Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4841 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 July 2012 - 05:10 PM

Виж тази тема- http://forum.dog.bg/...80%d0%bc%d0%b0/

Повечето дето пускат обяви и продават НЕродословни кучета за 150 лева са такива измекяри, и не се знае какво ще ти пробутат.

#4842 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 05:19 PM

Здравейте, бих искала да се извиня, че отново нямам време да пиша много, но се изкуших да се включа поради две причини. Първо, за да насърча Калина въпреки крехката й възраст да не подхожда емоционално, а да изчака търпелива раждането на родословни бигълчета в България при положение, че родителите й не искат да вземат от чужбина. За мен самата е непонятно какъв е проблемът, че кучето ще бъде докарано от друга държава, но вероятно хората се опасяват, че ще бъде по-скъпо. Калина, не искам да изнасям лекция, защото кучето ти трябва да е с родословие. Предполагам, че си във ваканция и имаш цяло лято да потърсиш в нета и да информираш и себе си и родителите си. Като не искаш родословно бигълче по-добре си осинови куче от приют. Нека развъдчиците тук ти обяснят за какво е важно родословието, защото със сигурност ще го направят по-добре от мен.

Бих искала да се обърна към Вано и Торментор като най-активни във форума, тъй като аз всеки ден от 2005 г. насам следя какво се пише в бигъл- темата и да ви споделя следното. В началото когато започнах да пиша в тази тема през 2005 г., темата беше много активна, жива и всички споделяхме весели случки и историйки, свързани с кучетата. Всичко бе много непринудено и спонтанно. Разбирам, че развъдната дейност, чистотата на породата, обсъждането на родословия и участие в изложби е нещо изключително важно, но оставам с впечатление, че от толкова обсъждания на експертно ниво простосмъртните хора:-)))) вече не се включват. Предполагам, че към сайта на бигъл клуба има форум (съжалявам, че в момента не помня, влизах няколко пъти преди време), в който може в детайли да водят дебати за това или онова родословно куче и създаването на бъдещо поколение. Искам да ви уверя, че съм безкрайно позитивна и се възхищавам на хора като вас, които са поели нещата в свои ръце:-)

Иначе ние с Рей сме супер. Грижим се него като за важна персона от първия ден. Той е едно щастливо куче, което тича на воля в двора на вилата ни през уикенда и ваканциите, а иначе се разхожда по 2 ч. всеки ден в парка. Хапва диетична храна Вирбак от година насам, защото е много лаком и така поддържаме прилично тегло.

Поздрави на всички съфорумци!
User's Signature

allure&Jack Ray

#4843 Потребителят е офлайн   KaLii Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 07:32 PM

Здравейте, бих искала да се извиня, че отново нямам време да пиша много, но се изкуших да се включа поради две причини. Първо, за да насърча Калина въпреки крехката й възраст да не подхожда емоционално, а да изчака търпелива раждането на родословни бигълчета в България при положение, че родителите й не искат да вземат от чужбина. За мен самата е непонятно какъв е проблемът, че кучето ще бъде докарано от друга държава, но вероятно хората се опасяват, че ще бъде по-скъпо. Калина, не искам да изнасям лекция, защото кучето ти трябва да е с родословие. Предполагам, че си във ваканция и имаш цяло лято да потърсиш в нета и да информираш и себе си и родителите си. Като не искаш родословно бигълче по-добре си осинови куче от приют. Нека развъдчиците тук ти обяснят за какво е важно родословието, защото със сигурност ще го направят по-добре от мен.

Аз разговарях с нашите за родословно бигълче, и те започнаха да мърморят какво му е толкова важното бигълчето да е с родословие. Казаха и че нямало значение и "чистокръвно" от "нечистокръвно" не се различават. Сега какво да правя? Решили са твърдо да ми го купят от обявата, защото "Е било близко!" (в Силистра), а мен не ме броят за слива като им казвам, че не са родословни. Въобще не обръщат внимание на това !! Повярвах им (нали са ми родители), ама вие като ми казвате че трябва да са родословни и аз започнах да се притеснявам. Какво му е толкова важното все пак? Търсих навсякъде и не мога да открия причина !!!

#4844 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 07:35 PM

Ни най-малко се опитвам да изказвам експертни мнения. Каквото има относно родословните и неродословни бигли (моето мнение) съм го казвал и в този и в много други форуми. Който се интересува може да чете и сам да достигне до своята си истина. Тук отговарям единствено на конкретни въпроси и то по възможно най-разбираем начин (дано да е така). Честно казано в момента нито ми се спори, нито ми се занимава с дрязги на тема родословно-неродословно. Нито пък ще седна да агитирам хора да идват в клуба и т.н. Всичко трябва да е на добра воля - ние сме клуб на любителите на чистопородни бигли в България. Който е разбрал ползата от чистопородно развъждане на бигли и иска да помогне за тяхното популяризиране, и развитие в нашата страна е добре дошъл.

А защо хората вече не пишат в темата не знам. Клуба реално функционира наново от юни 2011 г. или казано с други думи от около 1 година. А форума дефакто спря да се развива 2008 година, така че аз лично нямам идея защо няма интерес към него.

Поздрави на всички съфорумци и ще се радвам ако се активизирате и форума отново стане приятно място за общуване на феновете на биглите - родословни или не.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4845 Потребителят е офлайн   KaLii Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 07:36 PM

Оставяй то е ясно че аз ще получа нечистокръвно.

#4846 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 07:44 PM

Показване на мнениетоKaLii, в 30 July 2012 - 07:36 PM, написа:

Аз разговарях с нашите за родословно бигълче, и те започнаха да мърморят какво му е толкова важното бигълчето да е с родословие. Казаха и че нямало значение и "чистокръвно" от "нечистокръвно" не се различават. Сега какво да правя? Решили са твърдо да ми го купят от обявата, защото "Е било близко!" (в Силистра), а мен не ме броят за слива като им казвам, че не са родословни. Въобще не обръщат внимание на това !! Повярвах им (нали са ми родители), ама вие като ми казвате че трябва да са родословни и аз започнах да се притеснявам. Какво му е толкова важното все пак? Търсих навсякъде и не мога да открия причина !!!

С две думи - родословието е гаранция че кучето ви е бигъл, ще изглежда като бигъл и ще има характера, характерен за породата бигъл. Носи информация за родители, прародители и прапрародители, за техните постижения и здравен статус, което ще рече че има някаква гаранция, че кучето ви няма да е обременено с наследствени болести. Та това е родословието.

В никакъв случай не си купувайте бигъл от магазин. Има достатъчно размножители на бигли на междусъседско ниво. По-добре си го вземете от там, поне ще е гледано с повече внимание като малко и може би ще е обезпаразитено и ваксинирано наистина. Риска да попълните списъка в темата, която ви е посочила valnata, ако си вземете куче от борса или магазин е голям. Дай на родителите си да прочетата тази тема, а и многото подобни, които има в този форум.

Поздрави и успех в намирането на кученце. Приютите също са вариант, ако ще си вземате бигълоподобно.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4847 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 07:45 PM

Показване на мнениетоKaLii, в 30 July 2012 - 07:36 PM, написа:

Оставяй то е ясно че аз ще получа нечистокръвно.

Правилното понятие е чистопородно/нечистопородно. (да си знаеш, защото явно се интересуваш)
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4848 Потребителят е офлайн   KaLii Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 07:58 PM

Благодаря на всички ви. Все пак дори и да не е ЧИСТОПОРОДНО, се надявам да ме приемете в клуба. Ако не искате, няма проблеми. :wink:

#4849 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 08:05 PM

Показване на мнениетоKaLii, в 30 July 2012 - 07:58 PM, написа:

Благодаря на всички ви. Все пак дори и да не е ЧИСТОПОРОДНО, се надявам да ме приемете в клуба. Ако не искате, няма проблеми. :wink:

В клуба членуват хора, не кучета :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4850 Потребителят е офлайн   KaLii Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 08:12 PM

Благодаря !!! :af_089: А относно кученцето, ще видим какво ще стане. ;)

#4851 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2012 - 11:17 PM

Понеже каза че бигълчетата дето сте гледали с вашите са били в Силистра, пък аз съм от същия град и ми
е интересно да видя обявата. Ако може ми изпрати линка към нея на лично съобщение и аз ще я погледна.
Мисля че знам кои има малки бигълчета в нашия град към момента, ама дай да ги видя за всеки случай...
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#4852 Потребителят е офлайн   elisido Икона

Публикувано: 01 August 2012 - 08:55 PM

zdraveite ,predvaritelno se izvinqvam za latinicata no pisha ot pc na priqtel ,ot godina iskam da si kupq kuchence bigalche,namerihme razvadnik v varna no kuchencata izglejdaha dosta zanemareni mrasni i se otkazahme vse pak iskaha 600 lv za tqh ,ta ako moje nqkoi da butne edno ramo ot kade da si vzemem sklonni sme da dadem do 700 lv za kuchence kato iskame da e ot mini bigalcheta ,zashtoto she go othlejdame v apartament i na po golqmko nqma da mu e koi znae kolko komfortno .blagodarq predvaritelno i otno se izvinqvam za llatinicata

#4853 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 August 2012 - 12:52 AM

Абе хора, вие всички все едно падате от марс и хоп в темата за породата която ви интересува!
Преди да пишете какво си търсите, вземете и попрочетете няколко страници назад и ще си отговорите сами на въпросчетата. Само преди седмица или две писахме че няма мини и незнам си какви бигълчета, че не е хубаво да си вземате кученце от случайни места, че това крие редица опасности и т.н. Моля ви се четете преди да пишете, защото някак си е тъпо да се повтарят едни и същи неща във всяка втора страничка от форума. Нищо лично, просто от тук натам аз няма да си казвам мнението по подобни въпроси - щото писва...
User's Signature

Качена снимка

#4854 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 06 August 2012 - 10:07 PM

Dufosee Connors - един груб великобританец! :ud_009:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4855 Потребителят е офлайн   Theodora Икона

Публикувано: 21 August 2012 - 03:47 PM

Здравейте! С приятелят ми скоро ще имаме бигъл. Проблемът е, че ни няма по цял ден - на работа сме и няма кой да гледа животинчето или с кого да си прави компания, а бигълът не обича да е сам. Решихме да купим някакъв дребен домашен любимец като морското свинче, за да си правят компания, но все още не знаем, дали това е най-правилното.
Ще се радвам ако споделите мнението си.

#4856 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 01:28 PM

Показване на мнениетоTheodora, в 21 August 2012 - 03:47 PM, написа:

Здравейте! С приятелят ми скоро ще имаме бигъл. Проблемът е, че ни няма по цял ден - на работа сме и няма кой да гледа животинчето или с кого да си прави компания, а бигълът не обича да е сам. Решихме да купим някакъв дребен домашен любимец като морското свинче, за да си правят компания, но все още не знаем, дали това е най-правилното.

Аз лично не смятам че куче с много добре изразен ловен инстинкт като бигъла
би съжителствал добре със каквото и да бъде там дребно домашно животинче, но на
вас и на всеки друг нищо не би ви попречило да опитате и да видите какво ще последва... :ab_041:

Качена снимка

Качена снимка

Ванка, как ти се струва тази подрастваща биколорка - харесва ли ти? :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

#4857 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 01:39 PM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 26 August 2012 - 01:28 PM, написа:

Показване на мнениетоTheodora, в 21 August 2012 - 03:47 PM, написа:

Аз лично не смятам че куче с много добре изразен ловен инстинкт като бигъла
би съжителствал добре със каквото и да бъде там дребно домашно животинче, но на
вас и на всеки друг нищо не би ви попречило да опитате и да видите какво ще последва... :ab_041:

Качена снимка

Качена снимка

Ванка, как ти се струва тази подрастваща биколорка - харесва ли ти? :tb_195:

На този етап добре :) Макар че аз не си падам по модерните напоследък бигли с големи уши :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4858 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 02:46 PM

Качена снимка
Татко и Пепи не е с чак толкоз големи уши, баща му двойният световен шампион също... :md_064:

Качена снимка
Ch.Angyali Annie Sir Casper е дядо на двуцветната кучица от страна на нейната майка! :smile:
User's Signature

Качена снимка

#4859 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2012 - 09:36 AM

Мърфи чака да се изпече тутманика:mg_062:
Прикачена снимка

#4860 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2012 - 05:41 PM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 06 August 2012 - 08:07 PM, написа:

Dufosee Connors - един груб великобританец! :ud_009:

Моят Рей много прилича на този красавец. Също толкова красиви шарки и толкова як и висок. Много се кефя на такива екземпляри :wub:
User's Signature

allure&Jack Ray

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема