Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#1101 Потребителят е офлайн   lich Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 March 2007 - 12:44 PM

сууупер сладки кученца имате :) страшни са. може ли да ми кажете някаква ориентировъчна цена и най- важното от каде мога да си намеря бигъл ? прегледах доста обяви но не намерих нито една.

#1102 Потребителят е офлайн   lich Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 12:54 PM

.....или басет ....

#1103 Потребителят е офлайн   Karri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 12:57 PM

Кари е вече на 9 месеца (след 2 дни ги навършва де )
А за слушането, когато сме в къщи слуша, вече май мина периода, в който имаше желание да порути къщата l) ...много добре умее да си играе и да се занимава сама и като цяло вече е доста по-кротка.Само като е сама се случва да обърне къщата наопаки, но в повечето случаи като е сама спи.Иначе навън е голяма хала и може да търчи с часове и дърпа като луда (очудващо силна е за 12кг. bl) )
Това с хапането на ръцете и тя го правеше непрекъснато преди, но след като и порастнаха зъбите почти спря....само като си играеме.

Хайде много поздрави от нас на всички Бигъли d)

Качена снимка

#1104 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 01:24 PM

Цитат

от каде мога да си намеря бигъл ? прегледах доста обяви но не намерих нито една.

Бигълче с родословие можеш да си закупиш от чужбина. Потърси в сайтовете на развъдници за бигъли около България напр. в Сърбия, Чехия , Словакия и т.н. В България вече има развъдник, но в него все още няма бебета бигъли!
Успех!
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#1105 Потребителят е офлайн   lich Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 01:56 PM

имам странното чувство че ще надхвърли моите финансови възможности ако го взема от чужнбина (то не че и от Бг може да е по ефтино)

#1106 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2007 - 02:13 PM

Най-добре е да попиташ, напиши им и питай за цената. Моите впечатления, като търсих миналата година, бяха, че в развъдника в Словакия - www.darksan.sk цените бяха най-ниски.
User's Signature

Beagle

#1107 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 04:06 PM

Здравей Karri! victoryVVV
Много сте пораснали!!! Вече в България ли сте? Надявам се, че някой ден ще се видим на бигълска среща!?!
User's Signature

Beagle

#1108 Потребителят е офлайн   vampi Икона

Публикувано: 15 March 2007 - 08:02 PM

Някои от вас ползва кучето за лов и какви са ви наблюденията?

#1109 Потребителят е офлайн   Karri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2007 - 09:58 AM

Цитат

Здравей Karri! ns93.gif
Много сте пораснали!!! Вече в България ли сте? Надявам се, че някой ден ще се видим на бигълска среща!?!

Здравей kayo,
Надяваме се през август да се приберем и с най-голямо удоволствие ще дойдем на някоя форумска среща!! cl)

#1110 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2007 - 10:03 AM

vampi, тук май никой не ловува с бъгълчето си, освен нашата Джинка, обаче дядо ми ходи на лов с нея и аз не мога да ти кажа нищо.

Бигльовци, къде се скрихте?!
Сега отивам на полянката до Хилтън с Мончо - елате и вие! /до 13ч. със сигурност ще съм там/
User's Signature

Beagle

#1111 Потребителят е офлайн   char Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2007 - 06:47 PM

Вече Чар е на 3 месеца и излизаме на вън,започна да пишка и ака,но трябва да го държа поне по 2 до 3 часа вън,за да си свърши работата,че иначе ще трябва да чистя a) .Научих го да сяда при команда,както и да си ходи в леглото,не мога да кажа ,че постоянно ме слуша,но в крайна сметка изпълнява.Иначе е много готин само за мачкане,а вън хората кота го видат и казват ,че е като рисуван и аз се чувствам горда r) .Но за съжаление не мога да разбера каква радост му доставя да се търкаля по средата на улицата или в най-големите боклуци,които намери и какъвто е светъл в нас се прибираме сиви.Колко често трябва да го къпя,че е голямо прасенце?До момента го къпя веднъж в седмицата,но знам ,че не е хубаво толкова често,ама ми мирише на куче и като е мръсен какво да го направя?

Моля ви, снимки 500/375.

#1112 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 01:39 PM

d) r) bl) Здравейте и ето малко снимки от днес bravoS

Прикачени файлове

#1113 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 01:41 PM

;)

Прикачени файлове

#1114 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 01:41 PM

d) 1super

Прикачени файлове

#1115 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 01:43 PM

b) r)

Прикачени файлове

#1116 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 08:02 PM

На полянката в събота се видяхме само с Макс! l)

Прикачени файлове

User's Signature

Beagle

#1117 Потребителят е офлайн   Molita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 12:06 AM

Здравейте:)
Много обичам животните и досега винаги съм била голям фен на кокера.Но има голяма агресия в тази порода и дават много проблеми, а понякога агресията им е неуправляема. Затова и трябваше да се откажа от последното си куче.Не искам да обяснявам подробностите още ми е мн тежко.
Прочетох почти всичко, което сте писали за биглите и за местата от които могат да бъдат закупени.Родословието мен не ме интересува, както и др хора, но искам кучето да е здраво.ПОследното ми куче беше от магазин и...големи проблеми с него имах....Вече писах до единия от развъдниците в словакия за който толкова говорите много във форума.
Видях днес на солунска в магазина че се прпдава бигъл,внесен от унгария но...ме е страх вече от тия магазини както казах макар че казвате че унгария е е дна от държавите.Бихте ли ми дали някакви насоки?Варианти?Координати на хора, които се занимават с внос или имат информация за родени наскоро в домашни условия бигълчета,за чиито майка и баща се знае че са здрави разбира се.Просто ме е страх да не мина през същите страдания като с кокера ми....
Благодаря:)

#1118 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 02:31 PM

Цитат

Вече писах до единия от развъдниците в словакия за който толкова говорите много  във форума.

Здравей Molita!
Относно този развъдник в Словакия, ако си писала там, ето какво ми отговориха на мен преди няколко дни: имат 9 кученца родени на 17.02.2007г. Трите мъжки вече са ангажирани, от останалите 6 женски, най-переспективното според собственичката- Marcela Piszczatowska е това женско кученце.
Качена снимка
Не знам каква е цената, но ти можеш да се поинтересуваш.
Относно зоо-магазините е изписано вече много и мисля, че е не трябва да се купува от там, но все пак решението си е твое, както и рисковете, които носи една такава покупка.
п.п - аз взех нашия Монти от тук - виждам, че сега пак имат бебета, така, че можеш да пишеш и на тях.
User's Signature

Beagle

#1119 Потребителят е офлайн   Molita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 04:05 PM

Здравей Kayo:)Много благодаря за отговора.Истината е че покупката на куче е едно тото и всички го знаем. АЗ предпочитам да си взема кученце от семейство,но това вече е рядкост,поне по мои наблюдения.През 93-та година си купих първия си кокер от семейство-беше едно здраво, прекрасно животно с агресивен кокерски нрав.Миналата година намерих за родителите ми ретривър от Словения /ако не се лъжа/-да е жив и здрав, е напълно ок. И аз си взех кокер от магазин и се оказа...че животното е с физически и психически проблеми.
От словашкия развъдник още нямам отговор. Като говорим за развъдници в този форум видях че сте изписали много за документите с които се взима кученцето от чужбина.Никак не съм наясно с тези правила и миналата година ретривъра ми го докараха само с един словашки паспорт и първата ваксина....и сега като четох процедурите както вие сте ги описвали се чувствам в небрано лозе.
Както и да е,от магазините се отказах-ясно е че не може да им се има доверие....Ще пиша до този развъдник, благодаря ти за инфото. Интересно ми е как избирам кучето от развъдниците извън БГ-просто от Интернет снимка(ако разбира се нямам желание и възможност да си го взема лично) и как мога да съм сигурна че животното е ок...в смисъл не говорим да съм сигурна че няма вътрешни болести но дори само по външни белези.Те не дават гаранция,нали?А и да дават, това не е дреха да я върнеш...Може и да задавам тъпи въпроси, но ако някой има търпението да ми даде повече инфо,ще бъда благодарна. Всяко животно боледува, то е ясно но искам да избегна вече варианта да си купувам някое същество, което си е родено с генетично увреждане, аномалия и т н и от това да страдаме много и аз и то...
мерси още веднъж за полезните съвети:)

#1120 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 07:32 PM

Така...., ясно Molita!
Сега ще ти обясня какви документи трябва да има всяко едно кученце, което е готово за новия си дом. Ако е от чужбина трябва да има ветеринарен паспорт в който да са отразени номера на микрочипа, номера на татуировката-ако има такава, поне две обезпаразитявания и една или две ваксини в зависимост от възрастта на кученцето. /за словашкия развъдник знам, че кученцата са готови след 55-60 ден, а аз взех Монти от Чехия на 60-ия ден с една ваксина/, трябва също да има ветеринарен сертификат, че кученцето е здраво и декларация от развъдчика относно това в какви условия е живяло и дали е имало контакти с други кучета. Ако решиш да вземеш кученце от чужбина ще ти изпратя всичките документи на Монти за да видиш кое как трябва да изглежда. На последно място, но не по значение е родословието на кученцето. Защо?! За мен това беше много важен документ, защото в родословието имаш възможност да проследиш всичките родители и пра-такива, ако са титуловани /не казвам, че трябва непременно да са първенци/ е много ясно, че не може да имат дефект във физическо и психическото здраве, защото такива кучета се дисквалифицират на изложби и няма как да създават поколение. Не, че някой ако реши няма да го направи въпреки, че му е написано, че не трябва, но така човек може да се ориентира и да си прави сметка - ще стане ли клиент на даден развъдник или не. Също така смятам, че никой развъдчик не би си позволил да се компроментира по подобен начин. Затова аз мисля, че дори и да не те интересуват киноложките изяви на твоя бъдещ питомец пак е важно да имаш документ за родословие на кученцето. Относно въпроса какъв клас ще бъде кученцето, това ще го определи развъдчика и ти ще трябва да му се довериш, защото той/тя със сигурност има опит и би могъл да прецени.
Пиша ти всичко това за чужбина, защото в България за сега няма бигълчета с пълно родословие. /искам да кажа родени в Б-я/
User's Signature

Beagle

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема