Дог Бордо
Публикувано: 16 April 2009 - 08:08 AM
MituoG, в Apr 15 2009, 08:51 PM, написа:
Пантеона е в средата на Морската Градина!!! С едни огромни каменни Руски войници...Жалко, че не си ON LINE ...можеше да направим някъква уговорка...

Не е страшно, че понякога грешим!
Страшно е когато повтаряме грешките си!
Публикувано: 16 April 2009 - 07:54 PM
Ох, възмотен съм от градската оправа, преди 15 мин. извадиха вТоРиЯ кЪрЛеЖ за тази седмица, много се замислям дали да го пускам без каишка в парка...Въобще не са пръскали против кърлежи, само по края на градинките, спестиха гадовете още някой лев за предизборна кампания...
А и кое е по-добро за превенция над паразити...Аз използвам ТАПИЛАН, но не съм сигурен, че е добра защита за моето пале...Ще помоля за мнения само от личен опит!!!

Публикувано: 16 April 2009 - 09:10 PM
Бари Уайт, в Apr 16 2009, 05:54 PM, написа:
Ох, възмотен съм от градската оправа, преди 15 мин. извадиха вТоРиЯ кЪрЛеЖ за тази седмица, много се замислям дали да го пускам без каишка в парка...Въобще не са пръскали против кърлежи, само по края на градинките, спестиха гадовете още някой лев за предизборна кампания...
А и кое е по-добро за превенция над паразити...Аз използвам ТАПИЛАН, но не съм сигурен, че е добра защита за моето пале...Ще помоля за мнения само от личен опит!!!
Преди три дена едвам му извадих кърлеж от над окото и беше епична 40мин. битка, вярно не са обезпаразитили и странното е че хората играят с малки деца там, остави ги кучетата. Аз използвам frontline за едри породи и досега 3 години съм без оплакване( тва ми беше първият път да видя кърлеж, и то защото не го бях обезпаразитявал от 3 месеца). Мого мразя каишките като го погаля ми идва да си отрежа ръцете после, но мисля че и те вършат работа, но като ти порасне кучето няма да е добре защото е много голямо и трябва нещо по ефикасно. това мога да ти кажа ако има нещо питай
Публикувано: 19 April 2009 - 04:05 PM

Публикувано: 21 April 2009 - 08:22 AM
Публикувано: 25 April 2009 - 11:35 PM
MituoG, в Apr 21 2009, 06:22 AM, написа:
Това е пудра, прахче, което е по Израелски патент.Струва 5 лв. и по нищо не отстъпва на останалите (за првенция), но трябва да се слага по-честичко, понеже ако изкъпеш палето пудрата се отмива с водата!

Публикувано: 25 May 2009 - 01:12 AM
От доста време брат ми искаше голямо куче. Много време се лутхме из породите като 2 пъти се спираме на тазии....и накрая си взехме. Днес цял ден го ударихме на път- до Севлиево и обратно. Та, вече сме горди собственици на Дог Бордо!

Ето го и него:
Бруно

А, това са "мъничета" на 25 дена

Ще се радвам да споделите опита си с тази порода, защото от големите породи имам опит само с доберман и НОК.
В близките дни ще кача и още негови снимки и на баща му, който беше огромен....мисля, че беше доста по-едър от стандартите....
Публикувано: 26 May 2009 - 10:14 AM
jijafka, в May 25 2009, 09:38 PM, написа:

Хора, давайте съвети, че ни чака обучение!
В момента най-много ме интересува какво да му дам да гризе, че се опитв да яде масата в хола.... а кожените кокали не помагат....

Публикувано: 26 May 2009 - 02:01 PM
Честито, Вие сте се здобили с куче от което ще бъдете очаровани, много са умни и чувствителни!Да Ви е живо и здраво.Аз също имам Бордо, моето е на 9 месеца.Това е страхотно животно, за което ще дам един съвет, между 4-тия и 8- месец ще се изненадате колко ще порасне, хей така из веднъж.Това е важен за кученцето период, давайте му КАЛЦИЙ + Д(витамин) и ГЛЮКОЗАМИН (за костите и ставите), в НИКАКЪВ случай не го претоварвайте, само леки разходки.Изглежда Ви голямо и силно, но е още бебе и е крехко дайте му най-доброто и няма да съжалявате!
С най-добри пожелания: Бари Уайт

Публикувано: 26 May 2009 - 03:54 PM
Искам да Ви обърна внимание на китките на кучето и начинът на постав на предните крака-аз бих го завела на лекар за да определи точното количество калций- това е порода,която расте много специфично и изисктва определени грижи в храненето и натоварването, за да порасне правилно!
Чудесно бебе!Много радост да Ви донесе !