Dog.bg Форуми : Микроспория

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Микроспория

#41 Потребителят е офлайн   vicky_vn Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 November 2008 - 01:11 PM

а решен ли беше или после се появиха отново?

#42 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 November 2008 - 09:49 PM

Не се появиха отново, но това нищо не значи. Може дори да не е имало проблем.
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2009 - 02:19 PM

Трябва ли да се почиства къщата с нещо по-специално, когато имаме животно с микроспория? Или гъбите са само по гостоприемника?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   tonito27 Икона

Публикувано: 17 October 2009 - 03:03 PM

Много интересна тема,ама да я побутна малко,че от месец и половина не е писано в нея smile.gif

Моята котка е с микроспория почти от година.Персийка е.Единственото и лечение е било само с Грануфарм,поради простата причина,че след като я намажа няколко пъти,всичко изчезва,но след 2-3седмици отново се появява.При последната консултация преди 3-4дни вет. каза да спра да я мажа и ,че вече се е оправила.Да ама не,днес отново е с огромна рана зад ухото,разкървавена от чесане.Козината зад ушите и все едно е подстригвата,има дупки.И има и нещо друго-много е слаба-супер капризна е .Яде само Роял Канин,преди хапваше и месо и консерви,сега не иска да ги помирише.На 1г и 3м и е с тегло 2,2-2,5кг.Все си мисля,че е от микроспорията.1месец и давах витамини,ама пак си няма резултат в теглото.
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 01:07 AM

Здравейте!Наскоро бях забелязала по краката на кучето ми оголени петна,а после и по-главата!Това на глават от разчесване беше станало рана!Естествено веднага отидохме на лекар,там ни казаха , че кучето има микроспория!Докторката ни пита дали наскоро кучето си е играло с котка и ние казахме, че преди известно време сме прибрали едно коте от улицата (ест. го изкъпахме,обезпаразитихме и т.н.)!И така сложиха ни диагноза микроспория!Дадаха ми един разтвор да мажа петната през 2-3 дена!Вече мажа кучето около седмица и нещо и резултата е ,че раната заздравя и според мен от петната вече не пада козина,но понеже кучето е с дълъг косъм и горните пластове скриват петната, така че не мога да преценя изцяло!Интересното е че по-котето няма нищо ,казаха ни само да го изкъпем с Низорал!
Та въпроса ми е мога ли да изкъпя и кучето с Низорал или няма да има никакъв смисъл и дали е необходимо да давам някакви витамини , защото на нас освен това мазило нищо друго не ни дадоха?

#46 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 October 2010 - 01:35 AM

От дълго време моето куче има обриви , водих я в синкръст изследвания за бълхи (БЕЛИ) за бъби ядящи козина .След което лечения 100 , мазания , противоалергични таблетки какво ли не . И неможаха да разберат какво е и казаха следното нещо , кучето е предрасположено към всякакви кожни заболявания . Аз се ядосах и я заведох при друг лекар защото упорито се влошаваше .Другия лекар ме пита как така до сега не и е правено изследване за губички , и поради тази причина днес и направиха , резолтата беше положителен.И ми казаха да отида утре да и бият ваксина , след което щели да ми обяснят как ще се процедира.
(кучето още като го взех имаше кожни проблеми и е така от 3 месеца ) американски буллдог
стискайте палци
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 11:34 PM

Хайде и ние в темата. И нас ни нападна микроспорията / от едната котка е взета проба и е направено изследване под микроскоп/. Четох тук, че това изследване не е достатъчно, но за момента бих искала да попитам дали може да пробваме едно лекарство, което помогна на приятеля ми и приятелката ми да се излекуват от това чудо / червените разширяващи се окръжности- трихофития ли е, микроспория ли е, вече май ще се предам/. Както и да е, това чудо явно се озова у нас от една улична котка, която се окоти в двора ни. Тя цялата беше на малки обезкосмени петънца, малките също. Мазахме ги няколко пъти със спорил и нещата при тях чувствително се подобриха на външен вид. Да, обаче започна да пада козинката от ушите на друго малко коте / на кръгли люспи, петънца, възпаляват се ушичките по ръбчето и отвътре също/, което гледаме вътре у нас, а после и на едната от нашите котки, а приятелят ми се обзаведе с въпросните червени окръжности / аз съм карала това преди години и засега съм ок без да се пазя от болните животни около мен като се предполага, че имунната ми система не е от най-добрите защото съм с комплект автоиумунни заболявания//. Също така другата ни котка, която си хапва нормално качествена храна е без проблем досега също. Малкото коте го храним също основно с Роял Канин Китън, но нашата болница Изи на две години е две кила и нещо от капризи- нема угаждане ви казвам! Вече и Роял Канин Exigent не иска, изобщо храненето и е голям проблем, съответно предпологам, че и имунната и система не е много силна. Даваме течни витамини и на двете котки+ мазане със спорил и имаверол от време на време. Малката се подобри малко, но Изи е вече почти без козина по ушите. Приятелят ми се оправи с мазане с йод и Exoderil /1 % крем на Naftifine Hydrochloride/. Приятелка се излекува със същото като тя беше станала цялата на окръжности. Въпросът ми е дали мога да мажа котките с екзодерил? Опасявам се да не е противопоказен при тях Много ще съм благодарна за отговор, тъй като тук ми предлагат ваксини като единствено лечение, а аз засега все още се дърпам от този вариант. Съжалявам, че стана толкова дълго, но то и върволицата от заразени не е малка. В тази връзка продължаваме да третираме и външните котета със спорил и при тях възстановяването е доста бързо. Благодаря предварително още веднъж!
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   shushulka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Art, Nature, Astrology, Social responsibility

Публикувано: 17 November 2010 - 11:55 AM

Имахме микроспория повече от две години. Първоначално не беше диагностицирана правилно, а аз нямах идея какво е това, преди този момент не бях виждала подобно нещо, и въобще... Появяваха се малки кръгли петънца, от които козината опадваше, кученцето го сърбеше, имаше и зачервявания, и посивявания... В началото Ветовете ни даваха противоалергични лекарства, кремчета и таблетки, за сумати парички, и нищо. От едното кремче дори нещата се разразиха много и от единични петънца преминаха в масови големи засегнати участъци. Един доктор ни прати в някакъв ветеринарен институт до Пирогов за изследване, там взеха няколко проби и отсекоха - микроспория. Предписаха ни някакви ветеринарни лекарства от ветеринарна аптека, едвам ги намерих, не бяха скъпи, но пишеше, че са за крави и прасенца. Едното беше яркожълт на цвят спей, който уж лекувал тази диагноза безотказно за седмици. Глупости на търкалета.

Отидохме при нов ветеринар, който каза - не - тя е дакел, много чувствителна кожа, внимавайте, че може й да умре от това, вече почти цялото коремче беше засегнато, ужас. Каза ни да купим някакви човешки кремчета с кортизони и антимикотици, за по 30тина лева 20грамови опаковки - с минимален ефект, но поне действаха мъничко. И така. По съвет на един кравешки ветеринат пък минахме на къпания с катранен сапун, което също лекично поуспокои нещата.

До момента, в който попаднахме за пореден път при доктор Иванов от зоопарка, който каза - а какви са тия петна, и извади някакво кафяво мазило с мирис на гранулирана храна за кучета и каза - ще ви сипя малко, мажете я веднъж на ден докато свърши, никакво къпане през това време. И всичко изчезна за няма и месец, петната избледняха, порозовяха и им поникна козина. Но не каза какво е имало в кафявото мазило... Вече над 5 години от тогава, не сме имали нови подобни оплаквания...

#49 Потребителят е офлайн   tonito27 Икона

Публикувано: 19 November 2010 - 03:55 PM

shushulka Благородно Ви завиждам.Ние вече втора година се влачим с микроспория.Пролетта и биха противоалергична ваксина ,избръснахме мястото,мазахме с йодасепт и изчезна като с вълшебна пръчка.....допреди няколко дни.Сега отново се чеше много,люспите отново се появиха и вече не знам какво да правя.Мисля да вкарам в употреба човешките лекарства :smile: Само ме интересува,освен Интраконазол ,няма ли по евтин вариант,наистина е доста скъп - 90лв?
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2010 - 03:29 PM

Доколкото разбрах Екзодерил може да се маже на котки. Аз лично ще пробвам и с него и ще пиша. Дано да има ефект. Цената е около 6 лв, ако не се лъжа. Ще взема да посетя и нашия зоопарк, може пък тук да знаят за вълшебното мазило на Шушулка! Иначе ми остава като краен вариант и Орунгала....оф, външните котета са целите на люспички, интересното е, че няма опадала козинка- само люспички като от пърхот, които явно не ги сърбят или болят защото ми дават безпроблемно да ги мажа.
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   ast3333 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2010 - 03:53 PM

Показване на мнениетоtonito27, в 19 November 2010 - 04:00 PM, написа:

shushulka Благородно Ви завиждам.Ние вече втора година се влачим с микроспория.Пролетта и биха противоалергична ваксина ,избръснахме мястото,мазахме с йодасепт и изчезна като с вълшебна пръчка.....допреди няколко дни.Сега отново се чеше много,люспите отново се появиха и вече не знам какво да правя.Мисля да вкарам в употреба човешките лекарства :smile: Само ме интересува,освен Интраконазол ,няма ли по евтин вариант,наистина е доста скъп - 90лв?

с много добър ефект е тербинафин /ламизил, миконафин/. също така и с много малко странични ефекти. вариант е и флуконазол /дифлукан, микомакс/. в краен случай и кетоконазол. Имаверол не даде ли резултат? обсъдете с вашия ветеринар.

#52 Потребителят е офлайн   tonito27 Икона

Публикувано: 06 December 2010 - 11:18 AM

Такааа...преди около година и повече,на мен ми излезе на ръката някакво червено петно,което ужасно ме сърбеше.Влачих се по лекари не знам колко време-никой не ми каза какво е.Та сега свързах,че е било микроспория.Много месеци се лекувах,мазах с тинктура кастелани,ламизил и пиех низорал.Та реших да пробвам с тинктурата и ламизила на Фифи.Там където беше разчесала до кръв,мазах с ламизил,а там където имаие струпеи и неразранена кожа-мазах с тинктурата и ламизил.За 2-3дни раната зарастна,а струпея почти изчезна.Почти спря да се чеше.Супер съм щастлива,въпреки,че не вярвам да се излекуваме напълно,но пак е напредък.Ще изчакам известно време и ако пак се появи,ще се лекуваме вътрешно с таблетки.
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   Таря Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 12:24 PM

Запознахме се с трихофитията преди близо 2 години, когато порази овчарката ни. Лечението беше трудно, дълго и мъчително поради множеството приемани медикаменти и страничните ефекти от тях - чак не искам да си спомням. Тази есен курцхаара се обзаведе с микроспория - този път лечението мина по-леко за всички ни - 3 ваксини през 2 седмици, мазане с имаверол и витамини за засилване на имунната система.
От известно време подозирам, че овчарката отново е пламнала - чеше се много и се скубе повече от нормалното, дори за този период на смяна на козината, който е в момента. Оголени петна все още не намирам, но тя е с много гъста и сравнително дълга грива и търсенето на мъничките петънца по слонската и гуша е трудно начинание. Все пак я оглеждаме ежедневно. Водихме я на при ветеринарния ни лекар, но и той не намери петна - каза да я наблюдаваме. Започнахме да и даваме витамини - Fell OK.

В момента съм много притеснена от тази микроспория, защото имаме бебе, което прохожда и пълзи навсякъде, а жилищното ни пространство е ситуирано така, че не е възможно да изолираме напълно кучетата от детето. Не им позволявам пряк контакт, но не мога да избегна космите, които се ръсят непрекъснато, колкото и да чистя.
Ще бъда много благодарна, ако ветеринарите (а и не само) ми отговорят на няколко въпроса:
1. Има ли смисъл да се взема космена при положение, че няма оголване;
2. Даването на витамини Fell OK може ли да повлияе на резултатите от пробата;
3. Мога ли да направя нещо за да предотвратя заразяване на детето (освен чистене с препарати съдържащи хлор, което практикуваме в момента);
4. За какви признаци да следя нас и детето (ако може и снимки на микроспорията при хора);
5. Би ли помогнало да се приемат имуностимулатори като профилактика при хората?

Благодаря предварително.

#54 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 03:15 PM

Таря, без да съм доктор мога да ти кажа, че е хубаво и вие да пиете витамини за подсилване на имунната система, както и какво представляват петната по хората- това са едни розови/червени окръжности/кръгове, които се разширяват- отвътре на кръга кожата се успокоява, но окръжността се оголемява. Започва от малко петно, често от одраскване от заразено животно. Ние превантивно се мажем с йод всяка вечер след като сме порядъчно надрани къде ли не. Йодът,обаче, не е подходящ за малко дете като че ли......
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2010 - 05:17 PM

Моят опит с микроспорията е много дъъълъг, просто защото тази твар не умира лесно :) Резултата след 4-5 клиники беше леко подобрение - мазила, спрейове и антибиотик през устата.... Последно ни изписаха в шампоан Па-Па и в него стрити 4 хапчета низорал (човешки). Сериозно разклащане и през ден къпане на животното (1/3 от тялото беше без козина). След банята 100% изсушаване за минимално малко време, сериозна дезинфекция на кърпата в белина и гладене с ютия, ръкавици за мен както и специални дрехи, които преминават през същата дезинфекция и след всичко в боклука. За месец и половина нямаше и следа от гъбички а след още 2 месеца по-рядко къпане тревогите ми спряха напълно. Пораженията при мен бяха по ръцете - 2 петна. На човек минава доста по-бързо, но цяло лято минах без плаж. А животното е чинчила.
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2011 - 04:02 PM

Здравейте,днес след направена посявка стана ясно че сме се обзавели с гъбички.Изписаха ни Canadiol100mg(esteve) по 3 таблетки на ден.След разговор с ветеринарката попитах има ли ваксина против гъбички,при което ми отговори-Не.Моля някой да ми даде наименование на ваксина против гъбички,за да го коментирам с нашата ветеринарка.Живея в Испания,възможно ли е да не знаят за такава ваксина?
Благодаря предварително.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#57 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 27 September 2011 - 07:11 PM

Няма ваксина срещу микози, чието действие е научно доказано. Има такива, повишаващи локалния имунитет на кожата и по този начин лечението да е по-успешно и с благоприятен изход, но ваксина, която ще го излекува няма.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#58 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2011 - 08:04 PM

Незнам има или няма вакцини,обаче преди 2 години моят персиец имаше микроспория но доктор Борисов от Бькстон София ми го излекувал сьс вакцини.Дадуха му 3 инжекции по 25 лева естественно плюс прегляди.Тая микроспория ми заедно сьс изследване излезна 115 лева, обаче резултат на лице ,котето се излекува.А преди това бях и в други клиники ,само пари ми взеха ,измьчих коте сьс кьпане и мазане без всякакьв резултат,щяха да ми го обрьснат. Ако за София мога да ви обясня кьде ми излекуваха коте. Ако ви интересува напиште ми в личку.
А за испания ,утреще собадя на лекар. май и в паспорта на коте пише какво му давали,утре ще се поразровим вьв паспорта на коте.

#59 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2011 - 10:29 PM

Показване на мнениетоD-r Koko, в 27 September 2011 - 06:11 PM, написа:

Няма ваксина срещу микози, чието действие е научно доказано. Има такива, повишаващи локалния имунитет на кожата и по този начин лечението да е по-успешно и с благоприятен изход, но ваксина, която ще го излекува няма.

Благодаря за отговорът.
Попитах защото имах спомени да съм срещала нещо за такива ваксини тук във форумът.Нямах предвид ваксина,която да го излекува,а такава,която да го предпази за в бъдеще след излекуването.
Има ли някакъв начин да ме насочите като име към такава,която повишава локалният имунитет,за да го обсъдя като вариант с Ветеринарката ни?
User's Signature

Елинор Рузвелт

#60 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2011 - 10:33 PM

Показване на мнениетоira67, в 27 September 2011 - 07:04 PM, написа:

Незнам има или няма вакцини,обаче преди 2 години моят персиец имаше микроспория но доктор Борисов от Бькстон София ми го излекувал сьс вакцини.Дадуха му 3 инжекции по 25 лева естественно плюс прегляди.Тая микроспория ми заедно сьс изследване излезна 115 лева, обаче резултат на лице ,котето се излекува.А преди това бях и в други клиники ,само пари ми взеха ,измьчих коте сьс кьпане и мазане без всякакьв резултат,щяха да ми го обрьснат. Ако за София мога да ви обясня кьде ми излекуваха коте. Ако ви интересува напиште ми в личку.
А за испания ,утреще собадя на лекар. май и в паспорта на коте пише какво му давали,утре ще се поразровим вьв паспорта на коте.

Благодаря и на Вас за отговорът.Всяка информация ще ми е полезна и съответно както споменах и в предният пост обсъдена като вариант с Ветеринарката ни.
User's Signature

Елинор Рузвелт

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни