Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3333 Потребителят е офлайн   smile_varna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 26 April 2009 - 10:19 AM

Здравейте, отдавна ви четем, но едва сега направихме регистрация.
Имаме бигъл почти на 5 месеца - Джаспър и сме от Варна. Ще се радваме да станем част от вашата група и да обменяме идеи и мнения.
Поздрави от Варна, която днес изобщо не е слънчева!

#3334 Потребителят е офлайн   smile_varna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 11:10 AM

Това е Джаспър и батко му, правена в началото на март. Джаспър е роден на 2 декември м.г.
Тъй като баткото - Дилян твърди, че изглежда смешно на снимката, ще уточня, че тя е правена след пиянска вечер :beer:
Прикачена снимка

#3335 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2009 - 11:15 AM

хехех,пиянската вечер обща ли е била :) ...имат почти еднакви муцки :af_089:
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#3336 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 12:13 PM

Снимката е велика, а Джаспър е голям сладур.Между другото това ми е любимото име за мъжко куче и ако Лола беше момче щяха да са адаши :da_005: и по спяща муцунка много си приличат с нашето момиче :mc_200:
Добре дошли от нас!!! Ще чакаме още такива готини снимки :af_089:

#3337 Потребителят е офлайн   smile_varna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 26 April 2009 - 02:26 PM

Благодарим за топлото посрещане, радваме се, че снимката ви е развеселила. А иначе Джаспър все още е едно непослушно бебе и голям бигълски инат!
Във Варна вече е слънчево и след малко отиваме на дълга разходка в Морската градина!
:vi_179:

#3338 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 03:19 PM

Добре дошли и от нас с Рони! Още едно свежо бигълско попълнение! Поздравления за снимката:) Нашият шурчо вчера стана на 8 месеца и енергията му извира ли извира :af_089: само търси с кого да играе и тежко на някое куче, което не му обърне внимание - сдобива се с една лепка за компания :da_005:
Хубав ден от нас!

#3339 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 04:29 PM

Добре дошли и от нас с Рони! Още едно свежо бигълско попълнение! Поздравления за снимката:) Нашият шурчо вчера стана на 8 месеца и енергията му извира ли извира :af_089: само търси с кого да играе и тежко на някое куче, което не му обърне внимание - сдобива се с една лепка за компания :da_005:
Ккато стана въпрос за смешни сникми, ето и "наблюдателнцата на Рони на балкона"
Хубав ден от нас!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3340 Потребителят е офлайн   smile_varna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 08:56 PM

Показване на мнениетоDimani, в Apr 26 2009, 05:29 PM, написа:

Ккато стана въпрос за смешни сникми, ето и "наблюдателнцата на Рони на балкона"
Хубав ден от нас!

Страхотна снимка! Оценихме я по достойнство и искрено се забавлявахме!
Поздрави на Рони от Варна и на стопаните му, разбира се!

#3341 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2009 - 10:06 AM

:zf_093: Аз отначало помислих, че Рони се е заклещил на балкона и е трябвало да го вадите - сладурчо!
Много е сладуранска снимката!

#3342 Потребителят е офлайн   kkkkkk Икона

Публикувано: 27 April 2009 - 04:07 PM

Тъй... Мърфи, всички знаем колко е "прекрасен" твоя бигъл! Бил "малко по висок", ами по стандартите на МФК на биглите се позволява до 40 см. Все ми е тая колко е породисто кучето, въпроса е, че много преувеличаваш, чак става смешно! На изложби ходели, къде? На поляната, където съдия е бай Гошо, може. Представи документ, подписан от съдия и ще ти повярваме, всички читатели на форума. Както вече казах, не смятам, че кучето ти не е чудесен приятел, верен и симпатичен, ама защо толкова държиш да се изфукаш колко е породист? Още повече, че то личи... А за кастрацията, не ми се рови във форума, ама само сте го ощетили горкото животно... че не може да има поколение му е най-малкия пробле. Ами хормоналните проблеми, ами наднорменото тегло? А за това колко го хвалят хората... ми то от любезност бе! Ама кой да се усети? "Моето гардже пее най-хубаво!!!", та и вашта такава.

#3343 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2009 - 08:20 PM

Чак пък някой да се регистрира, за да обижда Мърфи - що за лош ден ти е к6?
Изложбата беше Национална изложба за всички породи - Sofia Grand Prix 24.06.07, съдя беше Камен Литов, познат още като бай Гошо :da_005: :))))))))))))
В момента нямам скенер, но някой път ще пусна експертната оценка, ако толкова някого изобщо го интересува! На същата изложба беше и председателката на БККБ и Монти спечели (тя лично видя документа със собствените си очи), но за това сме писали преди почти две години вече във форума! Тя също мисли, че Мърфи е извън стандартите! И под малко едричък имам предвид - 42 см при холката, при макс. 40. Съжелявам, че ти лично не го харесваш моето куче от снимките! Ама какво да правя - да престана да си хваля гарджето ли?

В никакъв случай не казвам, че Мърфи е особено породист, а само, че можеше да му се изкара бяло родословие! Но не ни е била такава целта!
За сметка на това казвам, че Макс е особено породист и красив и отговарящ на стандартите бигъл!

А, честно казано к6 - не разбирам - ти за какво се бориш - имаш ли бигъл изобщо?

Хората не харесват Мърфи защото отговарял на стандарта, а защото е любвеобвилен, жизнерадостен, пакостлив и игрив бигъл. 99% от хората изобщо не ги интересуват родословни дървета и ти казват "здрасти" и без да си представил документ.

Колкото до изказването, че с кастрацията сме ощетили горкото животно - по-непрофесионално мнение отдавна не бях чувала - пък хем си с претенции на разбирач!

Айде остани си със здраве и остави хората тук да си показват снимки на кучетата и да им се радват, без да тровиш мястото с откровени глупости.

#3344 Потребителят е офлайн   kkkkkk Икона

Публикувано: 27 April 2009 - 09:45 PM

:wc_055: Чудно ми е как може да има толкова лицемерни и заблудени хора като Вас. Вредите на кучето, дано не навредите и на някой близък с този си маниер и способността да успокоявате съвестта си като се убеждавате в тотални неистини. Вие си знаете за какво става дума, но хората не са слепи! Могат да преценят колко са "42 см". И не разбирам, защо Ви е да лъжете така упорито? Толкова ли имате нужда да се доказвате пред непознати? А и не внимавате, не съм казал нищо за това, че кучето е "непородисто", това най- малко ме касае. Нека радва хората, това е целта на кучетата, но тук дори и най- родословните кучета не пускат реплики от сорта на "изключително прекрасното ми куче". Не Ви ли простее малко това изказване? А че е игрив и палав.... може и да е бил преди кастрацията, ама сега си наддава килца, а другите кучета се чудят какъв пол е... Вие не тровете форума с глупостите си и лъжите си. Аз съм просто един глас от много мислещи по този начин. Мнението не е лично мое, а много хора го споделят. Все пак, нямам нищо лошо към кучето Ви, то не е виновно за нищо, да е живо и здраво и да се радва на живота доколкото му позволите.

#3345 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2009 - 10:04 PM

Какво конкретно е лъжа?

И какво има да ми простее изказването "изключително прекрасното ми куче" То си е такова в моите очи!
Не виждам за какво ви е да обиждате! За Мърфи се грижим много добре, за кастрацията сме се консултирали с ветеринарни лекари най-обстойно! И аз се надявам да живее дълги години добре, но от коментара ви останах с впечатлението, че не му го желаете наистина!

#3346 Потребителят е офлайн   kosioiviki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 12:39 AM

Оле, не бяхме влизали от доста време, а то какво ставало.
Първо да се похвалиме, че малката слуша като цяло с много редки изключения :ba_025: Също да поканиме всички софийски бигъли тази събота в градинката зад Хилтън. Има ли желаещи? :da_005:

По темата, която сте спорили. Мърфи не съм имал честта да се запознаем и ще се радвам да го направиме. За кастрацията обаче считам , че се заблуждаваш. За женските кучета тя наистина е повече полезна от медицинска гледна точка. Но за мъжките има и доста против. Виж тази тема. Това не означава, рабира се, че винаги е вредна.В някои случаи се препоръчва. Просто има и друга статистика, за която по-малко се дискутира, т.к. в България има други проблеми като свръхпопулацията на бездомните животни. Но това разрешава по-скоро социални проблеми , а не медицински.

Не харесвам грубия тон, но всеки си има стил явно. Аз бих поставил въпроса така. Мърфи обичай си кучето такова каквото е наистина. И тогава всеки би оценил това. Обаче тези амбиции да ни разказваш за гранд призове, за успехите му по-изложби е наистина неуместно и леко иронично. Изказването ти , че Макс е един от най-красивите бигъли, които си виждал също беше грозно и неадекватно. Ами всички останали бигълчета , чиито стопани пишат тук, те грозни ли са?
Аз рядко влизам в спор, но повярвай, правейки такива дръзки и крещящи изказвания, приличащи на самохвалби и натрапване, самият ти предизвикваш срещу себе си негативна реакция. Давай го малко по-скромно.Тогава съм убеден, че биха те оценили теб и Мърфи. Не се обиждай, бях просто откровен.
Ако в събота дойдеш, може Тайра и Мърфи да се запознаят :ba_025: Пък може да продължиме разговора. :af_089:

#3347 Потребителят е офлайн   ata_nas Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 11:02 AM

И мен ме поздразни именно високопарния тон. Мислещият човек не харесва натрапената реклама. Както се казва дайте фактите, пък оставете на народа да прецени :flagbg:
И пак да се повторя-няма грозен бигъл!! Има различни вкусове, различни линии и различни индивидуалности. А най-красивия мъж е Брад Питт! :af_089: На мен горе долу по този начин ми звучат изказванията в степен "най".!!!

#3348 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2009 - 11:16 AM

Изобщо не искам да разказвам за някакви успехи на Мърфи по изложби - той няма такива. На изложбата, която споменах той се яви на експертна оценка, което в моите очи само е документ, че е бигъл - ни повече, ни по-малко.
Името на изложбата споменах, защото к6 ме обвини в открита лъжа, но и след това не престана... така че явно няма смисъл и спирам да се обяснявам и оправдавам.

За мен всички бигли са изключително хубави. И въпреки че отдавна не бяхме писали, редовно влизаме да им се порадваме - особено бебетата са разкошни. Колкото до Макс - изказването ми не съм го имала предвид да е обидно, защото останалите най-красиви бигли са вашите, а грозни пък изобщо няма! Ако някой се е почувствал обиден - да извинява!

Колкото до кастрирането - прочетох темата - няма нови аргументи отпреди 2 години - в случая с Мърфи плюсовете с пъти преобладаваха, за него това беше по-добрия вариант - което значи че сме се погрижили адекватно за него, а не че сме го ощетили. Редно е, когато някой мисли за такъв ход да се консултира със специалисти - ние направихме така.

Но да загърбим тая вече грозна сценка - от стопанка на куче без претенции и с желание само за веселба, се превърнах в досаждаща лелка в желанието си да защитя Мърфинката. :ae_085:

А вие биглите редовно ли се събирате зад Хилтън (при Стрелбището предполагам)? Навремето малчовците оставаха там да играят след кучешкото училище при Руми

#3349 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 04:07 PM

Показване на мнениетоМърфи, в Apr 28 2009, 09:16 AM, написа:

А вие биглите редовно ли се събирате зад Хилтън (при Стрелбището предполагам)? Навремето малчовците оставаха там да играят след кучешкото училище при Руми

Някой водил ли е бигъла си на училище?Много ще е интересно да разкаже

#3350 Потребителят е офлайн   smile_varna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 09:09 PM

Въпросът който поставя ЛОЛА е много интересен, някой водил ли е бигъл на училище. Ако да ще е е забавно, защото въпреки малкото впечатления, които имаме от породата, те са супер неподатливи на послушание.

#3351 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2009 - 07:50 AM

Здравейте, скоро не сме писали, но не ни остава много време сега в топлото. Относно училището за кучета знам, че Мърфи са го водили на училище и те могат да разкажат за ползата от него. Аз сама си го обучавам Бари доколкото мога и противно на това което казват, че са неподатливи на послушание-напротив, аз мога да кажа , че Бари е доста послушен поне за момента/да не предизвиквам дявола!/. Единственото с което не мога да се справя е да го науча да върви кротко до мен с каишката, а не да се дърпа на всички посоки и да души всичко наоколо, но все пак нали са ловджии и това му е в природата. И моля ви стига с тази война за чистата порода :ed_142: . От това което съм прочела във форума /не само в бигълския/ сигурно 80% от кучетата не са расови, а са купени от зоомагазини или от обяви по интернет. Ако форума е само за расови екземпляри, то тогава ние нечистокръвните да се махаме от тук и да видим кой ще остане. Нямам нищо против расовите, но всички знаят колко са скъпи и че за повечето породи истинските развъдници са в чужбина. Колко хора могат да си позволят такива разходи, пък и съм свидетел, че произхода не е гаранция за здраво куче.
Желая весело настроение на всички през почивните дни и много разходки с вашите любимци.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3352 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2009 - 02:05 PM

Да, ние бяхме преди 2 години на кучешко училище с Мърфи.
Като беше малък (3м) прочетох във форума за системата К9 за обучение на малки кученца и се упражнявахме по нея.
Мърфи беше много послушен като малък, някъде обаче между 6 и 7 месец, почна да бяга и да не идва, да яде всички боклуци от земята и т.н. Тогава се записахме в училището на Руми (зад Хилтън). Мисля, че имат все още занимания със сигурност събота и неделя. Ако отидете там към 10-11ч ще можете да видите на място как се обучават и да говорите с нея. При всички положения обаче е страшно забавно, преди и след урока става страшна игра и понеже всички са горе долу на една бебешка възраст, много си пасват.
При Руми научихме всичките команди и ходене редом и седене, лягане, на място...., прескачане на препятствие за удоволствие :af_089:
Мърфи обаче продължаваше да бяга (и досега все това му е в главата), наложи ни се дълго индивидуално обучение с треньор.
Има по-диви и упорити бигли и по-разумни. Виждала съм послушни такива и без кучешко училище. На нас обаче ни се наложи пълна програма за укротяване на "опърничевия".
Даже един собственик на бигъл каза, че това не бил "бигъл", а "бегал" :)

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни