Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4713 Потребителят е офлайн   pinkdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 March 2012 - 10:47 PM

Аз лично никога не съм разбирала хората,които хем нямат възможност да си купят куче,хем имат претенции за порода.Ничщо лично Жорж,но породата няма нищо общо с това,че кучето е най-добрият приятел на човека.Със същия успех,ще те дари с любов и някое куче,което си няма порода и има нужда от теб.Моят съвет е да си осиновиш куче от приют,като съобразиш размера му с твоите финансови възможности и да си го отгледаш така както би гледал и бигъл,а на свой ред гаранция,че то ще е най-добрият ти приятел :ae_085:

#4714 Потребителят е офлайн   Жорж Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:Електроника, Риболов, Природа и Животни

Публикувано: 20 March 2012 - 07:56 AM

Съгласен съм с pinkdog , че независимо от породата, кучето може да ти е приятел. Аз толкова си харесах тази порода, че си искам такова. Съгласен съм, да давам пари за храна,аксесоари, ваксини и тн, , но за покупката на кученцето, не че не искам, но не мога. Ако ми се сбъдне желанието и се сдобия с Бигълче, бих върнал жеста неколкократно.

#4715 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 09:03 AM

Човек който не може да си позволи необходимата сума за кутре по-добре да не си взима куче!
Храна , аксесоари , ваксини и случайно кучето се разболи и разходите достигнат цената на кутрето.Тогава какво правим?Изхвърляме кучето?Айде нема нужда.
Нямам бигълчета нито развъждам кучета , но ако имах не бих ги дал на такъв човек.
User's Signature

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"

#4716 Потребителят е офлайн   Жорж Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 09:26 AM

Хейтърите явно са навсякъде.
Точно това се опитвам да обясня, че бих си дал парите за неотложните разходи, а не да дам 200-300 лева и да се чудя после, ако се разболее кученцето, какво да правя. Не знам защо пишете такива постове, при положение, че се обезсмислят от по-горните и се пълни темата със спам. Ако искате да помогнете-ок, ако ли не, не сте длъжни да пишете.

#4717 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 March 2012 - 10:14 AM

Всъщност точно затова е форумът :smile: ти пускаш тема и хората я коментират, нали. И са прави! Сумата за купуване на кученце ще ти е най-малкия разход, ако ще го гледаш подобаващо и ще му осигуряваш всичко нужно. Малко са хората, които подаряват "маркови" кученца... по-добре се разгледай по приютите или в раздел Без дом, макар, че щом тръгваш по този начин...

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#4718 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 10:40 AM

Здравей Жорж,

Аз съм собственик на бигъл. Честно да ти кажа (съвсем добронамерено) не виждам кой ще ти подари бигъл. Освен ако нямаш някой много близък роднина или приятел не ми се струва реалистично някой непознат просто ей така да ти подари. Аз когато купих моя сладур бях на 25 и си спомням, че въпреки че имах сериозна работа и доходи взех пари назаем, за да си купя Рей. След това връщах заема доста време. Само за инфо да ти кажа, че от събота насам сме дали близо 200лв. по Рей. Махахме му зъбен камък (сега свети като холивудска звезда:-)))), правихме му рентгенови снимки, защото накуцва с единия крак и се оказа, че има тендовагинит, хапчета против обезпаразитяване му взехме, отделно 4кг. храна за 40лв. Наскоро му сменихме повода за близо 50лв., предстои външно обезпаразитяване всеки месец в пролетно-летния период , което е 20-30лв. на месец, отделно му даваме добавка Бомазил по 2 хапчета на ден, а 100хапчета са 65лв. Казвам ти това, за да сметнеш разходите, които вървят по кучето. Искам да ти кажа още, че ние обожаваме кучето си и го гледаме като бебе, но когато аз го взех живеех сама, не бях семейна. Когато исках да ида на почивка го оставях на баща ми, който го гледаше. Винаги след работа бързах като самолет да се прибера възможно най-бързо, за да го изведа, защото нашите казваха, че който си е взел куче ще си го гледа. В този смисъл забравих какво е това след работа да се разходиш и размотаеш из града и да седнеш на по бира с приятели. Все си гледах часовника...Отделно след като се омъжих не можем и да си помислим с мъжа ми да се качим в петък вечер на колата и да духнем нанякъде, защото няма кой да гледа кучето. Баща ми е възрастен вече, болят го краката, кучето го влачи... Преди да поемем ангажимент за Великден или за море правим сметка отсега кой ще го гледа (единствената опция е баща ми, но са нужни хиляди уговорки). Помисли си добре, младите хора сме импулсивни. Аз съдя по себе си и виждам, че преди да се заинати човек да направи нещо на всяка цена трябва да претегли плюсовете и минусите. За миг не съжалявам, че имаме Рей, но понякога на човек му се иска да помисли и за себе си, а когато имаш куче, не можеш просто да го зарежеш, то ти е като дете и го взимаш за 10-15 години!

С най-добри чувства,
Ралица
User's Signature

allure&Jack Ray

#4719 Потребителят е офлайн   Жорж Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 10:49 AM

Не искам да ме разбирате погрешно, ще си гледам кученцето. Просто парите, които евентуално бих дал за закупуване, искам да отидат за самото отглеждане, на кученцето. Естествено с 200 лева няма да се изгледа куче,но ако имам 200 лева и си купя куче, а после изнемогвам, ами ако се и разболее... Затова си търся нещо по-достъпно и имайки на ум, тези разходи и моите възможности. Искам да обясня, че не е гаранция, когато си купиш куче, че ще го гледаш по-добре от подареното. Казах, че не държа да е за 0 лева (куче не се подарява) ами ако има паспорт,ваксини и транспорта, ще ги поема аз, а и бих върнал жеста и услужил на някой като мен моментално,щом имам възможност.
Ралица, благодаря ти за полезната информация, относно разходите. Разходките не мисля, че ще са проблем, аз съм студент и имам по 2 часа лекции на ден. Също съм и нещо като турист(бушкрафтър) обичам природата и разходките, та мисля, че такива няма да му липсват. Опцията, за да не остава само е да го взимам с мен, а не е проблем и да го оставя при моята приятелка. Техните без туй си гледа хъски и чау-чау.

#4720 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 11:04 AM

Показване на мнениетоЖорж, в 20 March 2012 - 08:49 AM, написа:

Не искам да ме разбирате погрешно, ще си гледам кученцето. Просто парите, които евентуално бих дал за закупуване, искам да отидат за самото отглеждане, на кученцето. Естествено с 200 лева няма да се изгледа куче,но ако имам 200 лева и си купя куче, а после изнемогвам, ами ако се и разболее... Затова си търся нещо по-достъпно и имайки на ум, тези разходи и моите възможности. Искам да обясня, че не е гаранция, когато си купиш куче, че ще го гледаш по-добре от подареното. Казах, че не държа да е за 0 лева (куче не се подарява) ами ако има паспорт,ваксини и транспорта, ще ги поема аз, а и бих върнал жеста и услужил на някой като мен моментално,щом имам възможност.
Ралица, благодаря ти за полезната информация, относно разходите. Разходките не мисля, че ще са проблем, аз съм студент и имам по 2 часа лекции на ден. Също съм и нещо като турист(бушкрафтър) обичам природата и разходките, та мисля, че такива няма да му липсват. Опцията, за да не остава само е да го взимам с мен, а не е проблем и да го оставя при моята приятелка. Техните без туй си гледа хъски и чау-чау.

Жорж, ти си разумен човек и вярвам, че си преценил добре дали ще се справиш или не. За мен просто е нереалистично някой да ти подари расово куче. Колкото и гадно да звучи, но живеем в условията на пазарна икономика и това е нещо( да не казвам стока), което си има своята пазарна стойност. Все едно аз да искам някой да ми подари скъп автомобил просто ей така. Разбира се може и да се намери такъв човек, но шансът клони към нула. Виж ние с моят мъж подарихме старата ни кола, която си беше в супер състояние на наш близък, защото решихме да направим едно добро дело и преценихме, че няма да забогатеем с няколко стотин лева . В този смисъл наистина шансът да вземеш безпородно кученце, което дори най-вероятно ще те слуша повече от бигъл е много по-голям и аз бих заложила на него. Успех от нас!
User's Signature

allure&Jack Ray

#4721 Потребителят е офлайн   Жорж Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 11:19 AM

Благодаря! Вярвам, че има такива хора, защото това е услуга, която бих върнал.

#4722 Потребителят е офлайн   maluk_bandit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 12:48 PM

Да кажа и аз - виждаш ми се свестен човек, но не чакай на готово някой да ти подари кученце. Следи темите в "Без дом", фейсбук групите за пострадали животни, посещавай приютите от твоя или близки до твоя град ..... учудващо е колко често хората изхвърлят породистите си кучета (надявам се ти да не си такъв) :dry:
Миналия месец намерихме на магистралата след Благоевград изхвърлено със счупен крак гонче (не блъснато от кола). Да са живи и здрави хората от Богров и ЦВК, които се погрижиха за него, т.к. ние нямахме никаква възможност :dh_188:
така че - търси сам - нищо не идва наготово :ba_025:
User's Signature

Аджилити Клуб България
Do not judge other people, for you do not know their pain or sorrows, if you cannot speak a kind word, just shut up...

#4723 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 01:51 PM

Ти не искаш 200/300 лв. да дадеш за някакво си там бигълче, пък камо ли 1000 лв. за качествено!

Е просто няма как да стане приятел, не виждам кой ще ти даде куче без пукнат лев. Човека да не би да
не е имал разходи по отглеждането на майката в периода на бременноста, в периода на бозаенето и после в
периода когато малките са започнали самостоятелно да ядът и да не би тия ваксините да му ги подарява някой?
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#4724 Потребителят е офлайн   Жорж Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 02:23 PM

maluk_bandit - в момента това правя, търся. Така и стигнах до този форум, но няма и да спра с това.
TORMENTOR - явно, четете през редовете. Казах, че мога да поема някои разноски. Ако Вие не искате да зарадвате някого, с добър жест, то се надявам, всички тук, да не сте така.

#4725 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 20 March 2012 - 02:37 PM

Аз пък искам само да попитам Жорж и ако може да ми отговори, ама съвсем честно.
– Жорж, каква е тази услуга, която неколкократно споменаваш, че ще върнеш на хората? :dry:

Само дано не е каквото си мисля, че първото ти желание, ако не се лъжа е за женско бигълче.....
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#4726 Потребителят е офлайн   pinkdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 08:09 PM

TORMENTOR е прав Жорж,няма как да тсане просто някой да ти подари.Да не говорим,че цената на едно бигълче е бая над 200-300 лв,всички останалипо обявите в нета НЕ са бигълчета,а кученца наподобяващи породата и развъждани по бог знае какъв начин.Несериозно е да кажеш,че ще се грижиш за него добре и в същото време да не искаш да дадеш пари.Разбирам гледната ти точка,но просто нещата не стават по този начин и ти го знаеш.Също помисли дали изобщо да си взимаш куче,защото с него идват много отговорности и непридвидими разходи.Напримермоето куче неможе да яде нискокачествена храна(така се оказа в един момент)и се налага даму се купува храна,която струва 100 лв чувала 12 кг,а кучето е голямо и смятай колко разходи са...отделно може да се разболее и в един момент да се окаже,че тия 200 лв дето не ти се дават,за да го купиш,ще ти се видят малко в сравнение със сумата за лечението,ако еввентуално стане нещо,така че това си е сериозно и отговорно решение.Щом искаш бигълче толкова много,работи усърдно и ще намериш начин да събереш парите,нищо не идва на готово в този свят :ae_085:

#4727 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 09:18 PM

Показване на мнениетоЖорж, в 20 March 2012 - 02:23 PM, написа:

.....
TORMENTOR - явно, четете през редовете. Казах, че мога да поема някои разноски. Ако Вие не искате да зарадвате някого, с добър жест, то се надявам, всички тук, да не сте така.

Е хубаво, може и аз нещо да не мога те разбера правилно - карай да върви...

Иначе ако ти се даваха поне 300 лв. щях да ти направя едно предложение, обаче без
минимум парици няма как да ти помогна. Ако си склонен на такива пари, ми се обади или
ми пиши на лични за да ти кажа какво мога да ти покажа и съответно предложа за тази цена...
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#4728 Потребителят е офлайн   Жорж Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 09:57 PM

blackburn - да, когато кучето узрее и има поколение, бих върнал жеста.
pinkdog - няма да се повтарям по 100 път, само ще кажа, че не е гаранция ако си купя за 1000 лева, че ще го гледам подобаващо! Идеята е да не давам огромни за мен суми, за покупка, а за отглеждането на кученцето(явно нито четете, нито разбирате)
TORMENTOR - благодаря за офертата.

Отворих темата като човек с желание, да отгледа кученце от порода Бигъл, а вие ми обяснявате, какво не мога да направя.
Руски форум - задаваш въпрос и ти отговарят.
Израелски форум - задаваш въпрос отговарят ти и ти задават въпрос.
Български форум - задаваш въпрос и много дълго ти обясняват колко си тъп.

Получи се нещо такова. Не оставихте място ако някой иска да помогне, а се нахвърлихте веднага, едва ли не, да не вземе някой, да се изтърве и да ми подари кученце... Това, българщината си е уникално нещо!
Поздрави на всички!

#4729 Потребителят е офлайн   pinkdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 10:12 PM

Никой не ти казва какво не можеш.Питаш и ти се отговаря.Няма кой да ти даде даром породисто куче.Всичко друго бяха съвети,просто да си помилсиш по въпроса,за да не вземеш грешното решение,защото половината изхвърлени породисти идват от точно такива прибързани решения.Както и да е,ти си знаеш най-добре какви са ти възможностите... :ae_085:

#4730 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 20 March 2012 - 11:56 PM

:ud_009: ЗНАЕХ СИ!!! Ама то не е само да узрее, има и много други работи преди и след това, ама де да можеше и тези от 200-300лв. да не зреят, ама нейсе :dh_188:
Жорж, не се заяждам, ама още не си си взел куче и искаш жестове да връщаш, а и ако си вземеш, май няма да е породисто и тогава пък не трябва въобще нищо да се връща, а само да стискаш палци да ти е здраво...май се отплеснах, дано си ме разбрал правилно.
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#4731 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2012 - 09:00 AM

Показване на мнениетоЖорж, в 20 March 2012 - 09:57 PM, написа:

blackburn - да, когато кучето узрее и има поколение, бих върнал жеста.
pinkdog - няма да се повтарям по 100 път, само ще кажа, че не е гаранция ако си купя за 1000 лева, че ще го гледам подобаващо! Идеята е да не давам огромни за мен суми, за покупка, а за отглеждането на кученцето(явно нито четете, нито разбирате)
TORMENTOR - благодаря за офертата.

Отворих темата като човек с желание, да отгледа кученце от порода Бигъл, а вие ми обяснявате, какво не мога да направя.
Руски форум - задаваш въпрос и ти отговарят.
Израелски форум - задаваш въпрос отговарят ти и ти задават въпрос.
Български форум - задаваш въпрос и много дълго ти обясняват колко си тъп.

Получи се нещо такова. Не оставихте място ако някой иска да помогне, а се нахвърлихте веднага, едва ли не, да не вземе някой, да се изтърве и да ми подари кученце... Това, българщината си е уникално нещо!
Поздрави на всички!

Кучето не е круша за да узрява!
Ти не искаш бигъл, а искаш бигълоподобно, което като узрее да роди още бигълоподобни, които на свой ред да узреят и те така. Хората те посъветваха - ако искаш куче отиди в някой приют и си вземи хубаво кученце, което няма да узрее и няма да се налага да продаваш реколтата му, а ще ти доставя само радост в следващите 10 - 15 години. Така ще направиш едно добро дело.
Колко време чете, та успя да стигнеш до форума, който излиза пръв в гугъл, когато напишеш куче?
От подобни зарзавадчии сме на тоя хал.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4732 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2012 - 09:35 AM

Жорж, аз не мога да разбера защо не започнеш да си събираш пари за бигъл като толкова много искаш точно тази порода. В крайна сметка не е задължително нещата да се случат тук и сега. Постави си цел, събирай парици и си вземи родословно куче и го развъждай както си му е реда. Ако гледаш на нещата по този начин освен, че ще си се сдобил с приятелче, ще си направил и добра инвестиция, от която ще имаш възвръщаемост на инвестицията. Според мен е логично да постъпиш така вместо да тропаш с крак и да празнословиш как си щял да се отплатиш впоследствие на някой, който ти подари. Тези разсъждения са от младостта ти и аз ги разбирам, но звучат несериозно. Най-лошото, според мен е, че не проумяваш какво ти се говори. Аз самата се уча на търпение от доста години и съм се убедила, че то е ключ към успеха. В този смисъл постави си цел и си я гони (събирайки сумата за родословно куче).

Успех!
User's Signature

allure&Jack Ray

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема