Дог Бордо
Публикувано: 05 July 2009 - 11:42 PM
Друг ветеринар ни каза че всичко си е наред със нея, че фалшивата бременност, и нередовния цикъл не значи че има хормонално нарушение, и че всичко може да си дойде по местата след второто разгонване. Та не сме я оперирали. И без това има време до второ разгонване (септември) А и не е препоръчително да се оперира през лятото - заради жегите има по-голяма вероятност от инфекции.
Запознахме се със едно момиче която ни даде номера на един ветеринар, по нейни думи разбира много, и наистина обича животни, председател е на Българския Ветеринарен Съюз. Тези дни ще му звънна да отидем на консултация и при него, за още едно мнение, ще пиша как е минала.
Куки има гъбички - водата и жегата била перфектната среда да се размножават - и се чудя как ще се справим със намаляването на бани!!! - биха и 1ва ваксина, има още 2 (през 2 седмици са) - Бруно и Хуч как ги лекувате?
Желая ви адски готини лятни изживявания, и много слънчеви и усмихнати дни!
Хуч е пораснал много, как е както характер?
#723 Guest_Mataka_*
Публикувано: 06 July 2009 - 12:01 AM
Като характер е много послушен,спокоен, малко марзелив(бягането не е от любимите му движения) податлив на дресировка, другите кучета за сега не са му интересни за разлика от всякакви боклуци по улиците като прахосмукач е все гледа да нагълта нещо и ако сме близо до нас тръгва да се го прибира:)
Публикувано: 16 July 2009 - 11:47 AM

Цитат
Гъбичките на Бруно вече са почти излекувани. Солената вода не вреди, а по-скоро помага, поне при нас е така. В момента козината му е страшно лъскава и спря да пада. А, за лечението трябва да вземете посявка, за да видите какви са гъбите и съответно да ви кажат с какво да я мажете. Препоръчвам ти шампоан Медивет, за да не спират баните и да се ограничи разпространението на гъбичките. Аз съм много доволна, с него и с ваксините се оправихме значително по-бързо.
Пускам и няколко снимки, по-късно още!

Публикувано: 17 July 2009 - 12:31 AM

+ две клипчета!

http://www.croxbox.b...0508c05044d371/
http://www.croxbox.b...f48f02159b233e/
Публикувано: 17 July 2009 - 02:58 AM
Водих я Куки във Синия Кръст да и правят изследвания. Направиха и посявка, гъбички няма, паразити няма. Има алергия за която сега пием хапчета, и ни казаха да и даваме специална суха храна, която сега ви моля да ми дадете съвет как да я свикнем със нея.
Кучетата трябвало да ядат 40% максимум месо, а Куки е на 80% минимум, и пак се мръщи. Много е злояда милата, и ни къса нервите ежедневно! 3 дена не хапна и една хапка от сухата, гледа ме във ръцете тъжно, очевидно е гладна, ама ината си е инат... Стана ми жал и пак и сготвих пиле с ориз и моркови!
Помоооооощ!
Поздрави!
Публикувано: 19 July 2009 - 05:52 PM
по малко суха храна ,като всеки следваш път увеличаваш сухата храна.
Присъединявам се към този съвет! Това е единственият начин да прояде гранули, защото куче веднъж опита ли готвено, край със сухата храна....
Публикувано: 20 July 2009 - 08:39 PM
Публикувано: 20 July 2009 - 09:53 PM
Аз искам да питам колко килограма трябва да тежи горе-долу 6 месечно Бордо? Бруно е 29 кг, но ми изглежда слаб. Има ли някаква таблица за кг/възраст ? Хуч колко кг стана?
Публикувано: 21 July 2009 - 08:34 AM
Като се правя аз че ям нещо и става интересно, и го лапа, ама ако не и допада, го плюе - 90 на 100... сладката ми лигня :)
Публикувано: 03 August 2009 - 09:10 PM
Не съм писала от известно време, но на тая жега и това не ми се прави, но сега имам въпрос и зтова реших да пиша!
Първо вижте това:
http://forum.dog.bg/...t...st&p=668695
Сега въпроса ми е следният... Бруно е доста плашлив спрямо чужди кучета, единствено приема лабрадора на съседите.
Как да го обуча да ни пази и да не е толкова страхлив спрямо други кучета?
Не искам да е агресивен, а просто да знае кога да ни защитава....
Публикувано: 03 August 2009 - 11:38 PM
Мнението ми по този въпрос е доста категоричен - много е тънка границата между пазене и злоба. Заради това се карах, наказвах, и връзвах Куки като показваше характер. Едно куче трябва да е възпитано на безгрешно послушание, твоята дума трябва да е закон, и кучето да изпълнява от раз. За това има курсове които се провеждат в повечето паркове в София. АКО кучето е достатачно податливо и послушно има и курс за пазачи, но кучета които не са тотално контролируеми не се допускат.
Много е кофти че има дебилни комплексари които се кефят на зверовете си, обаче аз не позволих това да ме промени като стопанин, и Куки си е добра, наивна, и доволна. Пък аз, от друга страна когато се налага съм и устата, и не се притеснявам от ритници на нападателни, пуснати кучета, както и шамари на простите им стопани ако се стигне до там...
Успех ви желая, намачкай го малкия гигант от мен!
Публикувано: 04 August 2009 - 12:18 AM
Мнението ми по този въпрос е доста категоричен - много е тънка границата между пазене и злоба. Заради това се карах, наказвах, и връзвах Куки като показваше характер. Едно куче трябва да е възпитано на безгрешно послушание, твоята дума трябва да е закон, и кучето да изпълнява от раз. За това има курсове които се провеждат в повечето паркове в София. АКО кучето е достатачно податливо и послушно има и курс за пазачи, но кучета които не са тотално контролируеми не се допускат.
Много е кофти че има дебилни комплексари които се кефят на зверовете си, обаче аз не позволих това да ме промени като стопанин, и Куки си е добра, наивна, и доволна. Пък аз, от друга страна когато се налага съм и устата, и не се притеснявам от ритници на нападателни, пуснати кучета, както и шамари на простите им стопани ако се стигне до там...
Успех ви желая, намачкай го малкия гигант от мен!
Напълно съм съгласна с това, че границата е тънка. Относно послушанието нямаме проблеми- учи бързо и нямаме проблеми с изпълнението. Единственото е, че след като се върнахме от морето (там беше коренно различен и много по-уверен) продължава да свива опашка и да не допуска непознати кучета. Това се получи след като го нападна едно НОК. Относно пазенето... Доберманът ни беше перфектния пазач, при тях може би си е вродено, но за мен такова трябва да е кучето, а и това искам от Бруно. Не сме я обучавали (доберманката) абсолютно никога на агресия, но ако тя усетеше злонамереност или опасност за нас предупреждаваше доста категорично и никога не сме имали проблеми. Когато я взехме бях доста малка и никога не съм се притеснявала, нито аз, нито родителите ми, да стоя до късно, да ходя по тъмни улици или че някой ще ми направи нещо, когато съм с нея. Това е да можеш да разчиташ на кучето и да му имаш пълно доверие! Не става дума за агресивност и нападателност, а за това да мога да разчитам на защита!
Аз също не се притеснявам да си отворя устата и от бой, но не мисля, че е редно да се стига до там. Все пак, живеем в цивилизацията. Едно строго кучешко предупреждение би спестило доста от тези неприятни моменти, от опит го казвам. Шпица ми въпреки, че е "плюнка" ще изяде човек, ако някой ми посегне, но от нея никой няма да се стресне....затова надеждата ми е в Бруно! За курсовете съм много предубедена, защото съм чувала доста лоши неща за обучението за пазачи и затова го изключвам като вариант. До сега се справям добре и сама (с много четене и тренировки), но за обучението за пазач не намерих нищо и затова писах за съвет тук.

Благодаря ти за отговора и много целувки на сладката Куки!

Публикувано: 04 August 2009 - 01:21 AM