Бигъл
Публикувано: 26 April 2009 - 10:19 AM
Имаме бигъл почти на 5 месеца - Джаспър и сме от Варна. Ще се радваме да станем част от вашата група и да обменяме идеи и мнения.
Поздрави от Варна, която днес изобщо не е слънчева!
Публикувано: 26 April 2009 - 11:15 AM

Публикувано: 26 April 2009 - 12:13 PM

Добре дошли от нас!!! Ще чакаме още такива готини снимки

Публикувано: 26 April 2009 - 03:19 PM

Хубав ден от нас!
Публикувано: 26 April 2009 - 04:29 PM

Ккато стана въпрос за смешни сникми, ето и "наблюдателнцата на Рони на балкона"
Хубав ден от нас!
Публикувано: 26 April 2009 - 08:56 PM
Dimani, в Apr 26 2009, 05:29 PM, написа:

Ккато стана въпрос за смешни сникми, ето и "наблюдателнцата на Рони на балкона"
Хубав ден от нас!
Страхотна снимка! Оценихме я по достойнство и искрено се забавлявахме!
Поздрави на Рони от Варна и на стопаните му, разбира се!
Публикувано: 27 April 2009 - 10:06 AM

Много е сладуранска снимката!
Публикувано: 27 April 2009 - 04:07 PM
Публикувано: 27 April 2009 - 08:20 PM
Изложбата беше Национална изложба за всички породи - Sofia Grand Prix 24.06.07, съдя беше Камен Литов, познат още като бай Гошо

В момента нямам скенер, но някой път ще пусна експертната оценка, ако толкова някого изобщо го интересува! На същата изложба беше и председателката на БККБ и Монти спечели (тя лично видя документа със собствените си очи), но за това сме писали преди почти две години вече във форума! Тя също мисли, че Мърфи е извън стандартите! И под малко едричък имам предвид - 42 см при холката, при макс. 40. Съжелявам, че ти лично не го харесваш моето куче от снимките! Ама какво да правя - да престана да си хваля гарджето ли?
В никакъв случай не казвам, че Мърфи е особено породист, а само, че можеше да му се изкара бяло родословие! Но не ни е била такава целта!
За сметка на това казвам, че Макс е особено породист и красив и отговарящ на стандартите бигъл!
А, честно казано к6 - не разбирам - ти за какво се бориш - имаш ли бигъл изобщо?
Хората не харесват Мърфи защото отговарял на стандарта, а защото е любвеобвилен, жизнерадостен, пакостлив и игрив бигъл. 99% от хората изобщо не ги интересуват родословни дървета и ти казват "здрасти" и без да си представил документ.
Колкото до изказването, че с кастрацията сме ощетили горкото животно - по-непрофесионално мнение отдавна не бях чувала - пък хем си с претенции на разбирач!
Айде остани си със здраве и остави хората тук да си показват снимки на кучетата и да им се радват, без да тровиш мястото с откровени глупости.
Публикувано: 27 April 2009 - 09:45 PM

Публикувано: 27 April 2009 - 10:04 PM
И какво има да ми простее изказването "изключително прекрасното ми куче" То си е такова в моите очи!
Не виждам за какво ви е да обиждате! За Мърфи се грижим много добре, за кастрацията сме се консултирали с ветеринарни лекари най-обстойно! И аз се надявам да живее дълги години добре, но от коментара ви останах с впечатлението, че не му го желаете наистина!
Публикувано: 28 April 2009 - 12:39 AM
Първо да се похвалиме, че малката слуша като цяло с много редки изключения

По темата, която сте спорили. Мърфи не съм имал честта да се запознаем и ще се радвам да го направиме. За кастрацията обаче считам , че се заблуждаваш. За женските кучета тя наистина е повече полезна от медицинска гледна точка. Но за мъжките има и доста против. Виж тази тема. Това не означава, рабира се, че винаги е вредна.В някои случаи се препоръчва. Просто има и друга статистика, за която по-малко се дискутира, т.к. в България има други проблеми като свръхпопулацията на бездомните животни. Но това разрешава по-скоро социални проблеми , а не медицински.
Не харесвам грубия тон, но всеки си има стил явно. Аз бих поставил въпроса така. Мърфи обичай си кучето такова каквото е наистина. И тогава всеки би оценил това. Обаче тези амбиции да ни разказваш за гранд призове, за успехите му по-изложби е наистина неуместно и леко иронично. Изказването ти , че Макс е един от най-красивите бигъли, които си виждал също беше грозно и неадекватно. Ами всички останали бигълчета , чиито стопани пишат тук, те грозни ли са?
Аз рядко влизам в спор, но повярвай, правейки такива дръзки и крещящи изказвания, приличащи на самохвалби и натрапване, самият ти предизвикваш срещу себе си негативна реакция. Давай го малко по-скромно.Тогава съм убеден, че биха те оценили теб и Мърфи. Не се обиждай, бях просто откровен.
Ако в събота дойдеш, може Тайра и Мърфи да се запознаят

Публикувано: 28 April 2009 - 11:02 AM

И пак да се повторя-няма грозен бигъл!! Има различни вкусове, различни линии и различни индивидуалности. А най-красивия мъж е Брад Питт!

Публикувано: 28 April 2009 - 11:16 AM
Името на изложбата споменах, защото к6 ме обвини в открита лъжа, но и след това не престана... така че явно няма смисъл и спирам да се обяснявам и оправдавам.
За мен всички бигли са изключително хубави. И въпреки че отдавна не бяхме писали, редовно влизаме да им се порадваме - особено бебетата са разкошни. Колкото до Макс - изказването ми не съм го имала предвид да е обидно, защото останалите най-красиви бигли са вашите, а грозни пък изобщо няма! Ако някой се е почувствал обиден - да извинява!
Колкото до кастрирането - прочетох темата - няма нови аргументи отпреди 2 години - в случая с Мърфи плюсовете с пъти преобладаваха, за него това беше по-добрия вариант - което значи че сме се погрижили адекватно за него, а не че сме го ощетили. Редно е, когато някой мисли за такъв ход да се консултира със специалисти - ние направихме така.
Но да загърбим тая вече грозна сценка - от стопанка на куче без претенции и с желание само за веселба, се превърнах в досаждаща лелка в желанието си да защитя Мърфинката.

А вие биглите редовно ли се събирате зад Хилтън (при Стрелбището предполагам)? Навремето малчовците оставаха там да играят след кучешкото училище при Руми
Публикувано: 28 April 2009 - 04:07 PM
Публикувано: 30 April 2009 - 07:50 AM

Желая весело настроение на всички през почивните дни и много разходки с вашите любимци.

url=http://www.minidog.info]

Публикувано: 30 April 2009 - 02:05 PM
Като беше малък (3м) прочетох във форума за системата К9 за обучение на малки кученца и се упражнявахме по нея.
Мърфи беше много послушен като малък, някъде обаче между 6 и 7 месец, почна да бяга и да не идва, да яде всички боклуци от земята и т.н. Тогава се записахме в училището на Руми (зад Хилтън). Мисля, че имат все още занимания със сигурност събота и неделя. Ако отидете там към 10-11ч ще можете да видите на място как се обучават и да говорите с нея. При всички положения обаче е страшно забавно, преди и след урока става страшна игра и понеже всички са горе долу на една бебешка възраст, много си пасват.
При Руми научихме всичките команди и ходене редом и седене, лягане, на място...., прескачане на препятствие за удоволствие

Мърфи обаче продължаваше да бяга (и досега все това му е в главата), наложи ни се дълго индивидуално обучение с треньор.
Има по-диви и упорити бигли и по-разумни. Виждала съм послушни такива и без кучешко училище. На нас обаче ни се наложи пълна програма за укротяване на "опърничевия".
Даже един собственик на бигъл каза, че това не бил "бигъл", а "бегал" :)