Бигъл
Публикувано: 21 February 2011 - 01:21 PM
много ми е интересно вашите бигльовци колко са изобретателни в белите. Аз за 4 месеца съжителство имам следните ЩЕТИ :)
* всички тапети за скъсани до 1м. височина
* 2 броя килими са перфорирани
* 1 диван е разкъсан и изтърбушен
* изяде ми и мишката на компютъра
* изяде около 20 диска
* изяде ми и едната маратонка
* .................... какво ли още ми предстои??!!
Публикувано: 21 February 2011 - 05:55 PM
Публикувано: 21 February 2011 - 09:32 PM
Делфин, в 21 February 2011 - 05:00 PM, написа:
Един кожен кокал (15см.) го изяжда за час и половина !!!! след малко ще снимам някой от щетите ,да се посмеете.
Публикувано: 22 February 2011 - 08:44 AM

Когато Ло беше малка всички книги бяха прибрани по шкафовете,сега вече са върнати по местата и изобщо не ги докосва.Кожените кокали и кашони от съседния магазин вършат при нас чудесната работа на отклоняване на вниманието от правене на бели.
Но в къщи всички се научихме да си прибираме обувките и другите вещи.Да видите колко е подредено сега

Както казва Делфин обаче,без щети не може когато имаш бигъл и никога не се знае какво ново ще измислят...
Публикувано: 23 February 2011 - 10:26 PM
Как сте останалите бигльовци? Ние сме почти на 7 месеца вече. Растем, здрави и диви за момента.
Ние също попреживяхме доста бели, но за момента имаме доста добро възпитано куче. За тези 6 месеца с него, изяде 1-2 чифта пантофи, малко тапети от яд, но съвсем малко чат пат някой лист, който се мотае, и то в случаи, в които или сме го ядосали или не му обръщаме внимание или не му даваме да яде от нашето. Общо взето това мрънкане и досаждане по време на ядене ни е най-големия косур. Навън се държи страхотно. Каишка слагаме само когато ще минаваме през много улици, идва си винаги по команда, ходи на възможно най-най-най скритите места до тоалетна, вече не скача по хората, прибира се като кажа, малко си досажда по други кучета, ама няма как :D
И да се похвалим, от няколко дни постянно дигаме краче като пишкаме 8-) Порасна момчето

Eто и малко снимки от една наша зимна разходка - 3 часа и половина в западния парк, и тичане, игра с други кучета, огромна разходка, и накрая пак не бе изморен :D

А следващата снимка, на пръв поглед е изглеждат чисто и просто мъфините, които направих, но ако се вгледате по внимателно в горния десен ъгъл ще забележите нещо. Да ви е познат хищника причакващ жертвата :P

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.
Публикувано: 23 February 2011 - 11:13 PM
Айра е на 4 месеца почти и се чудя как непрекъснато е гладна. Само да усети , че има някой в кухнята или пък да се тропне някоя чиния и с 200 км/ч пристига там , просто незнам как ще се преборим с този проблем.
Ние докато се храним , тя непрекъснато скача - не спира.
Преди малко се прибрахме от разходка , ама и навън е като шило , върти се и иска ако може да тръгне във всички посоки едновременно . Още е бебешок , сладък . А да знаете само как ни подхапва , всички в къщи сме издрани по ръцете , иначе купуваме кожени кокали и играчки , но друго си е ръчичката на някой .
Много се надявам това с хапането да спре , когато смени всички зъбки , но с нахалството за храна - честно казано , незнам как ще се преборим.
Абе бебе - бигъл....
Публикувано: 27 February 2011 - 02:06 AM
Публикувано: 02 March 2011 - 01:16 AM
Miron82, в 21 February 2011 - 12:26 PM, написа:
много ми е интересно вашите бигльовци колко са изобретателни в белите. Аз за 4 месеца съжителство имам следните ЩЕТИ :)
* всички тапети за скъсани до 1м. височина
* 2 броя килими са перфорирани
* 1 диван е разкъсан и изтърбушен
* изяде ми и мишката на компютъра
* изяде около 20 диска
* изяде ми и едната маратонка
* .................... какво ли още ми предстои??!!
Току що ми изяде и телефона, до един час ще я разстрелям !!!! Моля ви обаждайте се на зоополицията :) http://pics.data.bg/...570ed2f0e8/gsm/
Публикувано: 12 March 2011 - 02:03 PM
Нашият малък бигльо Бъди е вече на 5 месеца. Вкъщи не прави пакости, защото не го провокираме /прибираме обувки, чехли, чанти, кабели и т.н/. Даже скоро си извадих две саксии с цветя на достъпно за него място и той не ги докосва вече трета седмица :) В помощ за това са ни и дългите разходки придружени с игра с други кучовци или гонене на топче или фризби :) Но пък имаме друг проблем - когато ходим на разходка обира /похапва/ всевъзможни боклуци /огризки от ябълки, конско ако /това му е любимо/ пуканки и др. даже веднъж си похапна от една мърша /не можах да стигна на време при него/ ...пръчките не ги броя, защото според мен си чеше зъбките с тях /. Когато му казваме НЕ или марш от там - той гълта въпросното "нещо " цяло /така повръщахме две-три парчета от кочан на царевица/ и бяга от нас . Веднъж си намери един краешник хляб - захапа го и побягна в обратна посока издавайки някакъв радостен лай /с пълна уста :D /. Притеснявам се, че никога няма да можем да го отучим. Изпаднали в такава ситуация го връзваме на каишка, караме му се ,а понякога го шляпваме и с повода, но лекичко ...погледа му издава, че знае че е сгрешил,но какво от това... Вкъщи и на вън му прилагам следното: слагам някакво лакомство на земяна и не му позволявам да го взима, накрая го награждавам с похвала и въпросното лакомство, но май не работи много много този метод. Моля ви кажете какво правите в такъв случай като моя, споделете някакви идеи. Друго, което искам да ви попитам е на колко месечна възраст започват да ходят само на вън по нужда? За сега го разхождаме три пъти на ден, като последната разходка е към 20,30 часа. През деня не върши нищо почти, но през нощта е нещо страшно ....като станем сутрин е минирано навсякъде. За съжаление не мога да му хвана часовете, в които се изтропква, за да го изведа на вън :-S , а ще трябва ..... Иначе отлепва по някой път задното краче от земята - сигурно ще започне да вдига крак скоро :)
Публикувано: 12 March 2011 - 05:33 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 12 March 2011 - 07:45 PM
Иначе се радва особено много на децата , няма случай да види дете и да не поиска да отиде при него . Като види по-големи кучета навън ги лае и е много смешна.. Днес синът ми я е разхождал повече от три часа в Борисовата градина , но като се прибра , не беше изморена ни най-малко . Беснотия с пълна сила в къщи , понякога развива такива скорости , че направо ме хваща страх да не се блъсне в нещо. Играчките , които сме и оставили за игра взе да ги къса , укротява се временно с кожени кокали . Явно зъбките я дразнят , онзи ден намерих в леглото и едно паднало зъбче-кучешко , от тези остричките , които са ми направили рани по ръцете ;)) Ми за сега това е от нас и от Айра.
Публикувано: 13 March 2011 - 03:32 PM
Иначе Скай стана на 7 месеца, много ни е послушен, освен ако не му се обръща внимание. Навън слуша, повод почти не ползваме, улици и булеварди се научи да пресича, вече постоянно дига краче, и само веднъж, късно вечер се изпуска, но може би сега като е по-топло трябва да му правим и една късна разходка, защото иначе по 2 часа и половина сутрин, и толкова следобед му стигат за игра, ама не и за други неща.
С него е голяма лудница в парка. Раздвижва всички кучета по алеята :D Онзи ден захапа един плик през глава, и без да вижда бягаше като обезумяла с още поне 6-7 кучета след него :D, доста забавна гледка. Ние почти всеки ден сме в парка Света Троица, ако някой има път на там да пише :)
През уикендите сме склонни и на западен парк.
П.С. На една от снимчиците на Айра прилича страшно много наистина на Скай, с тази плътно украсена муцунка с малко бяло ^^
Моя лигльо ^^

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.
Публикувано: 13 March 2011 - 04:16 PM
Luu, в 13 March 2011 - 03:32 PM, написа:
Иначе Скай стана на 7 месеца, много ни е послушен, освен ако не му се обръща внимание. Навън слуша, повод почти не ползваме, улици и булеварди се научи да пресича, вече постоянно дига краче, и само веднъж, късно вечер се изпуска, но може би сега като е по-топло трябва да му правим и една късна разходка, защото иначе по 2 часа и половина сутрин, и толкова следобед му стигат за игра, ама не и за други неща.
С него е голяма лудница в парка. Раздвижва всички кучета по алеята :D Онзи ден захапа един плик през глава, и без да вижда бягаше като обезумяла с още поне 6-7 кучета след него :D, доста забавна гледка. Ние почти всеки ден сме в парка Света Троица, ако някой има път на там да пише :)
През уикендите сме склонни и на западен парк.
П.С. На една от снимчиците на Айра прилича страшно много наистина на Скай, с тази плътно украсена муцунка с малко бяло ^^
Моя лигльо ^^

Лу, багодаря за включването :) Ще се радвам някой уикенд да се срещнем в западния парк и да обменим опит :) Ние се сме в кв. Надежда ...на нас ни е близо Северния парк, така че ако се наканите вие някой път заповядайте, ние сме там всеки ден :) Та по въпроса с бигльото Бъди си мисля да го водим на училище - какво ще кажете ? :) Просто не виждам друга светлина в тунела. Сега сменя няколко последни зъбчета ,едно от които е горен кучешки, до който е подкарал почти до половината новият зъб. Искренно се надявам като смени зъбките да се пооправи малко. Защото покрай тези зъбки си откача от време на време ....много го дразнят :( Иначе и ние се разхождаме без повод - само като прегреши го връзваме за кратко като наказание :) Това е от мен , поздрави :)
Публикувано: 14 March 2011 - 03:45 PM

.Направо подивях от радост.Започнах да питам сестра ми какво куче иска . А тя ми отговори ,че искала френски булудог.Не ми харесва това куче .След това баща ми той отвърна голдън ретрийвър или близнака му как се казваше забравих.Попитах майка ми тя попринцип не иска куче но е навита на бигъл. Посъвветваите ме нещо.
Публикувано: 14 March 2011 - 04:37 PM
PENATA, в 14 March 2011 - 03:45 PM, написа:

.Направо подивях от радост.Започнах да питам сестра ми какво куче иска . А тя ми отговори ,че искала френски булудог.Не ми харесва това куче .След това баща ми той отвърна голдън ретрийвър или близнака му как се казваше забравих.Попитах майка ми тя попринцип не иска куче но е навита на бигъл. Посъвветваите ме нещо.
Какво значи, че боконката е била много дова? Питам за да ти кажа дали да си вземете бигъл.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн