Джак Ръсел териер
Публикувано: 26 January 2011 - 03:43 PM
Чуствам се длъжница ,но така или иначе до сега не съм качила снимки на наш Майло.
Исках да питам знаещите/Майло е на почти 4- ри месеца/по колко трябва да му давам от гранулите на елкануба например / за малки кученца/.
Направи ми впечатление ,че на пакета има даден грамаж за деня ,който за 4-ти месец е повече отколкото за 5-6-ти например и това ме накара да пиша тук.
Исках да питам и друго - до кой месец кучето расте активно ,защото ми се струва ,че ще минем кг. за стандарта/ а това автоматично значи ,че му давам повече/ когато не е гранули май попрекалявам/.
Изкарвам го по два пъти за около 45минути всеки- това достатъчно ли е ?И ако не по колко- все лаишки въпроси за които се срамувам ,но....
Не съм от активно спортуващите и разходките се състоят в това да го пусна да тича наволя и често играе с други кучета.
Благодаря предварително на тези които ще опитат да ми отговорят - на което разчитам.
Публикувано: 27 January 2011 - 10:25 AM
Аз също храня моето куче с Еукануба и се сблъсках със същия проблем с дозата, според мен и според моя ветеринар табличката на опаковката е сбъркана. Рокси е на 3 месеца и половина и й давам по 100 грама гранули + други храни (месо, ябълки, извара). А ако яде само гранули, давам по 120 г. (само че на нея й омръзнаха и ако не ги смесвам с нещо друго, не ги яде).Относно разходките, аз в тоя студ я извеждам за малко. Дано съм ти била полезна..
Чакаме снимки на Майло :)
Публикувано: 27 January 2011 - 10:57 AM
Ralente, в 27 January 2011 - 09:30 AM, написа:
Аз също храня моето куче с Еукануба и се сблъсках със същия проблем с дозата, според мен и според моя ветеринар табличката на опаковката е сбъркана. Рокси е на 3 месеца и половина и й давам по 100 грама гранули + други храни (месо, ябълки, извара). А ако яде само гранули, давам по 120 г. (само че на нея й омръзнаха и ако не ги смесвам с нещо друго, не ги яде).Относно разходките, аз в тоя студ я извеждам за малко. Дано съм ти била полезна..
Чакаме снимки на Майло :)
Няма такова нещо като омръзване на дадена храна при кучетата.. ние направихме същата грешка с мъжкия и го разглезихме като му овкусявах гранулите с различни пасорани меса, консерви и т.н... с женската вече знаехме как да действаме и при нея такива лиготии няма.
Четох много по въпроса и се консултирах с вет-а, а и с хората в магазините за храна, мнението на всички беше единодушно - кучетата не усещат в голяма степен вкуса на дадена храна, те се водят по обунянието и дори с години да храниш кучето си с едно и също няма да му омръзне, НО ако почнеш да го глезиш с разни варени месца и т.н. домашни вкусотийки, то почва да предпочита тях и си те води за носа, като се прави на капризно

Допълнително е много вредно за стомахчетата им, особено в ранна възраст честата смяна на храната.. това се прави постепенно чрез смесване на старата и новата храна в определени съотншения докато се изчисти старата и остане само новата, защото храносмилателната система им е много чувствителна и е възможно да му докараш разсройство!
Почти съм убедена, че красавицата ви скоро ще почне да се мръщи на всякакви гранули, защото веднъж е вкусила от по-ароматната готвена храна..
И още нещо, което ми го каза пак вета - колкото и дребосъците да ви манипулират и да се притеснявате, че отказват да ядат дадена храна, помнете едно нещо - Регистриран случай на здраво куче, умряло от глад при наличие на храна НЯМА

Публикувано: 27 January 2011 - 01:06 PM
radusha, в 27 January 2011 - 08:02 AM, написа:
radusha, не съм много съгласна с теб, наистина в гранулите се съдържат всички необходими добавки, витамини минерали и т.н., необходими за едно куче, но я си представи цял живот да ядеш едно и също... дори и да не усещаш напълно вкуса... неестествено е. Без да се прекалява, смятам че може да се обогатява менюто му с пилешко месо, ориз, извара, пилешки бульон, плодове... Имала съм болонка, която живя 17 години и беше жизнена и в цветущо здраве докрая, а сме я хранили с това, което ядем и ние (тогава все още нямаше гранули в България). Това е моето мнение, всеки сам си преценя как да отглежда кучето си.
Ето и две весели снимки на Рокси и приятеля й Рики

Публикувано: 27 January 2011 - 02:02 PM

Публикувано: 27 January 2011 - 02:34 PM
Там може да видите с какво храните. В БГ от 6 звездните храни има само на ОРИЖЕН а от 5 звездните на АКАНА.
4 звездни има АРДЕН ГРАНЖ(не сма ги пробвали).Първитве две са страхотни, но като изядохме около 5-6 чувала малко ни поумръзнаха и почнахме да се цупим и да се дърпаме. Инъче страхотно състояние-мускули ,козина, енергия и т.н. Сега поразнообразих с Еукануба с агнешко -но и при мене Чарли отслабна?! Сега му смесвам Еукануба с Роял Дерма Комфорт (за вкус, няма куче което да се дърпа на РК). като свършим и този чувал се връщам пак на Орижен този път Регионално Червено (страхотни съставки няма нищо общо с останалите храни на БГ пазара).
Аз лично не препоръчвам човешка храна - води до зъбен камък, лош дъх , суха козина и т.н. В гранулите има всичко, но внимавайте хубаво избирайте според съставките. Препоръчвам горещо горния линк!

Публикувано: 27 January 2011 - 03:13 PM
Публикувано: 27 January 2011 - 05:43 PM
kapanec, в 27 January 2011 - 12:18 PM, написа:
Абсолютно съм съгласна, когато са малки, всички искаме най-доброто за палето и се започва - тая храна, оная храна. Ние си продължихме с гранулите с които беше захранен при мама - Хилс. Вета даже се изненада, защото били много хубави, но малко кученца ги харесвали - ама като няма друго, ядеше си ги

Публикувано: 28 January 2011 - 11:51 AM

Публикувано: 28 January 2011 - 03:16 PM
stefff, в 28 January 2011 - 08:56 AM, написа:

Окраската на джак ръсел териера е чисто бяла или бяла с рижави, жълтеникави или черни петна. Желателно е петната да са предимно на главата и в основата на опашката.Аз лично не съм чувала за чисто черен или кафяв джак.Предлагат се обяви които са пълна измама и се дават едни пари ,а кученцето е мелез.Не че не го обичаш като си го вземеш, но не е това което искаш има много некоректни търговци.Аз лично съм попадала на такива обяви.
Публикувано: 31 January 2011 - 06:03 PM
Публикувано: 31 January 2011 - 06:14 PM
stefff, в 28 January 2011 - 10:56 AM, написа:

Над 51% трябва да е белия цвят!!! За храните по добрi sa Nutra Gold, Orijen, Acana, Arden Grange, Carocroc, Genesis, Chicopee. Но ти може да храниш с извара(обезсолена) на първо време. И никакъв калции. В никакъв случай Pedigree, Chapi и от сорта болклуци.
Публикувано: 02 February 2011 - 06:21 PM
Публикувано: 03 February 2011 - 12:57 PM
качвам малко снимки на джафката по време на гонене с любимият кокал.
За всички новосдобили се с ДРТ - майанта му е да ги хванете за юздите още от малки и да знаят кой командва.
Всички кучета искат да са главатари на глутницата затова всеки ваш жест е важен - примерно никога ама никога не позволявайте на кучето Ви да се качва по дивани, легла където стопаните /или Алфа мъжките ;)/ седят или спят. Когато има игра Вие определяте кога започва и кйога свършва и по какви правила се играе. Не давайте храна директно от масата, така кучето си мисли, че му давате от плячката ;))) Глезето кучето то ще се отблагодари.
Джаковете са толкова разнообразни на петна, не трябва да Ви притеснява това, досега не съм срещнал ДРТ да са еднакви по каквито и да е белези!!!