Бигъл
Публикувано: 07 November 2009 - 11:36 AM
А за усещането на разгонените - ооо, имат голям хъс!Нашия е на година и почти 3 месеца, но много се впечатлява, като усети разгонена, тича към нея, скимти, умилква се, целува я по муцуната, върти се около нея, страшна работа!
Публикувано: 08 November 2009 - 08:24 PM
Публикувано: 08 November 2009 - 08:46 PM
Абсолютен бигъл

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 08 November 2009 - 10:16 PM
Абсолютен бигъл

Така е - няма скрито-покрито за един бигъл

А ето и малко снимки на двама щастливи биглоьвци - Рафи и Фреди. Малчуганите много се харесаха и поиграха на воля, нищо че в края ня разходката единият беше с леко син гръб, а другият - поукрасен в червено.

Уши в полет

Здрасти, искаш ли да поиграем?

Хайде да потичаме!

Публикувано: 09 November 2009 - 08:51 AM
Ееее не, няма друго такова чудо като бигъла! Мислех си, че след всичките изпълнения на нашия Рафаело вече няма какво да ме учуди, но доста съм грешала. Въобще няма да се изненадам ако утре някой от нашите сладури се научи да лети с големите си уши. ЗА всичко съм подготвена вече

Ето и още малко снимки от разходката ни с Арлекина! Децата наистина добре се налудяха

Публикувано: 11 November 2009 - 12:01 PM
Днес ни е ден за капки в ушите и реших да ви питам как се оправяте с тази процедура.По хубави от бигълските уши няма,но това че трябва редовно да се почистват направо ме съсипва.Не това че трябва да слагам,а самото слагане.
Като беше малка Лола имаше лека инфекция и слагахме капки два пъти на ден и оттогава ушите са й най-слабото място и сега види ли че държа шишенцето,се почва цяло представление.Подскача,изплъзва се,търкаля се,абе ясна ви е картинката.Сама да и ги сложа е почти невъзможно,защото трябва с една ръка да я държа,с друга да отметна ухото и трета да сложи капките.Сами разбирате,че поне един крайник ми липсва в тази ситуация

Казвайте при вас как е

Публикувано: 11 November 2009 - 03:49 PM
Днес ни е ден за капки в ушите и реших да ви питам как се оправяте с тази процедура.По хубави от бигълските уши няма,но това че трябва редовно да се почистват направо ме съсипва.Не това че трябва да слагам,а самото слагане.
Като беше малка Лола имаше лека инфекция и слагахме капки два пъти на ден и оттогава ушите са й най-слабото място и сега види ли че държа шишенцето,се почва цяло представление.Подскача,изплъзва се,търкаля се,абе ясна ви е картинката.Сама да и ги сложа е почти невъзможно,защото трябва с една ръка да я държа,с друга да отметна ухото и трета да сложи капките.Сами разбирате,че поне един крайник ми липсва в тази ситуация

Казвайте при вас как е

Това е доста неприятна процедура за кучето, така че трудно ще изпълни команда стой. Макар че някой може и да се справя с тази ситуация.
Аз лично хич не се мъча - водя го при доктора и той му ги чисти и му слага капки. Аз само го държа. Ама и той няшия е още бебе и няма как да ми се опъва - ще го видим като стане по-голям.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 11 November 2009 - 04:13 PM
Задължително е да се чистят ушите на кучетата,особено на тези с дълги уши.И аз в началото не знаех и оттам ни дойде инфекцията.С капки е най лесно,защото с тях мръсотията се разтваря и сама излиза отгоре.Само трябва да се избърше с памуче.Процедурата е лесна,само че при нас е трудно изпълнима и винаги протича по-дълго,заради неприятния спомен от детството

Когато няма проблем и е само за почистване капките са за профилактика,те са специални има ги във всяка ветеринарна аптека и е добре всяка седмица да се прави.Вече когато има проблем,се прилагат други,медицински да го кажем така.Във форума има тема за почистване на уши,ако ми остане време ще я намеря и ще сложа линка.
С клечки за уши ми се вижда страшничко,ако тръсне глава да не стане някоя беля.
Публикувано: 11 November 2009 - 04:17 PM
Ами според някой доктори, понеже на бигъла са му клепнали ушите, трябва редовно да се почистват за да не се инфектират, а на определен период от време профилактично да им се слагат някакви капки (не се сещам какви бяха). Ако някой доктор чете темите нека обясни по-подробно за какво става въпрос и дали е редно, ако кучето ти е здраво да му се слагат капки профилактично.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 11 November 2009 - 04:21 PM
Чак пък всяка седмица? Не е ли много често? Моя доктор каза на 30-40 дни, даже на 2 месеца веднъж.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 11 November 2009 - 04:22 PM
Ами според някой доктори, понеже на бигъла са му клепнали ушите, трябва редовно да се почистват за да не се инфектират, а на определен период от време профилактично да им се слагат някакви капки (не се сещам какви бяха). Ако някой доктор чете темите нека обясни по-подробно за какво става въпрос и дали е редно, ако кучето ти е здраво да му се слагат капки профилактично.
Vano това за профилактичните капки го прочетох във форума и след това попитах нашия вет.Според него специално в нашия случай понеже сме предразположени към инфекции и други подобни е добре да се почистват с капки.Вече колко често зависи от самото куче,аз слагам през две седмици,че и повече.Има най-различни капки,но така според повечето хора(пак от форума прочетох за тях),Епи Отик са най добри.Аз слагам от тях вече много месеци и съм доволна,а и едно шишенце го ползваме от много дълго време и има за още поне десетина пъти.
Ето го линка:
http://forum.dog.bg/-t18181.html
Публикувано: 13 November 2009 - 07:59 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 14 November 2009 - 06:25 PM

Публикувано: 15 November 2009 - 10:50 AM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 16 November 2009 - 01:55 PM
Искам пак да попитам нещо за капките за уши. Послушах съветите ви и купих Епи Отик, веднага му ги сложих спазвайки указанията, но се появи проблем. Още на другия ден и двете уши в основата му станаха огнено червени и постоянно се чеше, явно е някаква алергична реакция - при някой от вас имало ли е такъв ефект?

url=http://www.minidog.info]