Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#2933 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2009 - 03:16 PM

Цитат

Ооо, това с пръчиците е кофти, не ми се иска да се отказваме от тях. Предпочитам да си гризе блажено пръчицата и да се откаже от този деликатес - моите ръце...Ехх, дано да не миришат гадно, то има време, ще се разбере - ние сме си още на първата пръчица, ама тя вече наполовина се е "разлигавила", та тъкмо ще усетим дали ухае приятно.

:blink: Нищо им няма на пръчиците/солетите.На нас миришат гадно,но за кучовците са с неземен аромат  ;D Незнам защо ви се лигавят солетите,аз само кокалите съм виждала разлигавени и ги подрязвам като станат такива.Има едни други,ребърца се наричат,само приличат иначе са пак от кожа.Те изобщо не стават като кокалите раздърпани и разлигавени ( май друга дума не се сещам :blink:) Лолита много ги харесва  :blink:

Blu и Ganetka я си направете една среща,пийте по едно кафе и не се карайте.Явно е,че всеки си има собствено мнение и ще си го отстоява.Това е много хубаво,но може да продължи вечно.И докато се разправяте няма кой да изведе на разходка сладурите ви  ;)

#2934 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 03:20 PM

Имам един въпрос и аз.Някой да е попадал на тема как да отуча това лудо същество Лола да не се дърпа така на разходка.Както си върви и се почва едно дърпане,направо се изправя на задни крака и като беше заснежено на няколко пъти да ме събори.Имам чувството,че ако падна като нищо ще ме повлече след себе си ;D Благодаря предварително  :blink:

#2935 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 03:24 PM

И аз минах покрай магазин с бигълче, и не знаех нищо по въпроса, даже напротив - щом е от магазин, трябва всичко да е ок, но попрочетох това- онова и всъшност знаете ли защо се уплаших от магазина - повечето, деже не, всички отзиви бяха отрицатекни, прочетох доста истории за прекрасни сладки кученца, умрели от паравиоза, гана и какво ли не след седмица повръщане съсипвайки новите си стопани емоционално... не прочетох нито едно мнение 'ЗА'... никой не беше доволен. И се уплаших, не исках да минавам през това, беше ме страх това за което толкова мечтаех да не издъхне в ръцете ми.... Не казвам че така става винаги, при вас, за щастие не е така. Не го пожелавам на никой, не казвам че кученцето от магазин е по малко прекрасно, по малко ще бъде обичано... че е по 'класно' да си закачиш родосложието на стената..... Просто ме беше страх и заложих на сигурното (няма напълно сигурни неща, да, но аз пък съм доверчива)
А заслужава ли си риска? Заслужава ли си да рискуваш твоята история да се превърне в една от тези... само за да напълниш гушата на оня с 'фермата' за да е сигурно, че ще може да произведе още.....Аз реших, че не си струва, по добре да знам че са положени грижи и кученцето ми е гледано с любов, а като бонус и един вид 'подкрепям' (или поне така се чувствам) развитието на така любимата ми порода. Хубаво би било да има развъдници в България. (тва, последното, за кво го казах, като вие не мислите така)
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2936 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 04:23 PM

Такаааа,я сега и аз да се отчета по ЧАСТ  :blink: от темите  :blink:
Малко ще ми е дълъг поста, ама и то колко е изписанооо, бързам да наваксам :izcherven:
Благодаря за инфото за ноктите. И ние гледахме в интернет такава ножичка, но не знаехме дали върши работа. Рони се разхожда и по асвалт и по тервичка, но май за палците ще имаме нужда от маникюр ;D
С чистенето на ушите, първия път вета го направи и после му капна капки. Сега действам аз: мъжа ми го държи и му дава бисквитка, аз чистя. Не че Рони си умира от кеф :( , ама няма как.

За тегленето: и Рони прави така понякога и аз му казвам "стой" и го дръпвам веднъж рязко. Като спре го награждавам и хваля. Иначе пак дръпвам докато схване. Пускам, ако почне да се дърпа пак спирам и дръпвам. После тръгваме пак и повтаряме. не знам дали е по инструкциите за дресировка, но действа. Опитвам се да го уча на "редом", но...малко сме въз любопитни. Е, понякога се се усеща. :P

За пръчиците и кокалите - и Рони много им се кефи. Точно като с биберон се разнася с тях ;D. Че даже така е заспивал - аз бях пуснала една снимка  ;D . За мириса даваме Фризкис за свеж дъх. Отязвам му 1 по-малко парче и го гризе. Малко, защото понякога пие повече вода после. Ама няма как, има случаи, в които не сме вкъщи точно когато се е изакал и нали се сещате какво става: "мммм, че вкусна тортичка"  :zaek: А после ние: "аааууу,как ти мирише устатаааа" :Бляк!:
А за размера, последния път като го мериха беше 8 кила, преди почти месец, не съм мерила височина. Ще премерим и ще кажем  :OK:

#2937 Потребителят е офлайн   Linu6a Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2009 - 04:25 PM

:))))Здравейте!!!!
Отдавна не сме писали и има толкова новости !!! Добре дошли на всичи мъници,  страхотни са :)))))))) Списъка е  - уникален !!! Супер идея :)))
Оскар има една приятелка Линда - тя е на почти 6 месеца надявам се скоро да се включи и тя във форума :)))))))))
ganetka   - Мила :) Няма смисал да се спори за това, просто .... толкова много  написани мнения има из форумите че... може да ги четеш с дни ако толкова искаш да намериш плюсове или минуси за едната от двете страни
Аз обаче не мога да разбера - на теб какава ти е целта - да убедиш някого или какво ?
Стига с тази тема !!!!! И аз бях задълбала по - рано, но дай си малко почивка и се успокои , пък това че имаш свое мнение по въпроса е супер - всеки би трабвало да го има ;)
А като гледам бебока ти е ... супер така че  - Усмихни ми се :))))))))))))))))
Скоро ще кача снимки на Оскар да видите малкия - пораснал  :P  ;D
:wub:

#2938 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 04:56 PM

Ооо давай :) много искам да видя снимки на Оскар :) :)
User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

#2939 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 05:03 PM

Цитат

За тегленето: и Рони прави така понякога и аз му казвам "стой" и го дръпвам веднъж рязко. Като спре го награждавам и хваля. Иначе пак дръпвам докато схване. Пускам, ако почне да се дърпа пак спирам и дръпвам. После тръгваме пак и повтаряме. не знам дали е по инструкциите за дресировка, но действа. Опитвам се да го уча на "редом", но...малко сме въз любопитни. Е, понякога се се усеща. :P

Мерси Dimani още утре ще пробвам и ще докладвам за резултата.За спиране уж спира като кажа спри,но тръгнем ли пак се почва и така се отплесва че много не забелязва даже и наградката  :rolleyes:

#2940 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2009 - 06:03 PM

Аз в такъв случай държа каишката по-къса. Нашата е от тези,които се развиват. И Рони блее или по-скоро си гледа неговата следа  ;D, но се усеща след няколко пъти, че има нещо за него. За нас е мн. важно защото пресичаме голям булевард, за да стигнем до тревичката, а тук карат като диви.

#2941 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 11:25 AM

...аз по темата за височината и кг. на мъничетата..Чезара е взехме на 13.12.08 и теже6е 2кг и 600гр в4ера е теглихме 4кг и висока горедоло 24-25см (това не е мн сигурно 6тото много мърда6е....) ама като 4ета не видях друг бигъл да е  толкова малко колкото нея... нормално ли е нас 3 месеца и18 дена да е толкова висока и  толкова кг? :kisel:

#2942 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 11:48 AM

и сега друго да попитам ако има тук пловдивски бигъл4ета каде се разхождате? Вчера ми казаха 4е в градинката под альо6а можело и без повод? ако има пловдив4анин тук моля отговори ми 4е си търсим безопасно място  ;)

#2943 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 11:50 AM

Хей, Чезара и Тери на нейната възраст си беше 4кг, няма за какво да се притесняваш ;) Сега е 8кг на 6м и 8 дни.
Пък и нашите са финни дами :P
Поздрави,
Валя

#2944 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 12:04 PM

valin  олеее мерси наистина ме успокои 4е взех да се 4удя дали не6то не бъркам в отглеждането и  :blink:

#2945 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 12:25 PM

Явно Тери и Чезара са от малкия модел бигъли  ;)

#2946 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 12:29 PM

Абе аз все си мисля, че Тери е доста слаба, особено като гледам тук другите във форума колко са дебелички. Говорих с хората от които я взех и ми казаха, че моята е просто по-дребничка и да не се притеснявам.А тя яде толкова много.... и не мога да си го обясня. От два дни започнах да и увеличавам и храната, давам и малко повече от написаното на опаковката и малко странични вкусотии, като кучешки луканки и др. пък да видим какво ще стане.А тя моята лудетина скоро ще спре да расте на ръст и тогава се надявам да натрупа малко маса.
Я другите също да кажат слаба ли ви изглежда моята кучица, само да вметна че трудно се напипват ребрата и.

#2947 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 12:29 PM

така излиза... ;D

#2948 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2009 - 12:58 PM

По въпроса за килограмите мога само да докладвам, че Фредката на горе-долу на месец и половина тежеше 2 кг и 400 гр, на 10 февруари ни е третата ваксинка и като идем ще се мерим пак и ще кажем. За височината не сме се я установили още, обаче ми е много любопитно и като се прибера в къщи ще се премерим 100 процента. Иначе сега сме на 2 месеца и 19 дена и имам чувството, че тежи почти двойно. Така като гледам какви сме шишковци май ще се окажем от отбора на едричките бигльовци. :blink:
За идеята за подрязването на пръчиците, тенкс много, вече по мъничко подрязваме и е по-удобно.
П.С. Тери като я гледам изглежда много финна, истинска дама ;), но в никакъв случай не изглежда хърбава, по-скоро изглежда по-мъничка, не бих й дала повече от четири месеца.
User's Signature

Качена снимка

#2949 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 01:14 PM

Valin, просто девойката си е фина :blink:. И ние сме от по-малките. Ето виж по-долу снимката на Рони. Като гледам са един "десен":), ама нашия си е малко шиши според мен  ;)

#2950 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 01:32 PM

Цитат

Я другите също да кажат слаба ли ви изглежда моята кучица, само да вметна че трудно се напипват ребрата и.

Някъде прочетох,че щом с натиск се напипват ребрата,това означавало,че е във добра форма.Ако се напипват лесно или пък изобщо са или слаби или напълняли.Но като гледам снимката на мен ми изглежда много добре  :palec:

#2951 Потребителят е офлайн   blu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2009 - 01:40 PM

И на мен Тери ми изглежда супер, а Рони е много сладко седнал на тази снимка :wub:
Аз да ви с еоплача, че Блу си изгриза преди малко нагръдника с медальона :o Дойде при мен с гордо вдигната глава и размятаща се опашка, държейки в устата някакъв син, раздъвкан боклук...и установих, че е медальона му :rolleyes:

#2952 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2009 - 01:52 PM

Въпреки че е малък още Фреди и съответно и белите са му мънички, тази горда походка звучи толкова познато..Като е направил някоя беля и чат-пат идва да се похвали - пристига, размахваки опашка, точно като Блу, върви с една горда-горда походка и с едно определено дяволито изражение, а от устата му току виси парче от нещо...аз тази физиономия съм я кръстила "Виж как направих".. ;D
User's Signature

Качена снимка

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема