Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4733 Потребителят е офлайн   Жорж Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Електроника, Риболов, Природа и Животни

Публикувано: 21 March 2012 - 10:00 AM

allure - Ще отговоря за последно по темата. Все още имаме и добри хора в България. След година, може и да се ощастливя, от човек, който не иска космически цени и няма за цел да вади пари от животинката си. Успех и на вас, може по-натам да се включа по други теми, за обучение и някакви форумни срещи, ако организирате такива.

#4734 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 21 March 2012 - 03:58 PM

Смамо че от чистопородно развъждане не се вадят пари! (поне в България)
Пари вадят тези с комшийските връзки, към който разбирам че и ти искаш да се присъединиш!

#4735 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2012 - 05:24 PM

Показване на мнениетоЖорж, в 20 March 2012 - 09:57 PM, написа:

blackburn - да, когато кучето узрее и има поколение, бих върнал жеста.
pinkdog - няма да се повтарям по 100 път, само ще кажа, че не е гаранция ако си купя за 1000 лева, че ще го гледам подобаващо! Идеята е да не давам огромни за мен суми, за покупка, а за отглеждането на кученцето(явно нито четете, нито разбирате)
TORMENTOR - благодаря за офертата.

Отворих темата като човек с желание, да отгледа кученце от порода Бигъл, а вие ми обяснявате, какво не мога да направя.
Руски форум - задаваш въпрос и ти отговарят.
Израелски форум - задаваш въпрос отговарят ти и ти задават въпрос.
Български форум - задаваш въпрос и много дълго ти обясняват колко си тъп.

Получи се нещо такова. Не оставихте място ако някой иска да помогне, а се нахвърлихте веднага, едва ли не, да не вземе някой, да се изтърве и да ми подари кученце... Това, българщината си е уникално нещо!
Поздрави на всички!

Качена снимкаFuria_S, в 21 March 2012 - 03:12 PM, написа:

Качена снимкаbarnaiden, в 21 March 2012 - 12:32 PM, написа:

Здравейте приятели обичащи животните! Казвам се Найден и съм от Пловдив. Имам много голям проблем, жена ми Мая ( която обичам зверски ) има рожден ден след 2 дена, на 23.03.2012! Обожава сибирски хъскита ( сиво с бяло ) Искам да е изненадам много яко с едно малко хъски, но проблема е че немога да намеря толкова бързо, а и нямам точно сега всичките пари! А това ще я наприви адски щастлива! Молбата ми е, ако някой продава или подарява ( най-добрият вариант :)))), да мипомогне, а аз ще му дам паричките на няколко вноски, защото в момента подготвям един голям проект свързан с шоу програмите. Правим различни шоу програми по сватби, концерти събития. Няма да се рекламирам сега, спо-важно ми е кученцето! Моля ви, ако някой може да помогне, имам два дена! :))) Поздрави! телефона ми е : 0899 328 327!

В темите за изгубени-намерини и Търсещи дом е пълно с кучета, търсещи стопани и дом.
Но лично от мен един съвет - куче за рожден ден не се подарява.
Купете на съпругата си нещо материално, вземете заем за хубав пръстен, но не подарявайте животно. Защото много често първо подаряват животно с розова панделка на вратлето и съвсем скоро то се оказва на улицата, след като се оказва че то пика навсякъде, ака, гризе мебели и обувки, прави апартамента на Бейрут и вие през нощта. Че отгоре на всичко има нужда от качествена храна и много работа по послушание и дресура. Отнема време и усилия. Само на картинка да го гледаш - е да, готино е. Но да го гледаш наистина на живо и да се грижиш за него - е съвсем друго.

Човек, като жена, която в нашето семейство е поела изцяло грижата за кучетата ти казвам - не подарявай хъски за рожден ден. Купи нещо друго. Кучето не е играчка и след първоначална еуфория и "гуци-муци" синеочко идва прозата, а прозата ей я по темите "Подарявам хъски".
В момента за къща с двор има кандидатка за осиновяване - мелез между хъски и немска овчарка, едното око е синьо, другото е кафяво. Много е сладка, но май никой не я ще. Да не се окаже и вашето хъски в същата ситуация, не дай си Боже.

Братленце, благодаря ти за съвета, но аз гледам кучета от 12 годишен, сега съм на 35, ще ти отговоря само с това, че нямам думи -
Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.

Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.

Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Тук нещо ми намирисва, въпреки че другата тема вече е заключена. Защо ли си мисля че е едно и също лице, под различен ник.Качена снимка
  • <br class="Apple-interchange-newline">

#4736 Потребителят е офлайн   Inna_Ogan Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2012 - 12:58 PM

Zdraveite i ot nas interesuvam se kade moga da sre6tna moqta princesa Lea v Plovdiv kadeto da si igrae s drugi Bigalcheta?Eto nqkoi neini snimchici

Мод: Моля, пишете на кирилица!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4737 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2012 - 08:19 PM

Ми имаме в Кичука една клетка идва със сигурност почти всеки ден едно бигълче (женско).Има и още,но идват по нарядко.
User's Signature

Качена снимка

#4738 Потребителят е офлайн   Inna_Ogan Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2012 - 09:53 PM

Показване на мнениетоrosko1996, в 24 March 2012 - 08:19 PM, написа:

Ми имаме в Кичука една клетка идва със сигурност почти всеки ден едно бигълче (женско).Има и още,но идват по нарядко.

tova za nas li se otnasq :))))))neshto ne razbrax,a govorish za bigalcheta?

#4739 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2012 - 12:14 PM

Да за вас е :smile:
User's Signature

Качена снимка

#4740 Потребителят е офлайн   SUZITOo Икона

Публикувано: 25 March 2012 - 09:57 PM

Здравейте приятели !
Налага ми се да отсъствам и няма кой да се грижи за мойто бигълче
Искам да попитам знаете ли в Пловдив добър хотел за кучетта в който да се грижат добре за нашите любимци ?

#4741 Потребителят е офлайн   Делфин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2012 - 07:42 AM

Показване на мнениетоInna_Ogan, в 24 March 2012 - 12:58 PM, написа:

Zdraveite i ot nas interesuvam se kade moga da sre6tna moqta princesa Lea v Plovdiv kadeto da si igrae s drugi Bigalcheta?Eto nqkoi neini snimchici

Наистина на кучешката площадка в Кичука, която се намира в парк Кронщад се събираме няколко бигъла. В квартала сме 6-7 броя, но някои не идват изобщо на площадката, а ние рядко успяваме да влезем, тъй като изчакваме да няма мъжки вътре. Въпреки това вие може да дойдете, всеки ден поне 1 от бигълите ще намерите там най-вече след 17ч, а ако искате от сега да се уговорим за събота към 10 ч. да се съберем, ще се опитам да уговоря поне още 2-3 собственици на бигъли.
User's Signature

Качена снимка

#4742 Потребителят е офлайн   onkelabg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 March 2012 - 02:39 PM

ЗДРна всички
Да се присеиденя и аз кьм вас-утре ще очаквам дом-любимец/бигьл/ родена на 03.02.12г. Много се чудехме, в кьщи каква порода да бьде,тьи като сме в апартамент и се спряхме на тази порода.Изчетох доста за нрава и поведението и мисля,че може все пак да се гледа в такива условия :ud_009:
Вьпросат ми е,жената от която го взимам ги развьжда и ми каза че не му е поставена 1 ваксина,а се поставяла/по препорька на неиния ветеринар/ след 2м дали е така или не.Някои да сподели дали е така или като го взема да му сложа ваксината,а тя ми каза и каква е слагала, до сега ето това- ;NOBIVAC+LEPTO; .
Кучето е обезпаразитено вьн/вьтр ,храни се и с больон,гранулки с попара. Като го взема утре ще пиша пьрви впечатления за нея.

пп-А и хубаво име на тази красавица ще трябва да се избира-нещо като идеии. Поздрави :be_107:

#4743 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2012 - 03:26 PM

Показване на мнениетоonkelabg, в 26 March 2012 - 02:39 PM, написа:

ЗДРна всички
Да се присеиденя и аз кьм вас-утре ще очаквам дом-любимец/бигьл/ родена на 03.02.12г. Много се чудехме, в кьщи каква порода да бьде,тьи като сме в апартамент и се спряхме на тази порода.Изчетох доста за нрава и поведението и мисля,че може все пак да се гледа в такива условия :ud_009:
Вьпросат ми е,жената от която го взимам ги развьжда и ми каза че не му е поставена 1 ваксина,а се поставяла/по препорька на неиния ветеринар/ след 2м дали е така или не.Някои да сподели дали е така или като го взема да му сложа ваксината,а тя ми каза и каква е слагала, до сега ето това- ;NOBIVAC+LEPTO; .
Кучето е обезпаразитено вьн/вьтр ,храни се и с больон,гранулки с попара. Като го взема утре ще пиша пьрви впечатления за нея.

пп-А и хубаво име на тази красавица ще трябва да се избира-нещо като идеии. Поздрави :be_107:

Ами нейния лекар не и ли препоръча да не продава кученца преди да навършат поне 60 дни?
С две думи вземате кученце без никаква ваксина на около 50 дни. Завдете го при вета и той ще ви каже как да процедирате. Нищо чудно и да не е обезпаразитено кученцето.
Коя е тази жена, която ги развъжда, че ми стана интересно.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4744 Потребителят е офлайн   onkelabg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 March 2012 - 04:07 PM

трябва ли да го ваксинирам веднага,като го взема..и с тази ли ваксина дето сьм написал в по-горният ми пост. :dh_188:

#4745 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2012 - 06:16 PM

Показване на мнениетоonkelabg, в 26 March 2012 - 04:07 PM, написа:

трябва ли да го ваксинирам веднага,като го взема..и с тази ли ваксина дето сьм написал в по-горният ми пост. :dh_188:

Това дали трябва и по каква схема ще реши вашия ветеринарен лекар.

НОБИВАК е просто марка и нищо не значи - има едно,дву, три, четири и петваленстан ваксина, като в зависимост от схемата и необходимоста от реваксинации се слагат различните ваксини

Ето ви една примерна схема:

1. DHP - м/у 42 до 45 ден
2. DHP + LEPTO - 2 седмици след I-вата
3. DHPPi + LEPTO - на 3-тия месец
4. RABIES - на 6-тия месец
5. DHPPi + LEPTO + RABIES (веднъж годишно)

DHP - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза
DHPPi - гана (дистемпер), инфекциозен хепатит, парвовироза, параинфлуенца
LEPTO - лептоспироза (двувалентна)
RABIES - бяс
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4746 Потребителят е офлайн   Делфин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2012 - 08:08 AM

За тези, които питаха за среща в Пловдив - в събота организарахме малко събиране на кучешката площадка в Кичука, намираща се в парка зад училище Димитър Талев от 12,00ч, а чрез Фейсбук се организира подобна среща, за която има около 15 потвърждения в кучешката площадка до Младежкия хълм /между линиите и училище Елин Пелин/ в недела от 11,00ч. Който желае може да заповяда и на двете срещи.
User's Signature

Качена снимка

#4747 Потребителят е офлайн   onkelabg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2012 - 02:03 PM

Получих си кученцето :ba_025: и сме много радостни в кьщи. На дригия ден бях на работа и казах на жената да го заведе на ветеринар за 1 ваксина. Човека е попитал,кога е родена/ 02.03.12/ и ни каза че след като е минала 45дни трябва да и се сложи ваксина.
Ваксината е /така пише в паспорта/ -; Parvigen;-Virbac;; 3D8B. Такава ваксина ни сложиха на любимката и след 14дни /2бр/- кучето е около 3кг.

пп-ето и малко фото на красавицата,с 3 цвята е

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4748 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2012 - 04:15 PM

Не са много хубави снимките ,за да и видим муцунката.Доколкото виждам е сладичка. :wub:
User's Signature

Качена снимка

#4749 Потребителят е офлайн   onkelabg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 March 2012 - 04:23 PM

ето, но не седи мирно :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4750 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона