Дог Бордо
Публикувано: 14 February 2009 - 11:37 AM
Ами не мисля да го водя на училище,той явно ме разбира,по негов си начин и не му е нужно обучение,изпълнява /седни,легни,лапа,тук,върви до мен/,само мисля да отида при някой дресьор да го научи да хапe по команда...Аз,не идвам много често до София,но следващия път като идвам ще го взема с мен /ако е възможно/.Колко килограма беше твоето на 6 месеца?Бари ще навърши 6м. на 16.фев. ,в момента е 33-34кг. добре ли е?
-кротък и лигав,само номера прави :P ,инък е спокоен не хапе,веднъж само се метна на една овчарка/малко мелез ми се стори/,понеже го лаеше и искаше да го хапе...На Бари не му хареса офертата и реагира остро,незнам дали я отказа той или моята реплика "ела помияр такъ..." /не казвайте така на кучетата,собствениците се обиждат/
А и с каква окраска е твоята,понеже моя не е риж на 100%,изглежда като на "стандарта" :
Не купувайте куче от зооборса !pin4eri/pin4eri_bordodog.htm
п.п. как да кача снимки във форума,имам уникални...
до скоро :sos:

Не е страшно, че понякога грешим!
Страшно е когато повтаряме грешките си!
Публикувано: 14 February 2009 - 01:16 PM
юНие нали сме девойки... :wub: та няма как да тежим колкото вас... беше някъде към 26-7. Тя е 'тъмно пясъчна' ако може така да се определи, със червена муцуна, и бяло петънце на гърдите. Сега е към 30кг, доста е злояда, ама я преборвам де... :P
Кога се очертава да идвате към София? Прати ми снимки на: rdionissieva@yahoo.com и аз като отговор ще ти пратя на нашата, че и аз не се справям със постването... а ми е много любопитно :namigam:
До скоро!
Публикувано: 14 February 2009 - 04:25 PM
-не съм планирал кога,но предполагам,че през март ще се случи поне веднъж,така че...

Публикувано: 15 February 2009 - 02:37 AM
Аз и стопанина на Бари нешто не се справяме със качването на снимки във форума, и той ми изпрати снимки на Бари на личния ми мейл, искам публично да го похваля- много красив симпатяга!!! :palec:
А за храненето - има дни в които яде 3-4 пъти на ден, мазни се, лигави, гледа ни в усата, а друди само веднъж, вечер след голямата разходка (2 часа) и я храня със рака, и се правя че и ям от яденето... лигла е в това отношение малко, ама почна да отминава това и да става по постоянна със храненето...
По принцип и даваме сутрин и вечер по 350-400гр някъде- 1/3 пилешко месо или телешка кайма варена със ориз, или просо, или кус-кус, със моркови за очите и козината, 1/3 суха (високо протеинова), 1/3 сурово телешко месо, залято със кофичка кисело мляко (почти не яде ако няма мляко) яйца също и даваме (1 на 3 дена или 2 веднъж на седмица) Сирене не и даваме че не е добре заради солтта, а не ми се занимава да го кисна. Плодове не и даваме че ветеринара каза че ще и се разстройва стомаха, ама със пробвала със ябълка, играе си, подмята я, ама не яде. Обожава ако си правим зеленчукова крем супа и слагам дръжките от броколито и карфиола във манджата - нали е французойка... инстинкт... ;D
Даваме и 6 хапчета мултивитамини със милерали, и креатин (дават се по 1 на 5кг), и 6 хапчета калции- ако са Делис се дават 3 (1 на 10кг), обаче ги няма в БГ от 3 месеца, а другите (каву) са разредени, и се дава двойно, много ни е страх от рахит, че със този растеж не на седмици а на дни може да си изпуснеш чадото без да усетиш... И така докато навършим 1 годинка... Ще я водим на кръвни изследвания да видим дали не и липсва нещо, или пък дали прекаляваме с нещо тези дни, и ще пиша какви са ни резултатите...
Публикувано: 15 February 2009 - 07:31 PM
-Ох,от къде да купя "як" нашийник,красив...Но и да е на приемлива цена,понеже живеят по един месец...Много бързо расте и ....
:yahoo:

Публикувано: 16 February 2009 - 04:17 AM
Публикувано: 16 February 2009 - 11:05 AM
Имам идея:
Да се съберем и да си направим клуб "Bordeaux" ,да вземем един стандарт и да видим,кой какво има!Има много хора запалени по животинките,в това число и Френски Мастиф.Ако искаме да има повече от тях,трябва да направим породата популярна,също така и да спрем спеколата с фалшивите документи и да селектираме кучетата с най-добра кръв!!!
Не е честно да платиш 1000 - 2000 лева и да те измамят.В крайна сметка дори и за забавление да го направим пак си струва,да се организираме от време на време и да ги събираме в някоя гора да лудуват...
И както е казал Мечо Пух : "колкото повече,толкова повече"

Публикувано: 16 February 2009 - 02:14 PM
Цитат
http://dog.bg/forum/index.php/topic,20083.0.html Първо четем, после даваме такива категорични съвети. Давайки калций без да сте направили кръвни изледвания на нивото му(както и на нивото на фосфора), може да си докарате сериозни проблеми. ;)
Публикувано: 16 February 2009 - 10:45 PM
Прав си,всеки си има ветеринар!Аз лично самосиндикално си го храня и забя и е изрод!Но аз държа да подчертая,че разбирам от хранене малко над средното ниво и ....
Ходете в "ОВК" там има готини ветеринари!

Публикувано: 22 February 2009 - 12:21 AM
Нямаше ни, и нямаше и време да търся нет... Вече сме си в къщи, и като чели ни мина и сърденето малко :D вижда ми се пораснала малко, на дължина като чели... ама ни се оплакаха че много се е лигавила със яденето! Във вторник сме на кръвни изследваня, дано всичко е ок! Появиха се калциите Делис, ако си ги чакате, да знаете че са си сменяли вносителя толкова време...
Първата седмица на март няма да ни има, ще имате ли път към София после? Много ни е яд!!!

#519 Guest_Mataka_*
Публикувано: 22 February 2009 - 06:41 PM
Публикувано: 22 February 2009 - 10:20 PM
Днес,моя Бари за пореден път се отдаде на хобито си да разпилява коша с боклук...Всеки път го пръска все по-добре,по-равномерно по целия под...Той се усъвършенства... :)
имам 2 въпроса:
1.Има ли смисъл от кръвни проби на кученцето?
2.Как мога да отида на изложба без родословие,за оценка само!