Бигъл
Публикувано: 11 February 2010 - 07:29 PM
Добре дошли на всички бебета, страхотни са! Надявам се намереното бигълче, да е открило стопаните си.
Пиша ви за един проблем при нас, който се появи от близо седмица. Джими започна да не слуша, когато е пуснат, без каишка. Преди това не сме имали кой знае какви проблеми, случвало се е да не слуша много много, но всичко беше в гранците на нормалното. Почти винаги, когато сме били навън съм му взимала лакомства за награда и сега се чудя дали това не ми е било една от грешките.
В началото на седмицата избяга от моя приятел след едно бездомно куче, след доста време го открил в някакъв двор. Днес тръгна след друго куче и едвам го хванах. И двете съответно не са били разгонени.
Чудя се как да постъпя, от една страна не искам да го държа вързан непрекъснато, от друга не знам какви наказания да налагам, защото не ми се е налагало. В момента е на 10 месеца, чудя се и за възможността да го запиша някъде на училище, ако можете да ми препоръчате някого? Или да ми дадете съвет как постъпвате в такива случаи?
Публикувано: 12 February 2010 - 09:23 AM
Добре дошли на всички бебета, страхотни са! Надявам се намереното бигълче, да е открило стопаните си.
Пиша ви за един проблем при нас, който се появи от близо седмица. Джими започна да не слуша, когато е пуснат, без каишка. Преди това не сме имали кой знае какви проблеми, случвало се е да не слуша много много, но всичко беше в гранците на нормалното. Почти винаги, когато сме били навън съм му взимала лакомства за награда и сега се чудя дали това не ми е било една от грешките.
В началото на седмицата избяга от моя приятел след едно бездомно куче, след доста време го открил в някакъв двор. Днес тръгна след друго куче и едвам го хванах. И двете съответно не са били разгонени.
Чудя се как да постъпя, от една страна не искам да го държа вързан непрекъснато, от друга не знам какви наказания да налагам, защото не ми се е налагало. В момента е на 10 месеца, чудя се и за възможността да го запиша някъде на училище, ако можете да ми препоръчате някого? Или да ми дадете съвет как постъпвате в такива случаи?
Публикувано: 12 February 2010 - 12:15 PM

Поздрави!
Публикувано: 12 February 2010 - 03:09 PM
иначе винаги го пускам на една сравнително голяма кучешка полянка, но ако реши да не слуша пак си е опасно
Публикувано: 13 February 2010 - 08:18 AM

Само мога да пожелая на собствениците да бъдат грижовни към своите мъничета и да ги обичат с цялото си сърце за да може бигльовците от своя страна да им носят такава радост, каквато може да донесе само едно бигълче!

Относно пускането на кутретата без каишки или поводи: Моля на всички да обърнат внимание на темата в началото на страницата за изгубения бигъл в Овча Купел 2. Лично аз познавам този палавник защото живеем в съседни блокове. Та ще споделя следното специално за него: още от малък го пускат да се разхожда без да е вързан или понякога го пускат дори сам. Наблюдавал съм го как при повикване не идва и си прави каквото си иска. Евентуално ако е в настроение, чува командата и се отзовава, но пак казвам - САМО ако има настроение за това. А Франки е вече на 2 години и нещо.... Моя Бари от друга страна винаги е на разтегателен повод 5 мерта. Това му дава достатъчно свобода да се разхожда без да се чувства ограничен или вързан по някакъв начин, а от друга страна аз имам контрол върху ситуацията и мога да го издърпам по всяко време, когато има нужда. И така съм сигурен, че Бари ще се прибере с мен и няма да го мисля, ако нещо му щъкне в непослушната бигълска главичка и реши да не ме слуша.
Ще сумирам казаното до тук: Лично мое мнение е, че на послушанието на бигъла не може да се разчита, и повечето от вас знаят защо. Така че по-добре вързан отколкото загубен като Франки в горната тема. Какво ще направите, преценете сами. Все пак вие, хората, сте мислещите същества тук.
Успех на всички !

Vanity of vanities....
Публикувано: 13 February 2010 - 03:08 PM

За падането на козината аз лично давам таблетки с биотин от време на време.Пърхут не сме имали но зная ,че има специални шампоани.
Публикувано: 15 February 2010 - 01:13 PM
Ако съдържанието на мазнини в храната е в повече това спомага за наличието на пърхут. А косъма може би го сменя и затова пада.

Публикувано: 15 February 2010 - 09:06 PM

Все още се държи, но надали ще е за дълго

А иначе, ако може да ви питам нещо - имам следния проблем: Ари е много страхлив в компанията на други кучета. Проблема май дойде от това, че първата му среща с друго куче беше с един 6 год. пекинез, който го сдави докато Ари се опитваше да се заиграе с него. Оттогава като види други кучета се плаши и бяга от тях, дори и по-малки от него. Имате ли представа как може да се справим с този проблем?
Благодаря предварително и поздрави на всички сладури бигъли

Публикувано: 16 February 2010 - 09:08 AM
Ако съдържанието на мазнини в храната е в повече това спомага за наличието на пърхут. А косъма може би го сменя и затова пада.

Публикувано: 18 February 2010 - 08:05 AM
Мърфи е добре, беше много дебел и го сложиха на диетична храна за кастрирани случаи, посвалихме 2 кила и сега изглежда доста прилично! Обаче е много гладен и все бяга да си търси нещо за хапване, та от 2-3 дена е с намордник и съответно сдухан!

Попаднах на това клипче и направо не можах да повярвам, че е толкова послушно това бигълче!
http://www.youtube.c...bMY-2aVmQ8&NR=1
Публикувано: 18 February 2010 - 09:39 AM
Мърфи е добре, беше много дебел и го сложиха на диетична храна за кастрирани случаи, посвалихме 2 кила и сега изглежда доста прилично! Обаче е много гладен и все бяга да си търси нещо за хапване, та от 2-3 дена е с намордник и съответно сдухан!

Попаднах на това клипче и направо не можах да повярвам, че е толкова послушно това бигълче!
http://www.youtube.c...bMY-2aVmQ8&NR=1
Той и нашия в къщи прави пълна програма от номера, ама навън нещо се прави на разсеян

Относно дебелината - колко килограма е, щото на аватара не ми се вижда много дебел?

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 18 February 2010 - 05:18 PM

А беше станал 25 - направо табуретка!
На аватара е легнал, пък и снимката е доста стара - отпреди година - там си е в добра форма!
Той последната година беше в дива депресия, защото имаме бебе и той много ревнуваше и страдаше. Спря да тича и играе с други кучета, а продължи да похапва и ние докато се усетим да коригираме порциона - надебеля!
Публикувано: 19 February 2010 - 01:15 AM
първо да попитам Мърфи - защо е кастриран? Някаква причина ли е имало или просто така сте решили?
относно въпроса за падащата козина - на Ари също му падаше доста козината, но откакто му сменихме храната няма проблеми. Даже стана много лъскав и пухкав

http://www.dogfoodan...owcat.php/cat/8
на цена излиза колкото другите ,,премиум" храни
а иначе Ари вече се катери здраво по хълмовете над града. Даже накрая като се прибираме - той ме тегли нагоре

поздрави на всички и пишете по-често с какво се забавляват диваците

Публикувано: 19 February 2010 - 09:12 AM
http://www.dogfoodan...owcat.php/cat/8...
Много интересна класация само дето в нея не открих нито една от следните марки:
Purina, Hills, Bosch, Happy Dog, Eukanuba, Carocroc, Best Choice,
а Nutram i Royal Canin са с едва 3 звезди.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 19 February 2010 - 10:12 AM
Обича си храната и я яде с удоволствие. Наистина и аз гледам да го поддържам във форма за да не надебелява.
Козината му е лъскава и всичко е наред. Има и друго, което според мен идва от храната - понякога кучетата миришат в зависимост от това с какво ги хранят и колко е качествена храната. Бари не мирише въобще и като се влезе вкъщи не може да се каже, че въобще има куче. С 2 ръце препоръчвам Hills! Много качествена храна и има добавики за зъби, козина, кости и т.н.... Общо взето за абсолютно всичко за да е кучето здраво и в добра форма. Hills има много разновидности: телешко, риба тон, агнешко с ориз(която ние ползваме). Така че винаги може да се подбере нещо подходящо, което да е по вкуса на кутрето. Лично за мен, това е храната! Поне докато не излезе нещо по-добро

Vanity of vanities....
Публикувано: 19 February 2010 - 10:57 AM
purina
hills
eukanuba
останалите май наистина ги няма :)
а иначе Роял канин има и с 2 звезди

а относно това, дали кучето харесва дадена храна или не - Ари например яде без да се замисля и с удоволствие и българска храна от 2 лв за кг., и Педигри, и каквото друго му сложа. Но едва ли Педигри и българската храна могат да с качеството на Орижен /например :) /
даже ми се струва, че на евтината храна се нахвърля повече, защото му мирише повече /предполагам по-вкусно/. Може би имат повече ароматизатори и възбудители на апатета /което може би е целта на производителя/ :)
Публикувано: 19 February 2010 - 11:08 AM
http://www.dogfoodan...owcat.php/cat/8...
Много интересна класация само дето в нея не открих нито една от следните марки: