Публикувано: 03 April 2006 - 02:59 PM
Мисля,че опитите да ти обясня какво гарантира родословието биха били напразни,понякога е трудно да се комуникира с хора с ограничен поглед над нещата.
Аз имам една теория за хора като теб...Проблемът не е в това,че другите предпочитат читави кучета с родословие за който се знае,че не са носители на болести и лоши гени,проблема е в това,че огромен процент от собствениците на такива кучета са просто завистливи.Никога не биха отказали ако някой им подари добро куче с всички нужни док.,но самите те не могат да си го позволят и им остава само едно...
...да започнат да наричат развъдчиците расисти!
Не забравяй обаче,че за да се пръкне твоето отроче преди теб други "расисти" са го създали от родословни кучета!!!
И без същите тези "расисти" днес нямаше да има над 400 различни породи,едни пазачи,други ловци,трети компаньони!!!
Всичките тези "расисти" са се трудили десетки години наред за да могат тесногръди разбирачи да ги наричат "расисти" и да плюят срещу труда им!!!
Защото е много лесно да пуснеш песа си да заплоди някой друг пес с повърхностни породни белези,да се пръкнат кученца не отговарящи както на визията,така и на нрава и здравето на дадената порода!!!
Всичко е генетика мила и това не е мое откритие!
Как,би искала да имаш здрави кучета след като не си запозната с генетиката?!?!?!
Става това,че се пръкват безпородни кучеподобни които биват продавани на някой незнаещ,но доверил ви се и след това цял живот даденият човек е разочарован,защото това куче предимно поведенчески НЕ отговаря на стандарта,който повярвай ми не е написан от някой на който му е било скучно!!!
Ако си мислиш,че обичта към дадено животно се изразява в това да го размножаваш,страшно грешиш!!!
Това е долна търгащина с невинни души,които нямат вина за разбитото си здраве и психика!!!
Виновни са "куче-любителите" !!!
Кинологията е наука,а не ахх и охххх,имаме си кученца!!!
Знаеш ли,незнам на кого бяха малките кученца който починаха скоро,но съм сигурна,че всичко това се дължи на "любителският" подход към породата,на безразборното плодене и търговийката на драбни душици за дребни парици!!!!!!!!!! n)