Бигъл
Публикувано: 07 May 2009 - 06:32 PM
Публикувано: 08 May 2009 - 07:20 AM
Най-страхотните му приятели са уличните кучета, а с удоволствие ако види някоя глутница се опитва да се присъедини към нея. Ако ми зачезне нанякъде, първо проверявам при кварталните кучета - около 50% вероятност да е там, друг вариант - при котките зад блоковете :)
Иначе си има няколко приятелчета на поляната, с които играе с удоволствие! Рядко го е страх от друго куче, но на Хилтън има една страхотен женски сив дог - Грейси - от нея го е безумно страх - някой път, като го подгони, пищи като малко кученце и се опитва да избяга като по анимационите филмчета, буксувайки на едно място

Публикувано: 10 May 2009 - 05:52 PM
За да добавим и нашия опит с храненето /малко късно, Джаспър да ни извини/, на неговата възраст Рони се хранеше по 3 пъти, но постепенно сам се отказа от едното ядене - това на обяд - давах му след обедната разходка, а той не искаше и просто лягаше да спи. Така мина на дву-разово хранене. Като уточнявам, че на обяд не му давахме допълнителни неща за разяждане - като варено пилешко или ориз. Такива и сега давам само, ако видя, че не иска да яде само гранули по-дълго време. така или иначе бигълите са лакоми и склонни към пълнеене, не искам да го стимулирам в това.
За възпитанието с учител /"дресьор" не ми харесва като дума/, доколото съм говорила със собственици на бигли тук определено има ефект, но командите се изпълняват в зависимост от разсейващите фактори - ако види катерица или има още 5-6 кучета приятелчета, слуха някак си силно намалява :).
За кърлежите - ние ползваме маслото на адвантикс и мисля, че действа, защото като бяхме в Русе му свалих умрял кърлеж от подмишничката на предната лапичка, беше забит, но мъртъв.
По последното описание на Мърфи за бездомниите кучета и котките, все едно за Рони чета. Той е същият. Напоследък забелязвам, че става по-агресивен, ако отсреща кучето е по-настъпателно. Вчера едно куче се опитваше да го хапе по врата - игра, игра, но си се опитваше да го захапе. Рони тичаше, играеше с него, не показваше да го е много страх, а в един момент като се обърна и започна така да го ръмжи и да се опитва той да захапе другото куче, че чак се притесних собственичката да не каже нещо. Рони си играе по-грубо, но само като усети че другото куче е по-слабо или по-малко на възраст, но ето че започна да отвръща, което до сега не правеше.
Хубав ден от нас!
Публикувано: 11 May 2009 - 07:42 AM

url=http://www.minidog.info]

Публикувано: 11 May 2009 - 10:39 AM
Публикувано: 11 May 2009 - 01:26 PM
Налага ни се да потърсим нов стопанин за 6-месечната хубавица от снимката. :(
Има предостатъчно енергия и високата трева е любимото и място, явно тези неща са си заложени. Умна е много, палава и опърничава нормално като за бебе бийгълка, дори може би не чак толкова. Лично аз предпочитам да я подаря на съвестен ловджия за да бъде в естествената си среда (а и някак имам смътното усещане че ще стане добра ловджийка), но в никакъв случай да бъде държана затворена на малко пространство и пускана само за лов, та това си остава само пожелание.
Надявам се че чрез този форум може и се намери нов дом, където да бъде обичана като човек и добре гледана. Свикнала е постоянно някой да е с нея, затова работещите семейства без членове вкъщи не са добър вариант.
Намираме се в София, ще се радвам ако мога да я виждам понякога как расте и се развива. Мъчно ми е и ми е трудно да пиша повече. Ако някой има интерес - на ЛС или поща.
Публикувано: 15 May 2009 - 11:49 PM
Публикувано: 19 May 2009 - 06:06 PM

А за възпитанието,да не те плаша отсега но колкото са и сладки,толкова са и своенравни.Но да ти кажа с търпение и постоянство всичко се постига.И това се отнася и за хигиенните навици и за ученето на команди.И наградки,непрекъснато наградки.Когато учех Лоли да пишка където искам в един момент имах чувството,че пишка само и само за да получи награда

Поздрави от нас!!!
Публикувано: 19 May 2009 - 07:48 PM
Ние с Рони те поздравяваме, пожелаваме здраве и много време за разходки! С радост ще помагаме, знам какво беше когато нашия щурчо беше такова топченце. Съгласна съм с Лола - страшно са умни и бързо се учат, но трябва постоянство. За да помогнем по-добре, кажи конкретно какво ви интересува или разкажи как сте му организирали сега деня, макар че за момента едва ли можем да говорим за организация - всичко ще му е много интересно и ще иска да го опита, а пишкането и акането едва ли дори ще ги регистрира като събития :))
Поздрави и отново ДОБРЕ ДОШЪЛ!!!
Публикувано: 20 May 2009 - 04:46 PM
Ето и малко снимки на Джими, в момента е малко по-големичък, ще го наснимам скоро пак :)

Иначе имам доста въпроси, дори не знам от къде да започна

До сега единствените неща, които е научил е къде му е креватчето и съответно къде да спинка и името си. Не съм много сигурна дали това е окей на тази възраст
За пишкането, на памперса ако е в стаята, в която съм го сложила ако е в друга стая си пишка където си поиска, опитах се на няколко пъти като го видя, че върши работа да го нося в банята, но веднага спира и се чуди какво става, не ми пречи да му чистя, притеснявам се само, че после трудно ще се научи да върши работите навън.
Другото нещо, което ме притеснява е, че щом подуши храна откача, буквално

Последен въпрос :) Кога започнахте обучението на вашите кученца, от къде се информирахте и горе-долу по колко пъти на ден и по колко повторения правехте, за да е научен добре урока

Публикувано: 20 May 2009 - 05:07 PM
Това се сещам за сега по въпроса
А за снимките,страшни са,да ти е жив и здрав малкия сладурко

Публикувано: 21 May 2009 - 10:32 AM
Публикувано: 21 May 2009 - 12:18 PM

Публикувано: 22 May 2009 - 06:38 PM
Публикувано: 25 May 2009 - 01:52 PM

Джими е прекрасен гледам го и с умиление си мисля колко бързо порасна и мето бебо4е!ПРЕКРАСЕН Е!!!
Публикувано: 25 May 2009 - 03:53 PM

Публикувано: 26 May 2009 - 10:13 AM

Публикувано: 27 May 2009 - 07:03 AM
Отдавна сме регистрирани във форума, но не сме писали тук. На снимките е моя приятел Бари. В момента сме на 1 година и 7 месеца и сме от София. Ще се радваме да се запознаем и с други себеподобни от форума!
Поздрави на всички бигльовци! :)

Vanity of vanities....