Бигъл
Публикувано: 14 October 2013 - 10:12 AM

Лола, наистина расте като гъбка, за 1 седмица имам чувството,че е 2 пъти по-голяма. И е най-дебеличката и голяма като структура от всички. Питах жената
дали тази седмица другите не са дръпнали,че да се изравнят, а тя каза: Не, огромна и дебела е и много се гушка!
Супер, че се разхождате!Лола плува ли спокойно вече? (Не че в тоя студ някой би плувал)
Тая ангелска физиономия и петнистото носле искам да ги изям направо!!!!!!!

Публикувано: 14 October 2013 - 10:40 AM
Alma_Sola, в 14 October 2013 - 08:12 AM, написа:

Лола, наистина расте като гъбка, за 1 седмица имам чувството,че е 2 пъти по-голяма. И е най-дебеличката и голяма като структура от всички. Питах жената
дали тази седмица другите не са дръпнали,че да се изравнят, а тя каза: Не, огромна и дебела е и много се гушка!
Супер, че се разхождате!Лола плува ли спокойно вече? (Не че в тоя студ някой би плувал)
Тая ангелска физиономия и петнистото носле искам да ги изям направо!!!!!!!

хехехехехе значи сте като нас,пухкави и гушкави

За плуването не я търси Лола,не обича да се мокри.Много интересно в река и разбира се локви веднага влиза да гази,но от морето много я е страх.Предполагам защото е голямо и мърда.На плажа си стои на прилично разстояние и с нищо не можем да я излъжем да приближи.Докато в реката и без покана влиза,но си стои на плитко.
На аватара ми се вижда как си стои на плажа,отдалече и наблюдава водата с подозрение

Публикувано: 17 October 2013 - 11:56 AM

Малко снимки от нас

Откакто си я имаме Лолка,това,че имаме куче вместо да ни ограничава в пътуванията,се получи точно обратното.
Признавам си,че когато я няма ми е някак недовършена екскурзията,скучно ми е без нея.

Да са живи и здрави хората,които разбират какво са за нас четириногите и ни разрешават да спим в хотели,къщи, да хапваме в заведения с тях.

На морските снимки,обикновено това е нейното място,скрита но все пак наблюдаваща какво се случва.Прави си дупка,ляга си там и не я търсете,а когато няма хора на плажа много обича да бяга по пясъка,на прилично разстояние от водата и страшните вълни

Публикувано: 18 October 2013 - 09:40 AM

А като сте на море къде я държите през деня докато сте на плажа? Или ходите на по-безлюдни плажове и си я взимате с вас?
Сигурно има нужда от сянка...
Това лято на почивката ни имаше едно улично куче което се подвизаваше по крайбрежната и го срещахме всеки ден и го хранехме и си го водехме с нас.
Един ден го срещнахме на плажа точно на брега,един уморен, замаян и като ме видя нямаше силички и да се зарадва даже, само се струполи в сянката ми и аз останах да му правя сянка, а той поспинка
и си почина и така 1 час... Толкова го беше напекло и беше уморен душицата.
Та си мисля... С куче на плаж май трябва задължително чадър през деня.
И аз мисля,че ги плаши морето с това,че се движи и шуми, защото доколкото знам иначе бигълите обичат вода, езерца и т.н.
Предполагам,че понеже и ние не живеем край морето, ще ни липсва смелост

Много е красиво това Лолче, пу-пу!
Какъв и е произхода?
А тази снимка с петнистото носле направо не мога да откъсна очи от нея, изглежда ангеллски-дяволито-жално-гладна!

Публикувано: 19 October 2013 - 05:32 PM
Alma_Sola, в 18 October 2013 - 07:40 AM, написа:

А като сте на море къде я държите през деня докато сте на плажа? Или ходите на по-безлюдни плажове и си я взимате с вас?
Сигурно има нужда от сянка...
Лола винаги си е с нас,никога не я оставяме.Ходим рано на плажа докато няма много хора да потича малко и стоим до един часА следобед.Незнам как е при другите бигъли,но аз му се чудя на това нашето куче,правим сянка носим винаги вода за да я мокрим за всеки случай,а тя в най-горещото време се изтяга на слънце и дори не изплезва език

Публикувано: 22 October 2013 - 02:48 PM

Да са живи и здрави тези,които ви пускат с нея по хотели! Дано и ние за в бъдеще имаме такъв късмет!
Хайде още новини от нас. Започвам да се съмнявам,че е толкова дебела,че жената не иска да ми я показва в цял ръст (нали избрах най-голямата и беше дебеланка, та все ми праща снимки и казва че още е дебеланка,ама не показва...) Дано след няколко дена като я вземем да не заварим бебе бигъл с тяло на пораснал такъв

Публикувано: 05 November 2013 - 07:12 AM
Публикувано: 05 November 2013 - 04:13 PM

Сега,разбира се,изникват всякакви нови въпроси,след като малката е факт и проявява особеностите си с пълна сила.
Понеже знам,че при вас е било сходно положението както при нас...
Как се научихте на хигиенни навици?Ние сме взели кошарка,където малката спи,яде,играе като няма надзор, включително и през нощта.Там бяхме сложили пелена,но тя там ходеше само сутрин след ставане и най-много още 1 път.Останалото време-
където падне.Сега ни светнаха,че не трябвало пелена да има там където спи и яде.
Махнахме я.
Значи вие как се научихте и колко време ви отне?
Другия въпрос... Къде я оставяхте като ви няма? Мен току що ме нахокаха в другата тема че ще я оставям за по цял ден та съвсем се депресирах. Ами,явно в кошарката няма да е. Може би коридор + кухня + баня.
Ти от каква възраст оставяше Лола и за по колко време,къде?
Публикувано: 31 December 2013 - 04:19 PM
Това мнение е редактирано от tanq_aira: 31 December 2013 - 04:24 PM
Публикувано: 23 March 2014 - 11:52 AM
Не съм напълно сигурна дали тук е мястото да пиша, но никъде другаде не ми се стори подходящо.
От няколко дена съм се спряла на породата Бигъл, защото ми предстои да си взема куче (е, около юни месец

Относно времето, което ще му отделяме цялото семейство то ще е наистина много, което ще ни сближи допълнително един с друг. Кучето ще бъде извеждано доста често по 3-4 часа минимум дневно сутрин и вечер, а през уикенда или ваканцията от училище ще бъда навън с приятели и с него. Вкъщи винаги има човек, но рядко се случва всички да сме навън, аз съм на училище, което следва, че през едната част от деня ще стои при баща ми и ще се занимават, а когато се прибера ще е изцяло с мен и няма да е самотно, поне така мисля. По Коледа и Нова година отиваме при роднини извън града, и ако тези наши роднини не искат любимеца можем да го оставим при приятели, които също имат куче и знаят как се гледа. Наясно съм и с разходите на едно куче - от легло и шампоан, до храна и играчки.

Благодарение на този форум научих, че в България няма много останали бигъли и трябва да се купува от чужбина, а и разбрах, че излиза доста солено... Може ли да ме упътите някак си откъде да се вземе, контакти и т.н.
Благодаря предварително! Лек ден!