Бигъл
Публикувано: 15 June 2006 - 08:49 PM
Как се казва?От къде го взехте?
Публикувано: 15 June 2006 - 09:14 PM
Коя е Джина? Разкажи ми за нея.
Публикувано: 16 June 2006 - 11:16 AM
Джина е раждала 2 пъти.Първият път 2 кученца-момчета.Втория път 3 кученца пак момчета.
"Мъжът" се казва Бруно шампион на Б-я за 2004 година мисля също и на Унгария.
На по-задните страници има техни снимки.
Публикувано: 16 June 2006 - 01:18 PM
Бихте ли ми казали колко горе-долу струва кученце от тази порода? Преди малко звънях на една обява и човека (от Пловдив беше) ми каза, че кученцата, които продава са 400-500лв. и отделно ако искам родословие - още 150лв. отгоре. Това реална цена за тази порода ли е?
Публикувано: 16 June 2006 - 01:49 PM
Иначе цените са около 300-400лв.
Публикувано: 16 June 2006 - 02:05 PM
Цитат
Бихте ли ми казали колко горе-долу струва кученце от тази порода? Преди малко звънях на една обява и човека (от Пловдив беше) ми каза, че кученцата, които продава са 400-500лв. и отделно ако искам родословие - още 150лв. отгоре. Това реална цена за тази порода ли е?
Няма родословие което да струва 150 лева.Освен това,когато взимате куче от легитимен развъдник,то ще ви бъде дадено с родословие без да плащате за него.

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 16 June 2006 - 02:42 PM
Тогава остава въпроса към кой клуб да се обърна за куче от тази порода?
Няма "Бигъл клуб" или нещо от сорта, поне не в сайта на Българска Републиканска Федерация по Кинология не го пише.
Остава само клуб "Българско гонче" предполагам - в с.Баня, Панагюрско.
Обаче телефона си е голяма загадка - Председател:Митю Точев 9936/506
(Не става като се добави нула отпред, а други кординати няма).
Публикувано: 16 June 2006 - 03:46 PM
Успех!

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 16 June 2006 - 04:40 PM
http://www.darksan.sk/
където ще ви бъде издадено оригинално родословие за експорт и кученцето ще бъде здраво . Като сметнете и транспорта ще излезе 800 лв . Другият вариянт е мама Джина като роди b) , също ще има здрави бигли bravoS . Надявам се да съм помогнала .
Поздрави
Нели d)

Dushko dobrodushko
Публикувано: 16 June 2006 - 04:52 PM
Цитат
Това което твърдите изобщо не е вярно.Всички мои кучета са внос и никога не съм имал проблем да регистрирам родословията им в нашата федерация.Могли сте да избегнете даването на още 400 лева,ако бяхте попитали например в този форум.

Публикувано: 16 June 2006 - 05:01 PM
Публикувано: 16 June 2006 - 08:21 PM
Докато за родословията аз не съм много на "ти" в това отношение, но мисля,че определено за едно истинско родословие не трябва да се плаща.
Публикувано: 16 June 2006 - 08:35 PM
Магазини и борси = мизерници и изнудвачи.
Бигли в България не се развъждат, внесете си от чужбина. Ако трябва ще помогнем с връзки и приятели, в Сърбия са достатъчно евтини и качествени; в Унгария също има хубави развъдници... естествено, и в Словения, Словакия, Чехия и къде ли още не. ВСИЧКО, което бихте могли да си купите от България като "бигъл", или ще е минало покрай породата куче без документи и без нормален характер, за външния вид да не говорим; или ще е внос от някоя от гореспоменатите държави, търговско развъждане - т.е. родено и израсло в някоя дупка в земята (буквално! bl) ), купено от прекупвача за около 30-40 евро и препродадено на вас за десеторно повече. За 30 евро КАК се гледат родителите на бебето и самото бебе е по-добре човек да не мисли, мен лично тръпки ме полазват при самата идея.
Не знам как да го кажа по-ясно: ВСЯКО ЕДНО КУПЕНО ОТ МАГАЗИН, БОРСА И ПРЕКУПВАЧ КУЧЕНЦЕ ПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ НА ПРОДАВАЧА СИ и в поне 50% от случаите носи нещастни преживявания на новия си собственик... и КУПУВАЙКИ КУЧЕ ОТ МАГАЗИН/БОРСА/ПРЕКУПВАЧ, автоматично обричате поне 10 други на месец-два живот в аквариума. Магазинските кученца са: болни (в голям процент от случаите), с увредена психика (в още по-голям процент от случаите), с ниско качество (също в голям процент от случаите). Дори ако всичко им е наред и героично са се преборили с преживяванията и заразите, ТО ПАК ВСЕ НЯКОГА - след месец, година, пет - животът в аквариума ще даде своето отражение върху здравето им. Другояче казано, магазинските кучета живеят ПО-МАЛКО от събратята си, които са родени в нормален развъдник и не са стигали до "витрината" - 5-6 години, доста рядко повече... и страдат МНОГО ПО-ЧЕСТО от тежки заболявания - от "невинен" гастрит и слаб стомах до проблеми с черния дроб, бъбреците, ставите...
Още по-накратко: Куче се купува от развъдник или развъдчик, член на организация за породата (или в случая с биглите - дружество) и то човек, който гледа кучетата и кученцата си добре, храни ги правилно и не цели търговска печалба (такава липсва при правилно отглеждане). Цената често е по-ниска от магазинската, но пък нямате последващи ветеринарни разходи 1super и почти със сигурност (освен ако не се случи нещо фатално...) животинката ще изживее здрава и жизнена пълноценно отпуснатите й от Господ и човека 10-15 годинки.

Публикувано: 16 June 2006 - 08:41 PM
Публикувано: 16 June 2006 - 09:18 PM
Цитат
Цитат
Това което твърдите изобщо не е вярно.Всички мои кучета са внос и никога не съм имал проблем да регистрирам родословията им в нашата федерация.Могли сте да избегнете даването на още 400 лева,ако бяхте попитали например в този форум.
Здравей Шелти , когато отидохме да купуваме Ози изобщо не знаех за този форум , което е грешка защото тогава нямаше да вземем болно куче от зооборса. А за родословието , щом ти казваш че нямаш проблеми аз ти вярвам , но и тук в този форум ми казаха че ако не е за експорт не мога да го регистрирам в Бг.
http://dog.bg/f/inde...15&#entry114354
ето това ми отговориха . Може и да са ме заблудили , не знам . Аз писах писмо и на жената при която живее бащата на Ози в Словакия , и тя ми каза също че на родословието трябва да пише че е за експорт. Не знам вече на кого да вярвам s) .
В крайна сметка то вече пътува за Словакия . А за парите които сме дали за родословието , прави сте че е злоупотреба , но какво да направя , вече е минало .

Dushko dobrodushko
Публикувано: 16 June 2006 - 09:42 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Здравей Шелти , когато отидохме да купуваме Ози изобщо не знаех за този форум , което е грешка защото тогава нямаше да вземем болно куче от зооборса. А за родословието , щом ти казваш че нямаш проблеми аз ти вярвам , но и тук в този форум ми казаха че ако не е за експорт не мога да го регистрирам в Бг.
http://dog.bg/f/inde...15&#entry114354
ето това ми отговориха . Може и да са ме заблудили , не знам . Аз писах писмо и на жената при която живее бащата на Ози в Словакия , и тя ми каза също че на родословието трябва да пише че е за експорт. Не знам вече на кого да вярвам s) .
В крайна сметка то вече пътува за Словакия . А за парите които сме дали за родословието , прави сте че е злоупотреба , но какво да направя , вече е минало .
Здравей ozzi, съвсем правилно са ти казали че само експортните родословия се регистрират у нас.Нещото което ме съмнява в твоя случай обаче е дали наистина ще успееш да получиш родословието на твоето куче.Това че бащата на твоето куче има родословие,съвсем не е достатъчно условие твоето куче да има родословие.Трябва да провериш дали наистина твоето куче е родено в легитимен развъдник и да се обърнеш към тях.Ако от зооборсата са ти обещали че ще ти уредят да получиш истинско експортно родословие с тяхна помощ,дълбоко се съмнявам че ще си удържат на обещанието.Нагледали сме се на "истински"родословия от зооборси.
Все пак ти желая успех!

Публикувано: 16 June 2006 - 10:35 PM
Поздрави
Нели

Dushko dobrodushko
Публикувано: 16 June 2006 - 10:45 PM
Желая здраве на Ози,а на теб щастие с него!
Поздрави!