Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3761 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 December 2009 - 01:42 PM

Цитат(Konak @ Dec 21 2009, 08:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(vano @ Dec 20 2009, 05:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
, ама според мен не му е читава работата - щом продава кученца от породата минибигъл

Що бре Вано? Не се ли произвежда вече този модел db_046.gif

Спряха го от производство - последния произведен е някъде от времето на Елизабет I-ва ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
Е в някоя частна работилничка може и да се сглобяват подобни, но най-вероятно частите ще да са менте. ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3762 Потребителят е офлайн   kaball Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 21 December 2009 - 08:56 PM

някои може ли да ми каже къде са тези развъдници за beagle или как се казват та да ги издиря smile.gif smile.gif
User's Signature

BEAT ME IF YOU CAN . . . SURVIVE IF I LET YOU !

#3763 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2009 - 09:45 AM

Цитат(kaball @ Dec 21 2009, 07:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
някои може ли да ми каже къде са тези развъдници за beagle или как се казват та да ги издиря smile.gif smile.gif

Най-добре се обърни към клуба - мисля че от там най-добре ще те насочат, кои са развъдниците и дали има кученца в тях.

Цитат
БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ
София, ул. "Опълченска", бл. 42А, вх. А, ет. 7, ап. 21
Председател: Станислава Николова
тел.: (+359) 888 65 93 92
Отговорник по развъдната дейност: Елка Байлова
тел.: (+359) 877 43 78 40
е-mail: bkkbeagle@gmail.com
www.bkkbeagle.hit.bg

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3764 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 09:10 AM

Годината, която се задава
с шепи радост да раздава,
да бъде мирна здрава плодовита
и за вас да е честита!

Весели празници на всички бигълчета и техните семейства!!! smile.gif

#3765 Потребителят е офлайн   Mick Jagger Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 11:30 AM

Цитат(vano @ Dec 22 2009, 09:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Най-добре се обърни към клуба - мисля че от там най-добре ще те насочат, кои са развъдниците и дали има кученца в тях.

Цитат
www.bkkbeagle.hit.bg

Здравейте и от нас с Мик!
Да споделим и ние опит, тъй като много скоро беше, когато издирвахме малко кученце. С г-жа Станислава Николова се свързахме, но от няколкото разговора, които проведохме с нея, преживяхме едно леко разочарование. Тя ни свърза с р-ка в Търговище - вярно е, че надълго и нашироко ни обясняваха колко изкл. чисто и невероятно прецизно е селектирането и създаването на нови кученца, но в следващия момент като разбрахме за какви цени става въпрос, ни се изправи косата. После трябваше да осъзнаем и какви отговорности ни се падат по това да взимаме участие в конкурси изложби, посещение на у-ще, ходене НЕПРЕМЕННО
User's Signature

Качена снимка

#3766 Потребителят е офлайн   Mick Jagger Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 11:30 AM

Цитат(vano @ Dec 22 2009, 09:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Цитат
www.bkkbeagle.hit.bg

Здравейте и от нас с Мик!
Да споделим и ние опит, тъй като много скоро беше, когато издирвахме нашето малко кученце. С г-жа Станислава Николова се свързахме, но от няколкото разговора, които проведохме с нея, преживяхме едно леко разочарование. Тя ни свърза с р-ка в Търговище - вярно е, че надълго и нашироко ни обясняваха колко изкл. чисто и невероятно прецизно е селектирането и създаването на нови кученца, проследяване на родословието им до 109 коляно и т.н и т.н. Но в следващия момент като разбрахме за какви цени става въпрос ud_009.gif , ни се изправи косата. После трябваше да осъзнаем и какви отговорности ни се падат по това да взимаме участие в конкурси, изложби, посещение на у-ще, ходене НЕПРЕМЕННО на лов ea_103.gif и каквото се сетиш още, та се почудихме ще ни остане ли време за нашето съществуване изобщо ud_009.gif. В крайна сметка се отказахме от тази схема, защото е невероятно обвързваща, едва ли не и броя на изхожданията му трябва да отчитаме и точно с определена храна да го храним и ...................... не виждам защо е всичко това, като ние искахме просто домашен любимец. ae_085.gif
А този в Пловдив, за да има по-често поколения и много производства май прави кръвосмешения.
Не знам, преценете сами! Има достатъчно добри хора, които просто свързват своите кучета с техните половинки, от което се раждат нови поколения и така човек може да се сдобие просто с домашен любимец wb_052.gif
Весели празниици и поздрави на всички!!! re_037.gif
User's Signature

Качена снимка

#3767 Потребителят е офлайн   fildi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 12:49 PM

^Абсолютно съм съгласен с мнението на Mick Jagger! Все пак ние си отглеждаме кутретата за радост вкъщи най-вече, а тези крайности са ми меко казано неразбираеми... Доста може да се коментира тук по тзи тема, но има вероятност да се изпокараме според мен. За да избегна това слагам снимки на Бари как ми дреме в спалнята(той по принцип така си спи) ab_041.gif

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Весели празници на всички Бигълчета и стопаните им от нас!
User's Signature

Vanity of vanities....

#3768 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 01:57 PM

Цитат
А този в Пловдив, за да има по-често поколения и много производства май прави кръвосмешения.
Не знам, преценете сами! Има достатъчно добри хора, които просто свързват своите кучета с техните половинки, от което се раждат нови поколения и така човек може да се сдобие просто с домашен любимец

И кой е този в Пловдив?

В крайна сметка не разбрах откъде е взет Mick Jagger?

А иначе е ясно че впуснем ли се в темата ще се изпокараме, но аз лично никога не бих препоръчал зоомагазин на някой. Вземайки си куче без родословие, си взимаш просто породоподобно, това е? Много по-добре ще е да си вземеш едно бездомно от улицата и да си го отгледаш - така ще направиш и едно добро дело. Просто това е моето мнение.

User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#3769 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 07:13 PM

Вано ae_085.gif , а тези дето мъчат хората ще ги видя аз rc_036.gif r_181.gif
Във връзка с поста на Mick Jagger едно много интересно четиво от Apso http://forum.dog.bg/-t29897.html

#3770 Потребителят е офлайн   skiv4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 December 2009 - 04:07 PM

Здравейте на всички... с пожелания за весели празници и много късмет и хубави новогодишни емоции ...
Качвам малко снимки на Бонро ... и снега : )))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3771 Потребителят е офлайн   kaball Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 26 December 2009 - 01:23 AM

Здравейте на всички.Аз искам да се похваля че успях да си намеря кученце от 1 човек в Севлиево.На 2 месеца е и е най-сладкото нещо на света.Мерси все пак за информацията и приятно изкарване на празниците. md_064.gif smile.gif
User's Signature

#3772 Потребителят е офлайн   Mick Jagger Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 December 2009 - 12:03 PM

Весела Коледа!!!
http://pozdravi.net/...p?image_id=1322
User's Signature

Качена снимка

#3773 Потребителят е офлайн   Mick Jagger Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 December 2009 - 01:11 PM

Много е пораснал Бонро :)
User's Signature

Качена снимка

#3774 Потребителят е офлайн   Mick Jagger Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 December 2009 - 04:52 PM

Ето как се забавлява Мик с един кашон, af_089.gif на който по случайност има дупка, която перфектно му става на врата и си игра така с това на главата доста време и не може да се измъкне, ама никой не му го е слагала на главата - сам се е наврял вътре wb_052.gif wb_052.gif wb_052.gif
Весела Коледа!!! re_037.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3775 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2009 - 10:58 AM

Здравейте и от нас с Бари, отдавна не сме писали, но имахме малко проблеми, вчера направихме операцияна за премахване на едни туморни образования на двете ушета, вече сме добре и продължава с лудориите, май беше кротък само докато действаше упойката.
Искам да пожелая на всички фенове на тази прекрасна порода, а и на техните любимци най-вече здраве през новата година, всичко лошо да остане в старата, много мигове прекарани с кучовците и късмет. Весело посрещане на Новата година.
P.S. Съжалявам, че не мога да кача нови снимки, но не мога да ги умаля, ще се помъча след празниците.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#3776 Потребителят е офлайн   Mick Jagger Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 11:00 AM

Цитат(kaball @ Dec 26 2009, 01:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте на всички.Аз искам да се похваля че успях да си намеря кученце от 1 човек в Севлиево.На 2 месеца е и е най-сладкото нещо на света.Мерси все пак за информацията и приятно изкарване на празниците. md_064.gif smile.gif

Хей, добре дошъл и на най-новото малко бигълче при нас! С нетърпение ще очакваме снимки на мъничето и разкази за безкрайните весели игри и щуротии, като всички бигльовци!!! wb_052.gif
С пожелание за весели празници, здраве и късмет на всички малки и големи бигльовчета - най-сладките кученца на света!!! ae_085.gif ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#3777 Потребителят е офлайн   kaball Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 02 January 2010 - 10:00 PM

Здравйте от нас с Мъгзи.Той е на почети 2 месеца и е във вихара си из целия апартамент.Започна да изпълнява някакви основни команди, но има още много да го уча.Ако някои може да ми помогне с информация за възпитанието ще съм благодарен.В интернет има много нещо но някои са малко противоречиви.Но като изключим това за него живота е една игра.Вскчко е негова играчка и хапе каквото му падне, но как да му се сърдя.И искам да попитам след колко време мога да почна да го извеждам навън при положение,че 2-та му ваксина е на 5 Януари.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#3778 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 09:59 AM

Честита нова година! Бъдете здрави, усмихнати и щастливи, пожелаваме на всички много свободно време, което да прекарат с малките си четириноги приятели с кадифени уши! wub.gif

Добре дошли на малките бебета!

Относно разходките, като начало първите ваксини не са ли 3, а не 2? На нас след 3-тата ваксина доктора ни каза да седим 15 дни вкъщи и тогава навън.

За командите, ние се учехме от една книжка за възпитание на кучета, в която се описва подробно как само със стимули, т.е. награди и похвали можем да научим любимците си на основните команди. Мисля, че е от поредицата "Моето куче" и заглавието е нещо подобно "Възпитание чрез положителни техники", нямам я на разположение в момента, за да цитирам точното заглавие. Това с хапането е много нормално, нали сега изучава света около себе си, особено като дойде време за смяна на зъбките - към 3-4-ия месец, тогава трябва да му осигурите много кокали от кожа, въженца и всичко подобно, за да не се насочи към пантофи, обувки или книги. Ние поне ги бяхме скрили много сигурно, но пък за сметка на това няколко пъти сменяхме кабела за интернет, след което си сложихме безжичен ab_041.gif. Нашият Рони правеше отлична разлика между кабел, по който тече ток и този за интернет. Този с тока не го и доближаваше, но този за интернет беше любимо чесало. Все пак имайте предвид, че понякога малчовците започват да гризат ръце и крака, което трябва да се спира с рязко и категорично НЕ! Малките сладури прекрасно разбират интонацията, така че схващат много бързо. Успех! ae_085.gif

#3779 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 10:21 AM

Честита Нова Година на всички!!! пожелавам ви една невероятна 2010 година и само хубави преживявания с малките бигльовци smile.gif

Относно първото излизане,най малко една седмица след ТРЕТА ваксина и нито ден по-рано,че е много опасно.Желателно е дори да няма контакт с други кучета и хора докато не изгради имунинет.

xaosinc направо настръхнах като прочетох какви неща сте преживели.Надявам се всичко да е минало вече и никога да нямате подобни проблеми занапред.

#3780 Потребителят е офлайн   Bags Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2010 - 11:47 AM

Здравейте на всички, големи и малки :-)))

Честита Нова Година!
Да сте здрави, мирни и с много емиции изпълнени!

Ние не сме се появявали от толкова много време, че вероятно малко хора ни помнят...
Изключително сме щастливи да видим толкова много нови членове на бигъл обществото- вие сте всички толкова прекрасни :-)))

Чета последнитередове тук- наистина си е проблем взиматено на бигъл в България. Ще Ви разкажа каква е нашата история след като взехма Багси.
Стана така, че той избра нас, а не ние него. Не бяхме тръгнали за куче, радвахме се просто на един красавец, който беше вече капариран в зоомагазина на "Славейков". Но когато разбрахме, че е капариран ни стана криво- въпреки, че уж не търсехме... И стояхме отвън, когато дамата от магазина излезе и ни попита дали искаме да видим друг бигъл, който сега пристига от Унгария. Очите ни светнаха! Няколко минути преди това отпред паркира ена кола, комби. И от същата тази кола, когато казахма, че искаме, един мъж извади от клетка едно същество, което така нежно беше, че ви е ясно какво се случи в сърцата ни. Не бяхме в готовност финансова за куче още тази вечер. Дори и психически не бяхме готови. Прибраха съкровището в колата и тя потегли, а ние към вкъщи. Цяла нощ будувахме. И на сутринта толкова бързахме да не го изтървем, че отидохме преди да са отворили. Но той не беше там, човекът, който го е докарал (заедно беше с една немска овчарка в колата), имал първокласничка и тъй като беше 15.09 трябваше да чакаме около 5 часа под напрежение за да мога да го видя и да съм сигурна, че няма да стои в други ръце. И така, на 15.09.2006г се сдобихме с Багс. По-назад във форума има негови снимки и като малък. Той така и не стоя в магазин. Но от там ни дадоха паспорт с документза внос. Попитаха ни искаме ли родословие, но ние не мислехме за това тогава. Искахме да го обичаме и за нас изложбите не бяха приоритет. А и ни искаха 200 лв отгоре...!( по принцип в европейските развъдници родословието е 20-40 евро). И така, с 1,800кг повече се прибрахме вкъщи :-)))
Тогава все още бях студентка, а учех в Пловдив за зъболекар. И така, Багси и аз заминахме за Пловдив и започна едно непрестанно пътуване през почивните дни или към София, или към Сливен за да се срещаме с третия член на нашия отбор. Първоначално го разхождах и на обяд- прибирах се, тъй като нашите учебни дни са целодневни, за да успея да го науча да ходи навън, на всички навици, които трябва. Един ден, връщайки се от обедна разходка, една черна кола застана на пътя ни, един мъж се подаде от прозореца и ме попита :"Ти от къде имаш това куче?" Аз не знаех какво да каза, беше малко страховито... Всъщност се оказа, че това е г-н Антон Тодоров, който е световен киноложки съдия и просто е харесал Багс. Тогава започнахме да ровим за родословието му- вече го искахме, но нямаше как да го открием. Включиха се много връзки, но от развъдника дори не искаха така да го дадат, трябвало сме лично да отидем ( до Унгария), а от магазина отказаха категорично да съдействат. Г-н Тодоров настояваше да направим всичко, каквото можем за да развием породата в България и ние да имаме отношение към този процес. Държеше Багси да даде своите гени за това. Когато разбрахме, че няма да може да е с родословие, тръгнахме по пътя на т.н. "бало родословие". Цялата идея на това е за да може да бъдат регистрирани кученцата в България и да останат в историята. И тогава се запознахме с БККБ. И, разбира се, станахме членове, тъй като това бе първата крачка. За да може едно куче да бъде родоначалник, трябва да има минимум две експертни оценки, направени му на изложба съответно, с оценки 6 и от там да се обвърже с дама, която има същите качества откъм оценки или е с родословие. Тогава техните кученца,кученцата на техните кученца вече имат т.н. "бяло родословие" и те могат вече да ходят на изложби, ако собствениците им имат такова желание. На нас ни хареса идеята за родоначалство. И знаехме, че ако кученцата са с такива данни техния шанс е по-голям за добри семейства, в които да попаднат. И така, Багси е с две отлични оценки от две изложби, като втория път го оценя френски съдия. Има и трета, която Национална Киноложка Федерация го оценя като отличен и той да бъде вписан в националната книга. И до тук. Всичко е готово, ние се радваме на нашия любимец и му пазим семето :-), но е много трудно да намерим дама на Багс. Тези, които имат родословие, икат да бъдат с кавалери от същия ранг, а дами с две експертни оценки, които да познавам няма. Имахме страхотни впечатления от дама в Пловдив, която хареса и Чар и Багси, но някъде загубихме нишката... Ако четеш това- пиши, ще сме много щастливи! :-))) Не знаех за всички тези промени в устава за НЕПРЕМЕННО ХОДЕНЕ НА ЛОВ и подобни странни неща, не зная Морти ловува ли...? Багси познава следата за заек и диво прасе, той израстна с приятеля ми в сърцето Родопи покрай подготовката за БЕЦ-ове там и така успя първата година на създаде страхотна здрава и оформена физика. За мен дори е странно това обличане на бигъл- все пак те са кучета за зимен, горски лов. И ако не са расли само в апартамент или дори да е така не са калени достатъчно, няма нужда от това. Не казвам, че гледаме Багси като войник- напротив. Ще пусна снимки и ще го видите господина...
Просто исках да ви разкажа нашата история... Понякога дори да вървим по правилния път, да минаваме всяка крачка, която са ни казали, че е редно за да бъде ок, накрая нищо. Но сме свикнали да бутаме нещата за да се случват- все пак успяваме да живеем в България, а тук не на всеки му се иска да върви по мед и масло :-)))

Пожелавам ви да сте позитивни и вярващи!

Бъдете здрави!

С много любов

Багси и семейство
User's Signature

Винаги мисли преди да действаш!

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191