Бигъл
Публикувано: 27 May 2009 - 08:10 AM

url=http://www.minidog.info]

Публикувано: 27 May 2009 - 01:53 PM
evae, в May 27 2009, 12:11 PM, написа:

Ако не го спирате още от сега ще хапе цял живот.За него в тази възраст е игра и е нормално.Помня че ръцете ми бяха доста изпохапани в началото и надраскани от тънките нокти.Дори се шегувах че имам нужда от кръвопреливане

Успех и дано съм била полезна!

Публикувано: 27 May 2009 - 02:40 PM
Добре дошъл и на Бари :) Абе преди време се си говорихме за бигълска среща в София така и не го направихме.... ако има желаещи да земем да се организираме.... може уикенда нещо южния или зад Хилтън парка.... какво ще кажете? Има ли надъхани :)

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 27 May 2009 - 04:06 PM
Благодаря, че приехте Бари в компанията на бигльовците :)
Колкото до следния въпрос,
evae, в May 27 2009, 12:11 PM, написа:
Мерси за приветствията

Имам нов въпрос, до кой месец е нормално Бигълче да хапе собствениците си и как се предотвратява това?

ще кажа следното: Бари го правеше това до около годинка. Въпреки командите и тона, с който му казвах "НЕ". Той просто не ме чуваше и продължаваше да дивее и да хапе :) Беше доста диво куче като малък и времената определно бяха много трудни, НО и това отмина. Моя съвет е да имате търпение с кутрето защото няма да спре да го прави отведнъж. В нашия случай Бари взе да се успокоява и да е малко по-улегнал от 3-4 месеца насам. Значи е бил на годинка и 3-4 месеца. И сега посяга да хапе, но го прави на игра и абсолютно никога не стиска! Честно казано тази игра даже ми е приятна :) Посяга само да вземе ръката ми в устата си и спира до там. Предполагам при вас нещата ще отминат до подобен начин....
Колкото до срещата в София, аз съм твърдо ЗА! Сега времето е хубаво и спокойно може да я реализираме. Лично на мен Южния Парк ми е по-удобен, а и там в района има все пак повече място за паркиране. Така че, ако се появят още желаещи - свиркайте :)

Vanity of vanities....
Публикувано: 28 May 2009 - 03:55 PM
Мерси за отговорите. Смятах, че този проблем ще премине като поотрасне и до сега не взимах мерки, но зъбките му станаха прекалено остри

Днес направи нещо, което ме изуми, повърна на няколко пъти и накрая се оказа, че е погълнал цял дамски чорап, изкара ни акъла. Въобще не съм предполагала, че такова малко кутре може да прави такива щуротии, а реално днес е бил сам за не повече от 15 минути.

Публикувано: 28 May 2009 - 04:10 PM
evae, в May 28 2009, 02:55 PM, написа:

Като смени зъбките няма да боли толкова,но наистина не го оставяй да се възползва.
А за чорапа,лоша работа наистна.Добре,че е излязал навреме.Ах,какъв малък разбойник си имате там

Публикувано: 08 June 2009 - 07:53 AM

url=http://www.minidog.info]

Публикувано: 08 June 2009 - 08:09 AM
Мърфи му е горещо на плажа през деня, затова остава в хот. стая на климатик - само сутрин и вечер по 1-2 часа се разхождаме по брега - вода мрази, само веднъж след една много чаровна лабрадорка влезна улисан в гоненето и после с писъци излезна много бързо. Иначе обича да се отърква в медузи и изгнили водорасли

Публикувано: 08 June 2009 - 11:41 AM

Честито на Бари!!! Да е жив и здрав и да е послушен

Публикувано: 08 June 2009 - 12:34 PM

Колкото до морето - и Монти и Рабиа са ходили на море и двамата обожават водата. Ра малко я повалят вълничките и не е чак толкова уверена, но Монти е като фурия. Попринцип Ра е по - страхлива и винаги е гледала от батко си Мончо, та за това предплолагам се научи да се къпе така без проблем.
Преди време, когато бяхме на село изведохме кучетата и отидохме до близкия язовир. В момента, в който откопчах Монти от повода той с бясна скорост се метна в язовира и ми избяга с плуване

Та ние обичаме да плуваме, ще ми е интересно да разкажете вашите случки с "бигъл и морето/язовира".
Публикувано: 08 June 2009 - 05:16 PM
По повод морето - надявам се Ейра да се е метнала на татко си и да плуваме заедно, че аз съм морско дете и мога да прекарам часове във водата, но не и да лежа и да се пържа на брега... та ще е хубаво да си плуваме заедно :)
А по повод плажа си мислих наскоро тва мойто откачено куче... как ли ще се държи.. дали ще търчи като побъркано и ще досажда на хората ... просто си я представям какво може да причини на типовете с гевреците дето обикалят хаха или на всеки който има нещо за ядене хахахаах ще има да търча след нея сигурно... единственото, което ме успокоява е че на жегата май по предпочита да лежи на сянка отколкото да търчи.... но все пак...
Ооо нямам търпение за моренце :))))

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 10 June 2009 - 10:03 AM
Още по-интересно беше обаче как се закачаше с рибите, когато ги сваляха от въдицата. Те не бяха малки, платики, които бая подскачаха и Рони като реши, че на това нещо дето пляска и подскача трябва да му се покоже кой е по-важен и почна едно скачане около тях, едно лаене, страшна работа. Но хем го е страх, хем вижда, че е живо и мърда и не знае какво да го прави - приближи се, допре муцуна, усети, че е нещо мокро и малко слузесто и бегом назад с подскоци и лаене. Беше голям майтап. Снимката, която прилагам е единствената, която можах да направя, защото иначе Рони само подскачаше и хващах я опашка, я лапа