Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4061 Потребителят е офлайн   LanShot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 29 August 2010 - 09:27 PM

Ето ги първите снимки на моята сладурана ! :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4062 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 07:21 AM

Душичка малка :wub:

Дано се оправи бързо и дано не е сериозно,защото тези симптоми при малките кученца са си доста притеснителни.Стискам палци!

#4063 Потребителят е офлайн   LanShot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 August 2010 - 12:30 PM

Преди малко минах да видя Тиа ..седи и абоката на лапичката още .. преливат и глюкоза и витамини и всякакви неща изкуственно , докъто не се изходи да я видят дали е тръгнала да се оправя , инъче не е толкова сънлива и унила .. но в клетката какво да прави .. като ме видя и се зарадва много . Като тръгвах пък заскимтя , явно и 2-мата сме се привързали много бързо .Изследванията показват че има малко количество червени кръвни клетки и ги е губила със повръщането и болното коремче , трябва да се възтанови . Просто едвам търпя да я оставям там но щом е за нейно здраве се налага !

#4064 Потребителят е офлайн   LanShot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 August 2010 - 12:27 AM

Тиа днес ще спи у нас .. започва да се оправя и е много палава . Трябва още 1-2 дни да я водя за преглед и изследвания . Вече се храни , пие вода , не повръща (да чукна на дърво) .. и изобщо нормализира се . Много съм щастлив :re_037:

#4065 Потребителят е офлайн   LanShot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 August 2010 - 01:35 AM

Искам да попитам само какъв ще е най-добрият режим на хранене ? 3 пъти на ден , 4 - 5 ? Повече хранения с по малко храна или по-малко хранения с повечко храна ? Мерси :)

#4066 Потребителят е офлайн   Luu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 August 2010 - 01:43 AM

Храната за деня, грамажа, се определя според възрастта на кутрето и килограмите, обикновенно си пише на опаковките колко са препоръчителните дажби за деня. До към 6-тия месец е добре да се дава на 3-4 пъти в деня, разделено общото количество, а след 6-тия да се премине бавно към 2 пъти дневно. =) Дано малката няма повече проблеми. Тя на колко дни е вече? =)
User's Signature

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.

#4067 Потребителят е офлайн   LanShot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 August 2010 - 01:17 PM

Ами днес става на 51 дни :) .. тежи 2 килограма и я храня само с гранули по 4 пъти на ден .. зависи кога иска да яде .. може и по 3 пъти . Имат да и се бият 3 ваксини .. за сега и е правена само една и то е серум . Чакам да я излекувам от бактериите и започване ваксините ...предполагам до няколко дни . Мисля че и днес за последно ще и бият антибиотик , тъй като се подобри значително . :ae_085:

#4068 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 07:44 PM

Добре е, че се е оправило кученцето.

Просто много малко сте го взели. За мен не трябва да се вземат кученца преди да навършат 75 дни, но явно някои са по-нетърпеливи :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4069 Потребителят е офлайн   LanShot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 August 2010 - 11:50 PM

Аз съм нетърпелив от няколко години , но просто ако не го бях взел , сигурно някои друг щеше да го вземе . Новините от днес не са от най-добрите . Кучето цял ден спи .. наляха го с антибиотици и инжекции , и все пак повърна отново .. сякаш един ден се подобрява в следващият се влошава ... започвам да се плаша вече . Отивам да го видя как е .. то леко отворило очите и легнало настрани . Бутам я ,не мърда , пак я бутам пак не мърда , говоря и и надигам главичката тя никва реакция , в следващия момент студена вълна ме удари и започнах да я треса и тя плахо се засрами .. Така ме плаши на няколко пъти .. викам си бре.. замина си мъничката.. много кофти да знаете . Засега се разхожда по малко из нас залита напред назад.. но уж водим лечение .. Незнам какво да правя . Хем виждам как не и понася и е постоянно изморена и и се спи , хем трябва да и водя лечение , че да не се обезводни и да не стане като преди направо вода да ака .. Мисля да отида в най-добрата вет.клиника във Варна и да и пусна пълни изследвания . Немога да се примиря с мисълта че може да си замине!! :dh_188:

#4070 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 07:22 AM

LanShot и аз ви съветвам,потърсете още едно мнение и направете всякакви тестове за всички болестиНе е нормално след като е подложена на такова лечение да не се подобрява.Късмет на малката,трябва да намери сили да се пребори.

#4071 Потребителят е офлайн   fildi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 06:18 PM

@LanShot дано скоро се оправи малката сладуранка! Предполагам какво ти е... :dh_188:
User's Signature

Vanity of vanities....

#4072 Потребителят е офлайн   Luu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 September 2010 - 01:37 AM

@LanShot непременно пиши как е малката Тиа.
User's Signature

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.

#4073 Потребителят е офлайн   fergieb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 08:09 PM

Здравейте аз много искам да си купа кученце.Живея в апартамент и мама ми каза че ако искам куче да не е много космато и да не е много голямо.Та предложи ми пинчер но аз не ги харесвам много дакелите пък изобщо.Чихуахуа е резервен вариант те приличат на мишки и не растат изобщо.Най-много ми харесва бигълът и умирам за такова куче но искам да ми кажете колко голям става защото много ми харесват но ако стават много големи няма да мога да си купя такова.Благодаря предварително. :smile:

#4074 Потребителят е офлайн   LanShot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 September 2010 - 08:48 PM

Тиара се подобрява , все още е на системи , лекарите не ми дават да я храня или да и давам вода но има резултат . Не е повръщала вече 2 дни , още ака рядко , но вет. казват че акото ще се оправи , само да спре да повръща . Така и стана ...вече се е живнала , доколкото може да се живне кученце на няма и 2 месеца което е 2 килограма и по 4 часа на ден е на системи . Вчера беше денят в които всичко се решаваше. Повърне ли - операция , която не се знае как ще протече. Но тя не повърна а започва със всеки ден повече да души да се разхожда из апартамента , да се заиграва въпреки че не яде храна а само я "наливат" със системите. Явно има ефект и се лекува раздразненото стомахче и черва . Простоооо тръпна да се оправя по бързо . Лекарите казаха още 4 дена поне на системи . Казаха че утре ще пробват да я захранят да видят как ще реагира . Дано да се оправя вече . На ден ми излиза 30-тина лева . ОТ 29-ти всеки ден по толкова ? Но за нея правя всичко защото си я обичам и така .... :mg_062:

fergieb влизаш в гугъл (google.bg) и пишеш "бигъл" , 1 ден няма да ти стигне да изчетеш всичко за кученцето . Първо изчети всичко което можеш , преди да избереш и да вземеш да гледаш такова куче. Запознай се с материала преди да го вземеш . Пък и някои хора си взимат куче без да знаят много за него , после съжаляват. Просто ти казвам за да не се налага после да му търсиш друг дом пък и да си наясно със себе си какво точно искаш и запомни че кучето не е само външен вид . Успех.

#4075 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 10:13 PM

Показване на мнениетоfergieb, в 02 September 2010 - 08:14 PM, написа:

Здравейте аз много искам да си купа кученце.Живея в апартамент и мама ми каза че ако искам куче да не е много космато и да не е много голямо.Та предложи ми пинчер но аз не ги харесвам много дакелите пък изобщо.Чихуахуа е резервен вариант те приличат на мишки и не растат изобщо.Най-много ми харесва бигълът и умирам за такова куче но искам да ми кажете колко голям става защото много ми харесват но ако стават много големи няма да мога да си купя такова.Благодаря предварително. :smile:

Биглите стават на височина до 40-41 см и на тегло 15-17 кг (е някой и повече).

Но преди да решиш да си вземаш бигъл, дай на майка ти да прочете форума и ако след това е съгласна - вземай :smile:
Бигълът е прекрасно куче, но е гонче - което ще рече че кипи от енергия и за да се обучи добре, трябва доста упоритост от ваша страна. Просто бигълът си е бигъл :smile:
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4076 Потребителят е офлайн   LanShot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 September 2010 - 10:25 PM

Да прав е vano ! Тя моята както е болнавичка и слабичка как щъка и ходи навсякъде души и е адски любопитна представям си като се възтанови , а е още бебе , така че правете си сметката , инъче имаш ли веднъж бигъл трудно ще погледнеш друга порода . Нищо лично към другите породи , просто за мен стана така ! :dog: :wub:

#4077 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2010 - 07:25 AM

LanShot страхотни новини :be_107: Само такива вече

#4078 Потребителят е офлайн   fergieb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2010 - 12:11 PM

Благодаря че писахте но май бигълът не е кучето което ще си взема става май доста голямо на кажете ми колко време е горе долу малко не много голямо нито мн малко ами средно.ако е няколко години може да е при мен като стане мн голямо при баба.

А ми кажете кое е по-добре чихуахуа или пинчер
това са другите вариянти

#4079 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2010 - 01:01 PM

Показване на мнениетоfergieb, в 03 September 2010 - 12:16 PM, написа:

Благодаря че писахте но май бигълът не е кучето което ще си взема става май доста голямо на кажете ми колко време е горе долу малко не много голямо нито мн малко ами средно.ако е няколко години може да е при мен като стане мн голямо при баба.

А ми кажете кое е по-добре чихуахуа или пинчер
това са другите вариянти

Има и други дребни породи - мопс, френски булдог, руски той, брабансон, бостънски териер, джак ръсел териер, дакел и т.н. (това са късокосмести мъници за които се сетих). А иначе едва ли накой може да каже кое е по-добре. Всяко куче, освен с породни характеристики се характеризира и със строга индивидуалност. Просто условието да е малко и да не е дългокосместо не е много ясно. Има късокосмести кучета, които се скубят много, а и косъмчетата поради късия си размер се набиват здраво в килими, мокети и т.н.

Гледай, чети, избирай си, няма нужда да се бърза, но знай че каквато и порода да си избереш, кучето е живо същество, което се нуждае от грижи и внимание.

Успех с намирането на любимец.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4080 Потребителят е офлайн   fergieb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2010 - 01:30 PM

Благодаря ти много взех да се замислям за джак ръсел териер то прилича на бийгъла и е много сладко а то по-малко ли расте от бигъла ако не ставам нахална с въпросите но се интересувам.И ако се сетиш друг късокосмест мъник го напиши

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни