Dog.bg Форуми : Дог Бордо

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (57 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дог Бордо

#621 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 May 2009 - 01:01 AM

Благодаря ви! :smile:

Ходихме на вет и всичко ни е ок освен, че има гъбички по ушите, но са в мн начален стадии и сега ги лекуваме!
Pomeran, благодаря за съвета, но вече го направихме! Още на следващия ден след като дойде вкъщи! :db_046:
Вета ни даде този калции Calcium-phosphorus KAWU - таблетки , който съдържа витамини и хранителни добавки. За глюкозамина ще питам при следващото ни посещение след 1 седмица.
Много ме радва факта, че излизаме със съседския лабрадор и Бруно гледа от него и се учи. Вече знем да вървим на повод ( с малки препятствия от време на време), знаем командата "Ела при мен" и "Седни". В момента се борим за социализацията с котките в нас. Лае ги и им ръмжи, но се надявам да свикнат бързо!

Бари, имам специфичен въпрос към теб. Видях, че си писал в темата за отказ на храна и повръщне. Бруно си яде, но вече 2 пъти повръща след ядене. Взели сме му Royal Canin. Днес пробвах да ги накисна в мляко и да му ги дам и за сега не е връщал поръчката. Питах човека от развъдника с какво е хрнен и той ми каза пилешки глави, от което бях потресена. Можеш ли да ми дадеш съвет какво да му давам и как ти се справи с този проблем.

Утре ще кача още снимки и чакам и вие да се включите със снимков материал! :db_046:

Поздрави и лека нощ!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#622 Потребителят е офлайн   rada Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 02:33 AM

Честито Кученце! Жесток е!
От сумати време не съм влизала във форума, и се изненадах приятно че има ново бебе от нашите! Куки скоро ще навърши 11 месеца, много е умна, добра и послушна!!!
Почваме да се замисляме за мъжко, да си стават семейство... Развъдникът във Севлиево има ли още мъжки? Ще ми дадеш ли някакъв контакт, моля те?
Мерси,
Куки и Рада

#623 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 09:51 AM

Показване на мнениетоrada, в May 27 2009, 03:33 AM, написа:

Честито Кученце! Жесток е!
От сумати време не съм влизала във форума, и се изненадах приятно че има ново бебе от нашите! Куки скоро ще навърши 11 месеца, много е умна, добра и послушна!!!
Почваме да се замисляме за мъжко, да си стават семейство... Развъдникът във Севлиево има ли още мъжки? Ще ми дадеш ли някакъв контакт, моля те?
Мерси,
Куки и Рада

Ще се радваме на снимки на Куки! А за контакт съм ти пратила лично. :smile:

Ето и обещаните снимки!

Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимка

Поздрави! :beer:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#624 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 27 May 2009 - 11:54 AM

Показване на мнениетоJordan staffffff, в May 25 2009, 10:01 PM, написа:

Бихте ли приложили родословието му,родители? :smile:

User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#625 Потребителят е офлайн   rada Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 11:54 AM

Мерси много!!

Чух се със човека в севлиево, ще помисля дали още не и е рано на Куки да си има приателче че е доста ревнива по детски още... В момента майката на Бруно била разгонена, а нейните палета като могат да се взимат Куки ще е на година и половина, та се чудя дали те няма са най-добрата опция...

Снимки на Куки има от по-малка във форума, не съм я снимала на скоро, ама тези дни ще намеря време.

Ти във София ли си? - да направим разходка?

#626 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 01:05 PM

Jordan staffffff, не съм взела такова и нямам намерение да взимам. Взела съм кучето за дом. любимец, а не за изложби или разплод. Мисля, че отговорих ясно и няма да ми се задават повече такива въпроси! Съжалявам за тона, но много мразя да ми се повтаря. Щом не съм отговорила първия път, значи съм сметнала за ненужно да го правя. Обичам си кучето и изглежда както искам, другото не ме интересува! :mc_200:

rada, от София сме. Много ще се радвам да направим обща разходка. Пиши ми на лични от къде сте и ще се разберем нещо!
Един съвет, по-добре е да вземете 2-ро куче докато е малка, защото после по-трудно ще свикне. В момента другото ми куче е на 2 години и 8 мес. и за нея Бруно е голям стрес, но лека по лека свиква. Докато са малки са като деца и търсят с кого да играят така, че новото другарче ще е добре дошло, а като се обръща еднакво внимание няма да има ревност!

Поздрави!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#627 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 01:20 PM

Показване на мнениетоjijafka, в May 27 2009, 12:05 PM, написа:

Jordan staffffff, не съм взела такова и нямам намерение да взимам. Взела съм кучето за дом. любимец, а не за изложби или разплод. Мисля, че отговорих ясно и няма да ми се задават повече такива въпроси! Съжалявам за тона, но много мразя да ми се повтаря. Щом не съм отговорила първия път, значи съм сметнала за ненужно да го правя. Обичам си кучето и изглежда както искам, другото не ме интересува! :mc_200:

Интересувам се от тази порода от далеч 2002-ра година,когато ИСТИНСКИТЕ кучета в Бг,както и сега се броят на пръсти...Това,че не намирам смисъл да пиша нещо тук,не ме прави по-малко знаещ от вас,нали?
Отговорът ви е леко казано клиширан или породен от незнание.
Кой ви задължава като закупите бебе от развъдник да го водите по изложби или да го ползвате за разплод?Чували ли сте за ПЕТ клас- при родствените животни?Родословието не е документа,който ви допуска до определена опция с кучето,а просто ДОКАЗВА ПРОИЗХОДА/принадлежността му към породата/ на вашия домашен любимец. :md_064:
Не искам да ви разочаровам или нещо подобно,гледайте и обичайте кучето си.Но ме е яд,когато хора като вас взимат бебе от такива измамници - НЕДОПУСТИМО Е нормален развъдник да храни кучето си с ПИЛЕШКИ Глави / шиики/ както самата вие май бяхте споделила тук!
Така подкрепяте стабилно с 2 ръце,хора които развъждат кучетата си само за бизнес и далавери!!!Гледат ги при отвратителни условия,с минимални средства вложени в животинките,а се опитват да печелят двойно!

''Ходихме на вет и всичко ни е ок освен, че има гъбички по ушите...''
Нормален ли е този факт?Кой нормален развъдник би продал кученце с гъбички?
Радвате ли се?

Качена снимка
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#628 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 May 2009 - 01:48 PM

Няма развъдник в Севлиево, за съжаление това е ферма, в която се размножават няколко породи кучета. За педигрито - всички кучета са преди всичко домашни любимци, куче "порода" за изложби или за разплод - няма.

Сори за оффтопика.

Да ви е живо и здраво и много радост и щастие да ви носи. :re_037:

#629 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 02:13 PM

А за "развъдника" в Севлиево- кофти, че с лекота се ползва термина " развъдник" за най-обикновена ферма за кучета, където си хранят стоката с пилешки глави. :zz_020:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#630 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 02:27 PM

Показване на мнениетоrada, в May 27 2009, 09:54 AM, написа:

В момента майката на Бруно била разгонена, а нейните палета като могат да се взимат Куки ще е на година и половина, та се чудя дали те няма са най-добрата опция...

И както изглежда майката на Бруно ,пак ще има малки след 2 месеца...
"Чудна" фермичка...само като видиш снимките -всякакви породи...пилешки глави ...гъбички :zz_020: а и развъдник се наричат
User's Signature

Качена снимка

#631 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 02:45 PM

Показване на мнениетоJordan staffffff, в May 27 2009, 02:20 PM, написа:

Но ме е яд,когато хора като вас взимат бебе от такива измамници - НЕДОПУСТИМО Е нормален развъдник да храни кучето си с ПИЛЕШКИ Глави / шиики/ както самата вие май бяхте споделила тук!
Така подкрепяте стабилно с 2 ръце,хора които развъждат кучетата си само за бизнес и далавери!!!

За храненето съм напълно съгласна! За това, че не е развъдник също мога да се съглася. Относно родословието обаче съм много раздвоена в мнението. Предишното ми куче (преди шпица) беше родословно- доберман с баща от развъдника "Diamante Nero", на 100% съм съгласна, че има огромна разликата м/у родословното и не родословното куче, но самото родословие е много относително. Познавам няколко човека с кучета, които си бяха изкарали фалшиви родословия и пак се явяваха на изложби (преди години) и претендираха колко е родословно кучето им пред тези, които не знаеха, че са направили тази "врътка". От тези случаи нямам напълно доверие в педигритата. Взехме си това куче, защото го искахме и не претендираме с нищо.... и помяр да кажат, че е си го харесваме и обичаме.
Бих взела и бездомно непородно куче, но брат ми искаше тази порода или доберман. Напълно ви разбирам, защото се занимавате с това, но пък се съгласете, че има хора, които просто искат куче независимо дали има родословие и пак си живеят щастливо и доволно.

Цитат

Гледат ги при отвратителни условия,с минимални средства вложени в животинките,а се опитват да печелят двойно!

За условията в тази ферма или развъдник мога да потвърдя, а и всеки който я посети, че не са никак лоши. Беше изключително чисто, подредено, за повечето имаше направена полянка със зелена тревичка, за мен човекът си се грижи добре. Когато отидохме и си избрахме Бруно ни разпита къде и как ще го гледаме и помоли първите няколко месеца да държим връзка. Каза, че и ако има проблем или решим, че не може да се справим не е проблем да върнем кучето и да си получим парите обратно. Все си мисля, че човек, който не го е грижа за кучето няма да постъпи така.

Цитат

''Ходихме на вет и всичко ни е ок освен, че има гъбички по ушите...''
Нормален ли е този факт?Кой нормален развъдник би продал кученце с гъбички?
Радвате ли се?

Да, не е нормално! Но, куче взето от известен развъдник за определената порода също имаше подобен проблем- имало е краста. Хората, на които е кучето бяха с нас и те казаха, че този развъдник/ферма е 100 пъти по-чист от този, който са взели тяхното куче и че когато са го взели е миришело непоносимо и кучката с малките е била в някакъв гараж. С Бруно такива проблеми нямахме, не беше чист, но не миришеше. Така, че не всички официални развъдници са толкова добри. ( не искам да споменавам името на развъдника тук, защото не ми е в работата, ако толкова искате да го разберете на лични)

Няма какво повече да кажа, това си е мое мнение. Казвам пак! Разбирам ви, но всеки има право на личен избор! Знам рисковете и съм ги поела.

Благодаря ви за мненията и пожеланията!

Поздрави!

П.П. Още едно лично мое мнение. БГ развъдникът пред който свалям шапка е "Foxy Nose" на Светла Колева. Тя и кучетата й трябва да са за пример на всички!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#632 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:трудна работа е това поле...остави!

Публикувано: 27 May 2009 - 04:04 PM

Здравейте,

стига с тия развъдници, моля Ви.В България няма нито един читав развъдник до колкото може да се нарече развъдник. В момента зад думата развъдник се крие печалбар/търговец!!!...Не си мислете, че като си вземете куче от развъдник сте взели нещо кой знае какво, дори е по-зле понеже там селекция няма, там има
" М+Ж= 10 кученца х 800лв. = 8000лв кирия" така толерирате измамниците!

А относно родословията БЕЗПРЕДМЕТНИ СА ЗА БГ, ами 90% са фалшиви, а ако са истински то те са потомство на родословно куче внесено от чужбина, НО най-евтиното, куче което е ПЕТ КЛАС, и по принцип ако е било останало в развъдника си е щяло да бъде спряно от разплод!!!Ходил съм на международни изложби, като видите какви песове идват и ще се откажете от кучето си!

Друга тежката истина е, че ако покажете родословието си в някой зоо-магазин и след една седмица на същия номер ще има 100 кучета, върви обяснявай кой, кой е!

ИМА И ИЗКЛЮЧЕНИЯ! ХОРА КОЙТО ИМАТ ПАРИ И ОБИЧАТ ЖИВОТНИТЕ, Е ТЕ ВНАСЯТ ГОТИНИ ЖИВОТНИ СЪС СИНЯ КРЪВ, НО ТЕ НЯМАТ РАЗВЪДНИЦИ!!!

п.п. едно истинско Дог от Бордо не пада под 2000 лв. ПЕТ КЛАС.Преди да си купя моето се свързах с развъдници от Англия, ами... 2000 паунда за пале, ако искаш!
В сърбия има хубави и пак няма да избягаш от 1000-1500Евро.
Е намерих си като за моя джоб, но...Хубаво е, обичам го, едро, красиво...но не е като песовите в Юнайтед Кингдъм!!!

Нека да са ни живи и здрави, да ни радват...

Кучето Ви е суер, качвайте снимки да му се радваме, гледайте го добре и не се занимавайте с глупости!
User's Signature

Не е страшно, че понякога грешим!
Страшно е когато повтаряме грешките си!

#633 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 04:44 PM

Бари Уайт,
Явно и Вие не сте до там достатъчно информиран по въпроса с развъдници,родословия и документи.
Измами в територията на България стават във всяка сфера - на където погледнем можем да видим по-малко корупция,по-малко измами,по-малко лъжа...Всеки се опитва да прецака другия - типичния български манталитет...
Но виж - когато говорим за развъдници - РАЗВЪДНИЦИ - в истинския смисъл на думата,/а не кучкарски ферми с Х брои неопределени без произходни животни/, то тогава почти не може да се повдига въпроса за измамата...
Далавери се правят не само при вашата порода,а и при всички останали.
Лично аз обаче мога да изброя няколко развъдника,които се грижат за животните си като за деца,в които се правят кръвни тестове най-редовно,които обичат кучетата си и искат най-доброто за тях.
Родословията НЕ СА безпредметни в България,напротив - ако някои продавач от Зоомагазин,или някакво частно лице се опитва да пробутва фалшиви родословия,то веднага може да се разбере - понеже в Брфк,или съответно Клуба/ ако има такъв за вашата порода / ВСИЧКИ родословия се ПРОВЕРЯВАТ и заверяват,и се издават ПК номера с ,за кучета искащи да се състезават по изложби тук,или да участват в племенното дело.Така,че скрито - покрито НЯМА,ако ще да става въпрос и за куче внесено от USA, с такова родословие,още на другия ден от проверката от БРФК може да се установи - оригинално ли е,или не.
А това за зоомагазина и родословието - :af_089: ,всяко РОДОСЛОВНО куче си има микрочип,които има баркод.Един от баркодовете се поставя в ламинираното родословие.Измама няма как да стане,защото винаги можете да докажете собствеността си над кучето,както и неговата самоличност,чрез ветеринарния ''скенер'' които разчита номера на микрочипа,имплантиран в кучето - той е ''уникален'' и не се повтарят / които е същият и от баркода на родословието,има го и в Вет. паспортите на кучетата/.
Общо взето,за това е най-добре човек да се осведомява преди да си закупи куче - елитните шоу кучета са скъпи - разбира се,че не са за всеки.
В Румъния също имат Дог Бордо,от които представители на ПЕТ класата са на много достъпни цени.
User's Signature

www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#634 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 07:56 PM

Много съм съгласен, че ако има истинска селекция и истински развъдници, доно да има (за по-масовите породи, вероятно има) родословията помагат и са важни, за да се продължи племенната работа и запази/продължи развитието на породата!

Аз съм се занимавал с кучета може да провериш в Том 2 на племената книга далматин "Атина Уилямс Алис от Алба-Алис Митор Вел/шампион на италия"
3хСАС, 1хR-CACIB, 2xBOB, 1xBOG, best in show.
И аз развъждах, дори си регистрирах клуб, намерих фенове като мен развих го и го от ебех клуба, понеже видях за какво иде реч зад колисите!!!Връщам се от международна изложба с второ место- Отличен и R-CACIB, на която бях с интершампиона в класа(хиляди кучета)...И отивам на клубна, дават ми и там второ место :ab_041: , питам защо като моето пале е единствената шампионка и с потекло интершампиони, онова и родословие нямаше, с моя печат го направиха и него родословно...
отговор: "ами този човек ще ни съдейства за стадион за следващата изложба"...Отивам на следващата изложба и ми казват, ти сега ще вземеш първо место(компенсация за предната)!!!!!!!!!!

Приятел, как да имам положителна нагласа и как да дам хиляди лева и да донеса куче със синя кръв?Разбирам, че си попитал добронамерено и ти се кефя, че си запален кинолог...Като цяло това родословие трябва да ти го набутат в ръцете развъдчиците и да ти следят палето.Понеже хората които развиват породата са те, ако имам малки кученца ще ги подаря на хора които ще ги гледат от любов а не за пари, пари, пари!!!
Има и нещо друго ние с мастифите гледаме само да са колкото може по-големи и дебели, збръчкани и сладки,
обща визия и ХАРАКТЕР- това е! :zz_221:

За Бордотский Дог в Бг няма развъдник и клуб ЛИЦЕНЗИРАН, това съм го проверил.За румъния и кучета, не ми се говори!Ако имаш късмет да ти донесат от Украйна, ще си най-доволен цена/качество!До колкото съм общувал с хора, които имат Бордо, съм забелязал, че те са друг тип хора, никой не е проявил интерс към селекция и прочие.Тези кучета се копуват за да стоят пред някоя камина или в някой голям хол на килима и да те гледат с влажните очи, да си ги мачкондриш.Да и аз исках да си взема ШОУ КЛАС, но такова куче в БГ няма!Това са скъпи и претенциозни породи!Дори да го купиш, нито ще е по-хубаво, нито по-умно от обикновеното пале, да можеш да отидеш на 3-4 изложби в изложбен сезон и какво?
Между другото купих си кучето от ръка, директно от стопаните на майката, украинци, хубави хора...Ами показаха ми татоировката, докоменти, всичко, клубна селекция!ОК, но те не могат да ми дадат родословие, понеже не е клубна скачка, хората се запознали с някакви пичове/Англичани/ на морето с много як пес и опа-кученца...Е, това е, незнам дали става за нещо, ама си ме кефи и с риск да съсипя кинологията ще кажа "общ вид и характер"!

Въпроса ти е хубав и правилен, но към някой който е регистрирал клуб или има развъдник...Ние сме потребители, колкото по-голямо, толкова по-хубаво :), прав си, че родословието доказва произход и принадлежност, но ако си взел куче за приятел и си се насочил към породата понеже ти допада това означава, че докато го погледнеш ще ти стане ясно какво е и от къде е!

- По темата с развъдника, ами трябва да има закони и да ги съдят такива, един камион кучета и аидеее бизнес в клетки.Това е лудост, пилешки глупости за храна, моето яде по килограм чисто месо и плодове за десерт след гранулите!Аз разбирам развъдник, ама да си пич да имаш голяма къща с 2 декара двор и да си купиш 2-3 кучета за пазачи и да си правят по естествен път кучилата, ето ти развъдник!

Хайде със здраве :)
User's Signature

#635 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 12:01 AM

:rc_036: :rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#636 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 01:13 AM

Явно собственичката на Бруно си е преценила риска и е взела това куче, което си е харесала- мога да и пожелая наистина само хубави моменти с новото бебе в семейството!
Що се отнася до коментарите за развъдниците в БГ и тяхната политика-обидна е дадената квалификация,че в БГ всички са мошеници и родословията са боклук, но не съм съгласна ,че нашите кучета са по-лошо качеството от произведените и представяните навън.
Въпрос на морал за всеки си е как ще развъжда и запложда и как ще гледа животните си - като стока илил като членове на семейството.За съжаление обаче и в тези обвинения има истина, за съжаление-както че има наговорени изложби,така и че ние и у нас по изложби сме второ качество, а какво остава навън.
Обаче- не може заради нечий грешки всички да обираме обиди-така новите хора във форума ще помислят,че след като всички са мошеници - най- добре да си купят от зоомагазин и това няма да е добре за никого.
Всеки поема риска да купи това,което иска и търси и дано този риск да е добре премерен.
Мошеници има и в развъдниците- и у нас и навън ,болни кучета също, но има и много страхотни развъдчици,лоялни ис чувство за дълг към породата с която работят- аз се радвам за себе си ,че познавам не един такъв .
Пожелавам на всеки запален по кучетата да срещне такъв човек-сигурна съм,че това завинаги ще промени живота му!

Късмет и щастие с Бруно!Да е здрав, да не боледува и много да ви радва!(Внимавайте за краката- следете как и доколо отваря лапите и завърта навън стъпалото,както и това,че китките му са меки-дано всичко да е въпрос на снимка)!
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#637 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 28 May 2009 - 09:43 AM

:rc_036: Радвам се, че се изяснихме и всички сме на едно мнение! :rc_036:

Бруно е страхотно кученце, което по нищо не отстъпва на останалите!Да е жив и здрав, а за това, че има леки здравословни проблеми не е болка за умирание, това че е от ферма също не означава нишо, животинкта ще се оправи и ще стане новата ни гордост във форума. :wb_052:

Много ми се иска да се организираме и да си направим Клуб Дог от Бордо, но знам какво ще стане, всичко ще се опорочи, може да си направим такъв само за удоволствие!Стаф е много прав, кучета без проследена кръв не бива да се развъждат, и не бива да се копува куче от тия измекяри с ферми, но за това трябва да има закони!!!
Хората които са си купили куче от подобно место не са виновни, дори са направили добро, че са спасили кученцето от тези хора!!!

За изложбите Ви уверявам, че няма нищо истинско, изключение се прави само ако има чужд съдия, повечето клубове са регистрирани от "редовните" играчи, дори като се записват по изложби гледат кой кога ще ходи да не се засичат, понеже на една изложба се дава по една титла в клас!!!А колкото повече титли, толкова по-скъпо пале!!!Има и други финтове за да станеш шампион на БГ в състезетелен сезин от 3-6 изложби, 3хСАС или 2хСАС + 1хR-CACIB(ходил съм на CACIB на който имаше не повече от 20-30 кучета) - сМяХ в зАлАтА !!! :ab_041: ...Аз от 3-4 години не съм ходил на изложба, понеже нямам с какво :dh_188: ...Но не мисля и да ходя никога повече...

А за чуждите кучета, подяволите, наистина са по-хубави...Защото по право се развъждат само най-добрите, като се гледат недостатъците им и на принцип подобряване се определят двойките, а в Бг ония иска 2000 за скачка, а пък тоя 1200 опаааа, с тоя ще правим бебета, че по-евтино!!!Никой кучкар не съм чувал да говори за "имбридинг" за подчертаване на черта която иска да затвърди!!!Ние нямаме харктерни линии, ако видите два стафа един сръбски и един немски веднага ще познаете сръбския по силно изразения стоп-преход, глава тип булдог...

Както и да е, и ние имаме хубави кучета от добро потекло, световния шампион за миналата година при стаф е БГ, до колкото съм запознат :rc_036: ...Имаме Немски Дог интер-шампиони :rc_036: , имаме в Бг и невероятно Дого Аржентино интрешампион :rc_036: , дори бях говорил с човека на една изложба(аз зрител), много готин човек и си гледа кучетата за кеф и както трябва...Абе имаме и ние страхотни кучета, но в сравнение с масата са много малко, единици

За младите кучкари, имаме страхотни кучета, но първо разпитвайте после копувайте...И не ходете в зоо магазини, освен за храна :ab_041: ...ако си купите куче от зоо мгазин означава, че сте дали 500 лева за кучето 300лв за транспорт и още 500 лв за търговеца!!!И ако сте се насочили към по бутикова порода знайте, че е риск като го купувтате...Но си заслужава понякога :wub:

Ето, 3 различни типа на Френски Мастиф/Дог от Бордо/Бордотски дог
ДАЙТЕ СНИМКИ НА БРУНО!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#638 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 11:15 AM

Може при стафовете чуждите да са по-хубави, но при помераните, не е съвсем така- в БГ имаме страхотни кучета,може би защото нямаме друг избор освен да си купуваме хубава кръв- което не винаги дава отлично поколение,просто с 1 бебе в кучило,веднъж или два пъти в годината трудно се движиш напред - нужни са търпение и упоритост.
За изложбите съм съгласна, но ще ходя защото обичам и кучетата ми обичат.
Аз си знам добрите и лошите страни на моите,изложбите са място за равнение,не винаги е от значение лошата оценка от неспособен съдия,но е чест да загубиш от хубаво куче!

От Бордото - предпочитам типа на кучетата вдясно.Масивна глава и много гънки- просто са ми слабост!
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#639 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 12:13 PM

Показване на мнениетоPomeran, в May 28 2009, 10:15 AM, написа:

Може при стафовете чуждите да са по-хубави, но при помераните, не е съвсем така- в БГ имаме страхотни кучета,може би защото нямаме друг избор освен да си купуваме хубава кръв- което не винаги дава отлично поколение,просто с 1 бебе в кучило,веднъж или два пъти в годината трудно се движиш напред - нужни са търпение и упоритост.
За изложбите съм съгласна, но ще ходя защото обичам и кучетата ми обичат.
Аз си знам добрите и лошите страни на моите,изложбите са място за равнение,не винаги е от значение лошата оценка от неспособен съдия,но е чест да загубиш от хубаво куче!

От Бордото - предпочитам типа на кучетата вдясно.Масивна глава и много гънки- просто са ми слабост!

Хубаво е усещането от изложбите, :ae_085: :af_089: зареждаш се емоционално :flagbg: :dog: ...За стафовете - имаме невероятни в БГ!

Но как де отида на изложба, като знам, че дори и да имам POOR BREAD DOG не се знае какво ще ми донесе субективизма...
..............
Проблемни са Молосоидите, не се срещат, трудно се гледат и са много скъпи, не че померана също не е скъпо куче...Но явно има по-голям интерс към него и можете да си ги развъждате!
User's Signature

#640 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2009 - 02:15 PM

Радвам се и съм искренно доволен,че се разбра за какво става дума, и дано с моята намеса тук в темата / според мен беше нужно/ повечето хора найстина разберат кое е найстина доброто и като плащат,поне да купуват нещо истинско.
Кой стафордшир е бил световен шампион миналата година?
В България от 2-3 години се внесоха МНОГО кучета,от всякакви различни породи.Има ДОСТА ЦЕННИ,има и прилични родословни екземпляри.Хората започват прехода,и разбират че за да имаш ПОРОДА,то трябва да отделиш найстина една голяма сума,и да си закупят кучето от развъдник.Дори много хора напоследък се запалиха да ходят по изложби.

---------------------

Pomeran,
в случая не си съвсем права.В България има доста качествени стафордшири...Да не пропускаме факта,че при заплождания с български женски кучета,собствениците избират НАЙ - от НАЙ.Имаме кучила от Световни и Европейски шампиони,и най - малко Интер Шампиони.Добрите връзки при нас тепърва предстоят....... :tb_195:
User's Signature

www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема