Микроспория
Публикувано: 17 October 2009 - 03:03 PM

Моята котка е с микроспория почти от година.Персийка е.Единственото и лечение е било само с Грануфарм,поради простата причина,че след като я намажа няколко пъти,всичко изчезва,но след 2-3седмици отново се появява.При последната консултация преди 3-4дни вет. каза да спра да я мажа и ,че вече се е оправила.Да ама не,днес отново е с огромна рана зад ухото,разкървавена от чесане.Козината зад ушите и все едно е подстригвата,има дупки.И има и нещо друго-много е слаба-супер капризна е .Яде само Роял Канин,преди хапваше и месо и консерви,сега не иска да ги помирише.На 1г и 3м и е с тегло 2,2-2,5кг.Все си мисля,че е от микроспорията.1месец и давах витамини,ама пак си няма резултат в теглото.

Публикувано: 16 October 2010 - 01:07 AM
Та въпроса ми е мога ли да изкъпя и кучето с Низорал или няма да има никакъв смисъл и дали е необходимо да давам някакви витамини , защото на нас освен това мазило нищо друго не ни дадоха?
Публикувано: 16 October 2010 - 01:35 AM
(кучето още като го взех имаше кожни проблеми и е така от 3 месеца ) американски буллдог
стискайте палци
Публикувано: 16 November 2010 - 11:34 PM
Публикувано: 17 November 2010 - 11:55 AM
Отидохме при нов ветеринар, който каза - не - тя е дакел, много чувствителна кожа, внимавайте, че може й да умре от това, вече почти цялото коремче беше засегнато, ужас. Каза ни да купим някакви човешки кремчета с кортизони и антимикотици, за по 30тина лева 20грамови опаковки - с минимален ефект, но поне действаха мъничко. И така. По съвет на един кравешки ветеринат пък минахме на къпания с катранен сапун, което също лекично поуспокои нещата.
До момента, в който попаднахме за пореден път при доктор Иванов от зоопарка, който каза - а какви са тия петна, и извади някакво кафяво мазило с мирис на гранулирана храна за кучета и каза - ще ви сипя малко, мажете я веднъж на ден докато свърши, никакво къпане през това време. И всичко изчезна за няма и месец, петната избледняха, порозовяха и им поникна козина. Но не каза какво е имало в кафявото мазило... Вече над 5 години от тогава, не сме имали нови подобни оплаквания...
Публикувано: 19 November 2010 - 03:55 PM

Публикувано: 21 November 2010 - 03:29 PM
Публикувано: 02 December 2010 - 03:53 PM
tonito27, в 19 November 2010 - 04:00 PM, написа:

с много добър ефект е тербинафин /ламизил, миконафин/. също така и с много малко странични ефекти. вариант е и флуконазол /дифлукан, микомакс/. в краен случай и кетоконазол. Имаверол не даде ли резултат? обсъдете с вашия ветеринар.
Публикувано: 06 December 2010 - 11:18 AM

Публикувано: 28 December 2010 - 12:24 PM
От известно време подозирам, че овчарката отново е пламнала - чеше се много и се скубе повече от нормалното, дори за този период на смяна на козината, който е в момента. Оголени петна все още не намирам, но тя е с много гъста и сравнително дълга грива и търсенето на мъничките петънца по слонската и гуша е трудно начинание. Все пак я оглеждаме ежедневно. Водихме я на при ветеринарния ни лекар, но и той не намери петна - каза да я наблюдаваме. Започнахме да и даваме витамини - Fell OK.
В момента съм много притеснена от тази микроспория, защото имаме бебе, което прохожда и пълзи навсякъде, а жилищното ни пространство е ситуирано така, че не е възможно да изолираме напълно кучетата от детето. Не им позволявам пряк контакт, но не мога да избегна космите, които се ръсят непрекъснато, колкото и да чистя.
Ще бъда много благодарна, ако ветеринарите (а и не само) ми отговорят на няколко въпроса:
1. Има ли смисъл да се взема космена при положение, че няма оголване;
2. Даването на витамини Fell OK може ли да повлияе на резултатите от пробата;
3. Мога ли да направя нещо за да предотвратя заразяване на детето (освен чистене с препарати съдържащи хлор, което практикуваме в момента);
4. За какви признаци да следя нас и детето (ако може и снимки на микроспорията при хора);
5. Би ли помогнало да се приемат имуностимулатори като профилактика при хората?
Благодаря предварително.
Публикувано: 28 December 2010 - 03:15 PM
Публикувано: 28 December 2010 - 05:17 PM
Публикувано: 27 September 2011 - 04:02 PM
Благодаря предварително.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 27 September 2011 - 07:11 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 27 September 2011 - 08:04 PM
А за испания ,утреще собадя на лекар. май и в паспорта на коте пише какво му давали,утре ще се поразровим вьв паспорта на коте.
Публикувано: 27 September 2011 - 10:29 PM
D-r Koko, в 27 September 2011 - 06:11 PM, написа:
Благодаря за отговорът.
Попитах защото имах спомени да съм срещала нещо за такива ваксини тук във форумът.Нямах предвид ваксина,която да го излекува,а такава,която да го предпази за в бъдеще след излекуването.
Има ли някакъв начин да ме насочите като име към такава,която повишава локалният имунитет,за да го обсъдя като вариант с Ветеринарката ни?

Елинор Рузвелт
Публикувано: 27 September 2011 - 10:33 PM
ira67, в 27 September 2011 - 07:04 PM, написа:
А за испания ,утреще собадя на лекар. май и в паспорта на коте пише какво му давали,утре ще се поразровим вьв паспорта на коте.
Благодаря и на Вас за отговорът.Всяка информация ще ми е полезна и съответно както споменах и в предният пост обсъдена като вариант с Ветеринарката ни.

Елинор Рузвелт