Джак Ръсел териер
Публикувано: 02 November 2011 - 03:06 PM
Предполагам не е тук мястото, за което моля да ме извините, но просто не можах да намеря точно къде мога да пиша. Искам да помоля ако някой продава мъжки джак ръсел във Варна или региона да ми пише на лични, тъй като искам да си взема такова кученце.
Много ще съм ви благодарна.
Приятен ден.
Публикувано: 02 November 2011 - 03:50 PM
bizzardy, в 02 November 2011 - 03:06 PM, написа:
Предполагам не е тук мястото, за което моля да ме извините, но просто не можах да намеря точно къде мога да пиша. Искам да помоля ако някой продава мъжки джак ръсел във Варна или региона да ми пише на лични, тъй като искам да си взема такова кученце.
Много ще съм ви благодарна.
Приятен ден.
Потърси по сайтовете за обяви.
Няма как да ти ги изброя или да дам линкове защото е против правилата на форума и модераторите ще ги изтрият.
Пробвай в гугъл, той знае всичко

Публикувано: 03 November 2011 - 10:50 AM
http://forum.dog.bg/...ages&img=13932]

Публикувано: 03 November 2011 - 11:39 AM
vladi8008, в 03 November 2011 - 10:50 AM, написа:
Нормално е :))) При всички така става... кожичката им пигентира с времето.. при нас по коремчето първо се забелязаха...
Публикувано: 03 November 2011 - 12:15 PM
Публикувано: 03 November 2011 - 01:01 PM
razmzk, в 03 November 2011 - 12:15 PM, написа:
Да ти кажа честно аз също първо тук се огледах за куче ама бях много нетърпелив и почнах да търся по обяви в крайна сметка намерих от зоомагазин гр.Варна и ми го дотсавиха на същия ден. По принцип много хора се оплакват от зоомагазините аз спецуиално имах късмет защото кученцето си е много добре - направи ми впечатление че жената от магазина няколко дни подред ми званя да се интересува за кученцето, в смисъл че не беше явно идеята само да ми вземат парите.Наскоро пък мои приатели си взеха кокер от зоомагазин и след една седмица почина - явно е на късмет. Има доста кутила в сайта , питай директно на личен стопаните дали ги продават.
Публикувано: 04 November 2011 - 09:49 AM

Два дни се чудих дали ще мога с две. Обаче като я видях просто... Гледам я... Казвам си "Много ще ми дойде"...Поглеждам пак..."Тя се казва Ава"... И в един момент просто си казах: "Разхождам едно, ще разхождам две"... "Чистя на едно, ще чистя на две"... Обаче къде, къде по - добре е да обичаш две. И Ванката ще пощурее от радост. Събрали сме се у нас едни чудни кучелюбци. И най - важното е, че ще имаме още една дузина най - малко забвни спомени. Като си представя каква зимна ваканция ни чака...завиждам си.
Иначе при нас толова много нови неща има, че ако почна да ги разказвам ще получа бан от форума.

В общи линии Пипин и Ванката станаха добър тандем. Но Пипс е лепнат за мен. Че ме и ревнува. И въпреки това е разкошен. Не ми прави бели, не лае без причина... Бих го нарекла кротан. Не иска в леглото си и спи при нас. Само като види, че оправям леглото и е заел позиция. Та сме наредени като в консерва. Аз, Ванката и Пипин. Той е неоценим събуждач на деца за училище. Ако на мен ми трябват 15 минути, то на него му трябват 30 сек. Ако на мен се карат сутрин, на него му се усмихват. Излиза, че е и помощник. Верно, търся си пантофите по 15 минути, ама вече го разбрах къде ги крие.

Бях го научила да събира чорапи и да ги муши в пералнята. Сега като издивее през деня вади и слага дрехи в пералнята. Ако забравя някой шаф с дрехи отворен го намирам преместен там. Ако и прах почне да бърше ще го позлатя.
За храната: Аз избрах за Пипин Taste of the wild със сьомга. Бяхме на Орижен, но много му се издуваше коремчето. Даже вечер понякога ме будеше. Явно не му е било тамън. И като ме вдигне иска да му мачкам коремчето. И какво да го правя, от 4 до 4.30 имаме процедури по размачкване на коремче. Но пък се успокоява и пак заспива. Иначе цяла вечер снове. Събота и Неделя добавяме и малко консерви на Карно за разнообразие.
Надявам се при вас всичко да е наред. Тези дни като вече почнем да влизаме в релси с Пипчо и Ванката ще се включваме по - често.
Публикувано: 04 November 2011 - 04:42 PM
Публикувано: 05 November 2011 - 07:21 AM
В къщи само мъже.Има такива сладурки напускани та доста често си мислех и аз за това ,но ще устискам на желанието.
Късмет на едрото мамче и намачкайте любимците си от мен.
Публикувано: 06 November 2011 - 12:56 PM
Aneliya.Nik, в 04 November 2011 - 04:42 PM, написа:
Уау, първия път е родила 8 кученца, а сега е и още по-голяма!!!
Не знаех че джак ръселите могат да раждат повече от 5-6, все пак са дребна порода

Публикувано: 07 November 2011 - 03:50 PM
Aneliya.Nik, в 04 November 2011 - 04:42 PM, написа:
Водихте ли мамата на ехограф? Там ще ви кажат със сигурност колко са и даже дали ще има някакви проблеми с раждането? Не че имам голям опит, но поне при нас - Айра изглеждаше огромна преди раждането.. буквално корема и опираше в земята.. което ест не и пречеше да е точно токова щура колкото и преди това :D Скачаше като луда и аз само търчах по нея да я пазя! Тя роди 6, въпреки, че беше толкова едра..на мен и 6 ми се видяха много, но ние знаехме колко ще са :) За стрии при кучета з апръв път чувам.
Иначе ако са много, моя съвет е да си приготвите за всеки случай адаптирано мляко и биберони, ако се наложи че трябва да ги дохранвате от първите часове. Но най-добре я водете на ветеринар.. каквото и да ви кажат тук едва ли ще е съпоставимо по тежест с вет-ските съвети :) Успех и дано всичко е наред!
Публикувано: 07 November 2011 - 07:51 PM
dora, в 07 November 2011 - 07:19 PM, написа:
Умирам от смях.Преди се смеех на другите кучета сега и наш Майло прави така.
Хахахах, нормално е за мъжките, Джаспър също го прави... малко като бик преди нападение нали :D Според мен в малкия Майло хормоните бушуват, станал е мъж :) Иначе конкретно обяснение не ми идва на ум - може би демонстрират мъжественост знам ли

Публикувано: 08 November 2011 - 03:33 PM
krisitd, в 27 October 2011 - 08:16 AM, написа:
jackterrier, в 26 October 2011 - 11:03 AM, написа:
radusha, в 26 October 2011 - 09:29 AM, написа:
jackterrier, в 25 October 2011 - 06:38 PM, написа:
Ох пак ли почнахме да си плюем кучетата.. кое отговаря и кое не на породните характеристики...
Jackterrier, ако ще и кучетата ви да са досущ като тези в големите буквари с характеристики, те са не-повече джак ръсел териер от което и да е тук в темата куче с изключение на единиците родословни, които срещаме, така че моля ви не давайте "профсионалното" си мнение. Извинявам се ако коментара ми звучи малко директен...
Ееехе хе напротив не е директен явно тежък цикъл.,не си плюеме по кучетата просто говориме за стандарт които не съм измислил аз,а и няма как да кажеш на черното бяло!! и аз се извинявам ако с коментара си съм обидил някои "горд собственик на Джак Ръсел" но това е истината !каква беше поговорката-"гузен негонен бяга"та и вие госпожо или госпожице така.айде със здраве.
Без да претендирам, за компетентност си мисля, че в твоите , много черен цвят преобладава, знам ли може да е по стандарт.......
Има ли значение нека да ни радват и осмислят живота ни J с тях е една голяма забава.
„На кучето не му трябват скъпи коли... големи къщи или дизайнерски дрехи. Една обелена пръчка, ще свърши отлична работа. То не се интересува, дали си богат или беден... хитър или прост, умен или глупав. Дай му сърцето си и то ще ти даде неговото. За колко хора можете да кажете това? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате специални? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате...изключителни?”
Красивите финални думи (Marley & Me)
Дали е JRT или по-малко JRT, по - малко ли ще го обичаме ???
Съгласна съм, че има и недобросъвестни търговци и продават кучета и ги именуват джакове, всеки сам избира своя любимец /съгласна съм,че всеки решил да си вземе JRT, трябва предварително да се запознае с породата с родителите на кучето и т.н.
Страхотни сладури има във форума

Публикувано: 08 November 2011 - 06:51 PM
Аз като видя каквото и да е малко и ....съм готова да си го взема.Всички мъници ме умиляват по един и същ начин.
Та избирам си от кучилото ,плащам си и ....после чета разни неща ,които ме карат да се съмнявам .Какво правя с кучето - връщам го , хвърлям го или....?
Нещо тук ми заприлича като хайде да си премерим.....
В къщи само мъже та ми е позната тази игра/хаха/.
Добре обещава да не развъждам наш Майло и то го обещавам тържествеНННо.
Сега мога ли да казвам ,че е джак?
Публикувано: 08 November 2011 - 07:46 PM
горд собственик съм на 3 месечен JRT. От скоро забелязвам, че с определени породи се разбира по-добре. Например ловни породи като пойнтер и дартхаар винаги откликват на поканата за игра.
Други само го въргалят или не му обръщат внимание. Има ли нещо вярно или всичко си зависи от характера ?
Поздрави!
Публикувано: 09 November 2011 - 12:51 AM
Много ми е приятно, че намерих този форум и че в него има доста информация която може да помогне на аудиторията интересуваща се за свойте любимци.
Нова съм тук и се радвам , че намерих специално тема свързана с породата на моята любимка, виждам че има доста обменяне на информация .. ще ми е приятно да се присъединя към безбройните почитатели на тези енергични животинки... :)
НО, главната ми цел в този форум е да науча малко повече за това какво се случва с кучето ми .. доста съм притеснена, а видях много теми по моя въпрос който е че, кучето ми от 2 дена има обрив по цялото тяло като шарка малки зачервени пъпчици с ступчета (твърди са) и се чеше (няма бълхи, и скоро я обезпаразитявах) смятам още утре да я заведа на лекар, но като гледам коментарите на хората който са изпитали същия проблем няма ефект от лекарства,мазила и антибелтици...
тук доста по напред в разговора видях снимки на кученце който е имало същите обриви по корема. МОЛЯ и предварително БЛАГОДАРЯ ако някой може да ми каже нещо по темата освен това да направя изледване на кучето за кожни болести/алергий и др. защото точно това смятам да направя утре!
дайте идей как сте се справили и вие с проблема .. мисля да кача снимки за да видите какво представлява обрива и ..

Малко по долу можете да видите РЕЯ :)
Публикувано: 09 November 2011 - 09:58 AM

Аз пък не мога да го вдяна. Все едно да седя и да се чудя сина ми дали е родословен човек от бялата раса

Но с това не отричам родослоивя и т.н. Напротив уважавам и подкрепям, но никога не бих се обърнала да раздавам квалификации по други собственици. Изключително много се радвам, на родословни Джакове и наличието им в България и тук. Но извън това те са нашите кученца. Уникални същества, всяко с характер.
Stely, Пипин имаше проблеми по коремчето и откритите части, където няма козинка. Това му се случи като бебе. Водих го на сума доктори.
И какво направихме: взех храна без зърнени истории в нея. Взех спрей за почисване след разходка, за да поддържаме хигиена на мястото. За да не получи вторична инфекция. Избягвахме остри и ниски треви и се оправи. Дали беше алергия не зная, но отказах да му давам каквито и да е лекарства. Аз лично за себе си се съмнявам, че беше от храна.
Най - добре ветеринар да погледне.