Бигъл
Публикувано: 30 July 2012 - 05:19 PM
Бих искала да се обърна към Вано и Торментор като най-активни във форума, тъй като аз всеки ден от 2005 г. насам следя какво се пише в бигъл- темата и да ви споделя следното. В началото когато започнах да пиша в тази тема през 2005 г., темата беше много активна, жива и всички споделяхме весели случки и историйки, свързани с кучетата. Всичко бе много непринудено и спонтанно. Разбирам, че развъдната дейност, чистотата на породата, обсъждането на родословия и участие в изложби е нещо изключително важно, но оставам с впечатление, че от толкова обсъждания на експертно ниво простосмъртните хора:-)))) вече не се включват. Предполагам, че към сайта на бигъл клуба има форум (съжалявам, че в момента не помня, влизах няколко пъти преди време), в който може в детайли да водят дебати за това или онова родословно куче и създаването на бъдещо поколение. Искам да ви уверя, че съм безкрайно позитивна и се възхищавам на хора като вас, които са поели нещата в свои ръце:-)
Иначе ние с Рей сме супер. Грижим се него като за важна персона от първия ден. Той е едно щастливо куче, което тича на воля в двора на вилата ни през уикенда и ваканциите, а иначе се разхожда по 2 ч. всеки ден в парка. Хапва диетична храна Вирбак от година насам, защото е много лаком и така поддържаме прилично тегло.
Поздрави на всички съфорумци!

allure&Jack Ray
Публикувано: 30 July 2012 - 07:32 PM
Аз разговарях с нашите за родословно бигълче, и те започнаха да мърморят какво му е толкова важното бигълчето да е с родословие. Казаха и че нямало значение и "чистокръвно" от "нечистокръвно" не се различават. Сега какво да правя? Решили са твърдо да ми го купят от обявата, защото "Е било близко!" (в Силистра), а мен не ме броят за слива като им казвам, че не са родословни. Въобще не обръщат внимание на това !! Повярвах им (нали са ми родители), ама вие като ми казвате че трябва да са родословни и аз започнах да се притеснявам. Какво му е толкова важното все пак? Търсих навсякъде и не мога да открия причина !!!
Публикувано: 30 July 2012 - 07:35 PM
А защо хората вече не пишат в темата не знам. Клуба реално функционира наново от юни 2011 г. или казано с други думи от около 1 година. А форума дефакто спря да се развива 2008 година, така че аз лично нямам идея защо няма интерес към него.
Поздрави на всички съфорумци и ще се радвам ако се активизирате и форума отново стане приятно място за общуване на феновете на биглите - родословни или не.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 30 July 2012 - 07:44 PM
KaLii, в 30 July 2012 - 07:36 PM, написа:
С две думи - родословието е гаранция че кучето ви е бигъл, ще изглежда като бигъл и ще има характера, характерен за породата бигъл. Носи информация за родители, прародители и прапрародители, за техните постижения и здравен статус, което ще рече че има някаква гаранция, че кучето ви няма да е обременено с наследствени болести. Та това е родословието.
В никакъв случай не си купувайте бигъл от магазин. Има достатъчно размножители на бигли на междусъседско ниво. По-добре си го вземете от там, поне ще е гледано с повече внимание като малко и може би ще е обезпаразитено и ваксинирано наистина. Риска да попълните списъка в темата, която ви е посочила valnata, ако си вземете куче от борса или магазин е голям. Дай на родителите си да прочетата тази тема, а и многото подобни, които има в този форум.
Поздрави и успех в намирането на кученце. Приютите също са вариант, ако ще си вземате бигълоподобно.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 30 July 2012 - 07:45 PM
KaLii, в 30 July 2012 - 07:36 PM, написа:
Правилното понятие е чистопородно/нечистопородно. (да си знаеш, защото явно се интересуваш)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 30 July 2012 - 08:05 PM
KaLii, в 30 July 2012 - 07:58 PM, написа:

В клуба членуват хора, не кучета :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 30 July 2012 - 11:17 PM
е интересно да видя обявата. Ако може ми изпрати линка към нея на лично съобщение и аз ще я погледна.
Мисля че знам кои има малки бигълчета в нашия град към момента, ама дай да ги видя за всеки случай...
Публикувано: 01 August 2012 - 08:55 PM
Публикувано: 02 August 2012 - 12:52 AM
Преди да пишете какво си търсите, вземете и попрочетете няколко страници назад и ще си отговорите сами на въпросчетата. Само преди седмица или две писахме че няма мини и незнам си какви бигълчета, че не е хубаво да си вземате кученце от случайни места, че това крие редица опасности и т.н. Моля ви се четете преди да пишете, защото някак си е тъпо да се повтарят едни и същи неща във всяка втора страничка от форума. Нищо лично, просто от тук натам аз няма да си казвам мнението по подобни въпроси - щото писва...
Публикувано: 21 August 2012 - 03:47 PM
Ще се радвам ако споделите мнението си.
Публикувано: 26 August 2012 - 01:28 PM
Theodora, в 21 August 2012 - 03:47 PM, написа:
Аз лично не смятам че куче с много добре изразен ловен инстинкт като бигъла
би съжителствал добре със каквото и да бъде там дребно домашно животинче, но на
вас и на всеки друг нищо не би ви попречило да опитате и да видите какво ще последва...

Ванка, как ти се струва тази подрастваща биколорка - харесва ли ти?

Публикувано: 26 August 2012 - 01:39 PM
TORMENTOR, в 26 August 2012 - 01:28 PM, написа:
Theodora, в 21 August 2012 - 03:47 PM, написа:
Аз лично не смятам че куче с много добре изразен ловен инстинкт като бигъла
би съжителствал добре със каквото и да бъде там дребно домашно животинче, но на
вас и на всеки друг нищо не би ви попречило да опитате и да видите какво ще последва...

Ванка, как ти се струва тази подрастваща биколорка - харесва ли ти?

На този етап добре :) Макар че аз не си падам по модерните напоследък бигли с големи уши :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 11 September 2012 - 09:36 AM