Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3541 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 September 2009 - 03:57 PM

Здравейте и от мен,

искам аз да попитам защо никой не идва на изложби ? Ако знаете колко приятно беше в Стара Загора, времето беше уникално и атмосферата много приятелска.
Тъжно ми беше, че нямаше нито един бигъл освен Ози.
Това е чудесна възможност да се срещнем и да се запознаем, все пак обичаме тази порода.
Иначе на нас ни дадоха този път оценка много добра и отлична, отново със забележка за килцата zz_227.gif ....ех какво да се прави, дебелчо си е laugh.gif , еми папка му се на детето.
Между другото много се радвам, че има нови бебета, дано станат още повече.

User's Signature

Dushko dobrodushko

#3542 Потребителят е офлайн   fildi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 04:07 PM

Добре дошли на новите малчугани и от нас с Бари!
Големи са сладурковци всичките и се радвам, че "нашата" порода става все по-разпространена! af_089.gif
Ние ще имаме рожден ден на 2 Октомври - ставаме на 2 годинки!
Радвам се и за Ozzi за добрите оценки на изложбата - това си е постижение за породата ae_085.gif
Ние с Бари не ходим по такива места защото от клуба на Бигъл отказаха да ни издадат родословие, въпреки че и майка му и баща му са членове - котилото не било планирано.... Това не ми се кокентира!
Но пожелаваме успех на всички наши събратя по порода на изложенията! ba_025.gif

Поздрави на всички бигльовци и стопани! re_037.gif

User's Signature

Vanity of vanities....

#3543 Потребителят е офлайн   skiv4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 06:58 PM

Здравейте отново ... от мен и от непослушния Бонро ....
Искам да питам , тъй като съм имала куче, но преди много време и бях малка ... нормално ли е като е на 2 месеца вече да хапе и да си бръчка нослето ... или е наистина твърде своенравен или сме много лоши .... Той хапе .... и то много силно ??? Още не може да се научи да ходи на едно място по нуйдите си и въпреки усилията ми ... не се получава ? Бих се радвала да чуя всякакви предложения....
Друг въпрос : минахме на Royal Canin за подрастващи и всякаш гранулите са му много големи и не ги дъвче???
Благодаря за отговорите предварително ... и поздравления за малките бебоци ... наистина са големи сладури : )))

#3544 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 07:29 PM

Цитат(skiv4o @ Sep 23 2009, 05:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Искам да питам , тъй като съм имала куче, но преди много време и бях малка ... нормално ли е като е на 2 месеца вече да хапе и да си бръчка нослето ... или е наистина твърде своенравен или сме много лоши .... Той хапе .... и то много силно ??? Още не може да се научи да ходи на едно място по нуйдите си и въпреки усилията ми ... не се получава ? Бих се радвала да чуя всякакви предложения....
Друг въпрос : минахме на Royal Canin за подрастващи и всякаш гранулите са му много големи и не ги дъвче???
Благодаря за отговорите предварително ... и поздравления за малките бебоци ... наистина са големи сладури : )))

От хапане до хапане има разлика - ако случайно ви ухпе по време на игра, страшно няма, но ако ви хапе или ви ръмжи в други случаи, значи сте го поизпуснали и трябва да вземете мерки и да му покажете, че вие, а не то е водач на "глутницата". А относно нуждите - ще се научи все пак е на 2 месеца. Нашият бигльо също е на два месеца и го храня с Happy Dog Medium Baby 28 и няма проблеми - ама той си е и лакомник. Друг вариант е да му я накисвате малко птреди ядене за да омекне.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3545 Потребителят е офлайн   Андрей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 11:55 AM

Цитат(skiv4o @ Sep 23 2009, 07:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Според мен бързо трябва да го научите на командата 'не'. Трябва да я изпълнява безусловно. Всеки път когато прави пакост му казвайте 'не' със строг тон. Лично при нас най-голям ефект, за наказание, имаше игнорирането. Пробвахме да му се караме и да го пляскаме по носа докато 'напада' хапейки, но той още повече се заиграваше.. За това му казвахме 'не' и спирахме играта. Така той бързо привикна, че хапането е лошо.. Можете да прочетете и други мнения по въпроса - форума е пълен.

Относно нуждите.. Вестник :) Повечето малки кученца, за които съм чувал, предпочитат вестника пред нормалната подова настилка.. Така можете да определяте мястото, а и е удобно - чисти се много по-лесно. Пък и с времето можете да мърдате вестника към изхода на мястото където живеете, за да свиква от рано.

Успех! И качвайте снимки, ей!

п.с.
Само да попитам другите.. Вашите бигъли правят ли същите номера - навън сме, той иска да изяде нещо, казваме му 'не' и той се прави на разсеян и веднага почва да пишка там където е, в стил 'какво ми се караш, не виждаш ли, че просто пишкам!'.. Това много ни хареса в началото, но понякога настръхвам като го видя да души нечия чанта, оставена на земята.. Ако кажа не - става лошо :)

#3546 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 12:46 PM

Цитат(vano @ Sep 23 2009, 09:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Един шишко, който обича да позира за снимки ab_041.gif

Бааа, какъв хубавец ae_085.gif Довечера очакваме включване и от брат му Аморчо af_089.gif Да видим дали и той ще слуша като Анука и Мара (Амара) wb_052.gif Ама тя нещо не взема участие във форума. Диде хайде покажи я де rc_036.gif

#3547 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 01:49 PM

Страхотно е да има нови попълнения в редиците ни.Само като си помисля,че преди година по същото време и аз се включих във форума,а ето че и сега има нови бебета af_089.gif
Качвайте снимки smile.gif

#3548 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2009 - 02:07 PM

Добре дошли на новите попълнения и от нас. Убедена съм, че ще носят радост на много хора. Наистина тази порода напоследък все повече добива популярност в нашата страна и по улиците срещам все повече малчугани.
Андрей и при нас го има този проблем с препикаването. Тази година на морето това ни беше новия номер, миналата година ходеше на гости по другите бунгала и ми носеше дрехите или каквото си хареса от там, а тази година го пуснах първия ден на плажа и докато успея да реагирам вече беше препикал на трима души багажите, интересното беше че си подбираше само плажните чанти да препикава. С това и приключихме свободното пускане през деня на плажа, а само сутрин и след 18 ч. когато нямаше хора.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3549 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 03:19 PM

Цитат(fildi @ Sep 23 2009, 03:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ние с Бари не ходим по такива места защото от клуба на Бигъл отказаха да ни издадат родословие, въпреки че и майка му и баща му са членове - котилото не било планирано.... Това не ми се кокентира!

Това не е точно така, както го обясняваш!
Клуба не планира скачки, това си го прави всеки развъдчик. Твоето бигълче, а и всички от това кучило нямат родословия по следните причини:
1. развъдчика не е подавал молба за издаване на родословия, тъй като минималната допустима възраст за заплождане според правилника за развъждане на БККБ е 18 месеца.
2. Разплодника /бащата на кучилото/ е все още с неуредени експортни документи от испанската киноложка организация.
В конкретния случай наистина няма какво да се коментира. Всеки стопанин на бигъл, който членува в БККБ трябва да спазва устава и правилника за развъждане на клуба.
Поздрави: С. Николова
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#3550 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2009 - 11:02 AM

Какво става? Темата замира. tb_195.gif
Няма ли бигли вече rc_036.gif

#3551 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2009 - 01:04 PM

Цитат(Konak @ Sep 28 2009, 09:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво става? Темата замира. tb_195.gif
Няма ли бигли вече rc_036.gif

Явно са на изчезване ab_041.gif А и чакаме включване от Аморчо и другите нови собственици на бигли.

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3552 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2009 - 08:07 PM

Да сложим една снимчица

User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#3553 Потребителят е офлайн   fildi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2009 - 11:43 AM

^ много е сладичко, ама много охранено ми се струва!
Според мен трябва да го сложите на диета, че ще развалите кучето. И за неговото здраве не е добре да е толкова пълно - нито за сърцето, нито за ставите....
User's Signature

Vanity of vanities....

#3554 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2009 - 01:47 PM

Цитат(fildi @ Sep 29 2009, 10:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
^ много е сладичко, ама много охранено ми се струва!
Според мен трябва да го сложите на диета, че ще развалите кучето. И за неговото здраве не е добре да е толкова пълно - нито за сърцето, нито за ставите....

Ами той си е на диета, но просто като го взехме си беше доста дебел., а и позата на тази снимка го прави още по-дебел.

Ей го в цял ръст, ама е много трудно да го хвана без да мърда

Но макар и шишко е много подвижен

Още малко и като започнем да излизаме навън ще се втали - няма къде да ходи smile.gif
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#3555 Потребителят е офлайн   Iveto Lefterova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 08:50 AM

Здрасти на всички,

след две години мечти, вълнения, търсене, решения, разочарования, надежди, планове, безброй часове прекарани във форума на dog.bg и една разходка до Търговище и обратно.... мога да се похваля, че съм горд и щастлив совственик на бигъл. Тук е мястото и да благодаря на Konak, който беше така добър да ме дари с моята малка раодст Amor del Cherni Lom или както ние си му казваме Raffaello. Малко се забавихме с включването си, но нямахме интернет. С малкия Рафи си живеем в София и вече сме с трета ваксина. Другата седмица по това време ще сме готови за първата си разходка и много ще се развам, ако успем да се съберем с другите бигльовци от форума. Пускам малко снимчици на бебока, за сега го улавям в кадър само като спи. Много ми е енергичен, не се спира изобщо, а като види фотоапарата и полудява от радост. Май ще го правим манекенче oc_171.gif

vano, и ние сме дебелички... и ние на диета. Понеже не можем навън и търчим из блока по стълбите, за да свалим малко дупенцето. Той Петьо добре си ги е гледал маниците.

P.S. Дано да съм се справила с файловете.... четох поста на mil_, но си падам малко русичка ae_085.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3556 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 11:03 AM

Добре дошли Иве и Рафи! Страхотно е да имаме нови попълнения af_089.gif Да ти е здравичък и да те радва дълги,дълги години smile.gif
Голям сладур е малкия.И моята Лоли така спинкаше върху чехлите ми докато разбира се й бяха според размера ab_041.gif
За тичането по стълбите на блока,внимавайте много,защото все пак идеята да не се извеждат навън до трета ваксина е да не се заразят с болести към които още нямат имунитет,а тези болести се пренасят от други кучета,от хората с обувките им,затова и стълбището не е много безопасно място.Ние в къщи дори си събувахме обувките навън докато не минаха ваксините.
Още веднъж добре дошли и качвайте снимки,много добре си се справяте.Много ми се гледат бебешки снимки smile.gif

#3557 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 12:05 PM

Цитат(Iveto Lefterova @ Sep 30 2009, 07:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
vano, и ние сме дебелички... и ние на диета. Понеже не можем навън и търчим из блока по стълбите, за да свалим малко дупенцето. Той Петьо добре си ги е гледал маниците.

P.S. Дано да съм се справила с файловете.... четох поста на mil_, но си падам малко русичка ae_085.gif

Ами като са лакоми горкичките какво да правя af_089.gif
Иве русичка си, но си справила с файловете отлично ab_041.gif be_107.gif

п.п. По стълбите не е много здравословно да се търчи в тази възраст rc_036.gif

#3558 Потребителят е офлайн   Iveto Lefterova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 04:07 PM

Здравейте пак от нас!

Лола, мерси за съвета за стълбите, както и на Петьо. Вече се чудя как да го забавлявам, че откача малкия вкъщи. Гледах да се възполвам от намалението, че сме сами в блока (нов е и още никой не се е нанесъл... ние давахме зор, за да мога да взема малкия). Е , ще се наложи да изтърпи още няколко дена докато подейства ваксината, но после ще си търсим приятели бигъли из София.

Поздрави на всички!

#3559 Потребителят е офлайн   skiv4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 04:24 PM

Здравеите и от мен ... и Бонро: )
По повод теглото вчера бяхме на ветеринар... и лекарят каза , че сме дебели ( на 70 дни сме и сме 3 и 700 )...
Нашата трета ваксина ще бъде на 15.10 ...седмица до 10 дни след нея и ние търсим ... бигъли за разходка ... ако има някой в близост до борисова ще съм мн радостна : )))
Снимки ще кача по-късно днес , защото и на нас ни е сложно да сме мирни и май не обичаме да се снимаме дори : )))

#3560 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 06:00 PM

Да ви кажа докато чакахме и ние да можем да излизаме имах чувството,че си имам едно малко торнадо в къщи,толкова енергия имаше.Даже бях пуснала една тема във форума какви занимания бях измислила за да я изразходваме някъде тази енергия. smile.gif Празни пластмасови бутилки вършат чудеса,кашони и други подобни.И се заиграват и тичат насам-натам ab_041.gif

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни