Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#521 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 June 2006 - 08:49 PM

Голям красавец е!Стискаме палци да не е нищо сериозно.
Как се казва?От къде го взехте?
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#522 Потребителят е офлайн   vutova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 June 2006 - 09:14 PM

Казва се Бъки. Всъщност той е донесен от Англия като малък и ние го получихме по стечение на обстоятелствата преди около 7 години. Първо само го разхождахме, след това го взимахме за по няколко дни и накрая си остана при нас. До толкова сме свикнали с него, че си е като част от семейството.

Коя е Джина? Разкажи ми за нея.

#523 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 11:16 AM

Джина е нашата бигълка /кучето от подписа ми/.Родена е на 3 юни 2002.Баща и се казваше Бруно взет от развъдник,но лоши хора ни го отровиха.Майка и се казваше Лейди също от развъдник.Тя беше доста стара и години след смъртта на Бруно почина и тя.
Джина е раждала 2 пъти.Първият път 2 кученца-момчета.Втория път 3 кученца пак момчета.
"Мъжът" се казва Бруно шампион на Б-я за 2004 година мисля също и на Унгария.
На по-задните страници има техни снимки.
User's Signature

Beagle

#524 Потребителят е офлайн   Vess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2006 - 01:18 PM

Здравейте и от мен.
Бихте ли ми казали колко горе-долу струва кученце от тази порода? Преди малко звънях на една обява и човека (от Пловдив беше) ми каза, че кученцата, които продава са 400-500лв. и отделно ако искам родословие - още 150лв. отгоре. Това реална цена за тази порода ли е?

#525 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 01:49 PM

В зоо магазините са около 500 лв.
Иначе цените са около 300-400лв.
User's Signature

Beagle

#526 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 02:05 PM

Цитат

Здравейте и от мен.
Бихте ли ми казали колко горе-долу струва кученце от тази порода? Преди малко звънях на една обява и човека (от Пловдив беше) ми каза, че кученцата, които продава са 400-500лв. и отделно ако искам родословие - още 150лв. отгоре. Това реална цена за тази порода ли е?

Няма родословие което да струва 150 лева.Освен това,когато взимате куче от легитимен развъдник,то ще ви бъде дадено с родословие без да плащате за него.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#527 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 June 2006 - 02:22 PM

Vess, подкрепям казаното от sheltie. Няма родословие, което да струва толкова пари.

#528 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 02:29 PM

Има, има - фалшивото родословие е толкоз пари, даже и по 100лв. се намират n)

#529 Потребителят е офлайн   Vess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2006 - 02:42 PM

Това че родословието е безплатно, когато е истинско, и аз го предположих, затова и благодарих на господина, който ми го предложи и затворих телефона...
Тогава остава въпроса към кой клуб да се обърна за куче от тази порода?
Няма "Бигъл клуб" или нещо от сорта, поне не в сайта на Българска Републиканска Федерация по Кинология не го пише.
Остава само клуб "Българско гонче" предполагам - в с.Баня, Панагюрско.
Обаче телефона си е голяма загадка - Председател:Митю Точев 9936/506
(Не става като се добави нула отпред, а други кординати няма).

#530 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 03:46 PM

Между бигъл и българско гонче няма нищо общо.Според мен,за да имате наистина бигъл се обърнете към някой развъдник за породата и понеже такъв тук няма, най-добре влезте в контакт с чужди развъдници.В Сърбия също развъждат бигъли и няма да ви излезне скъпо куче внесено от там.
Успех!
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#531 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 04:40 PM

Здравейте и от мен . По темата за родословието мога да кажа че , родословията които се дават за кучета които са внос са абсолютно неизползваеми в България. Веднага обяснявам за какво става въпрос. Родословието на Ози за което платихме допълнителни 400лв , не може да бъде регистрирано в България понеже не е за експорт. Поради тази причина вчера изпратих родословието до Словакия , от където ще ми изпратят ново родословие което ще бъде за експорт и ще мога да го регистрирам в БГ. Така че , изобщо не плащайте за родословие на което не пише че е за експорт (пише го в горният десен ъгъл на родословието "This pedigree is not valid for export"). Относно закупуването на Бигъл от България , сигурна съм че в този форум съм изписала достатъчно за последствията от това , през какъв ад минахме докато излекуваме Ози . Ако имате желание да си купите здраво кученце срещу 200 евро , можете да го направите от този ръзвъдник
http://www.darksan.sk/
където ще ви бъде издадено оригинално родословие за експорт и кученцето ще бъде здраво . Като сметнете и транспорта ще излезе 800 лв . Другият вариянт е мама Джина като роди b) , също ще има здрави бигли bravoS . Надявам се да съм помогнала .

Поздрави
Нели d)
User's Signature

Dushko dobrodushko

#532 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 04:52 PM

Цитат

родословията които се дават за кучета които са внос са абсолютно неизползваеми в България.

Това което твърдите изобщо не е вярно.Всички мои кучета са внос и никога не съм имал проблем да регистрирам родословията им в нашата федерация.Могли сте да избегнете даването на още 400 лева,ако бяхте попитали например в този форум.
User's Signature

#533 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 June 2006 - 05:01 PM

Наистина, sheltie е прав да ви се чуди. Кое е това родословие, което струва 400 лева!? Мисля, че просто са злоупотребили с вас най-нагло. Ваденето на родословие е ВИНАГИ важно и полезно, независимо експортно или не! Най-малкото стопаните като вас могат по-късно, когато решат да стават членове на клуб и да развъждат, да си извадят експортно въз основа на стандартното.
User's Signature

Качена снимка

#534 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 08:21 PM

Чесно казано аз не съм много "за" купуване на кученце от чужбина,защото не знаеш какво ще ти го донесат,ще е здраво ли.Ние така преди щяхме да се излъжем да си вземем кученце от някаква борса или нещо такова ,която внася кученца от чужбина.
Докато за родословията аз не съм много на "ти" в това отношение, но мисля,че определено за едно истинско родословие не трябва да се плаща.
User's Signature

Beagle

#535 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 08:35 PM

Абсолютно съгласна...
Магазини и борси = мизерници и изнудвачи.
Бигли в България не се развъждат, внесете си от чужбина. Ако трябва ще помогнем с връзки и приятели, в Сърбия са достатъчно евтини и качествени; в Унгария също има хубави развъдници... естествено, и в Словения, Словакия, Чехия и къде ли още не. ВСИЧКО, което бихте могли да си купите от България като "бигъл", или ще е минало покрай породата куче без документи и без нормален характер, за външния вид да не говорим; или ще е внос от някоя от гореспоменатите държави, търговско развъждане - т.е. родено и израсло в някоя дупка в земята (буквално! bl) ), купено от прекупвача за около 30-40 евро и препродадено на вас за десеторно повече. За 30 евро КАК се гледат родителите на бебето и самото бебе е по-добре човек да не мисли, мен лично тръпки ме полазват при самата идея.
Не знам как да го кажа по-ясно: ВСЯКО ЕДНО КУПЕНО ОТ МАГАЗИН, БОРСА И ПРЕКУПВАЧ КУЧЕНЦЕ ПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ НА ПРОДАВАЧА СИ и в поне 50% от случаите носи нещастни преживявания на новия си собственик... и КУПУВАЙКИ КУЧЕ ОТ МАГАЗИН/БОРСА/ПРЕКУПВАЧ, автоматично обричате поне 10 други на месец-два живот в аквариума. Магазинските кученца са: болни (в голям процент от случаите), с увредена психика (в още по-голям процент от случаите), с ниско качество (също в голям процент от случаите). Дори ако всичко им е наред и героично са се преборили с преживяванията и заразите, ТО ПАК ВСЕ НЯКОГА - след месец, година, пет - животът в аквариума ще даде своето отражение върху здравето им. Другояче казано, магазинските кучета живеят ПО-МАЛКО от събратята си, които са родени в нормален развъдник и не са стигали до "витрината" - 5-6 години, доста рядко повече... и страдат МНОГО ПО-ЧЕСТО от тежки заболявания - от "невинен" гастрит и слаб стомах до проблеми с черния дроб, бъбреците, ставите...
Още по-накратко: Куче се купува от развъдник или развъдчик, член на организация за породата (или в случая с биглите - дружество) и то човек, който гледа кучетата и кученцата си добре, храни ги правилно и не цели търговска печалба (такава липсва при правилно отглеждане). Цената често е по-ниска от магазинската, но пък нямате последващи ветеринарни разходи 1super и почти със сигурност (освен ако не се случи нещо фатално...) животинката ще изживее здрава и жизнена пълноценно отпуснатите й от Господ и човека 10-15 годинки.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#536 Потребителят е офлайн   loriche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 08:41 PM

Здравейте на всички почитатели на бигълчетата b) Аз лично имам дакелка,но след дакелите най-обичам бигълите.Незнам нищо за тях но те са единствената порода за която се сещам всеки път като чуя думата куче.Те са моята представа за куче.Е,дакелите също l) Цункайте ги от мен!

#537 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 09:18 PM

Цитат

Цитат

родословията които се дават за кучета които са внос са абсолютно неизползваеми в България.

Това което твърдите изобщо не е вярно.Всички мои кучета са внос и никога не съм имал проблем да регистрирам родословията им в нашата федерация.Могли сте да избегнете даването на още 400 лева,ако бяхте попитали например в този форум.

Здравей Шелти , когато отидохме да купуваме Ози изобщо не знаех за този форум , което е грешка защото тогава нямаше да вземем болно куче от зооборса. А за родословието , щом ти казваш че нямаш проблеми аз ти вярвам , но и тук в този форум ми казаха че ако не е за експорт не мога да го регистрирам в Бг.
http://dog.bg/f/inde...15&#entry114354
ето това ми отговориха . Може и да са ме заблудили , не знам . Аз писах писмо и на жената при която живее бащата на Ози в Словакия , и тя ми каза също че на родословието трябва да пише че е за експорт. Не знам вече на кого да вярвам s) .
В крайна сметка то вече пътува за Словакия . А за парите които сме дали за родословието , прави сте че е злоупотреба , но какво да направя , вече е минало .
User's Signature

Dushko dobrodushko

#538 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 09:42 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Здравей Шелти , когато отидохме да купуваме Ози изобщо не знаех за този форум , което е грешка защото тогава нямаше да вземем болно куче от зооборса. А за родословието , щом ти казваш че нямаш проблеми аз ти вярвам , но и тук в този форум ми казаха че ако не е за експорт не мога да го регистрирам в Бг.
http://dog.bg/f/inde...15&#entry114354
ето това ми отговориха . Може и да са ме заблудили , не знам . Аз писах писмо и на жената при която живее бащата на Ози в Словакия , и тя ми каза също че на родословието трябва да пише че е за експорт. Не знам вече на кого да вярвам s) .
В крайна сметка то вече пътува за Словакия . А за парите които сме дали за родословието , прави сте че е злоупотреба , но какво да направя , вече е минало .

Здравей ozzi, съвсем правилно са ти казали че само експортните родословия се регистрират у нас.Нещото което ме съмнява в твоя случай обаче е дали наистина ще успееш да получиш родословието на твоето куче.Това че бащата на твоето куче има родословие,съвсем не е достатъчно условие твоето куче да има родословие.Трябва да провериш дали наистина твоето куче е родено в легитимен развъдник и да се обърнеш към тях.Ако от зооборсата са ти обещали че ще ти уредят да получиш истинско експортно родословие с тяхна помощ,дълбоко се съмнявам че ще си удържат на обещанието.Нагледали сме се на "истински"родословия от зооборси.
Все пак ти желая успех!
User's Signature

#539 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 10:35 PM

Уфф нещо не си ме разбрал Шелти , значи аз се свързах със жената която има развъдник в Словакия и от който развъдник е бащата на Ози. Тя ми каза да изпратя по пощата с препоръчано писмо , родословието на Ози което си е на словенски език , в киноложкото дружество в Братислава. И от там ще ми пратят ново , на което ще пише че е за експорт. Това ми беше мисълта като писах че родословията не вършат работа , защото борсите не си правят труда като купуват кучета от чужбина да вземат такова родословие за експорт. И аз стискам палци всичко да е наред , и да си получа родословието . Ако ли не , здраве да е , какво да направя. Важното е че Ози е жив и здрав и ме радва w)

Поздрави
Нели
User's Signature

Dushko dobrodushko

#540 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2006 - 10:45 PM

Разбрах те отлично,но реда е следния :Трябва да се свържеш с развъдника където е родено кученцето и чиято собственост е МАЙКАТА.От там ,документацията че има родено кучило се пази в клуба по порода и когато дадено кученце отива зад граница се прави необходимото федерацията да издаде експортно родословие.Не може всеки от всякъде да пише до дадена федерация дайте ми експортно родословие.Просто има установен ред.Така че първо потърси съдействие от развъдника където е родено кучето,после от клуба им и те ще ти помогнат за издаване на експортното родословие.Федерацията им едва ли ще ти изпрати експортно родословие въз основа на изпратеното от теб.
Желая здраве на Ози,а на теб щастие с него!
Поздрави!
User's Signature

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни