Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3542 Потребителят е офлайн   fildi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 September 2009 - 04:07 PM

Добре дошли на новите малчугани и от нас с Бари!
Големи са сладурковци всичките и се радвам, че "нашата" порода става все по-разпространена! af_089.gif
Ние ще имаме рожден ден на 2 Октомври - ставаме на 2 годинки!
Радвам се и за Ozzi за добрите оценки на изложбата - това си е постижение за породата ae_085.gif
Ние с Бари не ходим по такива места защото от клуба на Бигъл отказаха да ни издадат родословие, въпреки че и майка му и баща му са членове - котилото не било планирано.... Това не ми се кокентира!
Но пожелаваме успех на всички наши събратя по порода на изложенията! ba_025.gif

Поздрави на всички бигльовци и стопани! re_037.gif

User's Signature

Vanity of vanities....

#3543 Потребителят е офлайн   skiv4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 06:58 PM

Здравейте отново ... от мен и от непослушния Бонро ....
Искам да питам , тъй като съм имала куче, но преди много време и бях малка ... нормално ли е като е на 2 месеца вече да хапе и да си бръчка нослето ... или е наистина твърде своенравен или сме много лоши .... Той хапе .... и то много силно ??? Още не може да се научи да ходи на едно място по нуйдите си и въпреки усилията ми ... не се получава ? Бих се радвала да чуя всякакви предложения....
Друг въпрос : минахме на Royal Canin за подрастващи и всякаш гранулите са му много големи и не ги дъвче???
Благодаря за отговорите предварително ... и поздравления за малките бебоци ... наистина са големи сладури : )))

#3544 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 07:29 PM

Цитат(skiv4o @ Sep 23 2009, 05:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Искам да питам , тъй като съм имала куче, но преди много време и бях малка ... нормално ли е като е на 2 месеца вече да хапе и да си бръчка нослето ... или е наистина твърде своенравен или сме много лоши .... Той хапе .... и то много силно ??? Още не може да се научи да ходи на едно място по нуйдите си и въпреки усилията ми ... не се получава ? Бих се радвала да чуя всякакви предложения....
Друг въпрос : минахме на Royal Canin за подрастващи и всякаш гранулите са му много големи и не ги дъвче???
Благодаря за отговорите предварително ... и поздравления за малките бебоци ... наистина са големи сладури : )))

От хапане до хапане има разлика - ако случайно ви ухпе по време на игра, страшно няма, но ако ви хапе или ви ръмжи в други случаи, значи сте го поизпуснали и трябва да вземете мерки и да му покажете, че вие, а не то е водач на "глутницата". А относно нуждите - ще се научи все пак е на 2 месеца. Нашият бигльо също е на два месеца и го храня с Happy Dog Medium Baby 28 и няма проблеми - ама той си е и лакомник. Друг вариант е да му я накисвате малко птреди ядене за да омекне.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3545 Потребителят е офлайн   Андрей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 11:55 AM

Цитат(skiv4o @ Sep 23 2009, 07:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Според мен бързо трябва да го научите на командата 'не'. Трябва да я изпълнява безусловно. Всеки път когато прави пакост му казвайте 'не' със строг тон. Лично при нас най-голям ефект, за наказание, имаше игнорирането. Пробвахме да му се караме и да го пляскаме по носа докато 'напада' хапейки, но той още повече се заиграваше.. За това му казвахме 'не' и спирахме играта. Така той бързо привикна, че хапането е лошо.. Можете да прочетете и други мнения по въпроса - форума е пълен.

Относно нуждите.. Вестник :) Повечето малки кученца, за които съм чувал, предпочитат вестника пред нормалната подова настилка.. Така можете да определяте мястото, а и е удобно - чисти се много по-лесно. Пък и с времето можете да мърдате вестника към изхода на мястото където живеете, за да свиква от рано.

Успех! И качвайте снимки, ей!

п.с.
Само да попитам другите.. Вашите бигъли правят ли същите номера - навън сме, той иска да изяде нещо, казваме му 'не' и той се прави на разсеян и веднага почва да пишка там където е, в стил 'какво ми се караш, не виждаш ли, че просто пишкам!'.. Това много ни хареса в началото, но понякога настръхвам като го видя да души нечия чанта, оставена на земята.. Ако кажа не - става лошо :)

#3546 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 12:46 PM

Цитат(vano @ Sep 23 2009, 09:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Един шишко, който обича да позира за снимки ab_041.gif

Бааа, какъв хубавец ae_085.gif Довечера очакваме включване и от брат му Аморчо af_089.gif Да видим дали и той ще слуша като Анука и Мара (Амара) wb_052.gif Ама тя нещо не взема участие във форума. Диде хайде покажи я де rc_036.gif

#3547 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 01:49 PM

Страхотно е да има нови попълнения в редиците ни.Само като си помисля,че преди година по същото време и аз се включих във форума,а ето че и сега има нови бебета af_089.gif
Качвайте снимки smile.gif

#3548 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2009 - 02:07 PM

Добре дошли на новите попълнения и от нас. Убедена съм, че ще носят радост на много хора. Наистина тази порода напоследък все повече добива популярност в нашата страна и по улиците срещам все повече малчугани.
Андрей и при нас го има този проблем с препикаването. Тази година на морето това ни беше новия номер, миналата година ходеше на гости по другите бунгала и ми носеше дрехите или каквото си хареса от там, а тази година го пуснах първия ден на плажа и докато успея да реагирам вече беше препикал на трима души багажите, интересното беше че си подбираше само плажните чанти да препикава. С това и приключихме свободното пускане през деня на плажа, а само сутрин и след 18 ч. когато нямаше хора.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3549 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 03:19 PM

Цитат(fildi @ Sep 23 2009, 03:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ние с Бари не ходим по такива места защото от клуба на Бигъл отказаха да ни издадат родословие, въпреки че и майка му и баща му са членове - котилото не било планирано.... Това не ми се кокентира!

Това не е точно така, както го обясняваш!
Клуба не планира скачки, това си го прави всеки развъдчик. Твоето бигълче, а и всички от това кучило нямат родословия по следните причини:
1. развъдчика не е подавал молба за издаване на родословия, тъй като минималната допустима възраст за заплождане според правилника за развъждане на БККБ е 18 месеца.
2. Разплодника /бащата на кучилото/ е все още с неуредени експортни документи от испанската киноложка организация.
В конкретния случай наистина няма какво да се коментира. Всеки стопанин на бигъл, който членува в БККБ трябва да спазва устава и правилника за развъждане на клуба.
Поздрави: С. Николова
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#3550 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2009 - 11:02 AM

Какво става? Темата замира. tb_195.gif
Няма ли бигли вече rc_036.gif

#3551 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2009 - 01:04 PM

Цитат(Konak @ Sep 28 2009, 09:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво става? Темата замира. tb_195.gif
Няма ли бигли вече rc_036.gif

Явно са на изчезване ab_041.gif А и чакаме включване от Аморчо и другите нови собственици на бигли.

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3552 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2009 - 08:07 PM

Да сложим една снимчица

User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#3553 Потребителят е офлайн   fildi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2009 - 11:43 AM

^ много е сладичко, ама много охранено ми се струва!
Според мен трябва да го сложите на диета, че ще развалите кучето. И за неговото здраве не е добре да е толкова пълно - нито за сърцето, нито за ставите....
User's Signature

Vanity of vanities....

#3554 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2009 - 01:47 PM

Цитат(fildi @ Sep 29 2009, 10:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
^ много е сладичко, ама много охранено ми се струва!
Според мен трябва да го сложите на диета, че ще развалите кучето. И за неговото здраве не е добре да е толкова пълно - нито за сърцето, нито за ставите....

Ами той си е на диета, но просто като го взехме си беше доста дебел., а и позата на тази снимка го прави още по-дебел.

Ей го в цял ръст, ама е много трудно да го хвана без да мърда

Но макар и шишко е много подвижен

Още малко и като започнем да излизаме навън ще се втали - няма къде да ходи smile.gif
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#3555 Потребителят е офлайн   Iveto Lefterova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 08:50 AM

Здрасти на всички,

след две години мечти, вълнения, търсене, решения, разочарования, надежди, планове, безброй часове прекарани във форума на dog.bg и една разходка до Търговище и обратно.... мога да се похваля, че съм горд и щастлив совственик на бигъл. Тук е мястото и да благодаря на Konak, който беше така добър да ме дари с моята малка раодст Amor del Cherni Lom или както ние си му казваме Raffaello. Малко се забавихме с включването си, но нямахме интернет. С малкия Рафи си живеем в София и вече сме с трета ваксина. Другата седмица по това време ще сме готови за първата си разходка и много ще се развам, ако успем да се съберем с другите бигльовци от форума. Пускам малко снимчици на бебока, за сега го улавям в кадър само като спи. Много ми е енергичен, не се спира изобщо, а като види фотоапарата и полудява от радост. Май ще го правим манекенче oc_171.gif

vano, и ние сме дебелички... и ние на диета. Понеже не можем навън и търчим из блока по стълбите, за да свалим малко дупенцето. Той Петьо добре си ги е гледал маниците.

P.S. Дано да съм се справила с файловете.... четох поста на mil_, но си падам малко русичка ae_085.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3556 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 11:03 AM

Добре дошли Иве и Рафи! Страхотно е да имаме нови попълнения af_089.gif Да ти е здравичък и да те радва дълги,дълги години smile.gif
Голям сладур е малкия.И моята Лоли така спинкаше върху чехлите ми докато разбира се й бяха според размера ab_041.gif
За тичането по стълбите на блока,внимавайте много,защото все пак идеята да не се извеждат навън до трета ваксина е да не се заразят с болести към които още нямат имунитет,а тези болести се пренасят от други кучета,от хората с обувките им,затова и стълбището не е много безопасно място.Ние в къщи дори си събувахме обувките навън докато не минаха ваксините.
Още веднъж добре дошли и качвайте снимки,много добре си се справяте.Много ми се гледат бебешки снимки smile.gif

#3557 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 12:05 PM

Цитат(Iveto Lefterova @ Sep 30 2009, 07:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
vano, и ние сме дебелички... и ние на диета. Понеже не можем навън и търчим из блока по стълбите, за да свалим малко дупенцето. Той Петьо добре си ги е гледал маниците.

P.S. Дано да съм се справила с файловете.... четох поста на mil_, но си падам малко русичка ae_085.gif

Ами като са лакоми горкичките какво да правя af_089.gif
Иве русичка си, но си справила с файловете отлично ab_041.gif be_107.gif

п.п. По стълбите не е много здравословно да се търчи в тази възраст rc_036.gif

#3558 Потребителят е офлайн   Iveto Lefterova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 04:07 PM

Здравейте пак от нас!

Лола, мерси за съвета за стълбите, както и на Петьо. Вече се чудя как да го забавлявам, че откача малкия вкъщи. Гледах да се възполвам от намалението, че сме сами в блока (нов е и още никой не се е нанесъл... ние давахме зор, за да мога да взема малкия). Е , ще се наложи да изтърпи още няколко дена докато подейства ваксината, но после ще си търсим приятели бигъли из София.

Поздрави на всички!

#3559 Потребителят е офлайн   skiv4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 04:24 PM

Здравеите и от мен ... и Бонро: )
По повод теглото вчера бяхме на ветеринар... и лекарят каза , че сме дебели ( на 70 дни сме и сме 3 и 700 )...
Нашата трета ваксина ще бъде на 15.10 ...седмица до 10 дни след нея и ние търсим ... бигъли за разходка ... ако има някой в близост до борисова ще съм мн радостна : )))
Снимки ще кача по-късно днес , защото и на нас ни е сложно да сме мирни и май не обичаме да се снимаме дори : )))

#3560 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 06:00 PM

Да ви кажа докато чакахме и ние да можем да излизаме имах чувството,че си имам едно малко торнадо в къщи,толкова енергия имаше.Даже бях пуснала една тема във форума какви занимания бях измислила за да я изразходваме някъде тази енергия. smile.gif Празни пластмасови бутилки вършат чудеса,кашони и други подобни.И се заиграват и тичат насам-натам ab_041.gif

#3561 Потребителят е офлайн   liberty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 06:05 PM

Хей, здравейте.. леле от кога не съм влизала... и нямам време да изчета всичко което се случва... Добре дошли на новите бигълчета :)

Относно изложбите.. точно си говорихме със собственичката на Блу тия дни да вземем да отидем... ама сме мн несериозни.... huh.gif
Говорихме си също да събереме наще диванета да се запознаят най после тази събота, и не мисля че тя ще има нещо против ако има още желаещи да се съберем повече бигълчета .. За сега сме се разбрали за събота следобяд , градинката зад Хилтън, като ще доуточним часа утре... ако има желаещи казвайте бързо :) .. скайпа ми hrisiteamdisaster ако някой иска да пише :)

Ето една забавна снимка от нас rolleyes.gif

User's Signature

'Smile makes happiness and sunshine every day.'

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема