Здравейте отново ... от мен и от непослушния Бонро ....
Искам да питам , тъй като съм имала куче, но преди много време и бях малка ... нормално ли е като е на 2 месеца вече да хапе и да си бръчка нослето ... или е наистина твърде своенравен или сме много лоши .... Той хапе .... и то много силно ??? Още не може да се научи да ходи на едно място по нуйдите си и въпреки усилията ми ... не се получава ? Бих се радвала да чуя всякакви предложения....
Друг въпрос : минахме на Royal Canin за подрастващи и всякаш гранулите са му много големи и не ги дъвче???
Благодаря за отговорите предварително ... и поздравления за малките бебоци ... наистина са големи сладури : )))
Според мен бързо трябва да го научите на командата 'не'. Трябва да я изпълнява безусловно. Всеки път когато прави пакост му казвайте 'не' със строг тон. Лично при нас най-голям ефект, за наказание, имаше игнорирането. Пробвахме да му се караме и да го пляскаме по носа докато 'напада' хапейки, но той още повече се заиграваше.. За това му казвахме 'не' и спирахме играта. Така той бързо привикна, че хапането е лошо.. Можете да прочетете и други мнения по въпроса - форума е пълен.
Относно нуждите.. Вестник :) Повечето малки кученца, за които съм чувал, предпочитат вестника пред нормалната подова настилка.. Така можете да определяте мястото, а и е удобно - чисти се много по-лесно. Пък и с времето можете да мърдате вестника към изхода на мястото където живеете, за да свиква от рано.
Успех! И качвайте снимки, ей!
п.с.
Само да попитам другите.. Вашите бигъли правят ли същите номера - навън сме, той иска да изяде нещо, казваме му 'не' и той се прави на разсеян и веднага почва да пишка там където е, в стил 'какво ми се караш, не виждаш ли, че просто пишкам!'.. Това много ни хареса в началото, но понякога настръхвам като го видя да души нечия чанта, оставена на земята.. Ако кажа не - става лошо :)