Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4901 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 January 2013 - 09:53 AM

Показване на мнениетоradostina_gz, в 03 January 2013 - 05:33 PM, написа:

Здравейте! Моята история започва преди 6 месеца, когато се чудех каква порода куче да си взема. И така се спрях на Бигъл.. , но уви , когато прочетох какви са пакостници.. много се притесних как ще се справя.. Но след месец размисъл се престраших и си взех един не чак толкова луд бигъл.И на този етап от 5 мес. не мога да се оплача ..спрямо белите.. колкото и да не ми се вярва, нямам нищо нагризано ..ее освен 2 химикала :) Но голям проблем имам.. когато сме на разходка.. и като забие носа в земята.. все едно я няма в реалността...тогава много трудно си чува името :eg_033: вече се чудя как да се справя с този проблем.. ако на някого се е случвало това.. да драсне някой ред.. за инфо как се е справил :) благодаря много .. И все пак да се представим .... Това е ХераПрикачен файл ABCD0012.JPG

Няма как да се справите. Това е бигъл :) Ловно куче, със силен нюх. Нека си души, просто го отучете да яде всичко което мерне по земята. А за идването, когато го викате си има много начини, даже и в този форум някъде са описани - как да се обучи куче на елементарни команди. Да, при биглите е по-трудно, но става - все пак при тях освен носа, другата вдижеща сила е апетита :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4902 Потребителят е офлайн   Natyna Икона

Публикувано: 06 January 2013 - 05:22 PM

Здравейте на всички!

Открих хубавата ви тема и се самопоканих :)

Дядо Коледа ни донесе бигъл с всичките му бигълски номера и екстри: професионален мебелогризач, голям лакомник и беладжия с неизчерпаема любов към всички вкъщи и на улицата; плаче сърцеразирателно след всяко срещнато куче и възторжено се хвърля да проси ласки от всеки минувач, подвижен цирк сме...
Още не съм вадила снимки, но тези дни ще кача да ви го представя :)
На 3 месеца и една седмица е, казва се Макси; испански мачо :) Живеем в Испания и го взехме от развъдник с добра репутация. И тук стигаме до проблем, който ме притеснява. Преди два дни го заведохме на ветеринар, за да му направи основен рутинен преглед и да го разпитам относно грижите, които трябва да полагаме за мъника. Лекарят ни каза че е здрав, но единият му тестис още не е слязъл и най-вероятно е недоразвит или останал някъде в органите. Стана ми много мъчно. Човекът каза, че по принцип се чака да 6тия месец, преди да се потвърди че и двата тестиса са си на мястото, но според него няма смисъл да се надяваме :( Моля ви кажете ми ако знаете нещо повече за този проблем, има ли смисъл да се надяваме,че е само въпрос на време??
И преди някой да ме нападне, искам да кажа че с несъвършенство или без, ние си го обичаме безкрайно! Мъчно ми е само, че кученцето може да има здравословни проблеми след време...
Благодаря предварително и до скоро!

#4903 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2013 - 08:01 PM

Здравейте, на българското и испанското бигълчета и на техните бигълски собственици! :rc_036:

Относно неспуснатия все още тестис к'во да ви кажа, освен да се доверите на ветеринаря и
да поизчакате още малко за да се види дали ще се спусне в торбичката сам или ще си остане в
тялото му и по този начин точно той тестис не ще може да бъде функциониращ. Може ли да видим
родословието на кучето, че ми е интересно каква кръв носи - понеже сте писали че той е от развъдник?
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#4904 Потребителят е офлайн   radostina_gz Икона

Публикувано: 11 January 2013 - 11:53 AM

Здравейте, отново! Не знам дали постъпвам правилно, но определено, когато намалих значително храната на непослушната Хера, тя взе ,че показа много скрити таланти, които трябваше да покаже, много преди да се стигне до крайни мерки! Осъзнавам, че още е рано да се храни само 1 път на ден, но май в нашия случей е най- подходящото средство! За два- три дни.. стана толкова послушна, че не мога да повярвам.. :ab_041: Дано и за напред да е така!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4905 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2013 - 09:26 AM

http://www.bg-damma....aign=rss_banner

Бигъл – трицветният антидепресант

много симпатична статия за бигъл с малко история на породата

#4906 Потребителят е офлайн   radostina_gz Икона

Публикувано: 16 January 2013 - 09:47 AM

Здравейте! С всеки изминал ден се убеждавам, че бигъла си е бигъл няма втори като него! Всеки ден е различно с него! Като е пакостлив... се ядосваш :dh_188: , когато е тих се чудиш какво става да не би да му има нещо :) Не знам . но когато прочетох. че биглите са най- активни сутрин и вечер се учудих. .. като гледам моят "звяр" , май това не се отнася за нея! Сутрин спи до към 10 а вечер 22:30 най- късно е заспала... да не говорим и че през деня си спи.... бих казала , че имам мързеливо куче :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4907 Потребителят е офлайн   Daz Икона

Публикувано: 05 February 2013 - 06:46 PM

Здравейте. Нов съм във форума и четох за този мини (декоративен) бигъл. От 240 страница до 243 някъде (поставени от дати юни, юли 2012г.) се пише, че в България се очаквало мини (декоративен) бигъл след около 30-40 дни, а пък към 246 страница в тази тема пише, че такава порода няма въобще? Кое е вярното сега? Има ли родословна порода мини бигъл в България или няма? Може ли да се закупи такова куче от някъде или не? И също така характеристиките му са същите като на Бигъл, но просто е с по-малки размери така ли? Извинявам се ако въпроса ми се повтаря, но просто вече се обърках.
Питам, защото в един сайт намерих развъдник и продават точно мини Бигъл Английски - Елизабет (декоративен), който изглежда по-малък от стандартния - на стойност около 300-400лв. Има и доста снимки на малките, както и на бащата и майката. Бих бил благодарен да получа тази информация от вас, защото съм на път да си взема куче само се чудя между мини бигъл, мини джак ръсел или миниатюрен американски фокстериер. Става въпрос за куче в апартамент :)

#4908 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 06 February 2013 - 02:47 AM

Явно човек трябва да седи пред компютъра и да обеснява на всеки по отделно!

Абе не разбрахте ли хора, че измамници в тоз интернет има всякакви и юе те търсят точно е
такива точно балъци като вас - не достатъчно просветени, наивни и търсещи все нещо дето го няма...

Колко по-малък да е един бигъл от това дето е заложено в стандарта на породата, то да не е морско свинче?
User's Signature

Качена снимка

#4909 Потребителят е офлайн   Daz Икона

Публикувано: 06 February 2013 - 10:55 AM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 06 February 2013 - 02:47 AM, написа:

Явно човек трябва да седи пред компютъра и да обеснява на всеки по отделно!

Абе не разбрахте ли хора, че измамници в тоз интернет има всякакви и юе те търсят точно е
такива точно балъци като вас - не достатъчно просветени, наивни и търсещи все нещо дето го няма...

Колко по-малък да е един бигъл от това дето е заложено в стандарта на породата, то да не е морско свинче?

Я по-спокойно ве пещерняк... Я се дръж малко тиквеник. Аз не ти говоря, че съм тръгнал да купувам кучето и някой ми е казал, че има мини бигъл и съм готов вече да го купя.. Аз говоря за човек от форума, който е написал, че има такава порода и нито е продавач нито купувач - човека просто споделя мнение и аз се интересувам от това мнение за това питах. Нали за това е форумът да се пита и да се изясняват нещата колкото пъти трябва ! А ти явно си някакъв умствено изостанал, който не желае да си споделя мнението и да помага на хората с информация - за това по-добре да си беше замълчал с простото си мнение и да беше оставил някой по-компентентен и с желание човек да отговори по темата вместо теб....... Аман от такива хора като тебе, които си знаят работите ама ги мързи да обесняват. Щом си в този форум и пишеш по темите на хората, които питат въпроси (ЗА ТОВА Е ФОРУМ ДА СЕ ПИТА АКО ЩЕ И 1000 ПЪТИ, ЩОМ ПРЕДИ ТОВА НЕ Е ИЗЯСНЕНО ТОЧНО) интересуващи ги отностно избор за 10 години напред, значи ще отговаряш като човек.. Ако не искаш да отговаряш просто си подмини въпроса все едно не си го видял... Ееее ебахти важния тип. Айде отивай да си пиеш валерияна и да се успокояваш.. Пубер недорасъл.. в 3 часа през ноща ще ми пише теми.. Явно игрите ти идват в повече. И следващият път някой като пита въпрос в тази подтема ако не си готов да му отговориш, така че да му помогнеш - по-добре не пиши.. Такива "балъци като нас" не искам да слушаме тъпите мнение на тъпанари като вас....

#4910 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 06 February 2013 - 11:11 AM

Върни се отначалото на темата и я прочети внимателно, мове пък да прочетеш това което те интересува и да няма смисъл от въпросчетата ти! Не ми се пали, че да не ти обесня пък аз дали съм пубер или лунатик на хапченца. А пък ти за апартамент си купи мини заек, че е най-дребен и не лае! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#4911 Потребителят е офлайн   Daz Икона

Публикувано: 06 February 2013 - 11:38 AM

Цитат

Височина: мъжки и женска 33 - 40 см;

Тегло: мъжки 14 кг, женска 13 кг;

Качества и предназначения: Бигъл Мини се използва като предан домашен компаньон. Той е много предано и лесно поддаващо се на обучение куче. Поради спокойния си нрав той е незаменимо лабораторно животно в експерименталната медицина, където вече са създадени дори ценни инбредни линии.

Екстериор: Бигъл Мини има къси и добре замускулени задни и предни крайници. Опашката се носи вирната нагоре. Съществуват две породни разновидности - гладкокосместа (с къс, гъст и фин косъм) и твьрдокосместа (с остър, твърд и гъст косъм). Окраската най-често е трицветна - черно, бяло и пламъковочервено, често в преливащи се един в друг цветове.. Телосложението е компактно и набито, но не грубо. Главата е широка и закръглена, с изразен стоп. Има къса муцуна с черна носна гъба. Ушите са големи и висящи. Очите са кафяви. Шията е средно дълга. Гръдният кош е широк, гърбът - сравнително къс.

Рaзновидности: Английски Бигъл има 3 разновидности според предназначението си : Първият е стандартен Английски Бигъл с трицветна окраска(трикольор) и двуцветна окраска(бяло+кафяво). Този тип Бигъл е най-често използван за лов на диви животни, като гонче и кръвоследник. Той е задължително да бъде отглеждан в къща с двор, защото е много буен и има нужда от много пространство за всекидневни дълги разходки, той лае силно, като е в глутница с няколко кучета даже лаят му стига до виене. Втория тип е Декоративен Английски Бигъл (мини), той е точно копие на стандартния, само дето е по-дребен като габарити, с малко къса и заоблена муцунка е, подходящ е за отглеждане както в апартамент, така и в къща с двор. Декоративния тип Бигъл е създаден като специална селекция за кралица Елизабет за домашно куче, той си е загубил ловните качества. Той е по-спокоен като характер и не лае толкова силно, това го прави предпочитан в отглеждането му от градските жители. Третият Бигъл е Ирландски ловен Бигъл (Кръвоследник Кери Бигъл), той е най-едър от трите вида и е създаден за да ловува с Английските лордове, като бяга заедно с конете. Неговата окраска е винаги кафяво тяло с черен гръб.

Ето това е описанието за Мини бигъл от страницата на развъдника, който съм отворил в момента. Също така има и доста снимки на бащата, майката и малките кученца. Дават и 1 година гаранция за здравословното състояние за кучетата, закупени от тях. Сайта изглежда доста сериозен. Има снимки на самите развъдници, как раждат кучетата, как се отглеждат. И не е само за кучета има котки, гризачи, птици.. Какво мислите?

#4912 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2013 - 04:50 PM

Всички мислим, че трябва повече да четеш... и да мислиш...
Думите "породисто куче" напълно отговарят на въпроса - куче кето е от определена порода, породите са описани в стандарти на Световната киноложка организация. Като намериш стандарт за "мини бигъл" значи има такава порода и има породисти "мини бигли"...
Да ама НЕ, няма такъв стандарт - значи няма такава порода и такива кучета.
Светна ли ти лампата ??? Четенето е полезно.

#4913 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2013 - 04:52 PM

Всички стандарти на породите на следния адрес:
http://www.fci.be/nomenclature.aspx

#4914 Потребителят е офлайн   Daz Икона

Публикувано: 06 February 2013 - 06:58 PM

Ето това е отговор на въпроса... Можеше и с първото мнение да се каже. Точно това исках да ми се изясни, защото никъде не е написано. И пак както и да е българската работа си е българска .. създават се форуми, за да влизат такива "умници" като този по-горния и да се заяждат и да се правят на разбирачи с "непросветените" като нас :) Не всички сме "разбиращи" като вас в тая област ... Питай ме нещо за двигатели ще ти го кажа, но не и по такъв начин като теб :) А аз те питам в дадена област, която ми е мъглива и започваш да ми се правиш на големия тарикат... Е няма как да стане братко. За този сайт например въобще незнаех.. Аз си вземам куче за дома, а не за изложби както гледам, че сте се карали в предните постове ;p

#4915 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 06 February 2013 - 08:09 PM

Абе как всички се набивате на сайтове дето са създадени от някой си дребен тарикат с цел да ви вземе паричките, а ужким търсите и как тъй с гугъл дори не попадате на правилното место от което да почерпите точната информация бе - т'ва ви се чудя?
User's Signature

Качена снимка

#4916 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 February 2013 - 12:19 PM

На същия сайт са посочени регистрираните развъдници.

http://www.fci.be/affixes.aspx

Търсят се по азбучен ред.

#4917 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 11 February 2013 - 11:31 AM

BOB Cruft's 2007 - Ob-La-Di's Fabled Etienne Navarre

Ето ви един "мини" бигъл, станал шампион на най-старата кучешка изложба в света! :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4918 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 02:31 PM

Аз си падам по макси биглите, тея де са от 33 до 41 см.

А на ЗООБОРСА анимал има посветена цяла тема в този форум.

Във въпросната ЗООБОРСА са запазили "кръв" по линията бигли на Кралица Елизабет I, но тези бигли задължително се гледат в компанията на плачещи болонки, че да са в симбиоза - едните гледат тъжно, а другите плачат :) :) :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4919 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 02:36 PM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 11 February 2013 - 11:31 AM, написа:

Ето ви един "мини" бигъл, станал шампион на най-старата кучешка изложба в света! :ba_025:

Тихомире, тоя да не ти е нещо роднина :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4920 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 15 February 2013 - 11:57 AM

Показване на мнениетоvano, в 13 February 2013 - 02:36 PM, написа:

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 11 February 2013 - 11:31 AM, написа:

Тихомире, тоя да не ти е нещо роднина :)

На мен няма как да ми е роднина, че не съм бигъл - ама с некой от мойте бигли може и да са рода. Те нали всички са си малко или много роднини бе, бигълска им работа... :af_089: Де да беха мини бигли, щяха да ми счупят телефона за да се разпитват за малки - много са на мода тия миниатюрните напоследък! :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248