Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3353 Потребителят е офлайн   Арлекина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 May 2009 - 11:48 AM

Здравейте от нас с Фреди. Ние сме добре, кучо лудее и дивее и навън е станал голямо щураче. Преди колкото слушкаше, сега толкова не слуша...Бяха ми казали, че между шестия и осмия месец им е щурия период, ама Фредката още от пет месечен се държи като пуберче. :zz_222:
Две-три седмици имахме разправии с кърлежи, през ден-два вадихме по някой кърлеж, нищо, че беше с Фронтлайн. Сега сме с Адвантикс от няколко дена, който имал репилентно действие, дано той ни опази от малките кръвопийци. Така че бигъли, предупреждаваме, ако се разхождате към Борисовата, внимавайте, защото там е пълно с малките гадинки.
Хубав и лек ден на всички! :mc_200:
User's Signature

Качена снимка

#3354 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2009 - 12:50 PM

Показване на мнениетоАрлекина, в May 1 2009, 10:48 AM, написа:

Две-три седмици имахме разправии с кърлежи, през ден-два вадихме по някой кърлеж, нищо, че беше с Фронтлайн. Сега сме с Адвантикс от няколко дена, който имал репилентно действие, дано той ни опази от малките кръвопийци. Така че бигъли, предупреждаваме, ако се разхождате към Борисовата, внимавайте, защото там е пълно с малките гадинки.
Хубав и лек ден на всички! :mc_200:

Явно навсякъде са голям проблем тези кърлежи.И при нас е по същия начин.След всяка разходка извън града ги виждам как пълзят по крачетата и главата й.И ние сме с Фронтлайн и забелязах,че към края на периода т.е. към 30-я ден действието му определено отслабва.През целия си живот не бях виждала толкова кърлежи както през последния месец.
Благодаря на Мърфи,че разказа за училището.Тъй като май повечето сме на самостоятелно обучение ми се искаше да разбера доколко едно училище дава повече възможности и то не толкова като видове команди а дали там се научават по лесно.Лола общо взето знае и изпълнява всички необходими команди,но като всеки бигъл или много се разсейва или ми дава да разбера,че изпълнението изобщо не й харесва. :mc_004:

#3355 Потребителят е офлайн   Арон Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2009 - 08:26 PM

Прикачена снимка

#3356 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2009 - 10:59 PM

Дава повече възможности, доколкото ти показват как да ги прилагаш правилно командите. Обаче училището за общо послушание не е много ориентирано към ловни породи, така че успехите са умерени (поне според мен) и доста добри, когато става въпрос за куче на каишка. Мърфи е като служебно куче, когато е с каишка и не съвсем :zz_222: , когато е свободен и воден от всякакви примамливи миризми :af_089: :af_089: .

#3357 Потребителят е офлайн   smile_varna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 May 2009 - 12:02 PM

Здравейте, споделям мнението, че бигълите явно слушат когато са на каишка и се правят на разсеяни, когато са пуснати! Имам въпрос към собствениците на вече попораснали любимци - колко пъти на ден ги хранихте докато бяха малки. Джаспър винаги е гладен, но го храним по три пъти на ден. Някой ми каза, че трябва по пет пъти, но ми се струва много. Ще се радвам, ако споделите мнение.
Бих искала Джаспър да има възможност да играе с други бигъли и затова ще се радвам, ако собственици от Варна пишат тук и се уговорим за обща разходка. :ba_025:

#3358 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2009 - 12:29 PM

Като беше на пет месеца Лоли мина на хранене три пъти,дотогава бяхме на четири.Вече е на 10 месеца (навършва ги след два дена) и сме си все още на три пъти или два,защото има дни в които не иска да закусва.Но според мен е добре да се разпределя храната на два или три пъти дори като са пораснали.Не тежи на стомаха и се усвоява по добре.
Щом Джаспи е от гладните бигъли по добре е че сте на три пъти.Ако храната е разделена на повече наистина ще е гладен постоянно,а така порциите са по големи и е по засищащо.Поне такова е моето наблюдение
Поздрави! :dog:

#3359 Потребителят е офлайн   smile_varna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 May 2009 - 05:25 PM

[quote name='Лола' date='May 2 2009, 01:29 PM' post='618856']
Като беше на пет месеца Лоли мина на хранене три пъти,дотогава бяхме на четири.Вече е на 10 месеца (навършва ги след два дена) и сме си все още на три пъти или два,защото има дни в които не иска да закусва.Но според мен е добре да се разпределя храната на два или три пъти дори като са пораснали.Не тежи на стомаха и се усвоява по добре.
Щом Джаспи е от гладните бигъли по добре е че сте на три пъти.Ако храната е разделена на повече наистина ще е гладен постоянно,а така порциите са по големи и е по засищащо.Поне такова е моето наблюдение
Поздрави! :dog:
[/quo

Благодаря за споделените впечатления.Ще продължаваме да се храним три пъти! И моите наблюдения са, че така е по-добре!
Поздрави! :af_089:

#3360 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2009 - 02:45 PM

А ние С Игор тъкмо се върнахме в София от Троянския балкан и ще заминаваме за Пловдив довечера. Там много обичаме да се разхождаме на Младежкия хълм. Има ли навити пловдивчани за бигълска среща?

#3361 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2009 - 08:56 AM

Показване на мнениетоganetka, в May 4 2009, 12:45 PM, написа:

А ние С Игор тъкмо се върнахме в София от Троянския балкан и ще заминаваме за Пловдив довечера. Там много обичаме да се разхождаме на Младежкия хълм. Има ли навити пловдивчани за бигълска среща?

ganetka, съжалявам, че чак сега прочетох какво си написала, но тия дни нямах много време за компютъра. Аз съм от Пловдив и се оказа, че Игор се е подвизавал точно до вкъщи и тази сутрин са се засякли с Бари точно преди да си тръгнете за София, иначе можеше доста да си поиграят. На Младежкия видях че са сложили и там табела забранено за кучета и повечето пъти като мина от там виждам да играят футбол на поляната. Друг път като идвате в Пловдив ми пиши и ще те водя на нашата поляна където се събираме по 10-15 кучета все на една възраст и пада голяма игра. Радвам се че имаме такова място /поне засега докато и там не са изтипосали табела-забранено за кучета/.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3362 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2009 - 06:32 PM

Много ще се радвам Игор да си има компания и когато се прибираме в Пловдив. А момчетата харесали ли са се сутринта? Защото тук на поляната идват още няколко бигли, но не са си особено интересни едни на други. И другите да кажат, с кой най- много си играе кучето ви? А случвало ли се е да проявява агресия? Един човек ме предупреди, че ставали агресивни. Досега Игор не проявява такива признаци, само си играе си малко грубо, ама мисля че е нормално, все пак са ловци, нали?

#3363 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2009 - 07:20 AM

Ganetka, чак сега се зачитам за Игор, ама сигруно няма друг такъв в София и мисля, че сме от една поляна. Точно вчера си говорехме, как не си обръщат внимание особено. Мърфи никога не е играл с други бигъли.

Най-страхотните му приятели са уличните кучета, а с удоволствие ако види някоя глутница се опитва да се присъедини към нея. Ако ми зачезне нанякъде, първо проверявам при кварталните кучета - около 50% вероятност да е там, друг вариант - при котките зад блоковете :)

Иначе си има няколко приятелчета на поляната, с които играе с удоволствие! Рядко го е страх от друго куче, но на Хилтън има една страхотен женски сив дог - Грейси - от нея го е безумно страх - някой път, като го подгони, пищи като малко кученце и се опитва да избяга като по анимационите филмчета, буксувайки на едно място :ab_041:

#3364 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2009 - 05:52 PM

Здравейте, не сме писали от доста време, защото пътувахме и Рони беше навсякъде с нас, малкият герой :).
За да добавим и нашия опит с храненето /малко късно, Джаспър да ни извини/, на неговата възраст Рони се хранеше по 3 пъти, но постепенно сам се отказа от едното ядене - това на обяд - давах му след обедната разходка, а той не искаше и просто лягаше да спи. Така мина на дву-разово хранене. Като уточнявам, че на обяд не му давахме допълнителни неща за разяждане - като варено пилешко или ориз. Такива и сега давам само, ако видя, че не иска да яде само гранули по-дълго време. така или иначе бигълите са лакоми и склонни към пълнеене, не искам да го стимулирам в това.

За възпитанието с учител /"дресьор" не ми харесва като дума/, доколото съм говорила със собственици на бигли тук определено има ефект, но командите се изпълняват в зависимост от разсейващите фактори - ако види катерица или има още 5-6 кучета приятелчета, слуха някак си силно намалява :).

За кърлежите - ние ползваме маслото на адвантикс и мисля, че действа, защото като бяхме в Русе му свалих умрял кърлеж от подмишничката на предната лапичка, беше забит, но мъртъв.

По последното описание на Мърфи за бездомниите кучета и котките, все едно за Рони чета. Той е същият. Напоследък забелязвам, че става по-агресивен, ако отсреща кучето е по-настъпателно. Вчера едно куче се опитваше да го хапе по врата - игра, игра, но си се опитваше да го захапе. Рони тичаше, играеше с него, не показваше да го е много страх, а в един момент като се обърна и започна така да го ръмжи и да се опитва той да захапе другото куче, че чак се притесних собственичката да не каже нещо. Рони си играе по-грубо, но само като усети че другото куче е по-слабо или по-малко на възраст, но ето че започна да отвръща, което до сега не правеше.
Хубав ден от нас!

#3365 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2009 - 07:42 AM

ganetka, разбрах че са се харесали с Бари и веднага са се заиграли. А като дойдеш дори и да не иска да играе с Бари на поляната има достатъчно кучета и все ще си хареса някое. Бари си играе почти с всички и с други бигли сме го събирали, голяма игра пада. Понякога е проявявал агресивност, но съм забелязала, че се случва ако друго куче първо започне да му ръмжи и тогава отговаря, но първи никога не настъпва агресивно. Опитвам се да кача снимки от почивните дни, но май не се получава. Искам да попитам като сте мазали вашите любимци с разни препарати против кърлежи забелязали ли сте веднага след това някакво омърлушване. Бяхме на вила два дни и там го намазах с препарат, защото каишката само не действа/всеки ден му свалям по някой кърлеж/. Освен това в двора бяха пръскали дърветата с отрова, а комшиите в другия двор бяха пръскали с отрова в двора. Цял ден игра в тревата и на другия ден е като дрогиран, не иска да играе, само спи и яде. Притеснявам се нещо да не се е натровил или просто има някакъв страничен ефект от мазилото.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3366 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 10:39 AM

xaosinc, според мен е от препарата, който е бил пръскан. Рони няма никакви признаци на отпадналост след мазане, но веднъж бяхме боядисвали някои от вратите. Боята миришеше доста, а и все пак си е химикал. Проветрявахме непрекъснато, но 2 дни Рони беше същия - много сънлив и муден.

#3367 Потребителят е офлайн   mziks Икона

Публикувано: 11 May 2009 - 01:26 PM

Здравейте,

Налага ни се да потърсим нов стопанин за 6-месечната хубавица от снимката. :(
Има предостатъчно енергия и високата трева е любимото и място, явно тези неща са си заложени. Умна е много, палава и опърничава нормално като за бебе бийгълка, дори може би не чак толкова. Лично аз предпочитам да я подаря на съвестен ловджия за да бъде в естествената си среда (а и някак имам смътното усещане че ще стане добра ловджийка), но в никакъв случай да бъде държана затворена на малко пространство и пускана само за лов, та това си остава само пожелание.

Надявам се че чрез този форум може и се намери нов дом, където да бъде обичана като човек и добре гледана. Свикнала е постоянно някой да е с нея, затова работещите семейства без членове вкъщи не са добър вариант.

Намираме се в София, ще се радвам ако мога да я виждам понякога как расте и се развива. Мъчно ми е и ми е трудно да пиша повече. Ако някой има интерес - на ЛС или поща.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3368 Потребителят е офлайн   SkyLLeNd Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 May 2009 - 11:49 PM

Здравейте много искам да си закупя Beagle ако може да ме насочите към магазин нещо или тук из форума нови кучила и т.н. нов съм преди съм гледал кучета, но все съдбата ни разделя живея в къща с голям двор и много искам ще съм ви много благодарен ако ми дадете повече инфо от къде да си закупя такъв сладур :)

#3369 Потребителят е офлайн   evae Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2009 - 11:27 AM

Здравейте,

Наскоро и ние се сдобихме с Бигъл, казва се Джими, след няколко дена ще стане на 2 месеца и ни е много приятно да се запознаем :af_089:

Ако някой би могъл да ми даде насоки за правилното му възпитание и отглеждане, ще му бъда много благодарна :rc_036:

#3370 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 06:06 PM

Добре дошъл на Джими :zz_223: Качвай бързичко снимки на бебешока,че откога не сме гледали бебешки снимки.
А за възпитанието,да не те плаша отсега но колкото са и сладки,толкова са и своенравни.Но да ти кажа с търпение и постоянство всичко се постига.И това се отнася и за хигиенните навици и за ученето на команди.И наградки,непрекъснато наградки.Когато учех Лоли да пишка където искам в един момент имах чувството,че пишка само и само за да получи награда :ab_041: Ако нещо конкретно те интересува питай,ще помагаме
Поздрави от нас!!!

#3371 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 07:48 PM

Ееееии, колко хубавоо, добре дошъл бебчо!
Ние с Рони те поздравяваме, пожелаваме здраве и много време за разходки! С радост ще помагаме, знам какво беше когато нашия щурчо беше такова топченце. Съгласна съм с Лола - страшно са умни и бързо се учат, но трябва постоянство. За да помогнем по-добре, кажи конкретно какво ви интересува или разкажи как сте му организирали сега деня, макар че за момента едва ли можем да говорим за организация - всичко ще му е много интересно и ще иска да го опита, а пишкането и акането едва ли дори ще ги регистрира като събития :))
Поздрави и отново ДОБРЕ ДОШЪЛ!!!

#3372 Потребителят е офлайн   evae Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2009 - 04:46 PM

Здравейте,
Ето и малко снимки на Джими, в момента е малко по-големичък, ще го наснимам скоро пак :)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Иначе имам доста въпроси, дори не знам от къде да започна :wb_052:

До сега единствените неща, които е научил е къде му е креватчето и съответно къде да спинка и името си. Не съм много сигурна дали това е окей на тази възраст
За пишкането, на памперса ако е в стаята, в която съм го сложила ако е в друга стая си пишка където си поиска, опитах се на няколко пъти като го видя, че върши работа да го нося в банята, но веднага спира и се чуди какво става, не ми пречи да му чистя, притеснявам се само, че после трудно ще се научи да върши работите навън.
Другото нещо, което ме притеснява е, че щом подуши храна откача, буквално :wub: :ab_041: и не знам като започне да излиза какво ще правим с хилядите миризми около нас.
Последен въпрос :) Кога започнахте обучението на вашите кученца, от къде се информирахте и горе-долу по колко пъти на ден и по колко повторения правехте, за да е научен добре урока :dog:

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни