Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4393 Потребителят е офлайн   Amburka Икона

• Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:dogs :)

Публикувано: 19 March 2011 - 11:04 AM

Показване на мнениетоdanim, в 18 October 2004 - 04:05 PM, написа:

Името му е Бери. На 2 месеца е. Трицветно е. Донесоха ми го от Словакия. Имам снимки, но ще питам довечера как точно да ги сложа.

i moita e to tam

#4394 Потребителят е офлайн   radi_ina Икона

Публикувано: 19 March 2011 - 04:24 PM

http://forum.dog.bg/..._0&#entry926706

Попаднах на това за намерен бигъл. Дано някой да си го намери

#4395 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 04:52 PM

Показване на мнениетоAmburka, в 19 March 2011 - 10:44 AM, написа:

Вижам много интересни въпорси тук които ми помогнаха но на мене ми казаха че не трябва да му се мокрят ушите на бигъла на мокро време как излиза или на сняг или вали ? :zz_229: :dog:

Не се притеснявайте, нищо няма да му стане ако си намокри ушите. Проблем е ако му влезе вода в ухото, но за да стане това трябва вие да му я напълните. Бигъла си се предпазва сам. Просто при къпане като му поливате обилно главата му притиснете ушите към нея. От дъжд и сняг нищо няма да му стане. А макар трудно да влизат в дълбока вода, като се научат биглите са си и добри плувци.

Ако не го изнежите прекалено - да стои на много топло в къщи и да го къпете често, зимата не му трябва ни палто, ни шал :)

Въпреки малкия размер, бигълът си е сериозно куче - не се притеснявайте толкова много :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4396 Потребителят е офлайн   PENATA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 06:03 PM

:md_064: Благодаря!!! Нашите се обедиха да си вземем бигъл :rc_036: Още един въпрос. Посходящи ли са за апартамент???????? :dry:

#4397 Потребителят е офлайн   PENATA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 06:28 PM

Аз замислям след 15 юни да се земе ку4ето .Тогава съм поканен на море :).Станцията допуска ку4ета , а да попитам нали когато се зима ку4е то е на 2-ва месеца и половина. Някъде до 3-тия месец не трябва да излиза.След него можели да дойде с мен ?? :dog:

#4398 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 06:32 PM

Показване на мнениетоPENATA, в 19 March 2011 - 06:28 PM, написа:

Аз замислям след 15 юни да се земе ку4ето .Тогава съм поканен на море :).Станцията допуска ку4ета , а да попитам нали когато се зима ку4е то е на 2-ва месеца и половина. Някъде до 3-тия месец не трябва да излиза.След него можели да дойде с мен ?? :dog:

Зависи от ветеринара ти .. и от това по коя схема бие ваксините...
User's Signature

Качена снимка

#4399 Потребителят е офлайн   PENATA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 06:41 PM

Пуффффф.Зна4и по-късно ще тръгна :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :flagbg: Няма проблем за ку4ето вси4ко .:) :ae_085: :mg_062: А подходящи ли са за апартамент ??????????

#4400 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 06:42 PM

Препоръчително е да се гледат в апартамент... или там където живеете вие...
User's Signature

Качена снимка

#4401 Потребителят е офлайн   PENATA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 07:52 PM

Лаят ли много? :dog:

#4402 Потребителят е офлайн   Gery.Tsolova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2011 - 01:34 PM

Привет на всички :) Има група във фейбука "Български бигъл" , която организира срещи на породата - събираме се и обменяме опит, разказваме интересни истории на кучовците, а също така пада страхотна игра на бигльовци :) Забавно е :) Заповядайте и вие :)

http://www.facebook....8325540?sk=wall

Организира се още една "Бигълска среща" на 26.03.2011 (събота). Разпространете за да се съберем повече хора и бигълчета, тази среща ще се състои отново в София, кв. Хиподрума, "Ритуалната зала" на поляната. Срещата е от 10:00 до когато си пожелаете :)

ЗАПОЧНА СЕЗОНА НА КЪРЛЕЖИТЕ И БЪЛХИЧКИТЕ ,ние вече извадихме един кърлеж на Бъди - обезпаразиете предварително :) :md_064:

#4403 Потребителят е офлайн   PENATA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 02:23 PM

Имам и други въпроси :re_037: Тази зарибявка тръгна от един приятел в квартала.Той има трицветен женски бигъл на име Биги (много е сладка).Когато я разхожда, тя винаги се дърпа и мисля ,че някой път може да се задуши. Разходката не е така приятна.Разхождал съм много кучета от различни породи, но никое от тях не се дърпа така обезумяло!И това малко ме стресна и се питам дали така е и при вас :dh_188: .От сега търся развъдници за бигъли, но искам да ги опозная още малко.А да знаете къде има хубави развъдници за бигъли?Някъде покрай София?Аз съм от София и се питам дали някой ще се навие да се видим и да ме посъветва в най-важните въпроси? :rc_036:

#4404 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 02:40 PM

Дърпа се защото не е свикнала...Да се задуши не може... това не е диво животно ... виж, ако вържеш някой вълк или чакал с нашийник и повод ще се удуши, гаранция!Но това са много различен вид животни ...
User's Signature

Качена снимка

#4405 Потребителят е офлайн   PENATA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 02:43 PM

От сега търся развъдници за бигъли, но искам да ги опозная още малко.А да знаете къде има хубави развъдници за бигъли?Някъде покрай София?Аз съм от София и се питам дали някой ще се навие да се видим и да ме посъветва в най-важните въпроси? :rc_036:

#4406 Потребителят е офлайн   Gery.Tsolova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2011 - 03:46 PM

Показване на мнениетоPENATA, в 20 March 2011 - 02:43 PM, написа:

От сега търся развъдници за бигъли, но искам да ги опозная още малко.А да знаете къде има хубави развъдници за бигъли?Някъде покрай София?Аз съм от София и се питам дали някой ще се навие да се видим и да ме посъветва в най-важните въпроси? :rc_036:

Здравей! Във фейсбука има "ФЕнклуб Бигъл" - модератор на страницата е Каспар Хаджихасан ,свържи се с него. Зная, че той има развъдник за бигъли, но не зная къде се намира. :md_064:
Да ти кажа, че бигълити са много красиви кучета, но с характер. Ако се решиш да си вземеш такава порода се въоръжи с много търпение за възпитанието му, защото са голями щураци и непослушковци, но с нужните тренировки и усилия в обучението му според мен би станал перфектния любимец :md_064: Имай в предвид, че се водят от силното си обуняние и като надуши нещо интересно спира да чува - ти го викаш ли викаш,а той не те отразява и това си е :) Също така водейки се и от лакомията си си похапва където и каквото си намери, което според мен с много каране може и да се отучи :) Успех в търсенето на подходящ любимец :ba_025:

#4407 Потребителят е офлайн   PENATA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 03:53 PM

Благодаря ти Гери :ba_025: А ти имаш
ли :dog: ?

#4408 Потребителят е офлайн   PENATA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 07:33 PM

Ми тук попаднах на развъдник който е във Варна :dh_188: Малко ми е далеч. :zd_120: :zz_219: :cd_045: Най-вероятно ще си го вземем от обява с която да мога да се срешна с майката :ae_085: .За името съм измислил името Кая :ab_041: Чудя се дали е добро? Но сега като се замисля можеби ще отскочим до Варна :ab_041: Виж я къде е. :ab_041:

#4409 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 09:41 PM

Показване на мнениетоPENATA, в 20 March 2011 - 02:43 PM, написа:

Родословен бигъл ли ще искаш или не? За родословни бигли в момента в България действа май само един развъдник - Дивал88, но не знам какви са плановете за тази година. Доколкото знам и в Черни лом може би ще има кучило, но не е сигурно.

Ето ти координати: Дивал 88 , Дияна Анева - 0885 50 76 99, този е в близост до София.
Черни лом - Петър Бонев - 0896 83 99 66, www.cherni-lom.com - този е в Търговище (развъдника е за курцхаари, но има и една хубава бигълка, която най-вероятно ще залоди, като се разгони)

Други вариянти за родословни бигли са чужбина, ако все пак някъде няма някое потенциално кучило, за което не знам :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4410 Потребителят е офлайн   PENATA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 09:43 PM

За името съм измислил името Кая :ab_041: Чудя се дали е добро?

#4411 Потребителят е офлайн   PENATA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 10:03 PM

Vano предлагам ти една среща в София в някой от парковете за да ме посъветваш за отглеждането на породата Бигъл.Да ми разясниш някои тънкости в отглеждането. :beer: :r_181: :smile:

#4412 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 11:15 PM

Показване на мнениетоPENATA, в 20 March 2011 - 10:03 PM, написа:

Vano предлагам ти една среща в София в някой от парковете за да ме посъветваш за отглеждането на породата Бигъл.Да ми разясниш някои тънкости в отглеждането. :beer: :r_181: :smile:

Няма проблеми, нека се пооправи времето и ще се видим. То не е лошо направо една бигълска среща да си спретнем, ама да видим дали ще успеем да се организираме :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема