Бигъл
Публикувано: 17 November 2008 - 07:59 PM
При нас днес падна първия ни зъб -преден и незнам не е ли малко рано на 3 месеца и малко да почва да сменя зъби? Да знаете кога е нормално? Сега сме беззъби и много смешни ;D
Лола, пиши ми на скайпа да се разбереме за дрешка- ако ще стане на Лола- аз ще ти подаря( и без това едната е червена, а ние все пак сме мъже B) За адресите също ще ти ги дам на скайп, т.к. не мога тук да се ангажирам да правя реклама на хора, които даже не познавам. А и ти сама ако въведеш в гуугл "дрехи за кучета" ще ти излезнат резултати, както ако искаш се присъедини и към нас с liberty и да поръчаме по e-bay.
...До сега сме срещнали само един бигъл в Южния парк, къде сте бигльовци?? :-
Публикувано: 17 November 2008 - 08:29 PM
Вече за втори път се изпикаваме на леглото, където ние и включително и те спим!!!
Казвахме не! Карахме и се, потупвахме я по дупето и пак го направи. След пърия път беше наказана да спи сама в спалнята. На сутринта след дълго "реване" я взехме при нас. Сега пак се изпизкахме и пак я оставихме сама за наказание. Но наистина не знам какво да направя за да мога да си спя в леглото като нормален човек!!!!
Публикувано: 17 November 2008 - 08:43 PM
Иначе тя се научи вече да пишка предимно навън и само като не я разходим навреме в коридора..... По принцип на кучетата им е заложено да не пишкат и акат там кудето спят.. инстинкт........ научете я да пишка навън
И запомни - не става от 1 път - обучението изисква постоянство, иначе бързо забравят ;)

'Smile makes happiness and sunshine every day.'
Публикувано: 17 November 2008 - 08:51 PM
Цитат
Хигиенни навици - обучение
Как да науча малкото кученце да пишка на определено място
Как да отвкна кучето да пишка вътре

Публикувано: 17 November 2008 - 09:46 PM
Цитат
Вече за втори път се изпикаваме на леглото, където ние и включително и те спим!!!
Казвахме не! Карахме и се, потупвахме я по дупето и пак го направи. След пърия път беше наказана да спи сама в спалнята. На сутринта след дълго "реване" я взехме при нас. Сега пак се изпизкахме и пак я оставихме сама за наказание. Но наистина не знам какво да направя за да мога да си спя в леглото като нормален човек!!!!
Просто не я качвай по леглата.Остави я да си спи в нейното легло
Публикувано: 17 November 2008 - 09:56 PM
Цитат
Цитат
Просто не я качвай по леглата.Остави я да си спи в нейното легло
Опитахме се!!! В началото 2-3 дни успявахме да я накарае да си спи на легалцето (едно готино чердженце). Но тя се научи да се качва на леглото и или я съжаляваме след 5 мин бафкане и молене от нейна страна или като заспим се качва сама. Не стига и това а ми си нааква черджето. Сменихме го с едно одялце и него наака, явно ни се сърди ли не знам вече! И не можем и не можем да я научим да лежи долу. Много и е кеф при нас и на нас ни е кеф при нас да спи но само да не пишкаше горе.... :'(
Публикувано: 18 November 2008 - 08:10 AM
Публикувано: 18 November 2008 - 08:15 AM
И ние в началото имахме един-два инцидента на дивана но оттогава не го е правила там.
А това,че не пишкали където спят,изобщо не е вярно или поне не важи докато са малки.Поне при нас беше така в началото.Сега вече не го прави,но като бебе имаше напишкване и в леглото й.Но сега сме вече големи ;)
Публикувано: 18 November 2008 - 08:27 AM
Срещнахме и още един беборан на 4 месеца - Чоки се казваше...
Мисълта ми беше че ние към 15 ч. ще сме под Спортна ;)
Поздрави на всички !!!
Публикувано: 18 November 2008 - 09:42 AM
Цитат
Незнам, аз така съм чела, даже във връзка с ползването или неползването на клетка съм чувала че било полезно, защото кучетата имали инстинкт да пазят чисто, там където спят, и като го научиш да спи в клетка, то малко по малко се приучавало да си задържа физиологичните нужди, точно за да не си цапа (разбира се клетката не трябва да е толкова голяма, че да може да пишка в единия край и да спи в другия.... Не че ползваме клетката де.... Иначе е нормално малките кученца да не могат да се въздържат. Относно спрея... незнам дали има мн ефект... ние бяхме зели такъв, ама не ми е направило впечатление много да бяга. Иначе това че ако и мирише на пишкано пак ще пишка там... Сменяй чаршафите, ако можеш запери и матрака и напръскай с нещо силно миришещо, пробвай да не переш напишкания чаршаф, ами да го сложиш някъде, където си решила да я приучиш да пишка, така миризмата ще я привлича и следващия път би трябвало да иде там. разбира се идеята да ти ползва чаршафа за тоалетна надали те привлича... намери нещо.... напишкан от нея парцал или постелка, не го пери и и го сложи в банята или в някой ъгъл и пробвай да я приучиш на това мятсто...

Публикувано: 18 November 2008 - 10:03 AM
А този спрей при нас действа за дивана,но мирише гадно.Лошото е,че отблъсква не само кучето ами и хората.Като седнех там и ми ставаше лошо в началото ;D