Бигъл
Публикувано: 13 November 2008 - 10:29 AM
Значи, това което забелязах първо беше петънце с диаметър не повече от полови сантиметър, където козинката ми изглеждаше по разредена, после забелязах и по големи такива ( с диаметър до сантиметър), където вече си личеше че наиастина козината е разредена. нямаше ранички. В основата се забелязваше съвсем слабо сеедно има мръсотия - примерно пръст, но с размерите на прашинки, открих едно мято където козинката не е опадала още, но в основата има от това черното, но повечко, и сякаш от него козината пада, не места където се е пооголило, се вижда че кожата е леко зачервена и малко грапава с такива чернички по повърхността (черничките са много малки, като точици, и не са много като цяло). Ейта се чеше много.
Надявам се да съм била полезна. Ако имаш някъкви съмнения, заведи го на доктор, нищо не губиш, а ако се окаже че има нещо и не го заведеш - тогава е лошо.
На Еира и дадоха някъкво лекарство за мазане веднъж на четири дена и другата седмица ще и бият ваксина против гъбички. Имало и някакъв шампоан специално за целта, но и за него ще изчакаме да минат двете седмици от предишната ваксина.
Сега да споделя днешното ми притеснение (леле ставам като параноясана майка! дано да си въобразявам). Днес Едното оченце на Ейра ми се стори зачервено и имаше нещо като секрет, което беше изтекло сутинта - като гурелче, ама такова течно и бяло... дали е нормално :( Сега съм на работа и се чудя да звънна ли на доктора и да търча в обедната почивка да я водя :(

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 13 November 2008 - 10:47 AM
и аз имам такова съкровище, но за съжаление не мога да го гледам вече - на квартира съм и хазяите са против дом. любимец. Моята Дара е на 5 месеца с хигиенни навици и й търся нов дом с любящи стопани. Имейла ми е irenal@mail.bg и ли на тел. 0888 273353. Има всичко необходимо - каишки играчки храна :'( само трябва някой да я обича.......... :'( :'( :'(
Публикувано: 14 November 2008 - 08:37 AM
Въпреки облачното време ние с Маги (и приятеля ми) решихме да ходим на малка разходко-почивка до Разград. :) 3 дни на гости ще ни се отразят много добре. А и ще се разходим за първи път. Опаковали сме се добре и даже си имаме дрешка за по-хладно. ;D
По повод кеартирата на irenal , аз също бих я сменила. Ти си си взела животинка, обикнала си я, тя те е обикнала и сега заради някакви хазяи трябва да я изоствяш, квартири, колкото искаш. Така че смело!!! Не си давай кучето :)
ПОне това е моето мнение.
Публикувано: 14 November 2008 - 03:12 PM

Публикувано: 14 November 2008 - 03:26 PM
Или пак ще си акаме в къщи.... Аз мисля, че кучето си има нужда от разходка, независимо от атмосферните условия...
Май ще трябва да помислиш и за дебели ръкавици и водоустойчиви обувки и за теб :)))

Публикувано: 14 November 2008 - 04:51 PM
Вчера гледахме с майка ми в един магазин, имаше доста неща ама аз май съм доста претенциозна. А това, което харесах беше мн малко....

Публикувано: 14 November 2008 - 05:54 PM
Проблема е,че не мога да определя размера за да поръчам.Единствено в един магазин към една клиника видях дъждобран и на картинката му сложен бигъл,но толкова лошо ушит,че за нищо не става.А все пак е момиченце, не можем да ходим как да е ;D
Затова се надявах на вас софийските бигъли като им вземете дрешки да кажете размера и аз да се ориентирам :blink:
Публикувано: 14 November 2008 - 06:33 PM
Ако искаш мога да ти помогна по някакъв начин..... например ако си харесаш нещо по интернет, което го има в софия да отида на място и да проверя размерите.... може да премериш колко е дълга от началото на главата до началото на опашката и например обиколка на врата и на гърдичките ... по тези мерки може да се предцени според мен. Или другия варянт си правиш едно трипче до София и такам :)

Публикувано: 14 November 2008 - 11:07 PM
Лола, аз му купих на Блу една дрешка и веднага след това му подариха мои приятели още 2:), Едната му е доста голяма, освен това мога да те ориентирам поне от три места, където има чудесни дрешки! Той ще израстне бързо и всички те ще са му малки за другата година...така, че мога да изпратя едната на Лола- да я подаря, също може да си избереш друга.Който се интересува да ми пише на скайпа!ще пращам и снимки! :blink:
liberty, не бързай да я слагаш тази ваксина за гъбички,на скайпа ще ти обясня.
Публикувано: 15 November 2008 - 05:07 AM

Публикувано: 16 November 2008 - 05:16 PM
Ето и фотосесия с дрешката, както и любимото място на маги в колата ;D
Вчера беше и първата ни разходка :) От начало се чудихме къде се намираме, но постепенно свикнахме и тичахме и си играхме с листата, не пропуснахме да подушим всичко ;D . И като резулктат най-хубавото беше че като се прибрахме беше мисрна и кротка :samodovolen:
Публикувано: 16 November 2008 - 06:10 PM
Мисля обаче,че Лола е по голяма от Блу,на четири месеца и 10 дена е.Но ако не те затруднява,напиши ми за тези места с хубавите дрешки :blink:
Май накрая ще правим модно ревю,а? ;)
Ние преди малко се прибрахме от разходка край една река и нашето диване както си тичаше изведнъж пльос и във водата :rolleyes: Добре че беше плитка и като я извиках веднага дойде :blink: А после както се и очакваше мръсна и кална до ушите ;D
Нямах фотоапарат да видите какво се казва бигъл без бяло,а само черно и кафяво ;D
Публикувано: 16 November 2008 - 10:53 PM
А маги е мн сладка :) дрешката е супер :)
Аз се престраших да пусна Ейра без повод и съм много щастлива :) тва куче е като ракетка... тича много бързо, днес много се забавлявахме, тичахме, абе беше супер, идва като я викам, но джоба пълен с лакомства за по сигурно хаах, ... ауу а по едно време както си ходим и едно детенце си хвърля шапката на земята, наща, какво мислите, зима и бяга ..... срам... върнахме шапката цялата в лиги......