009 - 10:00 PM
Аз си мисля обаче че може даи наближава първото разгонване, защото напоследък разни мъжки доста се въртят около нея и даже се опитваха да и скачат :( Май е раничко обаче.. Става на 6 месеца края на Януари...
П.П.
А Блу изглежда мн интересен цвят на тази снимка.. От снимката ли е или си е такъв? Мн е хубав :) Любим ми е :)

Публикувано: 19 January 2009 - 03:34 AM
А за цвета ако ме питаш дали Блу се е родил мръсен, то мисля, че не ;D. На тази снимка има поне 3 слоя яка кал по себе си, както и горкия лабрадор си е поизменил цвета ;D. Между дрогото след тази игра с лабрадора му беше първото къпане, при което той врещя, пищя, скачаше по мен да го гушна и спася от този ужас :P Иначе сега окраската му поизсветля доста, на гръбчето си е черен, но крачетата са вече кафяви....
В отговор на твоята снимка, пускам една аналогична ;D

Публикувано: 19 January 2009 - 08:18 AM
Между другото аз такива 'дебилни' снимки имам много,.... трябва да си направим конкурс "най-дебилна физиономия' ;D или 'най-широко отворена уста' ;D
П.П.
Честита баня! ;D

Публикувано: 19 January 2009 - 09:06 AM
Публикувано: 19 January 2009 - 10:16 AM
chezara85 - за пускането - пробвай я първо вкъщи няколко дена... избираш някакво лакомство (аз тогава пробвах с парченца кремвирш май..) и я викаш "Чезара, ела тук!" като дойде веднага и даваш наградката и я хвалиш "Добро момиче, добро "ела тук"!". прави това упражнение, първо я викай като е при тебе , просто казваш командата и даваш наградката, за да види че като яуе тази команда, получава нещо хубаво :), после пробвай когато се занимава с нещо друго и не ти обръща внимание, когато е в другата стая.... прави го от време на време, като видиш че е 'усетила' връзката между командата и наградката и си сигурна пробвай навън, пак така с наградката. Аз първия път я заведох на една полянка и както беше на повода я викнах "Ейра, ела тук!" и и дадох наградката, за да си припомни, после пуснах повода, но не го махнах, за да може ако нещо тръгне да бяга по лесно да я хвана, но тя си идваше, заиграхме се и с една пръчка, мятах и я (наблизо обаче, защото метнех ли я по на далече, се обуркваше и я забравяше) и я виках, а тя като доидеше пускаше пръчката за да получи наградката :) Така може да я научиш да носи и пръчка ;) (аз обаче го занемарих ....)
Извинявам се за дългия псот, надявам се да е от полза :)

Публикувано: 19 January 2009 - 11:48 AM
Публикувано: 19 January 2009 - 12:38 PM