Бигъл
Публикувано: 01 June 2013 - 08:20 PM

Публикувано: 03 June 2013 - 04:07 PM
Също искам да ви попитам ще може ли да стои от 7:30 сутринта до към 14:00 на обяд защото нашите са на работа а аз на училище.Спестете си излишните коментари като: "Рибките са за теб" или "По добре си вземи коте" !! Известно ми е че ще му е скучно на кучето но ........
Благодаря предварително!

Публикувано: 03 June 2013 - 04:07 PM
Също искам да ви попитам ще може ли да стои от 7:30 сутринта до към 14:00 на обяд защото нашите са на работа а аз на училище.Спестете си излишните коментари като: "Рибките са за теб" или "По добре си вземи коте" !! Известно ми е че ще му е скучно на кучето но ........
Благодаря предварително!

Публикувано: 03 July 2013 - 08:17 AM
В момента явно доста я сърбят зъбките и обича да ги чеше, проблемът е че с това се научи и да хапе - просто ти налапва ръката и се настървява. Нормално ли е за бебешката ѝ възраст, дали ще отмине? Днес съвсем малко ме ухапа, без да иска, тъй като си играехме, раната е повърхностна - веднага я измих със сапун и сложих гентамицин - да ходя ли на лекар? Иначе е много умна, но и доста инатичка, не се отказва.. пробвах какви ли не тактики - разсейване, пляскам я лекичко по дупето, карам ѝ се, казвам ѝ "Не", старая се да не отстъпвам .. но тя е толкова упорита, че накрая пак си прави нейното..
Извинявам се, че ви затрупах с толкова въпроси, но наистина ми е притеснено да не продължи и занапред да прави така.
Публикувано: 02 August 2013 - 12:59 PM
Естествено като го вземем ще прекараме 1вите седмици с него вкъщи.
Мерси предварително!
Публикувано: 09 August 2013 - 05:04 PM
Къде сте мили хора?
Темата май към края се превръща в поле за състезателни прояви и все по-малко съвети ... Нищо чудно,че е пусто,ама аз все пак се надявам на някой отговор... Междувременно продължавам да ви чета (само на 30та страница съм)!
Публикувано: 09 August 2013 - 10:52 PM
Alma_Sola, в 02 August 2013 - 01:59 AM, написа:
Мерси предварително!
Здравейте! Преди по-малко от 5 дена си взехме малко кученце бигъл и аз също не съм много наясно.Правилно сте се ориентирали че вият когато са самотни .Нашето е много малко и когато не спи иска компания скимтейки (още не може да лае).Попринцип уж е хубаво да не спи много през деня за да може да спи през нощта иначе ако е в къщата ви може да ви събужда през нощта (така беше при нас :) ) Но все пак аз не съм експерт.Надявам се да съм помогнала!

П.С. Наистина неприятно,че форума е не толкова пълен...
Публикувано: 12 August 2013 - 11:02 AM
brunobeagle, в 09 August 2013 - 10:52 PM, написа:
Мерси предварително!
Здравейте! Преди по-малко от 5 дена си взехме малко кученце бигъл и аз също не съм много наясно.Правилно сте се ориентирали че вият когато са самотни .Нашето е много малко и когато не спи иска компания скимтейки (още не може да лае).Попринцип уж е хубаво да не спи много през деня за да може да спи през нощта иначе ако е в къщата ви може да ви събужда през нощта (така беше при нас :) ) Но все пак аз не съм експерт.Надявам се да съм помогнала!

Mного ти благодаря за отговора... Май няма други активни участници тук... Пусни ако искаш снимка на бебето,ще се радвам да го видя :)
При вас има ли някой,който може да стои с кученцето по цял ден? Мислите ли по ваше наблюдение,че ако имаше вкъщи друго куче/котка за компания, щеше да приема отсъствието по-леко?
Много ще съм благодарна ако споделиш всякакъв опит по отношение на храна и грижи също, както и справяне с разрушителното поведение на мъника, понеже в момента минаваш през всичко това и ти е прясно. Аз за момента само чета и се информирам от 1000 места и мога да помогна само с теория по определени въпроси, но на практика нещата са различни...
Ето една сладка снимка за настроение
Публикувано: 21 August 2013 - 12:28 PM

Първо да ви успокоя че не сте нито първите нито последните,които ходят на работа и кучето им ще е само през деня.Щом ще му отделяте достатъчно внимание в другите часове,то ще си е наред.Едно добре разходено куче сутрин си спи цял ден,само си сменя мястото,а когато е малко във вашия случай много и всякакви игри.В началото е хубаво да има човек с него,не за друго ами за научаване на навици кое какво е позволено и така...
Вярно е,че някои скимтят като останат сами,но във форума има доста теми по въпроса как да ги научите,че не са изоставени, а се връщате и те се успокояват.Те как да кажа, се настройват на програмата у дома си,свикват кое как се случва,навиците на всички.
За белите мога да кажа,че също не зависи дали са сами или има някой.При нас най големите пакости са ставали точно когато всички са си били в къщи

С една дума ако отделите достатъчно време и търпение в началото,ще си имате страхотно съжителство с бигълчето.
А как ще ви посреща когато се прибирате,това е незаменимо и неописуемо

Добре дошли и на Hallucin0gen и Manu

Публикувано: 22 August 2013 - 08:49 AM

Alma_Sola, в 12 August 2013 - 12:02 AM, написа:
Мерси предварително!

Mного ти благодаря за отговора... Май няма други активни участници тук... Пусни ако искаш снимка на бебето,ще се радвам да го видя :)
При вас има ли някой,който може да стои с кученцето по цял ден? Мислите ли по ваше наблюдение,че ако имаше вкъщи друго куче/котка за компания, щеше да приема отсъствието по-леко?
Много ще съм благодарна ако споделиш всякакъв опит по отношение на храна и грижи също, както и справяне с разрушителното поведение на мъника, понеже в момента минаваш през всичко това и ти е прясно. Аз за момента само чета и се информирам от 1000 места и мога да помогна само с теория по определени въпроси, но на практика нещата са различни...
Ето една сладка снимка за настроение
Здравей! Не искам да давам сериозно съвети, пък и да искам не мога,но ми се щеше да се посъветвам с други любители на бигъла.Но иначе да, попринцип аз седя през почти целия ден при него.У дома имаме и котка ,но тя е външна ,кучето също ще бъде ,но когато порасне повече.Не мога да ви кажа как ще приема отсъствието.В темата се включиха други участници който са по - компетентни от мен..

Благодаря предварително! А ето го и него

Публикувано: 22 August 2013 - 01:23 PM
Благодаря предварително! А ето го и него

[/quote]
Спират

Ако ми позволите да дам съвет,когато е малък не рискувайте с каква да е храна.Нека докато укрепне организма и костите да яде най качествена.Разбира се всеки си решава според възможностите и желанието,затова не го приемайте като налагане на мнение,а само приятелски съвет

Много сладко бебе,отдавна не бях гледала бебешки бигълски снимки,а по сладко нещо аз незнам за има

Публикувано: 23 August 2013 - 10:37 PM
Така и така съм започнала с въпросите

В същия ден му сложихме и кайшка за първи път,дори точно когато му дадохме и пръчицата,но изобщо не и обърна внимание тъй като беше зает с пръчицата...До някаде се възползвахме от заетостта му в момента за да не се опита да махне кайшката,но както казах изобщо не и обърна внимание.Не знам дали беше добра идея?
Извинявам се ако съм Ви затрупала с твърде много въпроси , но ...

Публикувано: 25 August 2013 - 04:27 PM

Понеже споменахте Педигри,те не са добро решение.И храните и лакомствата са с много ниско качество,пълни с оцветители и овкусители,заради които именно кучетата се нахвърлят лакомо върху тях и много заблуждават,че са хубави а всъщност не са.Това не е мое изказване,има много писано по въпроса,дори имаше случаи преди време да правят стомашни проблеми точно лакомствата за дъвкане.Ако давате все пак,не прекалявайте с количествата,така за всеки случай.Не казвам,че само скъпите неща са хубави,в никакъв случай,но спецално за тези съм чела и затова споделям,понеже спомена марката...
Сега за това с агресията,аз да си кажа че не съм специалист и всичко което пиша, или съм го чела тук или съм го наблюдавала с моята бигълка.Веднъж й дадохме кокал от джолан с идеята като изяде хрущялите да вземем останалата част защото тя пък е много опасна.То хубаво беше на теория,но на практика се получи дива гонитба с ръмжене и категоричен отказ кокала да ни се даде

Никога с нищо друго не прави така,нямам обяснение защо е така.Но щом не го прави с храната няма страшно.Все пак показвайте че не е правилно това поведение и не го одобрявате.Колкото по отрано започнат да учат и команди и да разберат кой командва е по добре.Особено при този своенравен бигълски характер трябва отрано да се започне.
А иначе е добра идея да пробвате нашийника когато е зает,да види че не е нещо лошо и е съвсем нормално да е на вратлето.При нас не е имало проблем,никога не се е дърпала,сложихме го и нищо,дори в началото и нагръдних имахме,не се е дърпала.Но май всички различно реагират,затова добре сте направили че сте използвали ситуацията

Публикувано: 25 August 2013 - 10:02 PM

Ще взема под внимание това ,което ми казахте относно Pedigree продуктите.Не подозирах ,че толкова рекламирана храна може в действителност да не струва, въпреки че с повечето продукти обзели телевизионния екран е така.
Смятах да започна -Курс обучение на малкото куче---> http://forum.dog.bg/...83%d1%87%d0%b5/
надали с намерение да го науча на всички команди от курса ,но поне някой.Не че съм стигнала до 4-то упражнение,но все пак така да се каже започнах от него.Към кайшката вече се отнася съвсем нормално като изключим ,че когато има възможност не отказва да я погризе.За такива случай съм нащтрек ,защото до колкото знам в никакъв случай не бива да гризе повод и кайшка,но когато все пак се докопа до тях отърваването е много трудно...Просто не иска да пусне,а аз не мога да дърпам твърде силно, може би е безсмислено напълно да прикривам повода от него!?
И в някой случай не мога да разбера защо ръмжи-защото си играе или защото се ядосва?

Публикувано: 26 August 2013 - 06:09 AM
brunobeagle, в 25 August 2013 - 08:02 PM, написа:
надали с намерение да го науча на всички команди от курса ,но поне някой.Не че съм стигнала до 4-то упражнение,но все пак така да се каже започнах от него.

Аз лично съм научила моята Лола на команди,които смятам че са полезни за нас конкретно.Например за мен "пусни" е много по хубава команда от "дай лапа",въпречи че казват че тя е полезна при ветеринар.Обаче когато човек има любопитен и понякога нахален бигъл,който при всеки удобен случай взима рулото тоалетна хартия или нещо друго забранено,да я пусне е много по важно отколокото да дава лапи или да се търкаля по команда

Поради същата причина,научихме "плюй" за случаите когато налапа някой боклук и реши че е вкусен.Вярно,правим шоу на улицата когато започна да викам "плюй,плюй",ама какво да се прави :))
Хубавото при бигълите е,че въпреки че са своенравни и не винаги им се занимава с учене на команди,заради едната храна и на четири крака застават,така че това улеснява обучението

Според мен ръмженето е като част от играта.Те обичат да дърпат и включват и ръмжене в играта.Стига разбира се да не продължат в опит да захапят,тогава вече не е добре.Тук при нас обикновено идва на помощ моята полезна команда пусни,като си играем ако е нещо с което може разбира се,а не нещо важно казвам пусни и тя разбира че играта свърши и е време да пусне.Сега ако кажа че го прави винаги,ще излъжа разбира се.То това е бигъл все пак.Но доволна съм че в повечето пъти изпълнява,ако трябва прибягвам до награда,тя я вижда и пуска.Разменяме един вид

Абе забавление си е в повечето случаи

Публикувано: 27 August 2013 - 09:04 PM

Мойте намерения за командите бяха общо взето същите.Няколко команди с които да имам малко контрол над разбойника.Доколкото четох ,като лакомство се препоръчва вареното месо. До сега още не съм му давала,защото не съм сигурна че това е единственият вариант!..
Относно приучаването да се изхожда на едно и също място...нямам какво да кажа !

Не знам също кога да очаквам да си смени зъбите?Като цяло съм изумена колко бързо се променя!От както го взехме е по-голям и с повече кафяво!

П.С. Колко голямо е Вашето куче? :)
Публикувано: 29 August 2013 - 03:28 PM
Мерси предварително!

Много се радвам, че раздвижихме темичката!
Мерси и за отговорите!
Определено ме успокояват. Единствено ми е мъчно,като е мъничко кученце как ще остава по цял ден самичко... Може в първите дни да успея да остана при него около седмица,ами след това? Какви начини да измисля,за да не се чувства самотно и изоставено като бебенце?
Относно ръмженето при кокал-това е вроден инстинкт,усещат си го като плячка,не знам как,но усещат и природата им се обажда. Не е като друга храна. И котката ми реагира така, ръмжи и крие кокал само да му попадне!
А трябва да се внимава,че са доста вредни...
И много се радвам,че се спомена колко важна е висококачествената храна,особено при мъничета. Евтината храна е пълна с консерванти,сол, оплътнители, овкусители. Всичко друго но не и месо. Така кучето (а и котката) не си набавя нужните хранителни вещества, остава нахранено (запълнено),но без никаква енергия и без да е истински нахранено. С евтината храна и количеството е по-голямо,което трябва да се дава. Накрая пак си плащаш цената като за нормална храна (от купуване по-начесто, ветеринарни сметки и допълнителни хранителни добавки).
Най-добре домашно приготвена храна,но когато не е, не бива да се прави компромис.Когато храните животно именно с най-рекламираните марки е все едно вие да се храните изцяло със снаксове,чипсове,пържени прихапванки и подобни...
А аз се надявам в най-скоро време да се присъединя със сладинки снимки на бийгъл,а дотогава продължавам да чета!
Относно обучение,имам много хубава книга и има и много добър наръчник онлине с техники които всеки може да използва. Аз лично смятам сама да се занимавам от самото начало и като видя как върви (и дали) едва тогава ще се замисля за помощ. Засега каквото чета изглежда изпълнимо,трябва само много последователност и търпение.
Дано само да бъде щастливо мъниче което не страда по цял ден. А и котаракът е за това,да си го гледка. Споделете ако имате котка как се разбират с бийгъла,правят ли си компания? Най-много на това разчитам като ни няма по цял ден... От сега е предупреден котарака,че му взимаме куче за да си има другарче и че трябва да е за пример,понеже по цял ден той ще го гледа и възпитава

Ето линк за обучение на куче:
http://zoomedia.baub...%B5%D1%82%D0%BE
,дано да е полезен! Аз имам самочувствието,че ще се справя,понеже с котарака добре се получи и с доста търпение се получи добър,умен и възпитан член на семейството от него. Но да видим с куче предизвикателсвото!
А междувременно ще са ми много ценни и полезни съвети за бебешкия период. Като порасне някак по-лесно,но като бебенце ми е важно да намеря баланса между това да бъде обгрижено и обичано и щастливо бебче с напълно задоволени нужди и това да се положат основите на възпитанието. Кога започва обучение на основните команди?
И другото което ме притеснява е как се прехвърляме от вестник (в нашия случай ще са подлоги за тоалетна) до ходене навън изцяло? Аз и като бебе ще го изнасям сутрин и вечер след хранене в двора,но по цял ден ще е само на подлога,как в един момент се прави така,че да разбере,че само навън е прието?
Охх затрупах ви с въпроси!
Хубав бийгълски ден!