Бигъл
Публикувано: 02 April 2006 - 09:38 PM
Съжелявам,знам че съм доста остра,но съм се нагледала вече на БГ "кинология" и ми ства лошо като прочета нещо подобно на това по-горе.
Съжелявам за бебетата,но природата си знае думата и смятам,че нищо не е случайно!
Зодията ми определено не е оправдание за нрава ми l)
Публикувано: 03 April 2006 - 02:17 PM
И какво предлагаш всички кучета без родословие да се кастрират ли? нека запазим породата чиста - кучешки расизъм b)
търгаш най-лесно се прави на точно такива хора за които най-важното е кучето им да има километрично родословие и документирано как някои пра роднина се лъкатушил с Граф ди Мишлюв дио Петифус втори
Това че едно куче няма родословие не го прави по-различно а просто по-малко ценно за тези с големите предрасъдъци които се обявяват за """"привърженици на породата"""" и биха си взели и цбабичосан тапир стига да е "породист"
Въобще не смятам че е редно да пишеш такива неща съобрази се малко NNN

Beauty always comes with Dark Thoughts!
Публикувано: 03 April 2006 - 02:59 PM
Аз имам една теория за хора като теб...Проблемът не е в това,че другите предпочитат читави кучета с родословие за който се знае,че не са носители на болести и лоши гени,проблема е в това,че огромен процент от собствениците на такива кучета са просто завистливи.Никога не биха отказали ако някой им подари добро куче с всички нужни док.,но самите те не могат да си го позволят и им остава само едно...
...да започнат да наричат развъдчиците расисти!
Не забравяй обаче,че за да се пръкне твоето отроче преди теб други "расисти" са го създали от родословни кучета!!!
И без същите тези "расисти" днес нямаше да има над 400 различни породи,едни пазачи,други ловци,трети компаньони!!!
Всичките тези "расисти" са се трудили десетки години наред за да могат тесногръди разбирачи да ги наричат "расисти" и да плюят срещу труда им!!!
Защото е много лесно да пуснеш песа си да заплоди някой друг пес с повърхностни породни белези,да се пръкнат кученца не отговарящи както на визията,така и на нрава и здравето на дадената порода!!!
Всичко е генетика мила и това не е мое откритие!
Как,би искала да имаш здрави кучета след като не си запозната с генетиката?!?!?!
Става това,че се пръкват безпородни кучеподобни които биват продавани на някой незнаещ,но доверил ви се и след това цял живот даденият човек е разочарован,защото това куче предимно поведенчески НЕ отговаря на стандарта,който повярвай ми не е написан от някой на който му е било скучно!!!
Ако си мислиш,че обичта към дадено животно се изразява в това да го размножаваш,страшно грешиш!!!
Това е долна търгащина с невинни души,които нямат вина за разбитото си здраве и психика!!!
Виновни са "куче-любителите" !!!
Кинологията е наука,а не ахх и охххх,имаме си кученца!!!
Знаеш ли,незнам на кого бяха малките кученца който починаха скоро,но съм сигурна,че всичко това се дължи на "любителският" подход към породата,на безразборното плодене и търговийката на драбни душици за дребни парици!!!!!!!!!! n)
Публикувано: 03 April 2006 - 03:10 PM

allure&Jack Ray
Публикувано: 03 April 2006 - 03:24 PM
"Ми не е важно родословието,аз обичам кучето,а не породата и бля бля бля....."
Явно малко мъка сте виждали в очите на кучета създадени от подобни обстоятелства за да говорите така!
Защото аз не само,че съм виждала,но и съм притежавала такива кучета и в тяхна памет ще се боря срещу размножаването на кучета без качествата на породата и без отлично здраве,все неща който зависят от родословието което е само хартия на която е отбелязан развъдният процес в десетки години назад.
Развъдният процес и описаните кучета в родословието ни дават информация за самото куче и на практика може да се проследи от кои предци какви поведенчески или здравословни проблеми са наследени и за в бъдеще да се избягват тези кучета или връзките да са само планувани и много добре обмислени с отговорника по селекцията.
Всичко останало е БОЗА,но са малко хората които разбират това,защото повечето явно обичат именно тази боза n) l)
Публикувано: 03 April 2006 - 04:34 PM
няма какво повече да кажа всичко е написано в подписа ми
и колкото и да се "бориш" нещата няма да се променят не съжелявам че съм закупила моето куче и да ми предлагат друго с 3 километрово родословие срещу него няма да го заменя а защо? защото си го обичам и ми дреме на шапката дали е с родословие . точка нямаш бигъл не знаеш що е за характер
отиди сега глътни малко въздух, изведи кучето пии една боза ако трябва и със здраве..това е от мене
та иначе къде се загубиха другите бигъли?

Beauty always comes with Dark Thoughts!
Публикувано: 03 April 2006 - 04:59 PM
Ако имаше познания по някой западен език,като немски примерно би могла да видиш в сайта ми какво съм направила и продължавам да правя за любимата си порода НОК!
Да,нямам бигъл и никога няма да си взема,защото знам колко трудни за отглеждане и възпитание кучета са,а на практика освен за игри и закачки не стават за друго.
Породата е чудесна,но ловна и според мен това куче не се чуства комфортно само като семейно такова и именно за това Биглите правят нон стоп бели и дори кучета на по 2-3 години не могат да седят и 1-2 часа сами у дома.Или лаят нейстово или си играят на вътрешни архитекти!
Имам щастието да познавам стопани на Бигли тук,хора който освен нормалните разходки не предприемат нищо друго с кучето и по този начин и те и то са нещастни и след като изяде няколко дивана или врати бива изритвано в приют.
Друг е въпроса,че преди една година със съседи доведохме до съд един такъв "любител" на породата Бигъл!
Който бе решил,че ще размножава кучета както му скимни и след това ще продава мелези за расови кучета с фалшиви родословия и ваксини n)
Сега дойде време той да си плаща.
Както е казано всеки рано или късно си намира майстора!
Аз така и не разбрах защо след като всички тук горите от нейстово желание да размножавате кучета не си вземете 2-3 прилични кучета е родословие и с тях да откриете прекрасният свят на професионалните кинолози?!?
Раждането на малките,намирането на подходящи стопани,обучението,изложбите,все по-големите постижения и т.н.?
Нима виждаш нещо лошо в това,един човек да е амбициран да съхрани нещо ценно???
П.П.Все пак прочети подписа ми,ако си пропуснала!Мисля,че с това си казахме всичко!
За мен всеки един размножаващ кучета без родословия и не по правилниците наложени от клуба са ТЪРГАШИ!!!
Приеми го лично ако искаш,но това е положението и то си го има дори като определение!
Селекционер или търговец!
Лошото е,че вие ставате търговци на живи души,които често поради незнанието си и ниската си киноложка култура обричате на страдание!!!
На мен можеш да приказваш каквото си желаеш,не ме интересува,но ако за миг поне си честна към себе си ще се стреснеш от това което виждаш!
Публикувано: 03 April 2006 - 05:19 PM
това са хора, които обичат кучетат си. Обожават ги ... те правят нещо хубаво и красиво - грижат се за тях, обичат ги, кучетата им имат дом. Не всяко куче може да е с родословие, не всеки човек може да бъде селекционер. Но всеки човек обича кучето си - това е най важното. С отрицание и посочване с пръст няма да стигнем до никъде - всички ние, независимо дали имаме кучета с родословие или не, сме на една страна - на страната на кучето. Нека да се държим като негови приятели и да говорим и дискутираме нормално и спокойно, ако не за нещо друго, то заради него. И всички ние, или поне повечето от нас са тръгнали именно от любовта към свойте домашни любимци.
Тук темата е за бигъл. Ще ви помоля да прехвърлите дискусията си в Да пазим и развиваме породите, мисля, че ще бъде интересно за всички.
Публикувано: 03 April 2006 - 05:30 PM
Те всички бяха обречени с раждането си,малкото които не умряха от много сериозни заболявания,бяха с психически отклонения!Едното бе зверски агресивно,а другото много страхливо!Това както генетичен така може да е и проблем на социализацията!
Точно защото се очаква,че тук всичко обожават кучетата си независимо какви са те,се очаква кучето да е на преден план,а не на всяка цена да плодим!
Защото и ти знаеш,че не количеството,а качеството е важно!
Запознат си с доста породи и познаваш много развъдчици и знаеш какъв труд полагат тези хора за да опазят дадена порода от подобни на хората с които се завърза спора!
Не мисля,че с толериране се решава проблема,съжелявам n)
Публикувано: 03 April 2006 - 05:39 PM
Цитат
това са хора, които обичат кучетат си. Обожават ги ... те правят нещо хубаво и красиво - грижат се за тях, обичат ги, кучетата им имат дом. Не всяко куче може да е с родословие, не всеки човек може да бъде селекционер. Но всеки човек обича кучето си - това е най важното. С отрицание и посочване с пръст няма да стигнем до никъде - всички ние, независимо дали имаме кучета с родословие или не, сме на една страна - на страната на кучето. Нека да се държим като негови приятели и да говорим и дискутираме нормално и спокойно, ако не за нещо друго, то заради него. И всички ние, или поне повечето от нас са тръгнали именно от любовта към свойте домашни любимци.
Тук темата е за бигъл. Ще ви помоля да прехвърлите дискусията си в Да пазим и развиваме породите, мисля, че ще бъде интересно за всички.
мерси за подкрепата,дог. Винаги си вежлив и справедлив като царя на животните. С удоволствие чета постингите ти,изпълнение с мъдрост и осезаемо благородство. Относно мик не толерирам подобна нападателност и липса на толерантност в изказа между интелигенти хора , събрали се в името на нещо добро. И знаеш ли какво ? Мик е права за всичко, но има начин, по който едно нещо може да бъде внушено на хората. За тази цел трябва да притежаваш качеството "дипломатичност" и да умееш да изслушваш чуждото мнение и да го уважаваш, макар и да не можеш да го приемеш. Това е майсторлък,който е въпрос и на домашно възпитание и на мъдрост и зрялост.

allure&Jack Ray
Публикувано: 03 April 2006 - 06:08 PM
Цитат
Цитат
мерси за подкрепата,дог. Винаги си вежлив и справедлив като царя на животните. С удоволствие чета постингите ти,изпълнение с мъдрост и осезаемо благородство. Относно мик не толерирам подобна нападателност и липса на толерантност в изказа между интелигенти хора , събрали се в името на нещо добро. И знаеш ли какво ? Мик е права за всичко, но има начин, по който едно нещо може да бъде внушено на хората. За тази цел трябва да притежаваш качеството "дипломатичност" и да умееш да изслушваш чуждото мнение и да го уважаваш, макар и да не можеш да го приемеш. Това е майсторлък,който е въпрос и на домашно възпитание и на мъдрост и зрялост.
Радвам се,че все пак някой чете,Благодаря!
Не бих могла да съм дипломатична припомняйки си всички изгубени кучета,кучета които просто явно бяха грешка на некомпетентни хора,но за мен и семейството ми те си бяха пълноправни членове.
Върха на Айсберга беше когато на Коледа почина поредното ни "НОК" кученце,а уж по Коледа ставали чудеса,уви.... s)
Понеже виждам,че ти притежаваш дипломатичноста която на мен ми липсва,се надявам да имаш съзнанието и куража за да застанеш зад единствената правилна позиция и с помоща на личностните си качества да се опиташ да "връзумиш" все повече хора!!!
В противен случай вероятно ще стане това на което съм свидетел тук,разпад на породата!
Публикувано: 04 April 2006 - 11:45 AM
Цитат
Цитат
много се радвам за Вас, че сте добре и кучетата също.
Фреди също е добре, но:
за съжаление всичките малки кученца са умряли. Най-вероятно поради лоша грижа, на майката и хората, които са я гледали. Макар че, не е важно каква е причината и кой е виновен. Важно е, че се родиха ОК и татко Фреди си е свършил добре работата, но все пак...
Малко тъжно... s)
Нищо живота продължава и кучетата са здрави.
Ако някоя женска търси мъжкар... то Фреди е на линия. 50% поне работата е завършена.
Поздрави, Панета, Фреди и семейство.
Съжелявам за малките,но твърдението,че грешката не е в бащата е грешно!
Защото то може да е именно в него и това се доказва само с изследване на сперма,което и бих ви посъветвала да сторите!
Ако нивото на жизнени сперматозойди е ниско или не се запложда кучката или малките се раждат недъгави или умират малко след това поради слаба имунна система като цяло,недоразвити органи и т.н.
За да ви е мир душата му направете едно изследване,съмнявам се да излезне над 50 лева и така ще сте сигурни ,че проблема не е у вашето куче.
До колкото следя тази тема разбрах,че то е без родословие т.е. прилича на Бигъл,но не бихме могли да твърдим това за него след като няма нужните документи.Няма да се очудя ако той самият е плод на случайна връзка(което показва факта,4е няма родословие),а именно от връзки между кучета чийто стопани нямат нужните познания се получава често така.
Все пак успех!
Здрасти МИК,
не се притеснявай за таткото. той е ОК.
и документите му се намериха.
Това на женската е втори подобен случай.
Иначе Фредерико е бигъл та дрънка.
И съдии са го гледали - неофициално. Сега като му взема документите и официално може да мине.
Споко.
Аре чао! както казва щерката.
Публикувано: 04 April 2006 - 11:56 AM
Цитат
Ей, я да спрете да се дърлите.
Какъв му е проблема на този МИК.
Чел нещо и се изказва. ОК. има право, Вие що се нервите. Всеки има право на мнение. Той го казва своето. Аз обаче не му го коментирам.
Кой за какво гледа куче и как - си е негов личен проблем.
За другото има хапчета, алкохол, дрога и т.н.
Остави го Рей.
Айде споко. Има толкова по-сложни неща на този свят.
Публикувано: 05 April 2006 - 08:37 AM
Мик само мога да ти кажа , че моят бигъл е купен с едно такова дългоооо родословие . Баща му се казва Фреди Меркюри и е от ей този развъдник
My Webpage
и какво от това , Извинете !!!!!!!! Но моят бигъл е с вроден дефект на окото , освен това беше с всички възможни болести когато го купихме , и се наложи да се лекува три месеца - за да оживее !!
Така че драга , не мисля че родословието гарантира нещо , като цяло . За генетика и аз мога да ти говоря , и ако искаш да знаеш има кучета които са кръстоски между две породи и са доказано по устойчиви на болести . Ако искаш прочети по въпроса . Дали има родословие или не , това е глупост . И дог е много прав , тук е форум за биглите , тук пишем за проблеми и радости , а не за това кой бигъл е с родословие и кой не !
Освен това тук във форума всички бигли са си 100% бигли .
Така че , край на мача .
d) d) d)

Dushko dobrodushko
Публикувано: 07 April 2006 - 01:28 PM
Казва се Пери, на два месеца и една седмица, здрав, обичлив и игрив - като всички бигли!
Много сме щастливи!
Прикачени файлове
-
Peri01.jpg (52.09K)
Брой сваляния: 211
Публикувано: 07 April 2006 - 01:31 PM
Прикачени файлове
-
Peri03.jpg (57.26K)
Брой сваляния: 211
Публикувано: 07 April 2006 - 01:35 PM
Прикачени файлове