Бигъл
Публикувано: 12 March 2011 - 02:03 PM
Нашият малък бигльо Бъди е вече на 5 месеца. Вкъщи не прави пакости, защото не го провокираме /прибираме обувки, чехли, чанти, кабели и т.н/. Даже скоро си извадих две саксии с цветя на достъпно за него място и той не ги докосва вече трета седмица :) В помощ за това са ни и дългите разходки придружени с игра с други кучовци или гонене на топче или фризби :) Но пък имаме друг проблем - когато ходим на разходка обира /похапва/ всевъзможни боклуци /огризки от ябълки, конско ако /това му е любимо/ пуканки и др. даже веднъж си похапна от една мърша /не можах да стигна на време при него/ ...пръчките не ги броя, защото според мен си чеше зъбките с тях /. Когато му казваме НЕ или марш от там - той гълта въпросното "нещо " цяло /така повръщахме две-три парчета от кочан на царевица/ и бяга от нас . Веднъж си намери един краешник хляб - захапа го и побягна в обратна посока издавайки някакъв радостен лай /с пълна уста :D /. Притеснявам се, че никога няма да можем да го отучим. Изпаднали в такава ситуация го връзваме на каишка, караме му се ,а понякога го шляпваме и с повода, но лекичко ...погледа му издава, че знае че е сгрешил,но какво от това... Вкъщи и на вън му прилагам следното: слагам някакво лакомство на земяна и не му позволявам да го взима, накрая го награждавам с похвала и въпросното лакомство, но май не работи много много този метод. Моля ви кажете какво правите в такъв случай като моя, споделете някакви идеи. Друго, което искам да ви попитам е на колко месечна възраст започват да ходят само на вън по нужда? За сега го разхождаме три пъти на ден, като последната разходка е към 20,30 часа. През деня не върши нищо почти, но през нощта е нещо страшно ....като станем сутрин е минирано навсякъде. За съжаление не мога да му хвана часовете, в които се изтропква, за да го изведа на вън :-S , а ще трябва ..... Иначе отлепва по някой път задното краче от земята - сигурно ще започне да вдига крак скоро :)
Публикувано: 12 March 2011 - 05:33 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 12 March 2011 - 07:45 PM
Иначе се радва особено много на децата , няма случай да види дете и да не поиска да отиде при него . Като види по-големи кучета навън ги лае и е много смешна.. Днес синът ми я е разхождал повече от три часа в Борисовата градина , но като се прибра , не беше изморена ни най-малко . Беснотия с пълна сила в къщи , понякога развива такива скорости , че направо ме хваща страх да не се блъсне в нещо. Играчките , които сме и оставили за игра взе да ги къса , укротява се временно с кожени кокали . Явно зъбките я дразнят , онзи ден намерих в леглото и едно паднало зъбче-кучешко , от тези остричките , които са ми направили рани по ръцете ;)) Ми за сега това е от нас и от Айра.
Публикувано: 13 March 2011 - 03:32 PM
Иначе Скай стана на 7 месеца, много ни е послушен, освен ако не му се обръща внимание. Навън слуша, повод почти не ползваме, улици и булеварди се научи да пресича, вече постоянно дига краче, и само веднъж, късно вечер се изпуска, но може би сега като е по-топло трябва да му правим и една късна разходка, защото иначе по 2 часа и половина сутрин, и толкова следобед му стигат за игра, ама не и за други неща.
С него е голяма лудница в парка. Раздвижва всички кучета по алеята :D Онзи ден захапа един плик през глава, и без да вижда бягаше като обезумяла с още поне 6-7 кучета след него :D, доста забавна гледка. Ние почти всеки ден сме в парка Света Троица, ако някой има път на там да пише :)
През уикендите сме склонни и на западен парк.
П.С. На една от снимчиците на Айра прилича страшно много наистина на Скай, с тази плътно украсена муцунка с малко бяло ^^
Моя лигльо ^^

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.
Публикувано: 13 March 2011 - 04:16 PM
Luu, в 13 March 2011 - 03:32 PM, написа:
Иначе Скай стана на 7 месеца, много ни е послушен, освен ако не му се обръща внимание. Навън слуша, повод почти не ползваме, улици и булеварди се научи да пресича, вече постоянно дига краче, и само веднъж, късно вечер се изпуска, но може би сега като е по-топло трябва да му правим и една късна разходка, защото иначе по 2 часа и половина сутрин, и толкова следобед му стигат за игра, ама не и за други неща.
С него е голяма лудница в парка. Раздвижва всички кучета по алеята :D Онзи ден захапа един плик през глава, и без да вижда бягаше като обезумяла с още поне 6-7 кучета след него :D, доста забавна гледка. Ние почти всеки ден сме в парка Света Троица, ако някой има път на там да пише :)
През уикендите сме склонни и на западен парк.
П.С. На една от снимчиците на Айра прилича страшно много наистина на Скай, с тази плътно украсена муцунка с малко бяло ^^
Моя лигльо ^^

Лу, багодаря за включването :) Ще се радвам някой уикенд да се срещнем в западния парк и да обменим опит :) Ние се сме в кв. Надежда ...на нас ни е близо Северния парк, така че ако се наканите вие някой път заповядайте, ние сме там всеки ден :) Та по въпроса с бигльото Бъди си мисля да го водим на училище - какво ще кажете ? :) Просто не виждам друга светлина в тунела. Сега сменя няколко последни зъбчета ,едно от които е горен кучешки, до който е подкарал почти до половината новият зъб. Искренно се надявам като смени зъбките да се пооправи малко. Защото покрай тези зъбки си откача от време на време ....много го дразнят :( Иначе и ние се разхождаме без повод - само като прегреши го връзваме за кратко като наказание :) Това е от мен , поздрави :)
Публикувано: 14 March 2011 - 03:45 PM

.Направо подивях от радост.Започнах да питам сестра ми какво куче иска . А тя ми отговори ,че искала френски булудог.Не ми харесва това куче .След това баща ми той отвърна голдън ретрийвър или близнака му как се казваше забравих.Попитах майка ми тя попринцип не иска куче но е навита на бигъл. Посъвветваите ме нещо.
Публикувано: 14 March 2011 - 04:37 PM
PENATA, в 14 March 2011 - 03:45 PM, написа:

.Направо подивях от радост.Започнах да питам сестра ми какво куче иска . А тя ми отговори ,че искала френски булудог.Не ми харесва това куче .След това баща ми той отвърна голдън ретрийвър или близнака му как се казваше забравих.Попитах майка ми тя попринцип не иска куче но е навита на бигъл. Посъвветваите ме нещо.
Какво значи, че боконката е била много дова? Питам за да ти кажа дали да си вземете бигъл.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 15 March 2011 - 04:35 PM
PENATA, в 14 March 2011 - 11:18 PM, написа:
Ми от сега ти казвам да знаеш - колкото и да слуша и да е дресиран бигъла, той се води основно от носа си. Надуши ли нещо интересно за него околния свят не съществува.
Освен това, ако си мислите че бигъла ще стои по цял ден вкъщи и ще се излежава на дивана - няма да стане, е може към 7-8-та годишнина да улегне :)
Ако не е достатъчно изморен от занимания и оставен сам в къщи спокойно може да разруши къщата :) Ако живеете в апартамент трябва да знаете, че лаят на бигъла няма нищо общо с лая на болонка. Като залае все едно имате някакво голямо куче в къщи, а ако се научи да вие, не ми се мисли за съседите ви :)
Като се абстрахираме от по-горното, биглите са невероятни кучета :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 15 March 2011 - 06:36 PM
vano, в 15 March 2011 - 02:35 PM, написа:
PENATA, в 14 March 2011 - 11:18 PM, написа:
Ми от сега ти казвам да знаеш - колкото и да слуша и да е дресиран бигъла, той се води основно от носа си. Надуши ли нещо интересно за него околния свят не съществува.
Освен това, ако си мислите че бигъла ще стои по цял ден вкъщи и ще се излежава на дивана - няма да стане, е може към 7-8-та годишнина да улегне :)
Ако не е достатъчно изморен от занимания и оставен сам в къщи спокойно може да разруши къщата :) Ако живеете в апартамент трябва да знаете, че лаят на бигъла няма нищо общо с лая на болонка. Като залае все едно имате някакво голямо куче в къщи, а ако се научи да вие, не ми се мисли за съседите ви :)
Като се абстрахираме от по-горното, биглите са невероятни кучета :)
Много точно казано

Това за лая на бигъла е абсолютно вярно.Колко пъти вече ме питат след като са я чули да лае колко ми е голямо кучето,като всички очакват да кажа поне санбернар

Публикувано: 18 March 2011 - 01:36 PM
PENATA, в 14 March 2011 - 09:18 PM, написа:
Откъде ли ми е познато

и то след 6 месеца кучешко училище и 1,5 год. индивидуални тренировки! Поне сега само по веднъж и за малко бяга! Но явно не могат по друг начин милите

Публикувано: 18 March 2011 - 04:11 PM
Мърфи, в 18 March 2011 - 01:36 PM, написа:
Това им е в природата. Проблема е, че като изчезне в града, или някой ще го открадне или ще го блъсне някоя кола. Иначе и 5 дни да го няма ще се върне. Гончетата се ориентират много добре.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 18 March 2011 - 10:08 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 19 March 2011 - 10:09 AM
PENATA, в 18 March 2011 - 05:30 PM, написа:

Даже, сравнение с други кучета бих казала малко. Но това си зависи и от грижите полагани за кучо. Но като цяло е голям чистник :D. Чисти се като котка, прескача локви, кал, крие се като си върши работата общо взето ако веднъж на две седмици се къпе така хубавичко, проблеми няма да имате. Козинката им е много мекичка и приятна. Ушите трябва да се почистват,понеже нали са дълги и често събират кал от влачене по земята.
Иначе, всяко куче е с характера си. Вярно, че са хипер енергични, но ние за тези 8 месеца, не сме имали проблеми с бягане, поослушва се често като играе с друго куче или души нещо, но след кратко време се връща при нас. Когато вървим до улица е плътно до нас, пази се сам от колите. Обожава да бъде гонен от хора и кучета, и обича да разиграва понякога :D. Обича да разкъсва и дърпа неща, така че една пластмасова бутилка, кокалче, въже, дори и някакъв парцал за дърпане винаги ще са нужни.
И за да не бяга, най-важно е от както влезне от вас да се отработва командата "Тук, ела, и т.н.", при нас стана по-скоро "Ела да ти дам нещо" :D
Но общо взето аз го тренирам от към.... като беше на 50-60 дни, и сега просто си знае като му покажа лакомство, че трябва да спре, да дойде, да седне, лапи дава, ляга мрънка :D
Поне, каквото съм чувала за някои булонки, че са малко злояди, тук няма да имате проблем. Обожават да ядат всичко. И са много здрава порода. Ако го вземете от хубаво място и се грижите правилно за него, едва ли ще имате някакви проблеми въобще. Освен ако не изяде нещо наистина опасно, макар че, нашия, да чукна на дърво, до момента си е поглъщал няколко сладки кекса, няколко торбички от дюнер, които не съм успяла да измъкна, и му няма нищо. Веднъж малко повърна от една пластмаса, но нищо съществено.
Ем, това е от мен :P

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.