Бигъл
Публикувано: 15 June 2012 - 06:04 PM
TORMENTOR, в 15 June 2012 - 03:06 PM, написа:
F: JEW'2010 Ch.Alotorius Old Glory Luxurious Boy
(Ch.Absolutery Spotless Wezyr + Ch.Princess Xena Xandrina)
M: Ch.Maglodi Biggy-Boys Felicita
(Res.JEW'2008 Ch.Dialynne Atlantis + Maglodi Biggy-Boys Aphrodite)
Диди и Ванко, к'во ще кажете за таз мома?

Според мен става не само за Озко :) Млада женска, с добра кръв. Ако имаш възможност прави я българка :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 19 June 2012 - 11:08 AM
Int.Ch.Dialynne Atlantis a.k.a."Jordy" + Ch.Niva od Progara
Ако в момента не си търсех голяма и зряла бигълка, бих си взел бебе
от тази връзка. Ако някой си търси към момента родословно бебенце, може да
се свърже със мен и аз ще му помогна да се свърже с жената която има това кучило...
Публикувано: 22 June 2012 - 07:27 PM
Предполагам, че като повечето хора избрали си вече порода куче, на мен също първата ми реакция беше да проверя за цената. И къде по-удобно място за това от обявите в борсата, нали? Само след няколко цъквания на мишката развълнуван вече разглеждах обяви за бигъли.
Но преди да се впусна в каквото и да било, реших все пак да потърся мнения за закупуването на кученце от подобно място и попаднах на темата в този форум за борсите за кученца. Еми, скъса ми се сърцето по две причини след като прочетох първите 3-4 страници.
Първата е заради съдбата на закупените от борси/зоомагазини животинки и за мъката и тревогите на бившите стопани. Радвам се, че успях да избегна подобен кошмар.
Втората причина беше, че разбирайки, че от подобно място не можеш да си купиш нищо друго освен бомба със закъснител, аз осъзнах, че здрав и истински бигъл ще струва много повече.
Общо взето се опитвам да разбера дали въобще мога да си позволя здрав бигъл за домашен любимец, без претенции за потеклото и изложбения потенциал.
Знам, че никой не обича да го питат първо за цената и че всеки сам си я определя, но в повечето случаи тя е основната пречка и не виждам причина защо този въпрос трябва да се отлага до последно. Мен честно казано си ме е срам да се обадя директно на развъдчик и да го питам направо за цената.
Та ще съм благодарен, ако се намери някой услужлив потребител, който е минал по този път или пък се занимава с това и има желание да ми обърне внимание. Може и на лично съобщение, ако не е за всеослушание. :)
Надявам се, че не съм засегнал някой по някакъв начин. Поздрави!
Публикувано: 22 June 2012 - 10:42 PM

Публикувано: 23 June 2012 - 04:30 PM
Публикувано: 23 June 2012 - 06:07 PM
България и от там са членове на БРФК и FCI ще получите ако се свържете със самия клуб.
Направете го и съм сигурен, че ще ви помогнат най-малкото с необходимата ви информация!

Публикувано: 26 June 2012 - 12:50 PM
Liubopitka, в 26 June 2012 - 08:15 AM, написа:
Еми иначе спи по цял ден, ту на едната си кълка - ту на другата се мести!

Е тук съм го изкъпал и прилича на кокошка "копринка", пък и мирише на такава...

Публикувано: 26 June 2012 - 03:12 PM
TORMENTOR, в 26 June 2012 - 12:50 PM, написа:
Е как са го научили да спи в такова легло? Аз на моя му купих същото - първия ден изяде възглавничката, втория нагриза и леглото. Спеше навсякъде другаде само не в него. Леглото ползваше за играчка, че си го и рзанасяше насам натам

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 26 June 2012 - 04:48 PM

У нас лабрадора - 8 години - от една седмица спи в сандъка дето гледаме бигълските бебета и не дава дума да се издума да го освободи...
Ози вече е по-кротък, защото е голям и защото си е наместил хормона ... /ако ме разбираш каво и скам да кажа

Анукчо има още да рови в багажника на колата /както в Банско/ и да дъвче леглата - щото моми му трябват на човека /ако ме разбираш каво и скам да кажа

Публикувано: 26 June 2012 - 09:46 PM
Публикувано: 28 June 2012 - 12:53 PM
vano, в 26 June 2012 - 03:12 PM, написа:

Този Ози явно с възраста наистина се е кротнал и не гризе нищо, лежи си и в леглото - него също не гризе. Наплашиха ме колко бил правел бели, гризял обувки и какво ли не. Да ви кажа, при мене единственото което прави е да се изправя по барплотовете в кухнята и на масата. Също и си вре главата в хладилника за секунда, само да не си подготвен и оня те е изпреварил и вече се е сврял вътре с таз голяма "кратуна" ушата! :) Обувките уж гризял, пък у нас често спи до вратата и лежи върху чехлите на жената и детето. Мойте чепици нещо явно му смърдят повече или пък нарочно не го кефят...

Иначе да, пускам му от време на време по някое малко стафи да го сръчква - че много спи бе, ама ха...

Ей пък това за багажника е кошмар. Пред 1989 година, когато българските турци отиваха на т.н."екскурзия" в Турция и масово напускаха домовете си в Добруджа и Делиормана, ние взехме от тъста на тогавашния мюфтия Недим Генджев едно мъжко българско гонче, подарено му от ФЧПЛК "Дунав" - гр.Русе и син на известния тогава разплодник Цар. Та туй куче решихме да го превозим в багажника на полския ни фиат тогава и понеже ни се видя злобничко, баща ми вика ей аз няма да рискувам да го оставя да го държиш от с.Искра до нашето село Добротица в тебе че си на 10 години и да не направим беля. Ако искате ми вярвайте, за тия около десетина километра това гонче беше изкорубило всичко в багажника на фиата, чак кабелите на фаровете беше направил на парченца от по един сантиметър, баща ми откачи направо - пък аз се изумих. Такова нещо не бях виждал!

Публикувано: 28 June 2012 - 03:42 PM
TORMENTOR, в 28 June 2012 - 12:53 PM, написа:
За туй че, куче в багажник - никога !!!
И аз така, вече :) Само в транспортна чантра или клетка - никакви ми ти такива да му е широчко :) ;) ;)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн